ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Έκανε δώρο την πρόκριση..... ΠΑΟΚ – Άγιαξ 3-3 (video)

 ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ
Ύστερα από μια συγκλονιστική εμφάνιση, ο
ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Άγιαξ και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δικέφαλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (1-3), αλλά με τεράστια ψυχικά αποθέματα μείωσε σε 2-3, έχασε πέναλτι με τον Ίβιτς και μοναδικό τετ α τετ του Σαλπιγγίδη για να ισοφαρίσει το ματς και τελικά τα κατάφερε στις καθυστερήσεις με τον Ίβιτς. Ο χρόνος όμως που απέμεινε δεν στάθηκε αρκετός για μια μεγάλη ανατροπή κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε με τις εντυπώσεις, κάνοντας ουσιαστικά δώρο την πρόκριση στον αντίπαλο του. Στο ύψος των περιστάσεων οι χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου, χειροκρότησαν τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη στο φινάλε.
Έκανε δώρο την πρόκριση…Καταθέτοντας ψυχή και πάθος ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, το «άγγιξε», αλλά τελικά δεν μπόρεσε να το ζήσει. Ο Άγιαξ πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο πρώτο δεκάλεπτο του β' ημιχρόνου μετέτρεψε το 1-0 της ανάπαυλας σε 1-3 και «τσάκισε» το «Δικέφαλο», ο οποίος έφτασε στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι περισσότερο.Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σορλέν, Βιερίνια, Σαλπιγγίδης
ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Ανίτα, Βερτόνγκεν, Αλντερβέιρελντ, Φαν Ντερ Βιλ, Εμάνουελσον, Λίντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες, Σουλεϊμανί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καρμπάγιο (Ισπανία)
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
8΄Δυνατό σουτ του Λίντγκρεν έξω από την περιοχή, η μπάλα βρίσκει στα ακροδάκτυλα του Κρέσιτς, στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ
12΄Σέντρα του Ντε Ζέου, κεφαλιά του Σουάρες, φεύγει άουτ
14΄Λάθος του Φαν Ντερ Βιλ, ο Σαλπιγγίδης απέναντι από τον Στεκέλενμπουργκ πλασάρει, η μπάλα κυλά προς τα δίχτυα, αλλά δείχνει να μην περνά ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος
16΄Από την εκτέλεση φάουλ του Σορλέν, ο Βιερίνια στο πρώτο δοκάρι πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα
28΄Ο Βιερίνια κατέβασε άψογα την μπάλα μέσα στην περιοχή, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ έδιωξε
36΄Μακρινό σουτ του Εμάνουελσον η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ
38΄Ο Ντε Ζέου σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κρέσιτς πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει τη μπάλα
42΄Σουτ του Σουλεϊμανί από πλάγια θέση, η μπάλα φεύγει άουτ
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1-0

48΄Από τη μπαλιά του Φαν Ντερ Βιλ, ο Σουάρες κατέβασε μέσα στην περιοχή και με σουτ έκανε το 1-1
50΄Από την παράλληλη σέντρα του Σουάρες, ο Ντε Γιονγκ με κοντινή προβολή κάνει το 1-2
53΄Ο Λίντγκρεν εκτελεί φάουλ από πλάγια θέση έξω από την περιοχή, η μπάλα παίρνει περίεργα φάλτσα και καταλήγει στα δίχτυα (1-3)
55΄Από την παράλληλη σέντρα του Σορλέν ο Σαλπιγγίδης από κοντά μειώνει σε 2-3
61΄Κίτρινη κάρτα στον Τσιρίλο
67΄Ο Σουάρες ξεφεύγει από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, σουτάρει αλλά η μπάλα φεύγει άουτ
71΄Σέντρα του Σουάρες, κεφαλιά του Ντε Γιονγκ, η μπάλα και πάλι στον Ουρουγουανό που σουτάρει στο δοκάρι
76΄Ο Μπουσαϊντί κερδίζει πέναλτι από τον Ανίτα, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ νικά τον Ίβιτς από την άσπρη βούλα
76΄Κίτρινη κάρτα στον Ανίτα
85΄Σέντρα του Βιερίνια, κεφαλιά του Φιλομένο φεύγει άουτ
86΄Σουτ του Ίβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ
89΄Απίστευτη ευκαιρία, με τον Σαλπιγγίδη να μην καταφέρνει να νικήσει από κοντά τον Στεκέλενμπουργκ
92΄Ο Ίβιτς από κοντά, μετά από φάση διαρκείας, κάνει το 3-3
92΄Κίτρινη κάρτα του Ίβιτς
Δείτε το γκολ του Βιερίνια…


Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκριση – οι ενδεκάδες

Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκριση – οι ενδεκάδες
Έτοιμος να… φορέσει το καλό του ευρωπαϊκό κοστούμι είναι ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται στη κατάμεστη Τούμπα τον Άγιαξ. Η ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη θέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Άμστερνταμ.
Φανταστική ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει στις κερκίδες του σταδίου οι οπαδοί του Δικεφάλου, ενώ αυτοί του Άγιαξ μετά…βίας ξεπερνούν τους 100. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ζουέλα, Αθανασιάδης και Παπάζογλου.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σορλέν, Βιερίνια, Σαλπιγγίδης
ΑΓΙΑΞ: Στεκέλενμπουργκ, Ανίτα, Βερτόνγκεν, Αλντερβέιρελντ, Φαν Ντερ Βιλ, Εμάνουελσον, Λίντγκρεν, Ντε Ζέου, Ντε Γιονγκ, Σουάρες, Σουλεϊμανί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Το λίφτινγκ της Τούμπας (videos)

Αισθητές είναι οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο σήμερα θα φιλοξενήσει τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ. Δείτε τα VIDEOS
Ετοιμο είναι το γήπεδο της Τούμπας για να φιλοξενήσει το βράδυ της Τετάρτης τον επαναληπτικό του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ για τα προκριματικά του Champions League. Οπως θα δείτε στα παρακάτω videos που εξασφάλισε το olaPAOK, στον αγωνιστικό χώρο και συγκεκριμένα στον χώρο που βρίσκονται οι πάγκοι έχει τοποθετηθεί ένα πράσινος συνθετικός τάπητας, ενώ χαράχτηκαν γραμμές που ορίζουν τον χώρο που έχει δικαίωμα να κινείται ο κάθε προπονητής.

