ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Λάινσμαν βρίζει ποδοφαιριστές (video)



Η λήξη του παιχνιδιού της Σάντος με αντίπαλο την Βιτόρια, βρήκε τους παίχτες της πρωταθλήτριας Βραζιλίας μια αγκαλιά, πανηγυρίζοντας τον τίτλο. Οι εκδηλώσεις χαράς φαίνεται ότι εξαγρίωσαν τον… επόπτη του αγώνα ο οποίος κατευθύνθηκε απειλητικά προς το μέρος τους και τους έβρισε!

Το περιστατικό πέρασε απαρατήρητο καθώς δεν το είχε πιάσει ο φακός της κάμερας. Σήμερα όμως, είδε το φως της δημοσιότητας ερασιτεχνικό βίντεο που δεν αφήνει αμφιβολίες για την επιθετική διάθεση του λάινσμαν, ο οποίος προσωρινά χάλασε τα πανηγύρια των παιχτών της Σάντος.
Δείτε το βίντεο…

Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση στον Μπάγιεβιτς



Έρευνα για όλα όσα έγιναν μετά το τέλος του φιλικού της ΑΕΚ με την Καλλιθέα θα διερευνήσει ο Εισαγγελέας Αθηνών, ο οποίος ζήτησε να δει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια του Σαββάτου.
Ο προπονητής της ΑΕΚ ρωτήθηκε από την αστυνομία αν γνωρίζει τον οπαδό που τον γρονθοκόπησε, ώστε να του κάνει μήνυση, αλλά ο Μπάγιεβιτς ζήτησε και αυτός να δει το βίντεο.

Αυξήσεις στις τιμές των σιτηρών



Ανησυχητική αύξηση παρατηρείται στις τιμές των σιτηρών εξαιτίας της προβλεπόμενης μείωσης παραγωγής του σιταριού στην Ρωσία.
Η μεγάλη ξηρασία και οι πυρκαγιές που πλήττουν την χώρα, έδωσαν την ευκαιρία στις παγκόσμιες κερδοσκοπικές αγορές να αυξήσουν τις τιμές της βασικής πρώτης ύλης.

Μόνο τον Ιούλιο παρατηρήθηκε αύξηση 40% και υπάρχει ανησυχία για μεγαλύτερη αύξηση.

Αιχμάλωτη των πυρκαγιών η Ρωσία

Κόλαση στη Ρωσία από τις πυρκαγιές και το τοξικό νέφος. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα και πολλοί κάτοικοι μεταξύ αυτών και ξένοι διπλωμάτες, εγκαταλείπουν τη Μόσχα. Μέχρι και οι σταθμοί του μετρό έχουν μετατραπεί σε θαλάμους αερίων.
Οι ειδικοί ζητούν από τους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους ενώ αναγκαίες κρίνονται οι προστατευτικές μάσκες. Επειδή όμως έχουν ήδη εξαντληθεί η Γερμανία αποστέλλει μάσκες μέρος των αποθεμάτων της.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει «πιάσει» κόκκινο… είναι έξι φορές μεγαλύτερη από το όριο. Ο καπνός σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάστασηδραματική.

Σημειώνεται ότι μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η κατάσταση δε θα βελτιωθεί.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν συστήσει ως τώρα στους πολίτες τους να μην κάνουν άσκοπα ταξίδια σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές.

Εν τω μεταξύ ενισχύονται οι διεθνείς προσπάθειες υποστήριξης με τη Γαλλία να στέλνει πυροσβεστικό αεροσκάφος και την Ιταλία να δηλώνει ότι είναι έτοιμη να προσφέρει πυροσβεστικά αεροσκάφη ανά πάσα στιγμή εφόσον της ζητηθεί.

Επίσης, 155 πολωνοί πυροσβέστες κατευθύνονται στη Ρωσία, ενώ η Γερμανία ανταποκρίθηκε στο ρωσικό αίτημα για την αποστολή 100.000 προστατευτικών μασκών, υδραντλίες και γεννητριών.

Η ανησυχία αποτυπώνεται και στα μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Pravda» γράφει «Η Μόσχα δέχεται επίθεση από τοξικό νέφος», ενώ έντονη κριτική δέχεται ο πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη βιβλική καταστροφή.

Την ίδια ώρα επεκτείνονται στην Κεντρική Ευρώπη οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Τσεχία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

Στην περιοχή του Λίμπερετς, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πράγας, εκκενώθηκαν εκατοντάδες σπίτια που πλημμύρισαν από τα νερά.

Στη Γερμανία, τρεις άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε υπόγειο στο Νόικιρχεν, στα νοτιοανατολικά της χώρας, ενώ στην Πολωνία η πόλη Μπογκατίνια πλημμύρισε από τα νερά του ποταμού Μιετζιάνκα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκτάθηκαν και νοτιότερα, μέχρι τη Σερβία, όπου από τη χαλαζόπτωση καταστράφηκαν καλλιέργειες.

Το fast food προκαλεί... αλλεργίες

Το γρήγορο φαγητό, τύπου fast food, πλούσιο σε λιπαρά και ζάχαρη «κρύβει» κινδύνους, αφού σύμφωνα με έρευνα είναι πιθανό να προκαλεί αλλεργίες.
Το συμπέρασμα προέκυψε από μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, στην οποία συνέκριναν τις διατροφικές συνήθειες που ακολουθούσαν παιδιά σε περιοχή της Δυτικής Αφρικής με συνομηλίκους τους στην Φλωρεντία.

Τα παιδιά από την Αφρική παρουσίασαν πολύ μικρότερο αριθμό βακτηρίων, που σχετίζονται με την παχυσαρκία, στο έντερο.

Επίσης, παρουσίασαν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών οξέων που προστατεύουν από φλεγμονές σε σύγκριση με τα παιδιά του δυτικού κόσμου.

Παραλίγο να πάει από... τακούνι!

Παραλίγο να πάει από… τακούνι ένας 28χρονος από το Μάντσεστερ, όταν η φίλη του πάνω σε ένα καυγά του «κάρφωσε» στο μάτι το οκτάποντο της!
Η πληγή από το τακούνι έφτασε μέχρι τον εγκέφαλο, ενώ κινδύνευσε σοβαρά και η όραση του.

