ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Η Πυραμίδα του Ταϋγέτου

t15_pir.jpg (36358 bytes)
Η Πυραμίδα του ΤαϋγέτουΗ μεγαλύτερη γνωστή πυραμίδα, μα και η αρχαιότερη παγκοσμίως, βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου, ορατή για όποιον βλέπει και δεν περιφέρει απλώς το βλέμμα του, πάνω ακριβώς από τη Λα-κωνία (στα αρχαία Ελληνικά <<λας>> σημαίνει λίθος, συνεπώς η ονομασία και μόνον της περιοχής <<Λίθος Κωνικός>> θα έπρεπε να μας κάνει να υψώσουμε τα...

Ανοιξε το Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας

Η εκδήλωση σεμνή, όπως αρμόζει στον πολιτισμό. 
perahora-20100526Η συμμετοχή του κόσμου μέσα από συνειδητοποίση για το επείγον της ανασκαφής και αποκατάστασης του θεάτρου.
Ο χώρος επιβλήθηκε πάνω μας και μας έντυσε με γαλήνη και ελπίδα. Ο μικρός Οδυσσέας, έπαιξε Μάνο Χατζηδάκη με τον αυλό του δείχνοντας...

Νέα φρίκη!!! Πατέρας βίαζε τις ανήλικες κόρες του

Νέα φρίκη! Πατέρας βίαζε τις ανήλικες κόρες τουΤην απόλυτη φρίκη ζούσαν στα «χέρια»  του πατέρα τους δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών στη Νίκαια.
Ο  45χρονος πατέρας τους, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη πριν λίγο, φέρεται να  βίαζε συστηματικά τις δύο κορούλες του.
Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν και κάποιες...

Αγώνας αγάπης στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών

http://www.vasilopita.gr/img/xair/dimos_hrakletwn.jpg


Ο 3ος αγώνας αγάπης, στη μνήμη του Μιχάλη Καραγιάννη, θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Μαΐου στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών. Στον ποδοσφαιρικό φιλανθρωπικό αγώνα θα παίξουν οι ομάδες παλαιμάχων του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, θα διεξαχθεί... στο γήπεδο Αγίου Γεωργίου Γρεβενών και θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ. 

Τα βατράχια της Εγνατίας έγιναν παγκόσμιο θέμα!

Τα βατράχια της Εγνατίας έγιναν παγκόσμιο θέμα!Τα συμπαθέστατα βατραχάκια που στάθηκαν αιτία για να κλείσει χθες η Εγνατία Οδός έγιναν θέμα στο BBC.
Ο δρόμος έκλεισε για δύο ώρες προκειμένου όλα τα αμφίβια να φύγουν από το οδόστρωμα. Νωρίτερα, είχαν γίνει τρία τροχαία ατυχήματα, καθώς οι οδηγοί επιχείρησαν να αποφύγουν τα...

Μουντιάλ 2010.... Το πρόγραμμα των αγώνων

Μουντιάλ 2010: Το πρόγραμμα των αγώνωνΣας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Παρούσα θα είναι και η εθνικής μας ομάδα, η οποία στον δεύτερο όμιλο θα κοντραριστεί με τη Νότια Κορέα, τη Νιγηρία και την Αργεντινή.
A Όμιλος

Όταν το google earth "ανακαλύπτει" τη μορφή του ...Ιησού σε λιβάδια!

http://www.pyles.tv/PylesTV/files/79/7981af9b-8562-4b21-8197-ec3cae5d3181.jpg
Η πρώτη φωτογραφία που βλέπετε προέρχεται από το google earth και δείχνει ένα λιβάδι στην ανατολική Ουγγαρία.
Αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο (mukundcreations.com) και έχει διχάσει τους χρήστες του!
Όπως μπορείτε να δείτε, στη μέση του λιβαδιού σχηματίζονται κάποιες σκιές.
Για πολλούς, η εικόνα που δημιουργείται παραπέμπει ξεκάθαρα στην μορφή του Ιησού!
Δεν είναι η πρώτη φορά, όμως που γίνεται κάτι τέτοιο.
Η δεύτερη φωτογραφία είχε
αναστατώσει το 2005 μία ολόκληρη περιοχή στο Περού, αφού και τότε ήταν πολλοί εκείνοι που έβλεπαν το πρόσωπο του...

Ρυθμίσεις για την προσβασιμότητα κοινοχρήστων χώρων για ΑμεΑ.


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ2621/Β2009 η απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος (ΥΑ5297/31-12-229) με την οποία εδραιώνονται οι προδιαγραφές προσβασιμότητας που θα πρέπει να εξασφαλίζονται στη διαμόρφωση ή ανακατασκευή των κοινοχρήστων χώρων των οικισμών ώστε να εξυπηρετούν ανθρώπους με αναπηρία.
Συγκεκριμένα:


- διατυπώνονται προδιαγραφές προσβασιμότητας σε χώρους που προορίζονται για την κυκλοφορία των πεζών όπως πλατείες, πεζοδρόμια, στάσεις μέσων μαζικής μεταφοράς, σε χώρους στάθμευσης και στη ...

Superleague σχολια & άλλα....