Επίσης, τα έργα υποστύλωσης και στεγανοποίησης στις θύρες 7 και 8 ολοκληρώθηκαν, τοποθετήθηκαν νέα καρεκλάκια και ανακαινίσθηκαν οι τουαλέτες.
Μεγάλη είναι και η αλλαγή στα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα οποία μεταφέρθηκαν στη θύρα 2, δίπλα από την θύρα των επισήμων. Επίσης, έχουν τοποθετηθεί μόνιτορ για να διευκολύνουν τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις, ενώ τα τηλεοπτικά μπουθ παρέμειναν στον τέταρτο όροφο.

Paok-Ajax

NEA TOYMΠA 1
 
ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ

ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ 2

Ολυμπιακός: Οι νέοι μεταγραφικοί στόχοι μετά την Μακάμπι

Συνεχίζει την προσπάθεια ο Ολυμπιακός για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ και ενός επιθετικού. Ειδικότερα οι ερυθρόλευκοι δίνουν προτεραιότητα για την απόκτηση του Αρέβαλο, προκειμένου να καλυφθεί το κενό της θέσης του ανασταλτικού χαφ.
Πάντως για τον παίκτη τον πρώτο λόγο έχει η Μάλαγα.

Όσο αφορά τον επιθετικό στον Πειραιά εξετάζουν την περίπτωση του Βραζιλιάνου Μπραντάο. Για τον Βραζιλιάνο επιθετικό οι Πειραιώτες είχαν ενδιαφερθεί τον Αύγουστο του 2008, όμως τότε η Σαχτάρ προέβαλε τεράστιες οικονομικές απαιτήσεις και ο παίκτης πήγες στη Μαρσέιγ όπου σήκωσε το πρωτάθλημα.

Ωστόσο, πρέπει πρώτα να περάσει ο επαναληπτικός αγώνας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και οι «ερυθρόλευκοι» να εξασφαλίσουν την πρόκρισή στον επόμενο γύρο του Europa League και μετά θα ασχοληθούν οι ερυθρόλευκοι με τις μεταγραφές.

Στο μεταξύ, πολύ κοντά στην απόκτηση του Σουμπίνιο βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Μέσα στην ημέρα αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Βραζιλιάνου άσου του Εθνικού.

Συνέλαβαν 42 λαθρομετανάστες και 7 διακινητές στον Έβρο

Σαράντα δύο λαθρομετανάστες και επτά διακινητές συνέλαβαν οι αρμόδιες αρχές στις Φέρες του Έβρου, έπειτα από παρακολούθηση.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών του τμήματος Συνοριακής φύλαξης Φερών εντόπισαν 42 λαθρομετανάστες στην περιοχή Δορίσκου, κοντά στο Δέλτα του Έβρου. Στο σημείο έφτασε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, ακολουθούμενο από ένα ΙΧ, ενώ ένα δεύτερο όχημα περίμενε στη διασταύρωση Δορίσκου. Μόλις έφτασαν τα δύο οχήματα, οι περισσότεροι λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στο φορτηγό, ενώ άλλοι παρέμειναν στο σημείο. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα οχήματα και τα ακινητοποίησαν στις Φέρες.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού μετέφερε 21 λαθρομετανάστες και στα δύο ΙΧ αυτοκίνητα επέβαιναν από τρία άτομα, που σκοπό είχαν την ενημέρωση του οδηγού του φορτηγού για ύπαρξη αστυνομικών ελέγχων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι το φορτηγό ήταν κλεμμένο κι έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος.

Δύο από τους διακινητές έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις και ένας για κλοπή και απόπειρα κλοπής οχήματος.

Για τη μεταφορά τους, οι λαθρομετανάστες κατέβαλαν 1.000 ευρώ και μετά την άφιξή τους στην Αθήνα θα κατέβαλαν 1.200 ευρώ επιπλέον.

Κατασχέθηκαν τα 3 οχήματα, 11 κινητά τηλέφωνα και οι κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες, 7 διακινητές και 42 λαθρομετανάστες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σπουδαία μπάλα ο ΠΑΟ, 3-2 την Ίντερ (video)