Τελικά, την γλύτωσε ο δύσμοιρος, αλλά η κοπέλα του μάλλον κινδυνεύει με φυλάκιση μετά τα καμώματά της…

H κατάθεση της γυναίκας του Γκιόλια



Κατέθεσε τελικά λίγες ώρες μετά την άδικη δολοφονία του συζύγου της, αντίθετα με την εικόνα που υπήρχε μέχρι τώρα. Η κατάθεση της περιέχει νέα και διευκρινιστικά στοιχεία για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που εξετάζουν την υπόθεση, ενώ συγκλονίζει το γεγονός ότι η εγκυμονούσα παρακολούθησε το τραγικό περιστατικό από το μπαλκόνι.

«Γύρω στις 5.30 κτύπησε το θυροτηλέφωνο. Ξύπνησα τον Σωκράτη που κοιμόταν, ο οποίος πήγε στο θυροτηλέφωνο. Αμέσως μετά μου είπε ότι κατεβαίνει κάτω γιατί μας κλέβουν το αμάξι. Βγήκα στο μπαλκόνι και μετά από λίγο άκουσα απανωτούς πυροβολισμούς. Δεν μπόρεσα να δω τι συμβαίνει. Είδα τρία άτομα μέσα στο σκοτάδι να φεύγουν. Μετά κατέβηκα κάτω...», αναφέρει μεταξύ άλλων στην δισέλιδη κατάθεση της, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα».

Έφοδος του ΣΔΟΕ σε συναυλία των Παπαρίζου και Onirama



«Θυμάμαι μια νύχτα που είχα χαθεί, σαν όνειρο ήρθες σαν να ’σουν γιορτή, για πάντα φυσικά μαζί», τραγουδούσαν την περασμένη Τετάρτη στην Κεφαλονιά η Ελενα Παπαρίζου και οι Onirama, ξεσηκώνοντας τους θαυμαστές τους, όταν κλιμάκιο του ΣΔΟΕ (νυν ΥΠΕΕ) έφτασε στο γήπεδο Αγίου Αντωνίου στο Ληξούρι για έλεγχο.
Στο στόχαστρο των ελεγκτών έχουν μπει τα μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεώματος, μετά τους γιατρούς, τους εφοριακούς και τους πολιτικούς. Ονόματα όπως o Σάκης Ρουβάς, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Δέσποινα Βανδή, η Ελλη Κοκκίνου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης Κότσιρας βρίσκονται στις λίστες ελέγχου του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες ελεγκτών από την Οικονομική Υπηρεσία Ελέγχου, οι οποίες έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο όλων των περιοδειών των μεγάλων τραγουδιστών, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για ακόμα ένα καλοκαίρι. Η αρμόδια υπηρεσία θέλει να σταματήσει τη φοροδιαφυγή που γινόταν τόσα χρόνια, αφού κανείς δεν ήλεγχε τόσο τους διοργανωτές όσο και τους τραγουδιστές.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το καλοκαίρι οι συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί είναι οι λιγότερες από κάθε άλλη χρονιά, αφού ο φόρος που πρέπει να πληρώσουν διοργανωτές και τραγουδιστές είναι αρκετά υψηλός.

Από τους καλλιτέχνες που επέλεξαν να περιοδεύσουν σε πόλεις της Ελλάδας και να ξεσηκώσουν με τις επιτυχίες τους τους θαυμαστές τους είναι και η Ελενα Παπαρίζου με τους Onirama. Την περασμένη Τετάρτη στην Κεφαλονιά βρίσκονταν ήδη τέσσερα κλιμάκια του ΣΔΟΕ για ελέγχους σε επιχειρήσεις. Ετσι ένα κλιμάκιο πήγε και στον χώρο της συναυλίας της εκρηκτικής τραγουδίστριας και του γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη, που είχε διοργανωθεί από τον ποδηλατικό όμιλο Λευκάδας.

Παρακολουθώντας διακριτικά τον τρόπο με τον οποίο οι διοργανωτές έδιναν τα εισιτήρια στους θεατές της συναυλίας, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν αθεώρητα, ενώ πωλούνταν προς 20 ευρώ το ένα. Αμέσως οι ελεγκτές μπήκαν στον χώρο όπου τραγουδούσαν οι καλλιτέχνες και ζήτησαν τον υπεύθυνο του ποδηλατικού ομίλου.

Αρχικά εμφανίστηκε ως υπεύθυνη η κυρία Ευτυχία Πετούση, η οποία δεν είναι μεν μέλος του ποδηλατικού ομίλου αλλά έδειξε στους ελεγκτές υπεύθυνη δήλωση του προέδρου ο οποίος την εξουσιοδοτούσε να πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να γίνει η συναυλία. Στη συνέχεια εμφανίστηκε και ο κ. Ηρακλής Μαρούλης, ο οποίος είπε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι βοήθησε αφιλοκερδώς στην κατασκευή και στον έλεγχο του συναυλιακού χώρου, ενώ η κόρη του Σοφία εκμεταλλευόταν το κυλικείο.

Κάποια στιγμή και έπειτα από αρκετή ώρα εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ομίλου κ. Αντώνης Βρακάς, ο οποίος δήλωσε στους ελεγκτές πλήρη άγνοια για τον τρόπο διοργάνωσης της συναυλίας, αλλά και για τον τρόπο έκδοσης των αθεώρητων εισιτηρίων. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι για τη συγκεκριμένη συναυλία είχαν εκδοθεί 8.000 εισιτήρια, ενώ μέχρι τη στιγμή του ελέγχου από το ΣΔΟΕ είχαν κοπεί 2.310 εισιτήρια, δηλαδή είχαν εισπραχθεί 46.200 ευρώ.

Οταν ο πρόεδρος του ομίλου εξήγησε στους ελεγκτές ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της συναυλίας και ότι υπεύθυνη ήταν η κυρία Πετούση, αμέσως τα άτομα του ΣΔΟΕ απευθύνθηκαν σε εκείνη, η οποία τους παρουσίασε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του ποδηλατικού ομίλου Λευκάδας, τον οποίο αντιπροσώπευε η ίδια, και της εταιρείας «Γαλαξίας Παραγωγές Θεαμάτων», που είχε φέρει την Ελενα Παπαρίζου και τους Οnirama στην Κεφαλονιά. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό αναφερόταν ότι ο όμιλος είχε την υποχρέωση να καταβάλει 56.580 ευρώ με τον ΦΠΑ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας μόλις έφταναν στον χώρο της συναυλίας οι γνωστοί τραγουδιστές. Το ιδιωτικό συμφωνητικό είχε συναφθεί στις 21 Ιουλίου 2010 και δεν είχε κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.

