ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το google ανταποκρίνεται στο σεισμό της Χιλής


ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Το Google με άμεσα αντανακλαστικά έβγαλε μια υπηρεσία οπου κάποιους που αναζητά δικούς του ανθρώπους στη Χιλή μπορεί να ...
βάλει τα στοιχεία του και αντίστοιχα κάποιος που εχει πληροφορίες για τους ανθρώπους αυτους να συμπληρώσει. Ειναι σημαντικές αυτές οι υπηρεσίες και μπορεί να γλιτώσουν πολύ κόσμο

www.troktiko.blogspot.com

Φοβούνται τσουνάμι μετά τον σεισμό 8,8 ρίχτερ που έπληξε την Χιλή

[tsunami_sm.jpg]Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, τη Χιλή, η απειλή για ένα καταστροφικό τσουνάμι είναι πολύ μεγάλη! Οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι το πρώτο κύμα θα χτυπήσει τις ακτές των νησιών της Χαβάης στις 11:00 τοπική ώρα, περίπου 24:00 ώρα Ελλάδας, με κύματα που θα φτάσουν σε ύψος 4,8 μέτρων.
Οι περιοχές που ήδη έχουν λάβει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο τσουνάμι είναι η Χιλή, το Περού, η Κολομβία, ο Ισημερινός, ο Παναμάς, η Κόστα Ρίκα, η Ανταρκτική και η Ιαπωνία. Η Νήσος του Πάσχα εκκενώνεται εντελώς για προληπτικούς λόγους ενώ πριν από λίγη ώρα τσουνάμι 2,5 μέτρων χτύπησε την πόλη της Χιλής, Ταλκαχουάνο.
Οι νεκροί μέχρι το απόγευμα ανέρχονταν σε 82 αλλά η πρόεδρος της χώρας, Μισέλ Μπασελέτ,
εξέφρασε φόβους για αύξηση του αριθμού αυτού. «Με έναν σεισμό αυτού του μεγέθους είναι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων», ανέφερε.
Οι πρώτη ανακοίνωση για το μέγεθος του σεισμού έκανε λόγο για 8,3 με 8,5 Ρίχτερ, αλλά η τελευταία ενημέρωση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναφέρει 8,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πόλη Κονσεπσιόν, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Χιλής με πληθυσμό περίπου 670.000.
Στην Χιλή ζουν περίπου 5000 Έλληνες, γι αυτό το λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας ενεργοποίησε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσης και την τηλεφωνική γραμμή 210 3681912, για όσους θέλουν να μάθουν πληροφορίες για τους δικούς τους που βρίσκονται στην περιοχή που χτυπήθηκε από το σεισμό!
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία πολίτες της Χιλής, είδαν σήμερα το πρωί να ζωντανεύουν οι εικόνες φρίκης του παρελθόντος καθώς τις 22 Μαϊου του 1960, ένας άλλος καταστροφικός σεισμός είχε πλήξει τη χώρα τους, με μεγέθους 9,5 της κλίμακας ρίχτερ. Τότε η δύναμη του είχε ισοπεδώσει την πόλη Βαλδίβια και είχε δημιουργήσει ένα καταστροφικό τσουνάμι, οδηγώντας στο θάνατο 1.800 ανθρώπους και αφήνοντας άστεγους 2.000.000 πολίτες! Δείτε τι είχε συμβεί τότε, στο βίντεο που ακολουθεί, με την ευχή όλων μας να μην συμβεί κάτι ανάλογο!

Pyles

Η Σταντάρ Λιέγης στο δρόμο του Παναθηναϊκού


Το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης θα πρέπει να ξεπεράσει ο Παναθηναϊκός. έφεραν 0-0 με την Σάλτσμπουργκ και πήραν την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι η Σταντάρ, αν και βρέθηκε 2-0 πίσω στο ημίχρονο, έκανε την απόλυτη ανατροπή και νίκησε 3-2.

Το πρώτο ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 11 Μαρτίου και ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα στη Λιέγη.

Πολυθεματική έκθεση - σεμινάρια ιστορίας «Πόντος: Δικαίωμα στη μνήμη»

Ξεκίνησαν τα Σεμινάρια Ιστορίας από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κώστα Φωτιάδη, στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, στα πλαίσια της Πολυθεματικής Έκθεσης «ΠΟΝΤΟΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ», που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης, με πρώτο θέμα την «Οθωμανική αυτοκρατορία στον Πόντο».

Το πρώτο από τα συνολικά οκτώ σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τους συμμετέχοντες να ανακαλύπτουν κατά τη διάρκειά του άγνωστες πτυχές της Ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η πολυθεματική έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ-ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ», θα φιλοξενηθεί στους χώρους του Μουσείου (Ίωνος Δραγούμη 9-11) μέχρι και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ή των σεμιναρίων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα begin_of_the_skype_highlighting              2461033978      end_of_the_skype_highlighting (Λαογραφικό Μουσείο) και begin_of_the_skype_highlighting              2461350461      end_of_the_skype_highlighting (Δήμος Κοζάνης) ή να ενημερώνεστε μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης www.kozanh.gr.

Η είσοδος για το κοινό στην Έκθεση, τα Σεμινάρια Ιστορίας και σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

e-pontos 24610339782461350461