  • Kαραγκούνης: «Υποχρεωμένοι να πάρουμε το ντάμπλ» 
  • Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο,, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιντερ με 3-2, σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «Ρότζερ Σέντερ» του Τορόντο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ο Τζιμπρίλ Σισέ, που πέτυχε δύο γκολ (13’, 21’) ενώ ένα ακόμη πρόσθεσε ο επίσης εξαιρετικός Σεμπάστιαν Λέτο.
Για 61’ λεπτά αγωνίστηκε ο Σίντνεϊ Γκοβού, που έδειξε μεγάλη διάθεση, χωρίς όμως να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. 
Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τον Νίνη ως επιτελικό μέσο τον Γκοβού στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, τον Λέτο στο αριστερό και τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Να σημειωθεί ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε ο Κώστας Κατσουράνης.
Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που μετά τα πρώτα 2-3 λεπτά της αναμέτρηση -διάστημα στο οποίο παρουσιάστηκε «μουδιασμένος»- κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το υπόλοιπο διάστημα. Με ηγέτη τον Σισέ (σ.σ. εκτός από τα δύο γκολ έκανε πολλή δουλειά σε διάφορους τομείς) και πολύ καλούς τους Λέτο (σ.σ. έκανε μερικές εξαιρετικές και πολύ φαντεζί ενέργειες) και Νίνη, το «τριφύλλι», όχι απλά «κοίταξε στα μάτια» μια ομάδα που πέρσι σάρωσε σε Ιταλία και Ευρώπη, αλλά κυριολεκτικά την... τρόμαξε.
Το συγκρότημα του Νιόπλια πίεσε ψηλά (σ.σ. αποδιοργανώνοντας τους νερατζούρι), είχε κοντά τις γραμμές του, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα παρουσιάστηκε «φαρμακερό» στις αντεπιθέσεις.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 13’ ύστερα από συνδυασμό των Λέτο και Σισέ, με τον Γάλλο να βρίσκει δίχτυα, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από δική του προσπάθεια. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Ιταλοί, ο διεθνής επιθετικός «χτύπησε» και πάλι, καθώς εννέα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για τον Παναθηναϊκό μετά από ατομική ενέργεια και σουτ-«κεραυνό».
Μετά το 25λεπτο και για περίπου 15 λεπτά η Ιντερ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και πίεσε αρκετά την ελληνική ομάδα, χωρίς, ωστόσο να κάνει τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αφού ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ψυχραιμία του, κρατώντας του Ιταλούς μακριά από τα καρέ του. Με μπροστάρη τον Καμπιάσο πάντως και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη στα μετόπισθεν, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να μειώσει στο 32’ με τον Σαμουέλ Ετό, ένα γκολ το οποίο κάλλιστα το ελληνικό συγκρότημα μπορούσε να είχε αποφύγει.
Εντούτοις, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά απάντησε και με τρίτο γκολ (41’), το οποίο αυτή τη φορά προήλθε από εξαιρετική αντεπίθεση με δημιουργούς τους Βύντρα, Νίνη και «δήμιο» τον Σεμπάστιαν Λέτο. 
Στο 61’ ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη συνοχή του σαν ομάδα, καθώς και οι παίκτες που μπήκαν απέδωσαν σε αναλόγως υψηλό επίπεδο με τους βασικούς. Στην επανάληψη βέβαια ο ρυθμός του αγώνα ήταν κάπως πεσμένος και τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες.
Σε γενικές γραμμές η Ιντερ είχε τον έλεγχο, όμως ακόμη κι έτσι το «τριφύλλι» δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα στην «αναχαίτιση» των αντιπάλων του. Ετσι οι «νερατζούρι» αναλώνονταν σε κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησυχούσαν τον Παναθηναϊκό.
Άκόμη και τo όμορφο γκολ του Κουτίνιο στο 86’ δεν μπορεί να αλλάξει την εξαιρετική εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» συνολικά στο ματς, στο οποίο παρουσίασαν μια σπουδαία εικόνα «ομάδας», με μεγάλη διάθεση, σωστή αλληλοκάλυψη και δυνατό πρέσινγκ.
Στο 66' ο Παναθηναϊκός σκόραρε για τέταρτη φορά και πάλι με τον Σισέ, ωστόσο ο διαιτητής με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού ακύρωσε το γκολ. .
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ:
89':
Κοντά στην ισοφάριση η Ιντερ. Ο Μαϊκόν σεντράει, ο Μιλίτο πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.
88': Εξαιρετική τρίπλα του Σεϊταρίδη από δεξιά, έπιασε το σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει.
86' ΓΚΟΛ:
Ο Μαϊκόν βρίσκει τον νεαρό Κουτίνιο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με εξαιρετικό σουτ στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Τζόρβα για το 3-2
76':
Εκτέλεση κόρνερ του Μαϊκόν, κεφαλιά του Σάμουελ, μπλόκαρε ο Τζόρβας
67':
Νέο δυνατό σουτ του Αλίμπετς, η μπάλα ψηλά άουτ
55':
Ο Μανσίνι αποφεύγει εξαιρετικά τον Σπυρόπουλο, πασάρει στον Αλίμπετς, το πλασέ του οποίου όμως είναι άστοχο.
53':
Ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ από τον Όμπι έξω από την περιοχή, άουτ η μπάλα
49':
Ο Νίνης θέλει να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση αλλά ο Ορλαντόνι μπλοκάρει στη γωνία του
45':
Ωραία προσπάθεια από τον Όμπι που έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
44': Ο Πάντεφ βρίσκεται έξω από τη μεγάλη περιοχή και σουτάρει, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.
41’ ΓΚΟΛ:
Ο Βύντρα «κλέβει» τη μπάλα στο ύψος της σέντρας και δίνει στον Νίνη οποίος βγάζει με εξαιρετικό τρόπο τον Παναθηναϊκό στην αντεπίθεση. Την κατάλληλη στιγμή, ο 20χρονος διεθνής παίκτης τροφοδοτεί τον Λέτο και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός  πλασάρει υποδειγματικά τον τερματοφύλακα της Ιντερ
37':
  1-2 των Ετό και Καμπιάσο και σουτ του Καμερουνέζου με δύναμη από το ημικύκλιο, μπλοκάρει όμως ο Τζόρβας.
35':
Ο Σισέ γυρίζει τη μπάλα από τα δεξιά, ο Νίνης επιχειρεί να σκοράρει με τακουνάκι, χωρίς όμως να τα καταφέρει
32' ΓΚΟΛ: 
Το 1-2 από τους Ομπίνα και Ετό, ο πρώτος γυρίζει στην περιοχή, η άμυνα του Παναθηναϊκού αδρανεί, ο Καντέ προσπαθεί να διώξει, όμως η μπάλα χτυπάει πάνω στον Σαριέγκι και στρώνεται στον Ετό που μειώνει σε 2-1
29':
Δυνατό σουτ του Ετό, η μπάλα ψηλά άουτ.
26'
Δυνατό σουτ του Καμπιάσο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ
21’ ΓΚΟΛ:
«Κεραυνός» του Σισέ -ύστερα από ατομική προσπάθεια- και η μπάλα καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας των πρωταθλητών Ευρώπης
20':
Ομορφη σέντρα του Νίνη από δεξιά ο Σισέ θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
17':
Νέα καλή φάση για την Ιντερ. Μετά από συνδυασμό των παικτών του Μπενίτεθ έξω από την περιοχή, ο τελικός αποδέκτης της μπάλας Καμπιάσο σουτάρει δυνατά με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια της ελληνικής εστίας.
12’ ΓΚΟΛ:
Σέντρα του Λέτο, για τον Σισέ το σουτ του τελευταίου απομακρύνει ο τερματοφύλακας Ορλαντόνι, ωστόσο ο στράικερ του Παναθηναϊκού επωφελείται από την επαναφορά και με κοντινό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0
11’:
Καλή ευκαιρία για την Ιντερ. Σουτ του Ομπίνα έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει μόλις άουτ
7':
Ομορφη κίνηση από τον Σωτήρη Νίνη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός «ανοίγει» προς τα δεξιά για τον επερχόμενο Βύντρα, ωστόσο το γύρισμα του τελευταίου απομακρύνεται εύκολα από την αμυντική γραμμή των «νερατζούρι»
4’:
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς είναι για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο επιχειρεί ωραία σέντρα για τον Σισέ, χωρίς όμως να βρει τον Γάλλο επιθετικό.
ΣΚΟΡΕΡ:
13', 21' Σισέ, 41' Λέτο - 32' Ετό, 86' Κουτίνιο
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα (61' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (61' Μπιάρσμιρ), Σιμάο (89' Μαυρίας), Κατσουράνης (61' Καραγκούνης), Γκοβού (61'Μαρίνος), Λέτο (78'Ιωαννίδης), Νίνης (78'Δημούτσος), Σισέ (78' Πετρόπουλος).
ΙΝΤΕΡ (Ρ. Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Κόρντομπα (46' Μπιαμπιάνι), Ζανέτι, Ετό (46' Ματσίνι), Μαρίγκα (73' Μαϊκόν), Καμπιάσο (73' Σάμουελ), Όμπι (73' Μιλίτο), Ματεράτσι (73' Λούσιο), Κίβου (46' Αλίμπετς), Πάντεφ (46' Ρίβας), Ομπίνα.

Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα!


Αίθριος ο καιρός σήμερα με την θερμοκρασία στην Αττική να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν σε υψηλότερα από το κανονικά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στις ανατολικές, κεντρικές και βόρειες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας όπου οι μέγιστες τιμές της θα ξεπερνούν κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Παρά το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες δεν θα οδηγήσουν σε συνθήκες καύσωνα, η αύξηση των ποσοστών της σχετικής υγρασίας, σε συνδυασμό με την επικράτηση ασθενών γενικά ανέμων και την απουσία μελτεμιού, θα ενισχύσουν σημαντικά το αίσθημα δυσφορίας του πληθυσμού. Ανάλογες καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν μέχρι και τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας, με ενδείξεις ωστόσο για επικράτηση μελτεμιού στο Αιγαίο και στην ανατολική - νότια χώρα.

Οι νέες επαναφορτιζόμενες με USB, μπαταρίες!


Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που δεν χρειάζονται ούτε καλώδια, ούτε κάποιον ιδιαίτερο φορτιστή αφού το μόνο που θέλουν είναι μία θύρα USB από τον υπολογιστή σας για να επαναφορτιστούν.


Με μία γρήγορη ματιά σίγουρα θα νομίζει κάποιος οτι πρόκειται για καθημερινές μπαταρίες μιας χρήσης όμως, στην πραγματικότητα είναι οι νέες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της βρετανικής εταιρείας USΒCell που μπορούν και φορτίζονται μέσω της θύρας USΒ.







Κάθε μία από αυτές τις πρωτότυπες μπαταρίες έχει στην κορυφή της ένα κρυφό βύσμα USΒ που αποκαλύπτεται απλά σπρώχνοντας το καπάκι προς τα πίσω.





Με αυτόν τον τρόπο μπορεί ο χρήστης, να βάλει την κάθε μία απευθείας στις αντίστοιχες θύρες του ηλεκτρονικού υπολογιστή κι έτσι χωρίς φορτιστές ή καλώδια να τις φορτίσει


Σύμφωνα με την εταιρεία, για μια πλήρη φόρτισή τους χρειάζονται περίπου 5 ώρες ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες φορές μέχρι να αχρηστευθούν.

Η τιμή δύο μπαταριών τύπου ΑΑ, είναι κοντά στα 15 ευρώ και μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Το νέο Google Earth μας λέει και τον καιρό!



Η δημοφιλής υπηρεσία της Google, αναβαθμίζεται και εισάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά στη νέα της έκδοση.