Η Ελενα Παπαρίζου και οι Onirama βρίσκονταν ήδη στη σκηνή όταν το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε τον έλεγχο και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Ωστόσο, ενημερώθηκαν αμέσως ο μάνατζερ και σύντροφος της τραγουδίστριας, κ. Τόνυ Μαυρίδης, και ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος. Οι ελεγκτές κατέσχεσαν τα αθεώρητα μπλοκ εισιτηρίων που είχαν απομείνει.

Κυνηγούν στα νησιά την «επώνυμη» φοροδιαφυγή

Βασικοί στόχοι, όσοι ζουν πλουσιοπάροχα αλλά δηλώνουν εισοδήματα πείνας, οι συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών και τα φημισμένα κλαμπ στα μοδάτα τουριστικά θέρετρα
Σε απόβαση στους πιο hot τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου, του Ιονίου και της Κρήτης έχουν επιδοθεί εκατοντάδες ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα συνολικά 1.200 στελέχη της υπηρεσίας σε ολόκληρη τη χώρα, οι 1.000 έχουν βγει από τα γραφεία τους και «οργώνουν» θάλασσες και νησιά, κυνηγώντας κυρίως την «επώνυμη» φοροδιαφυγή.


Οι εντολές που έχουν λάβει από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Καπελέρη είναι κάτι παραπάνω από σαφείς: να πιάσουν όσους κλέβουν τον ΦΠΑ, όσους δεν κόβουν αποδείξεις, όσους ζουν πλουσιοπάροχα αλλά δηλώνουν εισοδήματα πείνας στην Εφορία…. Βασικοί στόχοι των ελέγχων αυτών είναι τα πιο in τουριστικά θέρετρα, μεγάλες πίστες και φημισμένα κλαμπ, όπου συνωστίζονται χιλιάδες κόσμου τα βράδια του καλοκαιριού. Επίσης στο στόχαστρο μπαίνουν οι συναυλίες και δημόσιες εμφανίσεις επωνύμων καλλιτεχνών, που συχνά αποδεικνύονται κράχτες σε καλοκαιρινά χάπενινγκ, τα οποία εξελίσσονται σε… πάρτι φοροδιαφυγής.

Τι ψάχνουν; Αν υπάρχουν συμβόλαια και αν τα κέρδη από τις εκδηλώσεις αυτές δηλώνονται στην Εφορία.

Επίσης, αν κόβονται αποδείξεις και αν αποδίδεται κανονικά ο ΦΠΑ, ακόμα και για τα λουλούδια ή την γκαρνταρόμπα.

Ειδικές εντολές έχουν λάβει τα στελέχη του ΣΔΟΕ για τη συλλογή στοιχείων για τα απαστράπτοντα κότερα και τα θηριώδη τζιπ που θα εντοπίζουν κατά τη διενέργεια ελέγχων, ώστε να ακολουθήσουν διασταυρώσεις για να εντοπιστούν τα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκουν (εφόσον εμφανίζονται σε offshore εταιρείες) και να αποκαλυφθούν τα πραγματικά εισοδήματα του ιδιοκτήτη τους - σε σύγκριση με τα δηλούμενα στην Εφορία.

Με ελέγχους πόρτα-πόρτα θα αναζητήσουν τους φυσικούς ιδιοκτήτες για πολυτελείς βίλες σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Χαλκιδική και άλλες τουριστικές περιοχές-φιλέτα.

Θα διενεργούν όμως και επιτόπιες αυτοψίες για καλυμμένες πισίνες, ακόμα και για εξόφθαλμα προκλητικές περιπτώσεις καταπάτησης αιγιαλού και δημόσιας περιουσίας.

Πολύ πιο τσουχτερά τα πρόστιμα

Ηδη πάντως το ΣΔΟΕ… πήρε τ'όπλο του. Καυτός αποδείχθηκε ο Ιούλιος για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αφού, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009, το ΣΔΟΕ εντόπισε φέτος 50% περισσότερες παραβάσεις, επιβάλλοντας όμως και 150% πιο τσουχτερά πρόστιμα απ' ό,τι συνήθιζε πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τον περασμένο μήνα εντοπίστηκαν από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ 19.963 φορολογικές παραβάσεις έναντι 13.498 τον Ιούλιο πέρυσι, γεγονός που πιστοποιεί και την τεράστια έκταση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Συνολικά στους παραβάτες επεβλήθησαν πρόστιμα 587,6 εκατ. ευρώ έναντι μόλις (;) 160,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, πλέον το ΣΔΟΕ «ράβει κουστούμι» 29.435 ευρώ ανά παράβαση έναντι 11.892 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το ΣΔΟΕ άρχισε επίσης να βάζει προειδοποιητικό λουκέτο για μία εβδομάδα σε όσους πιάνονται να μην κόβουν αποδείξεις και εφόσον επαναληφθεί τα καταστήματα κλείνουν υποχρεωτικά και με τον νόμο για έναν μήνα και σε περίπτωση νέας υποτροπής για έξι.

Διασταυρώσεις στοιχείων

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις διασταυρώσεις στοιχείων από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες οδήγησαν στην αποκάλυψη μεγαλοϊδιοκτητών ακινήτων σε Κολωνάκι, Ερμού και Βουκουρεστίου που δεν πληρώνουν τους βεβαιωμένους φόρους τους, αλλά και στις κατασχέσεις ακινήτων οκτώ οφειλετών του Δημοσίου.

Αγγλία: Πήρε το Σούπερ Καπ η Γιουνάιτεντ






Για 14η φορά στην ιστορία της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το «Community Shield» στην Αγγλία και κέρδισε την εύνοια των... οιωνών, που θέλουν εδώ και τρία χρόνια την ομάδα που κατακτά το πρώτο τρόπαιο στο Νησί να στέφεται και πρωταθλήτρια στο φινάλε της σεζόν.
Η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-1 της Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» χάρη στα γκολ των Αντόνιο Βαλέντσια (41’), Χαβιέρ Ερνάντεζ (76’) και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (90+). Για την Τσέλσι σκόραρε στο 83ο λεπτό ο Σαλομόν Καλού, μειώνοντας προσωρινά σε 2-1.
Το κυριακάτικο τρόπαιο είναι το 45ο της γεμάτης επιτυχίες καριέρας του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον στους πάγκους και είναι το 35ο που χαρίζει στη Γιουνάιτεντ καθώς ξεκινά την 25η σεζόν του ως προπονητής της.

