ΣΙΝΕ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Superleague 20η αγωνιστική

alt
Στο ολυμπιακό στάδιο είναι στραμμένα τα βλέμματα των φιλάθλων όπου την Κυριακή ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ντέρμπυ της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Πανιώνιος-Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ-Ατρόμητος και Ξάνθη-Άρης.
Στο ΟΑΚΑ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα επιδιώξει το «τρίποντο» της νίκης για να διασφαλίσει την διαφορά των οκτώ βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας απέναντι στην ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς που θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να διατηρηθεί στην πεντάδα των πλεϊ οφ.
Πιθανό «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού θέλουν να εκμεταλλευτούν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός. Ο «δικέφαλος του βορά» έχει εύκολο θεωρητικά έργο καθώς υποδέχεται στην Τούμπα τον Ατρόμητο του Γιώργου Δώνη και θέλει μόνο τη νίκη για να μειώσει ακόμη περισσότερο την απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή.
Για τον πεσμένο αγωνιστικά Ολυμπιακό τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα αφού φιλοξενείται στη Ν. Σμύρνη από τον πάντα επικίνδυνο Πανιώνιο παρόλο που οι «κυανέρυθροι» διανύουν τελευταία περίοδο κάμψης.
Έξοδο κινδύνου πραγματοποιεί ο φορμαρισμένος Άρης του Κούπερ στα Πηγάδια όπου θα φιλοξενείται από την Ξάνθη που «καίγεται» για βαθμούς για να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα παιχνίδια Ηρακλής-Καβάλα και ΠΑΣ Γιάννενα-Λάρισα.
Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τις αναμετρήσεις Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης και Πανθρακικός-Εργοτέλης.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
(Καυτανζόγλειο)     Ηρακλής-Καβάλα      16:45 (ΝOVA)
(Γιάννενα)          ΠΑΣ Γιάννινα-Λάρισα    16:45 (ΣΚΑΪ)
(Τούμπα)            ΠΑΟΚ-Ατρόμητος         19:00 (ΝOVA)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
(Λειβαδιά)          Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 14:30 (ΝOVA)
(Κομοτηνή)          Πανθρακικός-Εργοτέλης         14:30 (ΝOVA)
(Ξάνθη)             Ξάνθη-Άρης                              14:30 (ΝΕΤ)
(Νέα Σμύρνη)        Πανιώνιος-Ολυμπιακός          16:45 (ΝOVA)
(ΟΑΚΑ)              Παναθηναϊκός-ΑΕΚ                    19:00 (ΝOVA)

Σύσκεψη Αγροτών Ν. Γρεβενών με την Υπουργό ΑΑΤ κ. Μπατζελή παρουσία του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Χαντάβα

  • Σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ.JPG
Σύσκεψη με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Ν. Γρεβενών πραγματοποιήθηκε  την Πέμπτη 28/1 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμμετοχή της Υπουργού κ. Κατερίνας Μπατζελή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γεωργίου Κανελλόπουλου, του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, εκπροσώπων του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών του Ν. Γρεβενών .
 
Ο κ. Χαντάβας στην εισαγωγική του ομιλία ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ για την άμεση  και θετική ανταπόκρισή της στα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Ν. Γρεβενών, δεδομένου ότι σε χρονικό διάστημα λιγότερο δύο μηνών πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στο Υπουργείο και η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί τα Γρεβενά στα μέσα Φεβρουαρίου . Ζήτησε από την κ. Μπατζελή να αντιμετωπίσει με ευνοϊκούς όρους τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του Νομού επειδή ο Ν. Γρεβενών παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι αγρότες βιώνουν εντονότατα τις συνέπειες του ανταγωνισμού και της οικονομικής κρίσης .
 
Στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών να θέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου τους .
 
Από την Υπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις:
 
  1. Οι εξισωτικές αποζημιώσεις του 2007 που εκκρεμούν για τους αγρότες του Ν. Γρεβενών οφείλονται στη μη υποβολή δικαιολογητικών από τους αγρότες καθώς και σε ελλιπείς ρυθμίσεις εκ μέρους των Υπηρεσιών. Θα εξεταστεί κάθε περίπτωση χωριστά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το κλιμάκιο τους στην Κοζάνη  με στόχο να αποζημιωθούν όλοι οι αγρότες το συντομότερο δυνατόν.
  2. Οι επιδοτήσεις των αγροτών θα καταβληθούν στο τέλος Φεβρουαρίου ή το αργότερα στις αρχές Μαρτίου επειδή μετά  την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων θα πρέπει να διενεργηθούν και οι ανάλογοι έλεγχοι.
  3. Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για τις επιδοτήσεις του καπνού και σύντομα θα προσδιοριστεί ο τρόπος καταβολής τους στους καπνοπαραγωγούς.
  4. Η ενιαία ενίσχυση για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία θα καταβληθεί στους αγρότες αμέσως μετά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης των σιτηρών.  Σε αυτούς τους αγρότες θα καταβληθεί το συντομότερο δυνατό οικονομική ενίσχυση, ως προκαταβολή ανάλογη με αυτή που δόθηκε το Δεκέμβριο στους αγρότες των δημητριακών.
  5. Η επίλυση των θεσμικών αιτημάτων των αγροτών, η μείωση του κόστους παραγωγής, ο έλεγχος της αγοράς, οι ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια αγροτών, η νέα ΚΑΠ , η αναμόρφωσή του ΕΛΓΑ, το Μητρώο αγροτών κτλ αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης . Με νομοσχέδια που θα ψηφιστούν έως το καλοκαίρι θα δοθούν λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα.

ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ NEWS


Τριπλός πονοκέφαλος
Η εξαιρετική εμφάνιση της περασμένης Τετάρτης με τη Νίκη Αγκαθιάς, έχει ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΣ Φλώρινα. Έτσι, στο παιχνίδι της Κυριακής, οι ερυθρόλευκοι θα ταξιδέψουν με πολύ καλό ηθικό, στοχεύοντας σε ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Παπαθανασίου, θα υπολογίζουν στον Φωτεινό, που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών, όμως δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Μητρεβόλη (σκίστηκε στον πάγο του γηπέδου την Τετάρτη και έκανε τρία ράμματα στο πόδι), τον Π. Μάνο (διάταση δικεφάλου) και τον Τράικο (συμπλήρωση κίτρινες κάρτες). Σύμφωνα με τα λόγια του Τάκη Παπαθανασίου, η ομάδα αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο, παρά τα πολλά οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και έχει μείνει έκπληκτος με τις δυνάμεις και τη διάθεση των παικτών του, ελπίζοντας σε μια πολύ καλύτερη συνέχεια.  


--
Βίτκας Γεώργιος

Εβδομαδιαία Αθλητική Εφημερίδα Ν. Φλώρινας
"ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΣΠΟΡ"
Τηλ. 23850 25067, 6946981741 - ΦΑΞ 23850 46910
Internet: http://matiestaspor.blogspot.com
Facebook: GROUP: "Αθλητική Εφημερίδα Ματιές Στα Σπορ"