To Google Earth προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στην νέα 5.2 αφού πλέον θα μπορεί να προβάλει σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες.
Για την ώρα η υπηρεσία αυτή λειτουργεί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης, αλλά η Google ετοιμάζει την επέκτασή του σε όλες τις χώρες έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να βλέπει σε πραγματικό χρόνο, τι καιρό θα κάνει κάθε φορά που ετοιμάζεται να πάει βόλτα. χωρίς να χρειάζεται να ενημερώνεται από κάποιο δελτίο καιρού.

Όποιος θέλει μπορεί να κατεβάσει ή να αναβαθμίσει το Google Earth στην έκδοση 5.2 στον υπολογιστή του ή ακόμα και στο smartphone του.

Η αντίστροφη μέτρηση του ΠΑΟΚ για το "ραντεβού" με την ιστορία



Δερμιτζάκης: “Αλλάζουμε επίπεδο με πρόκριση”. Γιόλ: “Κατώτερος ο ΠΑΟΚ”. Ήρθε η ώρα για να σταματήσουν τα λόγια και να μιλήσει...η μπάλα. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άγιαξ με το βλέμμα στην πρόκριση στις 21:45.

Λίγες ώρες μένουν για τον επαναληπτικό του 1-1, του Άμστερνταμ, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άγιαξ και το κλίμα στις τάξεις του “δικεφάλου” είναι εξαιρετικό. Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής το παρών έδωσαν περίπου 50 φίλοι της ομάδας οι οποίοι ενθάρρυναν τους παίκτες και ζήτησαν την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης, δεν θα μπορούσε να χάσει την τελευταία προπόνηση, πριν το σημαντικό αγώνα με τους Ολλανδούς. Ο Ζαγοράκης πήγε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής προς το τέλος του προγράμματος και είδε μέρος της προπόνησης, ενώ ο Ζήσης Βρύζας την παρακολούθησε ολόκληρη.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Παύλος Δερμιτζάκης ανακοίνωσε την αποστολή, την οποία αποτελούν 21 ποδοσφαιριστές: Κρέσιτς, Γλύκος, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαΐντι, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλομένο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτνσερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Ζουέλα.

Χθές, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που προηγήθηκε της προπόνησης, ο
Παύλος Δερμιτζάκης στάθηκε στην σημασία του αγώνα και στην βοήθεια του κόσμου, ενώ ο Μάρτιν Γιολ μίλησε με υποτιμητικά λόγια για τον ΠΑΟΚ και φάνηκε προβληματισμένος από την ζέστη που συνάντησε η ομάδα του στην Θεσσαλονίκη.

Χωρίς πολλά λόγια αναχώρησε ο Ολυμπιακος



Οι "ερυθρόλευκοι" πέταξαν για το Τέλ Αβίβ, ενόψει της αυριανής κρίσιμης αναμέτρησης με τη Μακάμπι, για το Γιουρόπα Λιγκ. Κλειστά στόματα από την ομάδα.

Κανένας από τους παίκτες ή το προπονητικό τιμ δεν έκαναν την παραμικρή δήλωση, καθως επιθυμούν να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι. Η συγκέντρωση είναι από τα βασικά ζητούμενα των παικτών του Έβαλντ Λίνεν, προκειμένου να έρθει το αποτέλεσμα που θα σημάνει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Έβαλντ Λίνεν θα μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 18:30.

Η αποστολή που ταξίδεψε στο Ισραήλ: Νικοπολίδης, Μέγερι, Πάρντο, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Χολέμπας,

Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοδέστο, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Όσκαρ, Γ. Παπαδόπουλος, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Φετφατζίδης, Ρόμενταλ, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ.

Μειώνουν τα ψώνια και... στα τρόφιμα οι Έλληνες!

Αλλάζουν συμπεριφορά οι καταναλωτές, μειώνουν ακόμη και τα απαραίτητα, όπως τα τρόφιμα για πρώτη φορά καταγράφηκε αρνητικό πρόσημο -4%. Μειωμένος κατά 10% ο τζίρος στην αγορά τις πρώτες 15 μέρες των θερινών εκπτώσεων.


Φαίνεται πως τα χειρότερα δεν τα έχουμε δει ακόμα, αλλά μάλλον πλησιάζουν! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΣΕ, Βασίλη Κορκίδη, πλέον η μείωση της κίνησης στην αγορά επηρεάζει και τα τρόφιμα. Μιλώντας στο NewsIt, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου σημειώνει πως για πρώτη φόρα στα χρονικά καταγράφηκε μείωση 4% του τζίρου στις αγορές τροφίμων.


Οι Έλληνες αλλάζουν καταναλωτικές συνήθειες, μειώνουν ακόμη και τις αγορές ειδών πρώτης ανάγκης και προσπαθούν να κάνουν οικονομία ακόμα και στο φαγητό, ενώ πριν από μερικά χρόνια γέμιζαν τα ψυγεία τους!


Λίγα μέτρα πιο κάτω, στην οδό Ερμού, διατηρεί κατάστημα με γυναικεία ρούχα η κα Μαίρη Παπακωνσταντίνου. Όπως μας αποκαλύπτει, 1,5 μήνα πριν καν αρχίσουν οι εκπτώσεις, μείωσε τις τιμές σε όλα τα προϊόντα της στα 15-20 ευρώ, αλλά οι πελάτες αναζητούσαν μεγαλύτερες εκπτώσεις και έκαναν παζάρια στην τιμή! ''Δεν ψωνίζουν ποσότητες. Για να μην μπούμε μέσα πρέπει να ψωνίζουν ποσότητες ρούχων. Ήδη οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές''.