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Ιλάριο, Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ (79’ Ζιρκόφ), Εσιέν, Λάμπαρντ, Μίκελ (58’ Ντρογκμπά), Καλού, Ανελκά (61’ Στάριτζ), Μαλουντά (71’ Μπεναγιούν).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Σερ Αλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Ο’ Σέι, Έβανς, Βίντιτς, Φάμπιο (70’ Σμόλινγκ), Βαλέντσια, Σκόουλς (80’ Φλέτσερ), Κάρικ (80’ Γκιγκς), Παρκ (46’ Νάνι), Όουεν (46’ Ερνάντες), Ρούνεϊ (46’ Μπερμπάτοφ).

Βρέθηκαν στη θαλασσα από λάθος ελιγμό






Περιπέτεια έζησαν πέντε επιβάτες ιδιωτικού σκάφους, οι οποίοι βρέθηκαν στην θάλασσα από λανθασμένο χειρισμό του κυβερνήτη και περισυνελέγησαν σώοι, στο Λουτρό Σφακίων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στις 17:40 το απόγευμα του Σαββάτου, ο λιμενικός σταθμός Χώρας Σφακίων ενημερώθηκε για περιστατικό βυθιζόμενου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «Μουρού», στον όρμο Λουτρού.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε το πλοιάριο «Δόξα» στο οποίο επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και πραγματοποίησε έρευνα, χωρίς όμως αρχικά να εντοπίσει το σκάφος.
Στη συνέχεια και μετά από μαρτυρίες, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ιδιωτικό σκάφος «Παντελής Λ», στο οποίο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα (3 άνδρες και 2 γυναίκες), που λίγο νωρίτερα είχαν πέσει στη θάλασσα, ύστερα από έναν λανθασμένο χειρισμό του κυβερνήτη, ενώ έπλεαν σε απόσταση περίπου 40 μέτρων από την παραλία, κατευθυνόμενοι προς την είσοδο του λιμανιού Λουτρού.
Τα πέντε άτομα είχαν περισυλλεγεί από το παραπλέον σκάφος «Δήθεν» που τους αποβίβασε στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.
Το «Παντελής Λ» παραμένει βυθισμένο σε βάθος περίπου 15 μέτρων, χωρίς να έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση και χωρίς να υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, ενώ αναμένεται να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

Πλημμύρες στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας





Ενα τμήμα της γερμανικής πόλης Γκέρλιτς, στον ποταμό Νάισε, βυθίστηκε στο νερό, το πρωί της Κυριακής, όταν υποχώρησε φράγμα, κοντά στη Ραντομιερζίτσε, στην Πολωνία.
Το επίπεδο του ποταμού τριπλασιάστηκε μέσα σε μερικές ώρες, για να φθάσει λίγο πάνω από τα επτά μέτρα, το μεγαλύτερο ύψος που καταγράφηκε αφότου οι αρχές άρχισαν να κρατούν στατιστικά στοιχεία πριν από σχεδόν 100 χρόνια.
Περίπου 1.500 άνθρωποι, περιλαμβανομένων και των τροφίμων δύο οίκων ευγηρίας, απομακρύνθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από την περιοχή που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τις αρχές.
Επίσης, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, ένα μέρος της πόλης Ζιτάου ήταν κάτω από τα νερά, το πρωί της Κυριακής, ενώ η βροχή εξακολουθούσε να πέφτει.
Περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες βρίσκονταν επί ποδός στην περιοχή σήμερα.

Πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Κυριακής σε δασική έκταση στο δήμο Θιναλίων Κέρκυρας.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Τραγωδία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σάουνας


Οι δύο τελικοί διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος σάουνας στη Φιλανδία οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο και ο Ρώσος πρωταθλητής απεβίωσε, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.
Στον χθεσινοβραδινό τελικό οι διεκδικητές έπρεπε να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο εσωτερικό της σάουνας σε θερμοκρασία 110ο Κελσίου.
«Ο Ρώσος διεκδικητής απεβίωσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σάουνας», τονίζει στο ανακοινωθέν του ο Όσι Άρβελα, που επέβλεπε του τελικού. Οι διεκδικητές ήσαν ο Φιλανδός Τίμο Καουκόνεν, που είχε κερδίσει την περσινή διοργάνωση με 3’ 46’’, και ο Ρώσος Βλαντίμιρ Λαντιγένσκι που είχε καταταγεί τρίτος το 2009.
Ο ίδιος τόνισε πως ο Φιλανδός διεκδικητής μεταφέρθηκε από την τοποθεσία διεξαγωγής του πρωταθλήματος στη Χεϊνόλα (138 χλμ βορείως του Ελσίνκι) σε νοσοκομείο του Λάχτι, όπου νοσηλεύεται.
Το φιλανδικό πρακτορείο STT μεταδίδει πως ο τελικός διακόπηκε έπειτα από έξι λεπτά και πως όταν άνοιξαν οι πόρτες της σάουνας, οι δύο διεκδικητές κατέρρευσαν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι δύο διεκδικητές έφεραν σοβαρά εγκαύματα, όμως ο Άρβελα δεν επιβεβαίωσε τις μαρτυρίες αυτές.
Όπως τόνισε «το πρωτάθλημα διακόπηκε αμέσως μετά το συμβάν και ο διοργανωτές είναι βαθύτατα θλιμμένοι από το γεγονός». Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες και πως «όλοι οι κανονισμοί διεξαγωγής είχαν τηρηθεί επακριβώς» και όλοι οι διαγωνιζόμενοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Όλη η Κρήτη χόρεψε πεντοζάλη



Σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα απ' τη μια άκρη του νησιού ως την άλλη!
Με το στίχο "Στις 7 του Αυγούστου η καρδιά χτυπά στην Κρήτη", η ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 200.000 μέτρων απλώθηκε από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι!
Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι διπλές αλλά και τριπλές αλυσίδες των συμμετεχόντων, όπως για παράδειγμα στον κόμβο της Σούδας στα Χανιά, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και
καλής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις. Βέβαια το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο και έγινε για πρώτη φορά...Σημαντικό ρόλο για την εκδήλωση έπαιξαν οι εθελοντές αλλά και όλη η δύναμη της τροχαίας που βρισκόταν από νωρίς επί ποδός.Όλοι οι χορευτές που βρέθηκαν στο οδικό δίκτυο είχαν παραταχθεί δεξιά του δρόμου στο ρεύμα κυκλοφορίας Χανιά - Λασίθι ενώ ελικόπτερο από αέρος επιτηρούσε την περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Κρήτη έστειλε μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του.
Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική αν και στόχος των διοργανωτών ήταν, μεταξύ άλλων, η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες.
Σε περίπτωση που αυτό συμβεί, όσοι πήραν στην κύρια εκδήλωση θα λάβουν αντίγραφο του "Βραβείου Γκίνες" στο όνομά τους.

