ΣΙΝΕ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Διαιτητές Κυπέλλου HOL 2009-2010 (5η φάση)

(13/1/2010)
ΟΜΑΔΕΣ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ                              
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
13-1-10 ΔΗΜ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Βρακάς Χρυσοβαλάντης ΕΠΣ Εύβοιας
ΒΟΗΘΟΣ Καμπούρης Βασίλειος ΕΠΣ Εύβοιας
ΒΟΗΘΟΣ Τζαφόλιας Βασίλειος ΕΠΣ Αν. Αττικής
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Μάγειρας Αριστοτέλης ΕΠΣ Εύβοιας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργύρης Παναγιώτης ΕΠΣ Κορίνθου
ΟΜΑΔΕΣ ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
13-1-10 ΚΛ. ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κων/νος ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Ακρίβος Χρήστος ΕΠΣ Αθηνών
ΒΟΗΘΟΣ Τουμπακάρης Ιωάννης ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αρετόπουλος Αλέξανδρος ΕΠΣ Τρικάλων
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Βέλλιος Αθανάσιος ΕΠΣ Ξάνθης
ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
13-1-10 Ο.Α.Κ.Α. 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Γιάχος Αθανάσιος ΕΠΣ Χίου
ΒΟΗΘΟΣ Αλεξέας Ηλίας ΕΠΣ Μεσσηνίας
ΒΟΗΘΟΣ Αργυρός Παναγιώτης ΕΠΣ Αθηνών
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δασκαλόπουλος Γεώργιος ΕΠΣ Κορίνθου
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τσαχειλίδης Ιωάννης ΕΠΣ Πειραιά
ΟΜΑΔΕΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ
ΗΜΕΡΑ ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ
13-1-10 ΔΗΜ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 17:00
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κουκουλάκης Μιχαήλ ΕΠΣ Ηρακλείου
ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λεωνίδας ΕΠΣ Μακεδονίας
ΒΟΗΘΟΣ Γουργιώτης Σπύρος  ΕΠΣ Φθιώτιδας
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αμπάρκιολης Απόστολος ΕΠΣ Μακεδονίας
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Νταμπώσης Δημήτριος ΕΠΣ Πιερίας

ΑΙΟΛΟΣ Τρικάλων – ΠΡΩΤΕΑΣ Γρεβενών 53-41

[IMG_9209a.jpg] 
Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι έγινε την Κυριακή στα Τρίκαλα , ανάμεσα στον τοπικό Αίολο και την ομάδα του Πρωτέα.
Το τελικό 53-41 δείχνει πως έγινε ένα  δυνατό παιχνίδι με πολύ κλειστές άμυνες και αρκετό άγχος για τους παίχτες των δυο ομάδων .Ο περισσότερο εύστοχος , κέρδισε και τον αγώνα.


Ο  Πρωτέας δεν ξεκίνησε καλά και στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν 10-1 , όμως ανέβασε την απόδοση του και μείωσε σε 15-12 .
Μία από τα ίδια στο δεύτερο δεκάλεπτο ,όπου η αστοχία κυριαρχούσε για τον Πρωτέας , με ελεύθερες βολές και πολλά  lei up και το ημίχρονο να κλείνει 31-20.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το δυνατό χαρτί  με καλή άμυνα, αναγκάζοντας το Αίολο να κάνει πολλά λάθη και να μειώνει το σκορ στους πέντε πόντους .
Στο τέταρτο δεκάλεπτο , ενώ έβγαζε καλές άμυνες παρέμενε άσφαιρος στην επίθεση για να κλήσει το τελικό 53-41.
Τους πόντους πέτυχαν Κλωνάρας 9 Καλομενιδης 2, Ρίγγος 1, Ρέπας 3(1), Μουράτογλου 10, Κωσταντινίδης 1, Τζέλλος 2Ακσικέρογλου 3(1), Χίονος 8(1), Τζήμας 2, Επόμενο παιχνίδι στα Γρεβενά με την Μεταμόρφωση Βόλου, την Κυριακή 17 του μήνα  στις 18:00 στο Κλειστό των Γρεβενών . 
Σε δηλώσεις του ο προπονητής του ΑΙΟΛΟΥ Γρηγόρης Γιασάρης, είπε χαρακτηριστικά:...