Μετά τη διασκέδαση, τα ψώνια και τις διακοπές σειρά έχει και το φαγητό, με τους καταναλωτές να κάνουν μόνο αγορές που είναι απολύτως απαραίτητες και αυτές χωρίς περιττά έξοδα. Αυτό τουλάχιστον «μαρτυρούν» τα στοιχεία, 15 μέρες μετά την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.


Αναλυτικά οι κλάδοι και οι αρνητικές μεταβολές τους:


ΕΝΔΥΣΗ-ΥΠΟΔΗΣΗ:10%

ΕΠΙΠΛΑ: 10,5%
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: 9%
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: 8%
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ-ΟΙΚΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: 10%
ΒΙΒΛΙΑ-ΧΑΡΤΙΚΗ ΥΛΗ: 6%
ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: 15 %

Καταστηματάρχες μιλούν στο NewsIt για τελείως διαφορετική συμπεριφορά των καταναλωτών. Η βασικότερη αλλαγή έχει να κάνει με την ποσότητα των αγορών τους.


Η κα. Ουρανία Βρούβα έχει κατάστημα με δώρα και οικιακό εξοπλισμό. Όπως δηλώνει, ενώ οι εκπτώσεις που κάνει φτάνουν το 50%, ο κόσμος αντί να ψωνίζει, προτιμά να κάνει βόλτες μπροστά από τα μαγαζιά και να κοιτά τις βιτρίνες. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας πελάτισσας που έψαχνε δώρο για ένα γάμο, αλλά δεν ήθελε να χαλάσει πάνω από 20 ευρώ! ''Με 20 ευρώ δεν παίρνεις ούτε τούρτα'', λέει χαρακτηριστικά.


Στο εμπορικό τρίγωνο της Ερμού, τα καταστήματα υποδημάτων ίσως είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη περιοχή της Αθήνας, για αυτό και οι τιμές είναι άκρως ανταγωνιστικές. Ο Γιώργος Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης ενός τέτοιου καταστήματος, λέει με έντονο ύφος: ''Τραβήξτε φωτογραφία την βιτρίνα και τις τιμές μου και δείτε το μαγαζί, άδειο!''. Και συνεχίζει: “Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας στις τράπεζες, φαινόμαστε κακοί οφειλέτες, θέλουμε να πληρώσουμε και δεν έχουμε”.

Στα ράφια και κλωνοποιημένο κρέας - Ξεκίνησε επείγουσα έρευνα

Το έχουν φάει ήδη οι βρετανοί καταναλωτές αλλά τους το αποκάλυψαν μόλις σήμερα!
Η βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων επιβεβαίωσε ότι το κρέας δυο αρσενικών μοσχαριών (ταύρων) που είχαν γεννηθεί στη Βρετανία από έμβρυα κλωνοποιημένης αμερικανικής αγελάδας διατέθηκε στην αγορά και καταναλώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Άμεσα ξεκίνησε έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο έρευνας για τη διάθεση
στη βρετανική αγορά γάλακτος από κλωνοποιημένο ζώο, όπως είχε αποκαλύψει στους Τάιμς της Νέας Υόρκης Βρετανός κτηνοτρόφος.

Η βρετανική υπηρεσία τροφίμων ανακοίνωσε ότι ένα ακόμα ζώο που είχε γεννηθεί από έμβρυο της ίδιας κλωνοποιημένης αγελάδας σφαγιάστηκε στη Βρετανία πριν από μία εβδομάδα, αλλά το κρέας του εντοπίστηκε εγκαίρως και δεν διατέθηκε στην αγορά.


Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία, το κρέας και το γάλα από κλωνοποιημένα ζώα απαιτούν ειδική άδεια «ασυνήθιστων τροφίμων» από την Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων.


Οι μέχρι στιγμής επιστημονικές έρευνες στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έχουν δείξει ότι το κρέας και το γάλα κλωνοποιημένων ζώων έχουν μεν υψηλότερη συγκέντρωση λίπους και οξέων. 

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36822&catid=21&la=1

Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για ληστεία και εκβιασμό στην Καλλιθέα


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έναν 23χρονος αστυφύλακας είχε πουλήσει διαδικτυακά ένα κινητό τηλέφωνο τον Μάιο του 2010 στον συγκεκριμένο πολίτη, με τίμημα 700 ευρώ.
Ο ιδιώτης ισχυρίζεται ότι κατέβαλε 420 ευρώ στον αστυφύλακα, αλλά ο αστυφύλακας δεν εντόπισε το ποσό στον ηλεκτρονικό λογαριασμό και συνέχισε να πιέζει τον πολίτη να του καταβάλει ολόκληρο το ποσό.

Χθες ο ιδιώτης κατήγγειλε ότι ο αστυφύλακας μαζί με έναν 27χρονο ειδικό φρουρό και έναν 30χρονο ιδιώτη του αφαίρεσαν με τη βία 160 ευρώ και εκβιαστικά του έδωσαν «ραντεβού» στην πλατεία Δαβάκη για τα 700 ευρώ, μετά δύο μέρες.

Ο πολίτης ειδοποίησε την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσόν και όταν ο αστυφύλακας με συνοδό τον 27χρονο ειδικό φρουρό πήγαν να το παραλάβουν, συνελήφθησαν.