Σεισμοί σε Χαλκιδική, Κρήτη και Δωδεκάνησα.


Σεισμικές δονήσεις ειχαμε σήμερα σε Χαλκιδική, ανατολικά της Γαύδου και στα Δωδεκάνησα.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 12 το μεσημέρι στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα να υπάρξει αναστάτωση στον κόσμο. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιοχές της Καβάλας. Το επίκεντρο εντοπίζεται 290 χμ. βόρεια της Αθήνας και 15 χμ. δυτικά των Σταγείρων Χαλκιδικής. Ακολούθησε μικρότερη δόνηση 4,2 Ρίχτερ, η οποία πιθανώς αποτελεί μετασεισμό.Νωρίτερα, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 07.06 πρωί και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη νότια Κρήτη, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου. Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 370 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται ανατολικά της Γαύδου.
ΠΗΓΗ-newslt.gr

O ΠΑΟΚ για πρώτη φορά επίσημα στη γενέτειρά του



Kόντρα σε μια ομάδα της γενέτειράς του, θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση έφερε στον δρόμο του τη Φενέρμπαχτσε και ο «Δικέφαλος» θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Δύσκολη κλήρωση. Αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είδαν, με το δίκιο τους, το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Όπως εξελίχθηκε η διαδικασία, ο ΠΑΟΚ απέφυγε τη Βιγιαρεάλ και τη φετινή… πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μεταγραφές Μάντσεστερ Σίτι.

Πέρα από οτιδήποτε μπορεί κανείς να πει γι’ αυτές καθ’ εαυτές τις δύο αναμετρήσεις με την τουρκική ομάδα, έχει ιδιαίτερη σημασία ο συμβολισμός της πρώτης επίσημης επίσκεψης του ΠΑΟΚ στη γενέτειρά του, την Κωνσταντινούπολη. Και μακάρι αυτός ο συμβολισμός να σταθεί ευνοικός.

Το ποτήρι μισογεμάτο πρέπει να δουν όλοι, νομίζω, γενικά μετά το… 4-4 με τον Αγιαξ. Πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι από τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα με τις αγωνιστικές αδυναμίες που εμφάνισε, λογικά, στο κατακαλόκαιρο. Και να γιατί:

Λίγες ομάδες μπορούν να ορθώνουν ανάστημα απέναντι σε ποδοσφαιρικά μεγαθήρια. Λίγες είναι ικανές ακόμη και για το ακατόρθωτο. Το να γίνει 4-3 το 1-3 είναι περίπου αδύνατο. Κι όμως. Αν ο Ιβιτς έστελνε την μπάλα στα δίχτυα από τη βούλα, το φινάλε αυτού του αγώνα θα το ζήλευε ακόμη και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Αυτό που συνέβη στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης δεν έχει προηγούμενο.
Θα θυμόμαστε για πάντα 25.000 «τρελούς»  να χοροπηδάνε, να τραγουδούν, να επευφημούν την ομάδα τους, ενώ χάνει με 3-1 και ενώ αντίπαλός της είναι ο Αγιαξ. Καλά το είπε ο Βιτόλο: Αλλοι οπαδοί άλλης ομάδας θα τα είχαν παρατήσει. Οι τρελαμένοι ποτέ. Εκεί, το βιολί τους. Μέχρι το 95’. Και πάνω που νιώθουν ότι έρχεται η στιγμή να πετάξουν στα ουράνια, πάνω που πλησιάζει μια από τις πιο ευχάριστες βραδιές της ζωής τους, μένει το 3-3 γραμμένο στον πίνακα για να κάνει τα συναισθήματά τους σαλάτα. Από τη μια είναι έτοιμοι να «σκάσουν» από το κακό τους και από την άλλη αποθεώνουν την ομάδα που πάλι τους πλήγωσε, αλλά πάλι τους πώρωσε επειδή τους ευχαρίστησε με τον «τσαμπουκά» της και την ωρωική προσπάθειά της.

Πράματι, αυτό το ματς δεν πρόκειται να ξεχαστεί εύκολα. Θα το θυμόμαστε κάθε φορά που θέλουμε να αποδείξουμε ότι στο ποδόσφαιρο ο μικρός μπορεί να νικήσει τον μεγάλο, αρκεί να το λέει η καρδιά του. Αρκεί, κάποιες φορές, να έχει μαζί του και την τύχη. Αρκεί κάποιες άλλες να μην εκδηλώνει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Αλλά το ότι η ομάδα προσπάθησε το εκτίμησε ο κόσμος. Και είναι υπερήφανος γιατί σε δύο 90λεπτα ο μεγάλος Αγιαξ δεν κατόρθωσε να νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Βέβαια, η ουσία είναι ότι χάθηκε η ευκαιρία να δοξαστεί η ομάδα, χάθηκε και η δυνατότητα να διεκδικηθεί ο θησαυρός της συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συν η πιθανότητα να χαθούν και τα προυπολογισμένα πέντε εκατ. ευρώ του Γιουρόπα Λιγκ, διότι τώρα ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει την είσοδο του σε όμιλο, κόντρα στην πολύ δυνατή Φενέρμπαχτσε, ενώ αν απέκλειε τον Αγιαξ θα την είχε εξασφαλίσει αυτόματα.

Το ξαναλέω: Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Ο ΠΑΟΚ, μέσα από τη διαδικασία της διπλής αναμέτρησης με μια ομάδα που απέχει πολύ σε ποιότητα, σε ιστορία, σε βάρος φανέλας και σε μπάτζετ από τον ίδιο, στάθηκε όρθιος και αυτοεπιβεβαιώθηκε ως ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη. Ας μην το παραβλέπουμε: Δεν είναι εύκολο, μέσα σε μια τριετία, να φτάνει μια ομάδα στο σημείο να κοιτάζει κατάματα έναν Αγιαξ, ούτε μπορεί να θεωρεί αυτονόητη την παρουσία της στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή η ομάδα πριν δύο χρόνια είχε τερματίσει… ένατη στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Η Ρωσία το χρυσό



Η Ρωσία ήταν για ακόμη μια φορά η μεγάλη νικήτρια στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης αφού πήρε το χρυσό στον τελικό που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στο πλαίσιο της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Οι Ναταλία Ιστσένκο, Ελβίρα Χασιάνοβα, Ντάρια Κορόμποβα, Αλεξάντρα Πάτσκεβιτς, Σβετλάνα Ρομάσινα, Άλα Σίσκινα, Ανζέλικα Τιμάνινα και Αλεξάντρα Ζούεβα βαθμολογήθηκαν με 99.000 και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις τις ομάδες της Ισπανίας (96.900) και της Ουκρανίας (92.800).