[IMG_9194a.jpg]
«…πρέπει να πάρουν ορισμένοι κύριοι το μήνυμα, ότι τον ΑΙΟΛΟ, δεν θα τον σταματήσει τίποτα φέτος αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για την περσινή χρονιά. Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ και το βιντεάκι με φάσεις από το ντέρμπι, μαζί και τη δήλωση του Γιασάρη.

Οι Αστυνομικοί παίζουν μπάλα

Συντάχθηκε απο τον greveniotis   
Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 15:00 στο γήπεδο Καρπερού Γρεβενών, θα διεξαχθεί επίσημος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΓΡΕΒΕΝΩΝ και της Αστυνομικής Διεύθυνσης ΤΡΙΚΑΛΩΝ, στα πλαίσια της 4ης Αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΣΚΑΤΗΣ



ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ

Νέος αντιδήμαρχος στον Δήμο Δεσκάτης ο Κυπ. Τζιώλας
 Ο κ. Κυπαρίσσης Τζιώλας είναι ο νέος αντιδήμαρχος του Δήμου Δεσκάτης για το 2010, σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Δεσκάτης κ. Νίκου Μίγκου. Ο κ. Τζιώλας αντικαθιστά τον απερχόμενο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μίγκο, ενώ ο έτερος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπαντώνης παραμένει στην θέση του για δεύτερη συνεχή χρονιά. 
Αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Μίγκο για την προσφορά του στον Δήμο Δεσκάτης κατά την διάρκεια της θητείας του το 2009, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Νίκος Μίγκος παρότρυνε τους δύο αντιδημάρχους να φροντίζουν για το καλό του Δήμου σε αγαστή συνεργασία με τους συνδημότες και τους υπαλλήλους του Δήμου.
 
Οι ορισθέντες αντιδήμαρχοι, οι οποίοι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους στις 4 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010, θα μεριμνούν για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και θα υπογράφουν τα έγγραφα που θα εκδίδονται από τις υπηρεσίες που εποπτεύουν πλην των ενταλμάτων πληρωμής που θα υπογράφονται από τον κ. δήμαρχο.
 
Οι αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων
 
Αναλυτικά, ο κ. Γιώργος Παπαντώνης θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για την εποπτεία των Σφαγείων, θεμάτων της υπηρεσίας περιβάλλοντος (δενδροφυτεύσεις, πάρκα, νησίδες, πεζοδρόμια, καλλωπισμός χώρων), ενώ θα είναι αρμόδιος για το γραφείο κίνησης του Δήμου (αυτοκίνητα, μηχανήματα, εξοπλισμός), θα συντονίζει τα τοπικά συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, καθώς και τα θέματα που αφορούν σε αυτά, τα έργα ηλεκτροφωτισμού, των νεκροταφείων, των αγροτικών θεμάτων και της ανάπτυξης.
 
Επίσης εξουσιοδοτείται ο ανωτέρω αντιδήμαρχος σε περίπτωση απουσίας του δημάρχου για την υπογραφή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, την χορήγηση των κανονικών αδειών στο προσωπικό και την αναπλήρωση του δημάρχου.
 Στον κ. Κυπαρίσση Τζιώλα ανατέθηκε η εποπτεία θεμάτων που αφορούν το κυκλοφοριακό και το συγκοινωνιακό, η παρακολούθηση της πορείας των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και η συντήρηση των σχολείων, των θεμάτων κοινωνικής μέριμνας, η εποπτεία της υπηρεσίας καθαριότητας (αποκομιδή – χωματερές), η εποπτεία των λαϊκών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, η εποπτεία και παρακολούθηση των θεμάτων αθλητισμού σε συνεργασία με αθλητικούς συλλόγους.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ


Στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού  Συλλόγου Καληράχης παρέστη ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2010, όπου και αντάλλαξε ευχές για τη Νέα Χρονιά με τα Μέλη του Συλλόγου καθώς και με τους κατοίκους του Δ.Δ. Καληράχης του Δήμου Αγίου Κοσμά.

« Ο Σύλλογος σας αξίζει τα θερμά μου συγχαρητήρια τόνισε ο Νομάρχης στο σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στο Δ.Σ, τόσο για .....

Ο Δήμαρχος παρουσίασε τo "NEO" ρολόι της πόλης

GREVENA-ΓΡΕΒΕΝΑ

Σε μια όμορφη γιορτή του Δήμου Γρεβενών με μουσική και φως, και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου παρά τον άστατο καιρό, το Ρολόι των Γρεβενών στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσιάστηκε στο «πρωταρχικό του κάλλος» όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος.
Το βράδυ του Σαββάτου 9-1-2010 το Ρολόι φωτίστηκε και φώτισε την ιστορία μας.
Ο Δήμαρχος Γρεβενών είπε πως βρισκόμαστε όλοι μαζί κάτω από το ιστορικό .....

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Ο Ελληνας καρδιοχειρουργός μαζί με ένα από
τα 9.000 παιδιά στα οποία έχει δώσει ζωή.
 
 

Ο Ελληνας σωτήρας των φτωχών παιδιών!   Τα τελευταία έντεκα χρόνια έχει δώσει ζωή σε 9.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μοναδική του αμοιβή, το χαμόγελο που ξαναγεννήθηκε στα χείλη τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, ο καλύτερος μαθητής του Μαγκντί Γιακούμπ, αποτελεί ένα...............

Με μια σφαίρα στο κεφάλι αστυνομικός διευθυντής


Θρίλερ στη Ζάκυνθο.
Ο αστυνομικός διευθυντής του νησιού, Βασίλης Πατσούρης, βρέθηκε νεκρός πριν από λίγο στην παραλία των Βασιλικών, στη θέση Πόρτο Μπανάνα της Ζακύνθου.
Έφερε τραύμα από σφαίρα στον κρόταφο.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν τον αστυνομικό διευθυντή το πρωί να μεταβαίνει μόνος του στην παραλία. Έκτοτε, κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη.
Σύμφωνα με συναδέλφους του, ο αστυνομικός διευθυντής ήταν κλεισμένος στον εαυτό του τις τελευταίες ημέρες.
Μέσα στην ημέρα αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες θανάτου του Βασίλη Πατσούρη.
Ο Βασίλης Πατσούρης ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά του στη θέση του αστυνομικού διευθυντή Ζακύνθου τον περασμένο Μάρτιο.
Μετατέθηκε στο νησί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ



ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ : 05/95

ΕΔΡΑ : ΓΡΕΒΕΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 – ΤΚ 511 00

ΤΗΛ. & FAX: 2462085447

Email : eayngrev@yahoo.gr
Γρεβενά 10 Ιανουαρίου 2010

Αριθμ. Πρωτ. : 405/3/2-ζ΄
Το πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών, το οποίο εκτός από την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, επέφερε και την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κυριότερο οδικό άξονα της Χώρας, άγνωστο μέχρι πότε, ανέδειξε και πληθώρα άλλων προβλημάτων που αφορούν τον γενικότερο σχεδιασμό αντιμετώπισης καταστροφών και ύπαρξης ικανών εναλλακτικών λύσεων, προς εξυπηρέτηση των ...

Eπιστροφή Καστίγιο ;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής ιστοσελίδας minprom.ua, η Σαχτάρ παραχωρεί δανεικό τον Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό για 1,5 χρόνο.

Το δημοσίευμα:

«Η Σαχτάρ δεν πρόκειται να παρέμβει στην μετακίνηση του Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Αυτό ειπώθηκε από το γραφείο Τύπου του συλλόγου του Ντόνετσκ.

Ο Νέρι Καστίγιο θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού για τον επόμενο 1,5 χρόνο, με τη μορφή δανεισμού. Να σημειωθεί ότι τα δικαιώματα του παίκτη ανήκουν στην Σαχτάρ. Ο μεξικανός αγωνίστηκε μόλις 15 φορές στην Ουκρανία, με τις φανέλες των Σαχτάρ και Ντνίπρο».

O ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ έγινε πλέον... ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ!



Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα ενημερώσει σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναφορικά με το νέο πρόγραμμα «Καλλικράτης», που επιφέρει ριζικές αλλαγές στον διοικητικό χάρτη της χώρας. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης
Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί και σε δημόσια διαβούλευση, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στις αντιδράσεις των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης. Ένα πρώτο δείγμα αναμένεται σήμερα, οπότε συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Πάντως, σύμφωνα με τα Νέα, οι πρώτες αντιδράσεις προήλθαν από μέλη της κυβέρνησης, τα οποία στο τέλος της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, την Κυριακή, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι στη σύνταξη του νομοσχεδίου δεν ελήφθησαν υπ' όψιν οι παρατηρήσεις τους.
Κριτική στο νομοσχέδιο άσκησαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, Εθν. Αμυνας Ε. Βενιζέλος, Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Αμυνας Παν. Μπεγλίτης. Ωστόσο, παρενέβη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να ενσωματωθούν οι παρατηρήσεις των υπουργών στη δημόσια διαβούλευση.
Μετά τη δημόσια διαβούλευση, το νομοσχέδιο θα επανέλθει και πάλι προς συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει την οριστική του μορφή.
Οι βασικές πρόνοιες
Το πρόγραμμα «Καλλικράτης» επιφέρει ριζικές αλλαγές στον χάρτη της Αυτοδιοίκησης. Οι βασικές πρόνοιες του νομοσχεδίου συνοψίζονται ως εξής:
* Δραστική μείωση -μέσω συγχωνεύσεων- των 1.034 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 δήμους.
* Στη θέση των 76 Νομαρχιών δημιουργούνται 13 αιρετές περιφέρειες.
* Θεμελιώνεται η δευτεροβάθμια περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
* Τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων μειώνονται σε λιγότερα από 2.000.
* Θεμελιώνονται έως 7 Γενικές Διοικήσεις σε αντικατάσταση των 13 σημερινών κρατικών περιφερειών.
Βάσει του νομοσχεδίου, οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες θα διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου.

Ξεσηκώθηκαν για την επαναλειτουργία των διοδίων...














Ξεσηκώθηκε ο λαός της Πιερίας κατά των διοδίων μετά την προκλητική απόφαση της ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ να επαναλειτουργήσει τους σταθμούς της Λεπτοκαρυάς και του Αιγινίου τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται κομμένη στα δύο από τις κατολισθήσεις στα Τέμπη και χθες το βράδυ εκατοντάδες πολίτες σε μια δυναμική πορεία ενός μεγάλου κομβόι αποτελούμενο από μεγάλα και μικρά οχήματα κατέφτασαν στην περιοχή των νέων διοδίων Αιγινίου και τα κατέλαβαν.
Οι καταληψίες άφησαν ανοιχτή μόνο μία λωρίδα, από όπου διέρχονταν οι οδηγοί χωρίς να πληρώνουν.
Μετά από αυτή τη δυναμική επέμβαση η εταιρία ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι η λειτουργία των διοδίων Αιγινίου αναστέλλεται επ' αορίστου. Το αίτημα των καταληψιών είναι ένα και μοναδικό : η κατάργηση των νέων διοδίων Αιγινίου.