Οι δύο αστυνομικοί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της εκβίασης, ληστείας κατά συναυτουργία και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν 22 κατασκηνωτές


Είκοσι δυο άτομα συνελήφθησαν χθες στις 7 το πρωί, από άνδρες των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης και του ΤΑΕ Ρεθύμνου στην παραλία της Λίμνης Πρέβελη του δήμου Φοίνικα. Η επιχείρηση «σκούπα» φαίνεται να έγινε ύστερα από σωρεία καταγγελιών που είχαν φτάσει τόσο στις αστυνομικές αρχές, για ρύπανση της προστατευόμενης από το πρόγραμμα «Natura» περιοχής, συνέπεια της ελεύθερης κατασκήνωσης δεκάδων ατόμων στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία, για χρήση ναρκωτικών αλλά και λειτουργία καταστημάτων στην περιοχή (καντίνες) χωρίς άδεια. Τα 22 άτομα που συνελήφθησαν, είναι ηλικίας από 20 έως 58 ετών και η κατηγορία για τη σύλληψή τους αφορά παράβαση της τουριστικής νομοθεσίας.
Τέσσερις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης καθώς και ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατασκηνωτές, καθώς «έζωσαν» την παραλία τις πολύ πρωινές ώρες και ενώ εκείνοι κοιμόνταν στις σκηνές τους. Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι ένστολοι, τονίζοντάς τους ότι η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται στην περιοχή και οι παραβάτες διώκονται ποινικά, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας, αφού τους έγινε σωματική έρευνα αλλά και έρευνα στις σκηνές τους.


Τελικά, με εντολή του εισαγγελέα, αφού αποδόθηκαν κατηγορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 συλληφθέντες και κρατήθηκαν οι τέσσερις που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, προκειμένου να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. 

http://vasilioskalivas.ning.com/forum/topics/synelhephthesan-22

H Ρόδος αντιστέκεται


Σε αντίθεση με την μαύρη περίοδο της τουριστικής κίνησης που μαστίζει τη χώρα, το νησί των Ιπποτών φαίνεται πως βγαίνει αλώβητο. Οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στη Ρόδο ανέβηκαν εντυπωσιακά στο 11,45% για τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας», τον Ιούλιο ήρθαν με πτήσεις "τσάρτερ" στη Ρόδο συνολικά 308.536 τουρίστες, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήρθαν 276.840 τουρίστες.
Από τα αξιοσημείωτα είναι η ανάκαμψη της γερμανικής αγοράς και η συνεχιζόμενη αυξητική πορεία από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, όπως επίσης και τα θετικά νούμερα, έστω και σε χαμηλότερο ποσοστό, από άλλες μικρότερες αγορές.Οι αγορές που εξακολουθούν να σημειώνουν πτώση είναι αυτή της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου και σε μικρότερο ποσοστό της Νορβηγίας. Όσον αφορά την κίνηση από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού οι περισσότερες καταγράφουν πτώση.
Εξίσου μειωμένη ήταν η κίνηση από το εσωτερικό, καθώς έφθασαν στο νησί λιγότερα άτομα συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, σε ποσοστό 16,93%.
Συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα ήρθαν στη Ρόδο συνολικά 43.220 άτομα, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι 52.026 άτομα.

Έκαναν φτερά 1,3 εκατ. ευρώ



Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ «άφαντος» είναι από σήμερα το πρωί και ο 35χρονος κεντρικός διαχειριστής (ταμίας).
Η απουσία του ταμία σήμερα το πρωί, που δεν προσήλθε στην εργασία του όπως αναμενόταν, αλλά προπαντός η διαπίστωση ότι στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν… ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε, αφού σήμερα ήταν ημέρα πληρωμών, κινητοποίησαν την τοπική διοίκηση των ΕΛΤΑ, που με τη σειρά της ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση και παράλληλα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας. Μάλιστα, λόγω του γεγονότος σήμερα, σε ορισμένες περιοχές του νομού σημειώθηκε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ.
Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από σήμερα και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.
Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού σχολώντας από τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του. Φέρεται δε, να χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε υποτίθεται στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές.
Πάντως στελέχη των ΕΛΤΑ απέφυγαν σήμερα να αναφερθούν στο θέμα παραπέμποντας στα αποτελέσματα τόσο του εσωτερικού ελέγχου όσο και στην έρευνα των αστυνομικών. Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατέθεσαν η σύζυγος του διαχειριστή, στελέχη όσο και εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα οι οποίοι ήρθαν τελευταία φορά σε επαφή την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με τον 35χρονο για να απαντηθεί το κυρίαρχο ερώτημα αν η αδικαιολόγητη απουσία του χθες, συνδέεται και με το απολεσθέν ποσό.
Ο 35χρονος, που χθες τουλάχιστον δεν είχε εντοπισθεί ούτε είχε δώσει σημάδια ζωής, είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου, ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.

Οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων τα οποία θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στη σχετική ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει χρίσματα,αλλά αναφέρει μόνο τη στήριξη του σε πρόσωπα,αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αντίληψή του για την αυτοδιοίκηση.
"Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει ποιες είναι οι κινήσεις και τα πρόσωπα που εκφράζουν την αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση και κυρίως για τη μεγάλη αλλαγή που φέρνει στο σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αξιολογήσεις της επιτροπής ανάδειξης υποψηφίων εξετάζονται από το Συνήγορο του Μέλους και του Φύλλου και από την επιτροπή καταστατικού και πιστοποίησης. Όλες οι υποψηφιότητες τις οποίες θα στηρίξει, χωρίς να δώσει χρίσματα το ΠΑΣΟΚ, θα επικυρωθούν με την ανακοίνωσή τους στο Εθνικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει κατά πάσα πιθανότητα στις 3 Σεπτεμβρίου.