Στο μεταξύ, ο Ιταλός Βαλέριο Κλέρι, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά, τον περασμένο μήνα, πήρε την πρώτη θέση στα 25χλμ και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μαραθώνιας κολύμβησης που διεξάγεται στη λίμνη Μπάλατον. Ο Κλέρι , ο οποίος είχε κατακτήσει την Τετάρτη το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα των ανδρών, κάλυψε την απόσταση σε 5 ώρες, 16 λεπτά και 38.3 δευτερόλεπτα και άφησε στις δύο επόμενες θέσεις δύο Γάλλους, τον Μπερτράν Βεντούρι και τον Ζοάν Εντέλ.

Αλλάζει τον Θρύλο! Ερνέστο όπως Μπάγεβιτς

Ερνέστο όπως ΜπάγεβιτςΜέσα σε χρόνο-ρεκόρ κατάφερε ο Βαγγέλης Μαρινάκης να πείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται αύριο στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στο 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ο κ. Μαρινάκης ταξίδεψε μαζί με τον Σωκράτη Κομινάκη αλλά και τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς στη Βαρκελώνη, όπου συναντήθηκε με τον 46χρονο προπονητή και τον μάνατζέρ του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Μάλιστα, οι δύο πλευρές τα βρήκαν τόσο γρήγορα, που ο Βαλβέρδε πρόλαβε και επέστρεψε στο Μπιλμπάο χθες το βράδυ! Οι όποιες διαφορές υπήρχαν στις πρώτες συζητήσεις λύθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρολεύκων» ικανοποίησε οικονομικά τον Ισπανό και επήλθε συμφωνία και στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Επίσης, επέτρεψε στον 46χρονο τεχνικό να κάνει ό,τι θέλει όσον αφορά τις μεταγραφές που θέλει να γίνουν.


«
Δες την ομάδα πρώτα και ό,τι θέλεις θα το έχεις», ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του κ. Μαρινάκη, ο οποίος εξήγησε τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν τόσο μετά την υπέρβαση για τη μεταγραφή του Ριέρα όσο και με τη νέα φορολογία που ισχύει πλέον στην Ελλάδα. Όπως έγινε γνωστό, ο Βαλβέρδε θα έχει μαζί του, όπως και στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, τόσο τον βοηθό του, Γιον Ασπιάθου, όσο και τον γυμναστή του, Ρος Ποθάνκο.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των παικτών που θα αποκτηθούν το επόμενο διάστημα. Πάντως, εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Ισπανός θα ζητήσει έναν τερματοφύλακα (προβληματίζεται από την προχωρημένη για ποδοσφαιριστή ηλικία του Νικοπολίδη), δύο ανασταλτικούς παίκτες στον άξονα, έναν φορ (λείπει ένας τέταρτος παίκτη σε αυτή τη θέση και ενδεχομένως ο βασικός) και ένας στόπερ (αφού θέλει να έχει δύο βασικούς και δύο στον πάγκο).


*
Την πρώτη του προπόνηση έκανε χθες ο υπό δοκιμή Μοχάμεντ Καμαρά ή, αλλιώς, Μέντο. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος δεν έδειξε πολλά πράγματα, παρά το γεγονός ότι έπαιξε σε μίνι δίτερμα με τους παίκτες που δεν έπαιξαν στο ματς με τη Μακάμπι και με αυτούς που έμειναν εκτός αποστολής.

Προσοχή. Απόσυρση επικίνδυνων παγωτών ευρείας κυκλοφορίας.

Ακατάλληλα παγωτά -ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ- εντόπισαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Αθηνών και ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό που έχει προμηθευτεί τα συγκεκριμένα παγωτά να μην τα καταναλώσει, εάν παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση στην καζεΐνη γάλακτος. Πρόκειται για τα προϊόντα:


α) Παγωτό Γρανίτα Φράουλα, με την εμπορική ονομασία «ALGIDA CALLIPO», που παράγεται από την επιχείρηση «Unilever Deutschland Produktions GmbH & Co. OHG, Γερμανίας» για λογαριασμό της «ΕΛΑΪΣ Unilever Hellas A.E.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 105 g και με ημερομηνία λήξης τον Ιούλιο του 2011.

β) Παγωτό Γρανίτα Φράουλα, με την εμπορική ονομασία «Chill Out Push», που παράγεται από την επιχείρηση «ΕΒΓΑ Α.Ε.». Το προϊόν διακινείται σε συσκευασίες των 70 g και με ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο του 2012.

Κατά την εξέταση των δειγμάτων εντοπίστηκε η ύπαρξη της αλλεργιογόνου πρωτεΐνης γάλακτος (καζεΐνη) η οποία δεν αναγραφόταν στις συσκευασίες ως όφειλαν οι εταιρείες παραγωγής.
Η Νομαρχία Αθηνών απαίτησε ήδη την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Νομαρχία Αθηνών
http://koukfamily.blogspot.com/2010/08/blog-post_5274.html

"Ψαλίδι" σε ύλη και απουσίες....Κοπάνες τέλος!!!

"Μαχαίρι" στις απουσίες των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου βάζει από τη φετινή σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας!
Οπως προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου το αγαπημένο «άθλημα» των μαθητών, η γνωστή σε όλους κοπάνα, φαίνεται να …πλήττεται σημαντικά μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού!

«Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της σχολικής χρονιάς να προσκομίζονται αυτά τα καταφανώς πλαστά δικαιολογητικά και να ξέρει από τα 17 και τα 18 του χρόνια το κάθε παιδί ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάρει πλαστά έγγραφα και χαρτιά που θα τα υπογράφει ιατρός, τα προσκομίζει ο γονιός και τα αποδέχεται ο καθηγητής» δήλωσε την Πέμπτη η ίδια.

Το φαινόμενο που ζει και βασιλεύει από αρχαιοτάτων χρόνων διογκώνεται στη Γ’ Λυκείου, εκεί όπου οι μαθητές με την «ανοχή» των γονέων φεύγουν από τις τάξεις ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έξι στους δέκα μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, 6 στους 10 μαθητές ξεπερνούν τις 50 απουσίες τον χρόνο, ενώ το 41% των αγοριών και το 31% των κοριτσιών δηλώνουν ότι κάνουν σκασιαρχείο από το σχολείο περισσότερες από δύο φορές το τρίμηνο.

Όσο για τους λόγους που επικαλούνται είναι ότι φοβούνται και βαριούνται το σχολείο, ότι προτιμούν να πάνε μια βόλτα με την παρέα τους, να γλιτώσουν κάποιο διαγώνισμα ή να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Μάλιστα σε έρευνα που ανακοινώθηκε πριν από μερικά χρόνια από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αναφέρθηκε ότι τα παιδιά που υποφέρουν από κατάθλιψη κάνουν συχνότερα κοπάνες.

Παράλληλα η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε την ανάγκη να μειωθεί η ύλη των μαθημάτων σε όλες τις βαθμίδες. Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να ελαφρύνει το καθημερινό πρόγραμμα των μαθητών.

Συγκεκριμένα για το λύκειο, τα εξεταζόμενα για τις Πανελλαδικές μαθήματα θα μειωθούν σε τέσσερα, ενώ οι αλλαγές θα αφορούν στα παιδιά που φέτος θα φοιτήσουν φέτος στην Α΄ Τάξη του λυκείου.

Μπάσκετ: Σούπερ εθνική, 101-63 τη Ρωσία



Σκόρπισε υποσχέσεις για μεγάλη πορεία στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας η εθνική Ελλάδος! Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας διέλυσε τη Ρωσία με 101-63, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, στο τουρνουά «Love Cyprus Basketball» που διεξάγεται στην Κύπρο και απέδειξε πως μπορεί να ανέβει και πάλι στο βάθρο των μεταλλίων, τέσσερα χρόνια μετά το αργυρό της Ιαπωνίας. Φώτσης και Μπουρούσης οι κορυφαίοι Έλληνες, με 20 και 16 πόντους αντίστοιχα. Την Κυριακή το τρίτο και τελευταίο ματς της Εθνικής, με αντίπαλο την Κροατία.

Οι Έλληνες διεθνείς μπήκαν με σαφή διάθεση να τρέξουν τον ρυθμό και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 7 πόντους (25-18). Η δεύτερη περίοδος εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, καθώς οι σεμιναριακές ελληνικές άμυνες, τα εξαιρετικά ποσοστά από την περιφέρεια και η καταπληκτική απόδοση των Φώτση με 11 πόντους και Μπουρούση με 8 πόντους και 5 ριμπάουντ, κατάφεραν να δώσουν στην «επίσημη αγαπημένη» προβάδισμα 25 πόντων (57-32), με την ολοκλήρωση και του δευτέρου δεκαλέπτου.

Οι Έλληνες παίκτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Οι εξαιρετικές άμυνες σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα αλλά και την –ομολογουμένως- κακή απόδοση των Ρώσων παικτών, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +35, στο φινάλε της τρίτης περιόδου (81-46). Τα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Γιόνας Καζλάουσκας να δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Παππά και Βουγιούκα. Το τελικό 101-63 δείχνει πως η εθνική Ελλάδος βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στα πολύ θετικά, η επιθετική πολυφωνία, καθώς τέσσερις Έλληνες τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων (Φώτσης 20, Μπουρούσης 16, Ζήσης 12, Περπέρογλου 11), όπως επίσης και η καταπληκτική παρουσία έξω από τη γραμμή των τριών πόντων (η ομάδα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11/19)!


Τα δεκέλεπτα: 25-18, 57-32, 81-46, 101-63


Ελλάδα (Καζλάουσκας): Παπανικολάου 3, Μπουρούσης 16, Ζήσης 12, Σπανούλης 9, Καλάθης 6, Φώτσης 20, Πρίντεζης 8, Περπέρογλου 11, Τσαρτσαρής 6, Βουγιούκας 8, Παππάς 2

Κολύμβηση: Πρώτο χρυσό για την Ελλάδα!

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε την Παρασκευή στην λίμνη Μπάλατον η Ελλάδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Οι Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης και Κέλυ Αραούζου τερμάτισαν πρώτοι στη σκυταλοδρομία πέντε χιλιόμετρων μαραθώνιας κολύμβησης και χάρισαν ακόμη μια διάκριση στη χώρα μας. Η ελληνική τριάδα κάλυψε την απόσταση των πέντε χιλιομέτρων σε 59 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα. 
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία (59:55.6) και την τρίτη η Ρωσία (59:59.5).

Το μετάλλιο ήταν το τέταρτο για την Ελλάδα, μετά το ασημένιο της Αραούζου και το χάλκινο της Λυμπερτά στα πέντε χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας γυναικών και το χάλκινο του Γιαννιώτη (πέντε χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας ανδρών).

Κατάσκοπος...τσέπης τα νέα κινητά

Το τελευταίας τεχνολογίας «έξυπνο» κινητό σας, που με τόση χαρά και περηφάνια αγοράσατε, ακριβώς επειδή είναι έξυπνο, μπορεί να κάνει πράγματα που το προηγούμενο «χαζό» κινητό σας δεν μπορούσε: όπως π.χ. να διαθέτει εφαρμογές που αθόρυβα και εν αγνοία σας να σας παρακολουθούν και να στέλνουν διάφορα στοιχεία σας στην άλλη άκρη του κόσμου!
 