- Καλύτερα να πάρουμε το Δεμιρτζάκη της Ελλάδας, παρά το Δεμιρτζάκη της Πορτογαλίας.
- Τρία χρόνια έκανε το καφέ δερμάτινο να πάει στο καθαριστήριο.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ...Οι 10 μεγαλυτερες κοντρες σε εθνικο ποδοσφαιρικο επιπεδο

Ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα ούτε λίγο ούτε πολύ μία βδομάδα έψαξα κυρίος σε ξένα sites και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι δεν υπάρχει η δική μας κόντρα με τους γείτωνες Τούρκους!To top10 πάει κάπως έτσι:
Γερμανία-Πολωνία. Οι δύο ομάδες έχουν κακά προηγούμενα από τον ...

Από Δευτέρα κυκλοφορούν τα διαρκείας του ΠΑΟΚ

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ, ενώ ανακοινώθηκαν και οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων, που θα ισχύσουν για τη σεζόν 2010/11.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του «δικεφάλλου»:
«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 31/05/2010 αρχίζει η πώληση εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 από τα γραφεία του γηπέδου Τούμπας και από το Internet μέσω της επίσημης...

Η επιστολή του Μαρινάκη

Η επιστολή του ΜαρινάκηΈτοιμος να μπει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός με ένα ποσό της τάξης των 60 εκατ. ευρώ (50 για την Εταιρεία + 10 για τα χρέη της) δηλώνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην επιστολή που απέστειλε στον Σωκράτη Κόκκαλη. Παράλληλα, ο γνωστός εφοπλιστής εξέφρασε την επιθυμία να
συναντηθεί με τον πρόεδρο των...

Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΠΣ Γρεβενών προσκαλεί τα μέλη της σε ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα γίνει στις   11  του μήνα ΙΟΥΝΙΟΥ  του έτους 2010, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα  19.00 μ.μ., στην Αίθουσα Κων/νος Σκέντζιος της ΕΠΣ  Γρεβενών.

        ΘΕΜΑΤΑ
1-. Οικονομικός  Απολογισμός.
2-.Συζήτηση για τα Πρωταθλήματα περιόδου 2010 - 2011
3-. Διάφορα – Προτάσεις

Αποφάσεις Δ.Σ. Ε.Π.Σ. Γρεβενών

ΠΡΑΚΤΙΚΟ      09/ 27-05-2010
     Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ. Γρεβενών
     Στα Γρεβενά σήμερα    27 του μήνα  Μαΐου  του έτους 2010 , ημέρα της εβδομάδας   Πέμπτη   και ώρα  6.00 μμ συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Γρεβενών, ύστερα από γραπτή πρόσκληση του Προέδρου κυρίου Κοσματόπουλου Γεώργιου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ολυμπιακός.....Δεύτερη ευκαιρία ή... 2-0

Απόψε στον Αγιο Θωμά το β' μέρος των αναμετρήσεων  Θα πάρει ο Ολυμπιακός τις... σκούπες ανά χείρας και θα περιμένει το τρίτο ματς για να «σκουπίσει» τα ημιτελικά ή θα δώσει το Μαρούσι παράταση στην αγωνία; Ενα ερώτημα που θα απαντηθεί σήμερα το απόγευμα (5 μ.μ., Novasports 1) στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, όπου οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχτούν τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας στον δεύτερο ημιτελικό της σειράς. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Τζος Τσίλντρες, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή του...

«Ερυθρόλευκες» ανακοινώσεις

«Ερυθρόλευκες» ανακοινώσεις«Κατάθεσε επίσημη πρόταση στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός».
  Ο Σ. Κόκκαλης πρότεινε και ο Β. Μαρινάκης «απάντησε» με δύο επιστολές.
Εξελίξεις υπήρξαν χθες στο (ανορθόδοξο) φλερτ Μαρινάκη - Ολυμπιακού, με δηλώσεις, ανακοινώσεις και επιστολές.
Πρώτος «χτύπησε» ο εφοπλιστής με νέα δήλωση, με την οποία τόνιζε ότι δίνει 2.000.000 ευρώ για τον....

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΥΡΙΑΣ "Η ΦΙΛΥΡΙΑ"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς «Η ΦΙΛΥΡΙΑ», συνεχίζοντας την επιτυχημένη εκδήλωση της Γιορτής Κερασιού, διοργανώνει και φέτος, για άλλη μια χρονιά τη Γιορτή για το κεράσι».

Το 2010 είναι μια χρονιά ορόσημο για το θεσμό της γιορτής Κερασιού, πλαισιώνοντας και πάλι τη νέα πλατεία του χωριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς, ετοίμασε φέτος μια ολόκληρη ημέρα για να γιορτάσουμε από το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου 2010.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
- Χορευτικά συγκροτήματα
- Παιδικοί αγώνες
- Διασκέδαση με Ποντιακό και Λαϊκό πρόγραμμα

και πολύ πολύ.....

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση Διαιτητών

Την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, πραγματοποίησαν οι διαιτητές της Ε.Π.Σ. Γρεβενών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΄Ενωσης "Κων/νος Σκέντζιος". 
Παρουσία του Προέδρου της ΄Ενωσης κ. Κοσματόπουλου, ο αρχιδιαιτητής κ. Αργύρης Νατσιόπουλος, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν την προηγούμενη χρονιά. Δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των διαιτητών στα πρωταθλήματα της ΄Ενωσης και ...