Τα ονόματα των 70 υποψηφίων τα οποία θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:
 
*ΑΒΔΗΡΩΝ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Βασίλης Τσολακίδης
*ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Γιώργος Καπλάνης
*ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Βασίλης Γιαννακόπουλος
*ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Νίκος Σαράντης
*ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παύλος Μοσχολιός
*ΑΙΓΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Σάκης Σακιώτης
*ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιώργος Αποστολάκης
*ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλέξανδρος Βίτσης
*ΑΛΙΜΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Θάνος Ορφανός
*ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κυριακή Τεκτονίδου
*ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης
*ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απόστολος Κοιμήσης
*ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πανορμίτης Κονταράτος
*ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Χαρούλα Ουσουτζόγλου
*ΔΕΣΚΑΤΗΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κώστας Μυλωνάς
*ΕΔΕΣΣΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Γιάννης Σόντρας
*ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Ιωάννης Κωνσταντάτος
*ΖΗΡΟΥ - ΗΠΕΙΡΟΥ
Κώστας Βογιατζής
*ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Κώστας Καλλίρης
*ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Βασίλης Βαλασόπουλος
*ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΚΡΗΤΗΣ
Γιάννης Κουράκης
*ΘΑΣΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Σταύρος Αραπάκης
*ΙΛΙΟΥ (Ν. ΛΙΟΣΙΩΝ) - ΑΤΤΙΚΗΣ
Νίκος Ζενέτος
*ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Κωνσταντίνος Σιμιτσής
*ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Κώστας Ασκούνης
*ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Δομήνικος Βερίλλης
*ΚΑΣΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δημήτρης Ερωτόκριτος
*ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Γιώργος Πετρίδης
*ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ- ΕΥΟΣΜΟΥ- ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Απόστολος Καφαρίδης
*ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Αλέξανδρος Πνευματικός
*ΛΑΓΚΑΔΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δημήτρης Ράβναλης
*ΛΕΥΚΑΔΟΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Κώστας Αραβανής
*ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ- ΠΕΥΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος
*ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Νίκος Ιωνάς
*ΜΕΓΑΡΕΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Δημήτρης Στρατιώτης
*ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αλέξανδρος Βασιλείου
*ΜΩΛΟΥ-ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ευάγγελος Τετριμίδας
*ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Νίκος Μαράκης
*ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αναστάσιος Καραμπάτζος
*ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Γιάννης Χαραλάμπους
*ΝΕΣΤΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Ευάγγελος Τζοπανόπουλος
*ΝΙΣΥΡΟΥ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Νίκος Καρακωνσταντίνου
*ΞΑΝΘΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Χρήστος Πούλιος
*ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιάννης Λύτρας
*ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κώστας Ξηρογιάννης
*ΠΑΓΓΑΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Βασίλειος Ξουλόγης
*ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθανάσιος Ζούτσος
*ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Ιωάννης Γλύκας
*ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Στέφανος Βλάχος
*ΠΗΝΕΙΟΥ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γιώργος Παναγούλιας
*ΠΥΛΗΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απόστολος Παντέρας
*ΡΕΘΥΜΝΗΣ - ΚΡΗΤΗΣ
Γιώργος Μαρινάκης
*ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Σπύρος Σοφράς
*ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Γιώργος Χανός
*ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ-ΑΤΤΙΚΗΣ
Χριστίνα Χριστοφάκη
*ΣΑΜΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Στέλιος Θάνος
*ΣΙΘΩΝΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Άγγελος Πράτσας
*ΣΚΥΡΟΥ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης
*ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ιωάννης Δεκαβάλλας
*ΤΑΝΑΓΡΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ευάγγελος Γεωργίου
*ΤΗΛΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Αναστάσιος Αλιφέρης
*ΤΟΠΕΙΡΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
Στυλιανός Χατζηευαγγέλου
*ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Σταύρος Κοντός
*ΦΙΛΙΑΤΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ
Μηνάς Παππάς
*ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ιωάννης Μαρούσης
*ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ
Δημήτρης Τσατσαμπάς
*ΧΑΛΚΗΣ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κιτράκης Χρυσοβέργης
*ΧΑΝΙΩΝ - ΚΡΗΤΗΣ
Μανώλης Σκουλάκης
*ΧΙΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Πολύδωρος Λαμπρινούδης
*ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Χριστίνα Αλίρη

Μασάζ με το ζόρι

Ως μασέρ λουομένων σε παραλίες των Χανίων εξανάγκαζαν να εργάζονται κινέζους μετανάστες τρεις κακοποιοί, επίσης κινέζοι, που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του τμήματος Νέας Κυδωνίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, ηλικίας 28, 30 και 47 ετών, εκβίαζαν μετανάστες που δεν διέθεταν άδεια παραμονής υποχρεώνοντάς τους να εργάζονται στις παραλίες των Χανίων προσφέροντας υπηρεσίες μασάζ σε λουόμενους.

Απάτη από τον άλλο κόσμο


Μια πρώην υπάλληλος του νεκροτομείου στο Λος Άντζελες καταδικάστηκε για εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών αφού οργάνωσε ψεύτικη κηδεία βάζοντας μέσα στο φέρετρο τη τέφρα μιας κούκλας και μέρη αγελαδινού κρέατος!
Η 67χρονη Τζεν Κράμπ κρίθηκε ένοχη και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι και 90 ετών.
Η Κράμπ μαζί με άλλους δύο συνεργούς έβγαλαν πλαστό πιστοποιητικό θανάτου, μετέπειτα αγόρασαν τάφο και κήδεψαν τον άφαντο νεκρό. Μάλιστα, χρέωσαν 1,2 εκατ. δολάρια αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες για κάποιον που δεν είχε καν πεθάνει.
Ωστόσο, δύο ασφαλιστικές υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και μετά από έρευνα ανακάλυψαν το σχέδιο της Κράμπ. Οι συνεργοί της 67χρονης ομολόγησαν τη πράξη τους και το δικαστήριο θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου.