ΣΙΝΕ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΙΑΡΙΑ 2010 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Λαμπρός ήταν και φέτος ο εορτασμός των Μπουμπουσιαριών στη Σιάτιστα, στις 5 και 6 Ιανουαρίου, αφήνοντας ευχαριστημένους επισκέπτες, συμμετέχοντες και διοργανωτές.
Την παραμονή των Φώτων, ο Δήμος Σιάτιστας σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» προσέφεραν στην πλατεία Γεράνειας σιατιστινό κρασί και μεζέδες, συνοδεία τοπικής ορχήστρας, και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις παρέες των Μπουμπουσιαριών να δίνουν το παρόν και να......

Οι πιο πλούσιοι στο νομό Κοζάνης οι πιο φτωχοί στο νομό Καστοριάς


Από τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τα εισοδήματα που δήλωσαν οι κάτοικοί της στην εφορία, έρχεται ο νομός Κοζάνης, καθώς καταλαμβάνει την 4η θέση μετά την Αθήνα, την Ανατολική Αττική και τον Πειραιά, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στην 5η θέση. Στον αντίποδα, οι φτωχότεροι φορολογούμενοι κατοικούν στους νομούς Λακωνίας, Πέλλης, Σερρών και Καστοριάς.
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το μέσο εισόδημα που δηλώθηκε στην εφορία ανέρχεται: για το νομό Κοζάνης στα 16.619 ευρώ, στο νομό Φλώρινας στα 13.902 ευρώ, στο νομό Γρεβενών στα 12.810 ευρώ και στο νομό Καστοριάς στα 12.160 ευρώ. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του 2008.

ΤΟ «ΚΥΡΙΑΛΕΗΣΟΝ» ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΡO ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αναλλοίωτο στο χρόνο παραμένει το έθιμο του «Κυριαλέησον» στο Καρπερό Γρεβενών, το οποίο αναβιώνει ανήμερα των Θεοφανίων.
Η συμμετοχή στο «Κυριαλέησον» θεωρείται τιμητική για τον καθένα και γι’ αυτό σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Καρπερού συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο.
Οι νέοι επιφορτίζονται με την περιφορά των εικόνων και του σταυρού, τα οποία παραλαμβάνουν λίγο πριν ξημερώσει από το ιερέα του χωριού στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος, αφού ο καθένας πρώτα δώσει ένα συμβολικό ποσό για την ενίσχυσή της.
Στη συνέχεια οι νέοι του χωριού φωνάζοντας το Κυριαλέησον κάνουν τρεις κύκλος γύρω από την εκκλησία και αμέσως μετά, αφού χωριστούν σε δύο ομάδες, η μία με το σταυρό και η άλλη με την εικόνα της βάπτισης, ξεχύνονται στους αγρούς και τα χωράφια για να «τ’ αγιάσουν».
Το έθιμο αυτό ξεκίνησε από της εποχή που υπήρχαν ακόμη νομάδες στη γύρω περιοχή. Οι κάτοικοι του Καρπερού, που ήταν το μεγαλύτερο τότε κεφαλοχώρι, ήταν αυτοί που επιφορτίζονταν την ημέρα των Θεοφανίων για να προσκυνήσουν τις Άγιες εικόνες και το σταυρό και φυσικά να αγιαστούν οι ίδιοι και το βιό τους.
Εκτός από τους αγρούς και τα ποιμνιοστάσια οι νέοι περνούν και απ’ όλα τα εξωκλήσια του χωριού. Συνήθως στη δεύτερη ομάδα συμμετέχουν ανύπαντροι νέοι, αλλά και αρραβωνιασμένοι τους οποίους απειλούν να τους ρίξουν στο νερό εάν δεν δώσουν υπόσχεση ότι μέσα στο χρόνο θα παντρευτούν. Εάν αυτοί δεν τάξουν ένα καλό τραπέζι δεν τους αφήνουν να φύγουν.
Οι δύο ομάδες δίνουν το ραντεβού τους στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου, που βρίσκεται πιο κοντά στο χωριό. Εδώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία τους περιμένουν με κονιάκ και τσίπουρο, αλλά και φωτιά για να ζεσταθούν και να ξεκουραστούν, ενώ δε λείπει το τραγούδι και ο χορός.
Αμέσως μετά και αφού ήδη έχει ξημερώσει όλοι μαζί παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για το χωριό. Μπαίνοντας στα πρώτα σπίτια αρχίζουν να τρέχουν, πάντα με τις εικόνες και το σταυρό στα χέρια, φωνάζοντας το «Κυριαλέησον».
Με τις εικόνες στα χέρια και το σταυρό οι νέοι του χωριού περιμένουν μέχρι να τελειώσει ο εκκλησιασμός και ο αγιασμός των υδάτων, ενώ όλοι οι κάτοικοι προσκυνούν τις Άγιες εικόνες.
Η αναβίωση του εθίμου προσέλκυσε και τα τηλεοπτικά κανάλια τα τελευταία χρόνια με πρώτη την ΕΤ3 και τα άλλα δύο δημόσια κανάλια.
Το έθιμο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και μάλιστα αρκετά κάτοικοι στην περιοχή των Γρεβενών, αλλά και στην περιοχή της Κοζάνης θυμήθηκαν ότι πραγματοποιούνταν και στα χωριά τους.
Έτσι δειλά-δειλά άρχισε το έθιμο αυτό να αναβιώνει και στη Μηλιά Κοζάνης και την Τρικοκκιά Γρεβενών.

Τα Νέα του Πρωτέα..

greveniotis   
Σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση βρίσκονται οι παίχτες του Πρωτέα .
Την τρίτη είχαν φιλικό παιχνίδι με την Καστόρια οπού επιβληθήκαν αρκετά εύκολα και με μεγάλη διαφορά.  Ο προπονητής του Πρωτέα  Πέτρος Μουρουζιδης δοκίμασε αρκετά σχήματα και παίχτες που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή και  έμεινε  πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση  των παιχτών.
Σήμερα η ομάδα του Πρωτέα παίζει ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι μέσα στο Άργος με την τοπική ομάδα και αντίπαλο στην κατηγορία ,για να βγουν τα τελικά συμπεράσματα εν όψει του μεγάλου ντέρμπι στα Τρίκαλα με τον Αίολο.
Σίγουρα αναμένετε μεγάλη προσέλευση κόσμου στο κλειστό των Τρικάλων , για την στήριξη της ομάδας μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Α.Κ.Ε. ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


greveniotis   
Η δίωξη των μη Αρεστών ξεκινά από τη Δυτική Μακεδονία
30 Δεκεμβρίου 2009 - Παραμονή πρωτοχρονιάς: Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να πραγματοποιήσει μία ακόμα «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών». 

Η μέρα που το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών επέλεξε να «καρατομήσει» έξι (6) υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ);
Οι μη Αρεστοί, «τυγχάνει» να είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Εφοριακών Δυτικής Μακεδονίας; Έτυχε ή πέτυχε;
Με την προσχηματική επίκληση  των «Υπηρεσιακών Αναγκών», δίχως καμία αιτιολόγηση, εκδιώχτηκαν ουσιαστικά σε άλλες Υπηρεσίες για να

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ρουγκουτσαριών και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα, την Πρωτοχρονιά έγινε η αναβίωση των «ρουγκουτσαριών» στις Αμυγδαλιές.

Τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία  στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά». Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Επίσης στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της  βασιλόπιτας του Συλλόγου που φέτος ήταν η δέκατη πέμπτη στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου. Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, μαζί με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο. Μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου, ενώ τυχερή της εκδήλωσης ήταν η Αγγέλα Λιάκα που βρήκε το «φλουρί» και κέρδισε ένα ρολόι χειρός αξίας 100€.
Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας, ο  Νομάρχης Γρεβενών κ.  Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαλογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, η Αντιδήμαρχος κ. Παλάσκα, ο Ανιδήμαρχος κ. Βλάχος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Μαρκόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τζημορώτα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καραλιόλιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής .

 Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας
Αργύριος Γ. Καραλιόλιος               Ελένη Κ. Παπαζήση 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ



ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΟΥΤΣΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Γρεβενών επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 7-1-2010 ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος, υποβάλλοντας αναφορά – καταγγελία για φαινόμενα οικονομικής κακοδιαχείρισης.

Ακολουθεί το κείμενο δήλωσης του Δημάρχου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

 
Σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010, επισκέφτηκα την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Γρεβενών, για να υποβάλλω Αναφορά-Καταγγελία σχετικά με πιθανά φαινόμενα κακοδιαχείρισης στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Γρεβενών.
 
Μόλις προχτές, μετά από συνεργασία μου με υπαλλήλους της Δημοτικής Επιχείρησης, ήρθαν σε γνώση μου στοιχεία, από τα οποία πιθανολογούνταν η μη σύννομη διαχείριση των πραγμάτων της ΔΕΥΑΓ.
 
Η αντίδραση ήταν άμεση. 
 Συναντήθηκα άμεσα με τον Γεν. Δ/ντή της Επιχείρησης ζητώντας σχετικές διευκρινήσεις
Με απόφασή μου, ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ, ανέθεσα σε εξωτερικό συνεργάτη λογιστή τη διενέργεια άμεσου εσωτερικού λογιστικού ελέγχου, για την περίοδο από 15/11/2009 έως 31/12/2009.
Με την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου, που έγινε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010, συντάχθηκε σχετική Έκθεση Ελέγχου από τον διενεργήσαντα τον Έλεγχο, η οποία και κατατέθηκε σε έκτακτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΓ, που συγκάλεσα για το λόγο αυτό, το βράδυ της ίδιας μέρας.
Το Δ.Σ. με απόφασή του, προέβη σε σειρά διοικητικών αλλαγών και λήψη μέτρων για ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία της εταιρίας ενώ παράλληλα αποφάσισε να αναθέσει σε Ορκωτούς λογιστές τη διενέργεια ελέγχου πέραν των ετών 2007 και 2008 και για το έτος 2009.
Σήμερα το πρωί, συγκάλεσα εκ νέου έκτακτο Δ.Σ. το οποίο αφού έλαβε υπόψη του καινούργια δεδομένα που προέκυψαν, αποφάσισε ομόφωνα να θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα το γεν. Δντή της εταιρίας  και να με εξουσιοδοτήσει να  υποβάλλω στην Εισαγγελία Αναφορά-Καταγγελία.
Κλείνω τη σύντομη τοποθέτησή μου, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. Φαινόμενα οικονομικής ή όποιας άλλης κακοδιαχείρισης, από μας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει. 

.ΑΕ.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ NEWS

ΓΗΠΕΔΟ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 09-01-2010, ΄ΩΡΑ: 15.00΄μ.μ.  

 

Μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Γρεβενών κ. Γιώργου Κοσματόπουλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Αστυνομικού Διευθυντή Γρεβενών κ. Βάιου Χονδρού, ο αγώνας της Α.Ε.Π. θα διεξαχθεί το Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φίλαθλοι να τον παρακολουθήσουν, αφού την Κυριακή παίζουν και ο Πυρσός και τα Γρεβενά Αεράτα στα Γρεβενά.



Α.Ε.Π. ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ
- Μ.Α.Ε. ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΟΜΙΔΗΣ Ε. (Πέλλας)
Α΄ΒΟΗΘΟΣ: ΧΙΩΤΗΣ Ε. (Πέλλας)
Β΄ΒΟΗΘΟΣ: ΤΣΙΓΚΟΓΛΟΥ Δ. (Πέλλας)
Παρατηρητής Αγώνα: Παπαδόπουλος Α. (Κοζάνης)





Την Πρωτοπόρο του Ομίλου Μ.Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης αντιμετωπίζει η Α.Ε.Π. Βατολάκκου σ' έναν κρίσιμο και καθοριστικό αγώνα για την μετέπειτα πορεία της ομάδας. Νίκη θέλει ο Χρήστος Λάλλος και προετοίμασε στο διάστημα των διακοπών για το σκοπό αυτό τους ποδοσφαιριστές του. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η επιστροφή του Γιώργου Καμπερίδη στα Γρεβενά, που θα αποτελέσει σίγουρα πόλο έλξης των φιλάθλων.

Στον αγωνιστικό τομέα η Α.Ε.Π. Βατολάκκου δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται ένας σκληρός αγώνας, αφού η καθεμιά από τις δυο ομάδες, για τους δικούς της λόγους διεκδικεί το τρίποντο. Αμφίβολη μόνο παραμένει η συμμετοχή του Στέλιου Τζερεμέ, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο φρύδι στον αγώνα της Ε.Π.Σ. Γρεβενών με τη Φλώρινα, ενώ πολύ ικανοποιημένος είναι ο Χρήστος Λάλλος, από την επιστροφή του Θοδωρή Χαραλαμπίδη και την καλή απόδοση που είχε στους φιλικούς αγώνες με Πυρσό και Μακεδονικό Κοζάνης.
Εν τω μεταξύ σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται οι διοικήσεις Α.Ε.Π. Βατολάκκου και Πυρσού για το νεαρό τερματοφύλακα 
Κώστα Τσακστάρα,
που αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή του Πυρσού Ανδρέα Παντζιαρά.

ΠΥΡΣΟΣ - ΠΑΟΝΕ


 
17η Αγωνιστική


KYΡΙΑΚΗ 10-1-2010
Δ.Α.Κ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ 15:00
ΠΥΡΣΟΣ - ΠΑΟΝΕ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανάσιος Τζήλος (ΛΑΡΙΣΑΣ)


Α΄ΒΟΗΘΟΣ: Αντώνιος Δαλούκας (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)


Β΄ΒΟΗΘΟΣ: Θωμάς Τασσιόπουλος (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)


4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Απόστολος Καρακώστας (ΛΑΡΙΣΑΣ)


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Αλέξανδρος Καδέμογλου (ΣΕΡΡΩΝ)



Σε φοβερή φόρμα οι παίχτες του Πυρσού, θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις, αυτή τη φορά μπροστά στο φίλαθλο κοινό των Γρεβενών με αντίπαλο τον ΠΑΟΝΕ. Μια ομάδα έμπειρη που φέτος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, παραμένει όμως πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Αν συνοπολογίσει κανείς ότι ο ΠΑΟΝΕ θα τα παίξει όλα για όλα  στο ΔΑΚ, προκειμένου να ξεφύγει από την ουρά της βαθμολογίας και να έχει ελπίδες για παραμονή, αναμένεται ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σαφώς ικανοποιημένος δήλωσε ο Ανδρέας Παντζιαράς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, από τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών και από το πάθος που επιδεικνύουν οι ποδοσφαιριστές του. Τα χαμόγελα επέστρεψαν και στα χείλη των γρεβενιωτών φιλάθλων, που ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Ο τεχνικός του Πυρσού όμως παραμένει προσγειωμένος και βλέπει κάθε παιχνίδι σαν τελικό. ΄Οπως αποδείχθηκε, διαβάζει όλα τα παιχνίδια και με οδηγό το"ματ" στις Σέρρες, αναμένεται η ομάδα να διεκδικήσει το τρίποντο, που θα την κρατήσει σε επαφή με την κορυφή. Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός του Πυρσού, αφού εκτός αποστολής θα μείνουν οι Κουρδάκης, Γιακάκογλου, Μπανούσης και Κοσμίδης, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο κ. Παντζιαράς θα έχει στη διάθεσή του τον Κοπούνοβιτς (εξέτισε την ποινή) και τους πρόσφατα αποκτηθέντες Τζιώρα και Γουνελά.

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ



ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΡΟΥ: Κυριακή: 10-01- 2010, ΄Ωρα: 15.00΄ μμ.

ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ  - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ


 ΔΙΑΤΗΤΗΣ: ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Ε. (Μακεδονίας) 
 Α΄ΒΟΗΘΟΣ: ΔΗΜΑΚΗΣ Γ. (Μακεδονίας) 
Β΄ΒΟΗΘΟΣ: ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ Γ. (Μακεδονίας) 
Παρατηρητής Αγώνα: Νώττας Π. (Φλώρινας)


Το σύνθημα της νίκης έριξε ο Νίκος Μπαλοδήμος, που θέλει να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να αποκτήσουν τα Γρεβενά Αεράτα την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται στο δύσκολο δρόμο της σωτηρίας. Με οδηγό τη διάθεση και το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές στον τελευταίο αγώνα με τον Κάστορα, ο Γρεβενιώτης τεχνικός πιστεύει ότι με παρόμοια αγωνιστική συμπεριφορά θα καταβάλλει την αντίσταση του Βατερού που εκτός έδρας παλεύει όλα τα ματς και παίρνει αποτελέσματα. Πρόβλημα για τα Γρεβενά Αεράτα αποτελεί σίγουρα η απουσία του τιμωρημένου (συμπλήρωσε 4 κάρτες) Τηλέμαχου Δημόπουλου που στα τελευταία παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα φορμαρισμένος. Στα θετικά η επανεμφάνιση του Χρήστου Μπαλοδήμου μετά από πολύμηνη απουσία, λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.


Α.Ο. ΣΕΙΡΗΝΑ NEWS

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας Χειμώνα και την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, υποδέχεται η Σειρήνα το Καρπερό,

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ενημέρωση - Πρόσκληση

Εκδηλώσεις Ιανουαρίου 2010

Α. Στις 10 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Κυριακή, και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, Λ. Νίκης 13(Παραλία), 2ος όροφος, θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας με πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα. Για το έθιμο θα μιλήσει ο κ. Χαράλαμπος Κωτίδης, συνταξιούχος γεωπόνος, αρχαιότερο μέλος του σωματείου μας.

Β. Στις 30 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Σάββατο, (Τριών Ιεραρχών) θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:
α. Ώρα 10:00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας (Αγία Σοφία).
β. Ώρα 10:40 π.μ. τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πόντιου Παπά και Δασκάλου (κηπάριο οδού Ερμού).
γ. Ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, Λ. Νίκης 13, (Παραλία), 2ος όροφος, οι μεταπτυχιακοί υπότροφοι φοιτητές της Ευξείνου Λέσχης ακαδημαϊκού έτους 2008-2009: 1. Κουνατίδης Ηλίας, 2. Παπαδοπούλου Ειρήνη, 3. Τριανταφυλλίδου Ευθυμία, 4. Τσακαλίδης Παύλος και 5. Υφαντίδου Γεωργία, θα κάνουν σύντομη αναφορά στο αντικείμενο των μεταπτυχιακών σπουδών τους.
Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των μεταπτυχιακών υποτρόφων ακαδημαϊκού έτους 2009-2010 και η βράβευση αριστούχων μαθητών.

Τα βραβεία θα δοθούν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, τέκνα μελών της Ευξείνου Λέσχης που κατά το σχολικό έτος 2008-2009 πέτυχαν βαθμό ενδεικτικού ή απολυτηρίου "Άριστα" δηλαδή από 18,1 έως 20. Παρακαλούνται οι γονείς να καταθέσυν στα γραφεία της Ε.Λ. μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2010, επικυρωμένο από το σχολείο, φωτοτυπικό αντίγραφο του ενδεικτικού ή απολυτηρίου των τέκνων τους.

Επίσης, στα πλαίσια της παραπάνω εκδήλωσης, θα επιδοθούν τα βραβεία στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν στη ζωγραφική στον Πρώτο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) και του Πνευματικού-Ερευνητικού Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Σας καλούμε να παραστείτε στις εκδηλώσεις και επ' ευκαιρία των εορτών ευχόμαστε "Χρόνια Πολλά", Υγεία και Ευτυχία για το νέο έτος 2010.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γεν. Γραμματέας
Ελένη Χρ. Χιώτη

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μιχ. Αποστολίδης

Κατολίσθηση στην εθνική Ιωαννίνων - Άρτας

Μετ΄εμποδίων η κίνηση των οχημάτων στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων – Άρτας, λόγω κατολίσθησης που προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Αρχικά η κυκλοφορία είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα.
Ωστόσο νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άνοιξε μόνο το ρεύμα προς Ιωάννινα και η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα.
Συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, εργάζονται προκειμένου να ανοίξει και το ρεύμα προ Αθήνα και να δοθεί στην κυκλοφορία και πάλι η Εθνική Οδός.
Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί επίσης σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στο Νομό Ιωαννίνων.
skai

Superleague

«Πριγκιπικό» πέρασμα στο ντέρμπι του Φαλήρου η ΑΕΚ χάρη στον εκπληκτικό Σκόκο απέναντι στον απογοητευτικό Ολυμπιακό που έμεινε στο -5 από το «τριφύλλι». Ο Σισέ οδηγεί τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα χάρη στα δικά του γκολ. Νέα νίκη για τον ΠΑΟΚ με τον φορμαρισμένο φέτος, Ίβιτς.



ΠΑΣ Γιάννινα- Ξάνθη 0-0  
Απογοητευτικό παιχνίδι σε κακό αγωνιστικό χώρος. Σε όλο το ενενηντάλεπτο ζήτημα να υπήρχαν δύο-τρεις ευκαιρίες και όχι βέβαια κλασσικές. Ανούσια υπεροχή για τον ΠΑΣ, σε παθητικό ρόλο η Ξάνθη, σε ένα από τα χειρότερα ματς που έχουμε δει ποτέ.  
Ηρακλής- Πανθρακικός 3-1  
Με το δεξί ξεκίνησε τη νέα χρονιά ο Ηρακλής επικρατώντας του Πανθρακικού με 3-1. Στο πρώτο ημίχρονο οι Θρακιώτες προηγήθηκαν με γκολ του Φαγιάρδο με τους παίκτες του γηραιού να έχουν το μυαλό τους αλλού. Στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε πέντε λεπτά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη σε γκολ των Ηλιάδη και Γιάκομπ. Ο Μιλάνο στο 80Ο λεπτό κλείδωσε τη νίκη για τον Ηρακλή, που «έφυγε» από την ζώνη του υποβιβασμού.  
 Παναθηναϊκός- Εργοτέλης 4-1  
Στην κορυφή παρέμεινε ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη επί του Εργοτέλη με πρωταγωνιστή τον Σισέ όπου σκόραρε ξανά δύο φορές όπως και στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Τα άλλα δύο γκολ για τους πράσινους, ο Καραγκούνης και ο Λέτο, όπου μετά από πολύ καιρό, ξεχώρισε. Εύκολη νίκη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, με γκολ του Φραγκουλάκη μόλις στο 8ο λεπτό. Απολαμβάνει την κορυφή με σχετική ασφάλεια με το +5.  
ΠΑΟΚ- Πανιώνιος 1-0  
Με το δεξί και ο ΠΑΟΚ στη νέα χρονιά, που χάρη στη νίκη του, μείωσε τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους πέντε βαθμούς. Ο Βλάνταν ίβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, καθώς σκόραρε το μοναδικό γκολ αλλά έχασε και πέναλτι. Μέτριος ο Πανιώνιος, δεν απείλησε σοβαρά σε κανένα σημείο του αγώνα.  
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 1-2  
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η ΑΕΚ επικράτησε σχετικά έως πολύ εύκολα του Ολυμπιακού, και χάρη στις κακές επιλογές των παικτών της ένωσης και στις επεμβάσεις του Νικοπολίδη, οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν την συντριβή. Η ΑΕΚ των τόσων προβλημάτων, άλωσε το Γ.Καραισκάκης μετά από δεκαπέντε χρόνια, ενώ οι παίκτες του Ζίκο μάλλον είναι ακόμα σε διακοπές. Περισσότερο ψυχολογική και γοήτρου παρά βαθμολογική νίκη για τους φιλοξενούμενους ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. MVP του αγώνα, ο συγκλονιστικός Νάντσο Σκόκο που έβαλε και τα δύο γκολ (πολύ ωραία και τα δύο) και κυριολεκτικά ήταν μια ομάδα μόνος του.

FIFA World Cup 2010

Εκπνέει η προθεσμία για αγορά εισιτηρίων.
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζει στους Ελληνες φιλάθλους ότι στις 13 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την αγορά εισιτηρίων στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2010.

Σχεδόν μία εβδομάδα πριν από την οριστική ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας εισιτηρίων, η ΕΠΟ ενημερώνει εκ νέου ότι μετά την παρέλευση των αυστηρών και καθορισμένων από την FIFA ημερομηνιών δεν είναι...