Ξυλοκόπησαν συμμαθητή τους γιατί έτρωγε σαλάμι!

«Τόπι» στο ξύλο έκαναν ένα ελληνόπουλο 11 χρόνων μουσουλμάνοι συμμαθητές του στο Σίδνεϊ, επειδή έτρωγε σαλάμι την περίοδο της δικής τους νηστείας.

Ο Αντώνης Γρηγορίου μαζί μ' έναν φίλο του αναγκάστηκαν να κλειδωθούν στη βιβλιοθήκη, για να αποφύγουν τα χειρότερα. 
Ήδη όμως, ο ίδιος είχε δεχθεί μια γροθιά στο μάτι και δυνατές κλωτσιές στα πόδια.
«Μου ράγισε η καρδιά, όταν είδα το παιδί μου σ' αυτήν την κατάσταση», είπε ο πατέρας του, Αντρέας Γρηγορίου.
«Όταν πήγα στο σχολείο, τον είχαν εκεί που κρατούν τα άρρωστα παιδιά».

Μετά το γεγονός ήρθαν στην επιφάνεια και άλλα παρόμοια περιστατικά.
Αρκετά παιδιά είπαν ότι φοβούνταν να φάνε το μεσημέρι, γιατί δέχονταν επιθέσεις αν το φαγητό τους ήταν «διαφορετικό» από των άλλων, ιδιαίτερα την περίοδο του Ραμαζανίου.
Εκπρόσωπος των μουσουλμάνων, από το Τζαμί του Κόμπουρκ, δήλωσε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνα που προωθεί το Ισλάμ.
«Θα έλεγα ότι τα λυπηρά αυτά συμβάντα είναι αποτέλεσμα της ανατροφής των παιδιών, μέσα στην οικογένεια και όχι του Ισλάμ. Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια θαυματουργή λύση στο πρόβλημα.
Για να εξαλειφθούν αυτού του είδους τα φράγματα, απαιτείται μια διαδικασία που προϋποθέτει ανοχή στα διάφορα θρησκεύματα και τους πολιτισμούς των κατοίκων αυτής της χώρας», θα πει η Μπάχα Γέχια. 

Έθνος

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ. 9 & 10 - 1 - 2010

«Διπλό» ανόδου για τους Πόντιους.
Σπουδαία νίκη πήραν οι Πόντιοι της Κατερίνης στην έδρα της ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου με 1-0. Το χρυσό γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο Πείδης στο 54’. ** Να σημειωθεί, πως ο Γιώργος Καμπερίδης έκανε το ντεμπούτο του σήμερα στον πάγκο των πρωτοπόρων (στο πρωτάθλημα) και το αποτέλεσμα ήταν θετικό! ** Η ΜΑΕ Ποντίων θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» απο το πρώτο μέρος το ματς, όμως, θα μπορούσε να είχε ισοφαριστεί κιόλας, αφού οι γηπεδούχοι είχαν 2 δοκάρια με τον Γκορουμάνο & Παπακωνσταντίνου. Δοκάρι είχαν  και οι φιλοξενούμενοι με τον Βειδαμηνίδη. Το αποτέλεσμα αδικεί τους γηπεδούχους. Δίκαιη θα ήταν η ισοπαλία!!!

ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΑΤΟΛΑΚΚΟΥ: Αθανασόπουλος (83' Τσακστάρας), Φαλτάκας, Παπακωνσταντίνος, Μαντζώλας, Φουσάνης (83' Παπαμιχαήλ), Χαραλαμπίδης.Θ, Γκορουμάνος, Δ. Ασλανίδης (90' Κοτζατίσογλου), Κυριακίδης), Χριστοφορίδης, Ιωαννίδης, Καραγιάννης. Χ. 
ΜΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ουσταμπασίδης, Αρβανίτης (84' Μωυσίδης), Παπαδόπουλος.Κ, Μπαλαμπάνης, Παπαγιαννόπουλος, Μαυρίδης, Ταρασιάδης (78' Κούρτογλου), Κουμορτζής (90' Οικονόμου), Πείδης, Βειζαμανίδης, Κεστελίδης.
Εθνικός Κατερίνης από τα… παλιά!
Δεν θα μπορούσε να είχε μπει καλύτερο το 2010 για τον Εθνικό Κατερίνης, ο οποίος επικράτησε με το επιβλητικό 8-0 (!) του Απόλλων Αμμοχωρίου, μένοντας έτσι κοντά στις πρώτες θέσεις. Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, σκόραραν οι Τσιμόπουλος (14', 53'), Καλαϊτζίδης (30'), Κιλιάνης (41'), Δούμτσης (55'), Τάσιος (65') και Σαμανίδης (80', 89'). 
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σακελαρίδης, Σαβίδης.Ν, Θεοδοσιάδης, Τσιμόπουλος (62' Τάσιος), Τζιάμας, Βράκας, Σταλίκας (57' Ζυγόπουλος), Δούμτσης, Κιλιάνης, Καλαϊτζίδης (46' Δερμίσης), Σαμανίδης 
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ναλπαντίδης, Ιωαννίδης (63' Αλεξανδρίδης), Γιαπάκης, Γεωργιάδης.Θ, Δούμτσης, Ντόνος (59' Γεωργιάδης.Χ), Φωστηρόπουλος, Δαλάκης, Αλεξιάδης, Στόικος, Στάιος.
Άλωσε τη Φλώρινα  ο Φούφας.

Με το εντυπωσιακό 4-2 επικράτησε στη Φλώρινα ο Μακεδονικός Φούφας.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με τον Ξυνάδα στο 26', ωστόσο οι γηπεδούχοι «απάντησαν» με τους Κινέ (35') και Ιωαννίδη (45'). Από εκεί και πέρα όμως, ακολούθησε επιθετικός… μονόλογος των φιλοξενούμενων, που σκόραραν με τους Ιτσκου Γ. (67'), Καραγεωργίου (84' πεν.) και Στεφανίδη (86').
** Από μια αποβολή για κάθε ομάδα. Ιωαννίδης (53’) και Τσουκαλίδης (90’).
ΦΛΩΡΙΝΑ: Δεληναούμ, Ζήκος, Τράικος (72' Φαρμάκης), Ασλάνογλου (85' Πλαγιάντσης), Μάνος Γ., Κίνες, Φωτεινός (79' Λίττας), Τσάπαρης, Μητρεβόλης, Ιωαννίδης, Φουδούλης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Τσακαρίδης, Στεφανίδης, Κουρκουτμάνος, Ιωαννίδης (77' Ιτσκος Θ..), Τσουκαλίδης, Φαχαντίδης, Σιδηρόπουλος, Καραγεωργίου (88' Ευσταθιάδης), Χάιτας, Μούτας (46' Ιτσκος Γ.), Ξυνάδας. 

Ξεκίνησε με γκολ ο Ποτουρίδης του Βατανιακού.
Με το άνετο 3-1 επικράτησε ο Βατανιακός της Ένωσης Αποστόλου Παύλου. Στο επίσημο ντεμπούτο του μάλιστα, ο Ποτουρίδης σκόραρε στο 18’ για να δώσει τη… σκυτάλη στον Μπουζούκη (39’). Το 3-0 έκανε ο Αγγελάκης (60’) για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 ο Σουκάς στο 76’.
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ: Χατζηεπίδης, Λαζαρίδης Ι., Ευσταθιάδης, Κολαξίδης, Παπείρας, Γιαπιτζής, Λαζαρίδης Χ., Μπουζούκης (78' Χρυσόπουλος), Αγγελάκης (87' Σιώμης), Ανδρονικίδης (71' Μυστρίδης), Ποτουρίδης.
ΕΝΩΣΗ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ: Θεοδωρίδης, Σταφυλίδης, Καζιάνης, Παππάς, Δημούλτσης, Ηλιάδης Κ., Παπαδόπουλος, Κοτζαχρήστος (65' Γραμματής), Ηλιάδης Α., Μαυραγγελίδης, Σουκάς.

Ένα και να… καίει! στη Σιάτιστα.
Με το «φτωχό» αλλά σημαντικό 1-0 επικράτησαν τα Σιάτιστα της Αλεξάνδρειας. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Χατζηρούμπης στο 18’.
** Δοκάρια είχαν οι της Αλεξάνδρειας με τους Παπαδόπουλο Αντ. και Τενεδιό.
ΑΕ ΣΙΑΤΙΣΤΑ: Μακρής, Μαλούτας, Νούσιος (54' Στεργίου Θ.), Νασιόπουλος, Γκαραγκούνης Β., Στεργίου Κ., Δαϊνάς, Χατζηρούμπης (82' Μπούρτσας), Κωτούλας (84' Ιττης), Ιττης, Παπαδόπουλος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: Κοσκινάς, Μπρέντσης, Παπαδόπουλος Αντ. (87' Σιμηχανίδης), Παπαδόπουλος Κ. (46' Ιωαννίδης), Πατρίκας, Δημητριάδης, Συμπεθέρης, Καρράς, Τενεδιός, Νικολόπουλος (64' Αντωνίου), Γασπαράτος.

Νάουσα τεσσάρων ****.
  Η Νάουσα πέρασε αλώβητη από την έδρα του Κάστωρ επικρατώντας με 4-0, ξεκινώντας έτσι με το… δεξί το νέο έτος. Τα γκολ σημείωσαν ο Αργυρίου Π. στο 30', Τρούπκος στο 76', Δάλας στο 90' και Καραλιόπουλος στο 91'.
ΚΑΣΤΩΡ: Παπαδόπουλος, Καραμανλής, Παπαγεωργίου, Ιωαννίδης, Σιοπόβου, Κωνσταντίνου, Παλαιοδήμος, Πρωτόγερος, Μαλεγκάνος, Σαμπάνης, Αφεντουλίδης.
ΝΑΟΥΣΑ: Ραβούσης, Πετράκος, Δεληγιαννίδης (67' Βλαχοδήμος), Αραμπατζής, Αργυρίου Π., Δάλας, Καραλιόπουλος, Αργυρίου Γρ., Παπατσάνος, Τρούπκος, Ιωάννου (86' Χατζηγεωργίου).

Νίκη για Εθνικό Βατερού. 
Με το «καθαρό» 3-1 επικράτησε ο Εθνικός στην έδρα των Γρεβενών. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν οι Αποστολίδης (10'), Κυβρακίδης Γ. (12') και Ζηνόβιος Ν. (84' πεν.). Το συγκρότημα των Γρεβενών, μείωσε με τον Λάλλο Θ. στο (75’πεν.).
** Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αποστολίδη στο 75'.
ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ: Βίδρας, Λάλλος Θ., Ευαγγελόπουλος, Μήττας, Χερίδης, Αναστασιάδης, Κατσαντώνης (70' Δημητριάδης), Μπόζιαρης (46' Πασαγιάννης), Μπαλοδήμος (64' Δελιβός Στ.), Λάλλος Π., Οικονόμου.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: Ζηνόβιος Στ., Αποστολίδης, Σαριόγλου (90' Φαρμάκης), Φωτιάδης, Καλλιανίδης, Μετικάνος, Ελευθεριάδης (46' Συμελίδης), Κυβρακίδης Γ., Ζηνόβιος Ν., Νάνος (80' Τσώνης), Κυβρακίδης Κ. 

«Εξάρα» η Νίκη Αγκαθιάς.
Καλύτερα δε θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει το 2010 για τη Νίκη Αγκαθιάς, που επικράτησε στον πρώτο αγώνα του νέου έτους του Σβορώνου, με 6-2!
** ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ήταν ο Δημήτρης Καφές που πέτυχε χατ – τρικ (6', 13', 40').
** Τα άλλα γκολ σημείωσαν οι Μπάκανος (47'), Τσιούπρος (58') και Κουβατσίδης (91').
** Τα γκολ του Σβορώνου πέτυχαν οι Καρυπίδης (32') και Βαρβαρέζος (60').
** Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στο 45’.
ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Κίτσας, Λαμπριανίδης, Μελιόπουλος, Πολυζόπουλος Π., Ντάμτσιος (60' Τενεκετζής), Μπάκανος, Μοσχόπουλος (52' Πατρίκας), Κουβατσίδης, Βαλδίρ, Καφές Δ. (63' Καφές Αλ.), Τσιούπρος.
ΣΒΟΡΩΝΟΣ: Τζεμπέλος, Γιάτσος, Κατσίμπουρας, Κάκος (65' Νταντάμης), Νατσιάβας (46' Σαββίδης), Πέτος, Πέτρου (46' Βαρβαρέζος), Γκουνταμάνης, Καρυπίδης, Σταυρογιάννης, Τάσσος.



ΜΑΕ ΠΟΝΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Ανακοίνωση

ΜΑΕ ΠΟΝΙΩΝ:
Ανακοίνωσε ΣταφίδαΣε μια σπουδαία μεταγραφή προχώρησε η ΜΑΕ Ποντίων. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα της Κατερίνης απέκτησε τον Λευτέρη Σταφίδα από την Ρόδο με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά και είναι Κατερινιώτης, ενώ αγωνίστηκε πριν δύο μέρες (Τρίτη) στο φιλικό που έδωσαν οι Πόντιοι, φορώντας όμως την φανέλα του Πιερικού. Από εκεί και πέρα, τις επόμενες δύο ημέρες το συγκρότημα του κ. Καμπερίδη αναμένεται να κάνει ακόμη δύο μεταγραφές (μέσος – επιθετικός). Ο Δημήτρης Δερμίσης στο γραφείο Τύπου Στο μεταξύ, εξελίξεις είχαμε και στα υπόλοιπα θέματα της ομάδας. Πρόκειται για μια άλλου είδους… μεταγραφή που έκανε ο σύλλογος. Ο λόγος για τον Δημήτρη Δερμίση, ο οποίος από εδώ και πέρα θα είναι στο γραφείο Τύπου της ΜΑΕ Ποντίων.

Αποτελέσματα 14η αγων. 3ος Ομιλος - Επόμενοι αγώνες

Αποτελέσματα 14η αγων.
Επόμενοι αγώνες


Εθνικός Κατερίνης-Απόλλων Αμμοχωρίου


8-0


Α.Ε. Ποντίων - Μ.Α.Ε. Ποντίων


0-1


Βατανιακός-Ενωση Αποστόλου Παύλου


3-1


Νίκη Αγκαθιάς-Σβορωνος


6-2


Σιάτιστα-Αλεξάνδρεια


1-0


Φλώρινα-Μακεδονικός Φούφας


2-4


Γρεβενά Αεράτα-Εθνικός Φ.Σ.


1-3


Κάστωρ ΑΟ-Νάουσα


0-4



17/01


15:00


Αλεξάνδρεια-Εθνικός Κατερίνης


17/01


15:00


Βατανιακός-Σιάτιστα


17/01


15:00


Ενωση Αποστ Παύλου-Α.Ε. Ποντίων


17/01


15:00


Μακεδονικός Φούφας-Νίκη Αγκαθιάς


17/01


15:00


Απόλλων Αμμοχωρίου-Κάστωρ ΑΟ


17/01


15:00


Εθνικός Φ.Σ.-Σβορωνος


17/01


15:00


Νάουσα-Γρεβενά Αεράτα


17/01


15:00


Μ.Α.Ε. Ποντίων-Φλώρινα