ΣΙΝΕ

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Δεν ξέρει τι είναι … ο φραπέ !!!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ. H 25η αγωνιστική (video)



 

Φονικός σεισμός στην ανατολική Τουρκία

Πάνω από 50 οι νεκροί από τη σεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ στην επαρχία Ελαζίγκ της Τουρκίας.
Τουλάχιστον 51 είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό που έπληξε τα ξημερώματα την ανατολική Τουρκία. Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ, ο οποίος βρίσκεται στον τόπο της καταστροφής μαζί με τρεις υπουργούς της τουρκικής κυβέρνησης, είχε κάνει λόγο για 57 νεκρούς.
Πέντε χωριά που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο επλήγησαν από τον σεισμό, που σημειώθηκε κοντά στο Καρακοτσάν, της επαρχίας Ελαζίγκ, που βρίσκεται στο ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας.
Περισσότεροι από είκοσι μετασεισμοί καταγράφηκαν στην περιοχή, ο ισχυρότερος από τους οποίους είχε μέγεθος 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός μεγέθους έξι βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:32 τοπική ώρα με επίκεντρο την περιοχή Μπασγιούρτ της επαρχίας Ελαζίγκ. Ακολούθησαν τριάντα μετασεισμοί.
«Επικράτησε φόβος και πανικός. Η δόνηση κράτησε περίπου ένα λεπτό. Ηταν πολύ ισχυρή», τόνισε ο Νουρσέλ Σενγκεζέρ, ανταποκριτής του πρακτορείο Ντογκάν στο Ελαζίγκ, μιλώντας στο CNN Turk. Νοσηλευτές και συγγενείς μεταφέρουν τραυματίες με αυτοκίνητα και ασθενοφόρα στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Κοβαντσιλάρ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Από το σεισμό γκρεμίστηκαν οι μιναρέδες τριών τζαμιών σε χωριά της περιοχής, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μουαμέρ Ερόλ.
«Ο αριθμός των τραυματιών δεν είναι ξεκάθαρος. Ασθενοφόρα έρχονται και φεύγουν. Χωροφύλακες και αστυνομικοί μαζί με τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους παγιδευμένους», πρόσθεσε ο Ερόλ. Ομάδα της Ερυθράς Ημισελήνου έχει φτάσει επίσης στην περιοχή. Στην επαρχία Ελαζίγκ αναμένονται τέσσερις υπουργοί, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ.
Οι σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Τουρκία. Τον Αύγουστο του 1999 σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 18.000 ανθρώπων.
kathimerini.gr

Πλούσια ευρήματα στη βασιλική Νεκρόπολη της Αιανής Κοζάνη


Σπάνια ευρήματα, μεταξύ των οποίων αρχιτεκτονικά κατάλοιπα τάφων, χειροποίητα αγγεία, «τσαλακωμένες» φιάλες, πήλινα ειδώλια και επιτύμβιες στήλες, έφερε στο φως αρχαιολογική σκαπάνη στη βασιλική Νεκρόπολη, στη θέση Λειβάδια της Αιανής Κοζάνης.
«Η γη της Αιανής είναι ανεξάντλητη και κάθε χρόνο μάς αποκαλύπτει μοναδικά και σπάνια ευρήματα», εξήγησε η προϊσταμένη της αρμόδιας για την ανασκαφή Λ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Γεωργία Καραμήτρου - Μεντεσίδη.
Οι αρχαιολόγοι της Λ’ ΕΠΚΑ εντόπισαν 25 ταφές της αρχαϊκής και...

ΦΩΤΟ - ΚΟΛΑΖ. ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Π. 7 - 3 - 2010

ΔΥΟ ΓΚΟΛΑΚΙΑ Ο ΤΖΑΝΗΣ & ΕΝΑ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ !!!!
ΜΑΚΗ..... ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ
ΧΙΟΝΑΚΙ ΣΗΜΕΡΑ & 'ΧΘΕΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΤΕΛΟΣ Η ΛΑΣΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
 ΗΘΕΛΕ ΚΙ ΑΛΛΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ;
ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΑΡΑ!!!
Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΦΟΔΩΤΗΣ ΤΟΥ ΤΖΑΝΗ!!! ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ!!!
ΠΑΙΧΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΣ!!!!!
 
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ
 ΟΧΙ........ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!!!
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟ - ΚΟΛΑΖ ΤΟΥ ΦΩΤΗ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