Η εταιρία Lookout Inc, που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας κινητών, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, έκανε ελέγχους σε σχεδόν 300.000 δωρεάν εφαρμογές που χρησιμοποιούνται είτε στα iPhone της Apple, είτε στις συσκευές που «τρέχουν» το λειτουργικό Android της Google.
Διαπίστωσε ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές κρυφά καταγράφουν διάφορα ευαίσθητα δεδομένα από τα τηλέφωνα των ανυποψίαστων χρηστών και τα στέλνουν σε τρίτους, συνήθως διάφορες εταιρίες μάρκετινγκ, ερευνών και διαφήμισης, χωρίς ο χρήστης να έχει δώσει καμία συγκατάθεση, ούτε καν να έχει συνείδηση του γεγονότος.
Το πρόβλημα μόλις τώρα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό στις οργανώσεις που ασχολούνται με την προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών......
Τα στοιχεία (data) που στέλνονται, μπορεί να περιλαμβάνουν πλήρεις λεπτομέρειες για τις τηλεφωνικές επαφές των χρηστών, εικόνες τους, μηνύματα κειμένου, το ιστορικό αναζητήσεων στο διαδίκτυο κ.α.
Οι πληροφορίες αξιοποιούνται δεόντως από τις εταιρίες για να στείλουν στους χρήστες τις κατάλληλες με το προφίλ τους διαφημίσεις και γενικά για να μάθουν περισσότερα για τις συνήθειές τους. Φυσικά, τα στοιχεία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και με πιο κακόβουλες προθέσεις από χάκερ ή άλλες υπηρεσίες.
Οι αποκαλύψεις της Lookout –στο πλαίσιο της ετήσιας συνδιάσκεψης Black Hut των «λευκών» (ηθικών) χάκερ στο Λας Βέγκας- είναι ανησυχητικές, καθώς η εταιρία εκτιμά ότι περίπου μια στις τέσσερις (25%) εφαρμογές για τα iPhone και σχεδόν οι μισές (50%) εφαρμογές για τις συσκευές με Android έχουν τέτοιες δυνατότητες υποκλοπής.
Ο κώδικας λογισμικού που επιτρέπει κάτι τέτοιο, συνήθως γράφεται από τρίτους προγραμματιστές και εισάγεται στη συνέχεια στην εφαρμογή, με κύριο στόχο να επιτρέπει στην τελευταία να δείχνει επιλεγμένες διαφημίσεις και άλλα μηνύματα στον χρήστη.
Παράλληλα όμως, ο κώδικας μπορεί να «αναγκάζει» την εφαρμογή να συλλέγει διάφορα προσωπικά δεδομένα, σε σημείο που δεν το συνειδητοποιούν ούτε οι ίδιοι δημιουργοί της εφαρμογής. «Διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο οι χρήστες, αλλά ούτε καν οι δημιουργοί δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με τις εφαρμογές τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lookout Τζον Χέρινγκ. Το πρόβλημα εν μέρει έχει να κάνει με το ότι τα «έξυπνα» κινητά δεν προειδοποιούν τους χρήστες τους για τι γίνεται στο παρασκήνιο με τις εφαρμογές που «τρέχουν».
Η Google (δημιουργός του λειτουργικού συστήματος Android) συμβουλεύει τους κατόχους κινητών να εγκαθιστούν στη συσκευή τους μόνο εφαρμογές που εμπιστεύονται (όμως και σε αυτή την περίπτωση, δεν διασφαλίζεται ο χρήστης ότι δεν θα «διαρρέουν» προσωπικά στοιχεία του).
Έτσι, φαίνεται πως καθώς τα τηλέφωνα γίνονται σταδιακά υπολογιστές και διασυνδέονται στο Ίντερνετ, οι χρήστες ξανασυναντούν το γνώριμο πρόβλημα που, χρόνια, τώρα, έχουν αντιμετωπίσει στον κομπιούτερ τους με τα κάθε είδους «κατασκοπευτικά» λογισμικά (cookies, adware, spyware κ.α.).

Παγκόσμιο μετάλλιο για την Καστοριά και την Ελλάδα στην Κωπηλασία.

Οι αθλήτριες Κασσιανή και Ανδριάνα Σπυρίδου κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο JW2- νεανίδων στο Racice της Τσεχίας.

Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ











ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
http://nokast.blogspot.com/

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Πέμπτη η Σολωμού


Την πέμπτη θέση στον τελικό του σόλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ουγγαρίας κατέκτησε η Δέσποινα Σολωμού. Το πρωί του Σαββάτου η 20χρονη πρωταθλήτρια πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση συγκέντρωσε 90.100 βαθμούς και πλασαρίστηκε στην πρωτη πεντάδα σε σύνολο δώδεκα αθλητριών.
Το χρυσό μετάλλιο στο σόλο κατέκτησε η Ρωσίδα, Νατάλια Ιστσένκο, με 98.900 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Άντρεα Φουέντες απ' την Ισπανία με 96.600 και η Λολίτα Ανανάσοβα με 93.000. Να σημειωθεί ότι στον τελικό έλαβε μέρος και εκπρόσωπος του Αγίου Μαρίνου, η Έλενα Τίνι!

Η κατάταξη του τελικού στο σόλο:


1. Νατάλια Ιστσένκο (Ρωσία) 98.900 βαθμοί
2. Άντρεα Φουέντες (Ισπανία) 96.600
3. Λολίτα Ανανάσοβα (Ουκρανία) 93.000
4. Αναστάζια Γκλούσκοφ (Ισραήλ) 90.600
5. Μαρία Σολωμού (Ελλάδα) 90.100
6. Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 89.200
7. Σόνια Μπερνάρντοβα (Τσεχία) 86.400
8. Ναντίν Μπραντλ (Αυστρία) 86.400
9. Πάμελα Φίσερ (Ελβετία) 84.800
10. Καλίνα Γιορντάνοβα (Βουλγαρία) 79.100
11. Ντόρα Ραντβανί (Ουγγαρία) 77.500
12. Έλενα Τίνι (Σαν Μαρίνο) 74.900

Ευρωμπάσκετ Εφήβων: Πρωταθλήτρια η Λιθουανία


Η Λιθουανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ Εφήβων, που διεξήχθη στο Βίλνιους. Οι «οικοδεσπότες» δεν άφησαν στον τελικό περιθώρια αντίδρασης στη Ρωσία, την οποία και συνέτριψαν 90-61. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Γιόνας Βαλανσιούνας (31 π., 18 ριμπ.), ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Πούκις (21 π., 4 ριμπ.).
Την 3η θέση θέση πήρε η Λετονία, η οποία επικράτησε 75-49 της Σερβίας.

Απίστευτο ματς: Λέγκια-Άρσεναλ 5-6! (video)


Χορταστικό θέαμα από την Λέγκια Βαρσοβίας και την Άρσεναλ που έβαλαν 11 γκολ σε φιλικό αγώνα. Τελικά νίκησαν οι Άγγλοι με 6-5 αν και έχαναν με 3-0 στο ημίωρο!
Η Λέγκια αιφνιδίασε και προηγήθηκε με 3-0 αλλά στην συνέχεια η Άρσεναλ με Σαμάκ και Εμπουέ απάντησε με τέσσερα γκολ και το πιγκ-πογκ στο σκοράρισμα συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό!
Λέγκια-Άρσεναλ 5-6!

Επίθεση οπαδών σε Μπάγεβιτς στην Καλλιθέα! (videos)



Απίστευτο επεισόδιο στο Ελ Πάσο καθώς ο Μπάγεβιτς δέχτηκε επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ μετά την φιλική ήττα από την Καλλιθέα με 2-1! «Έλεος», δήλωσε ο Σταύρος Αδαμίδης, σοκαρισμένος ο Πέτρος Παππάς.
Σε νέα μεγάλη περιπέτεια μπαίνει η ΑΕΚ μετά το απίστευτο επεισόδιο που έγινε στο Ελ Πάσο και την επίθεση που δέχτηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από οπαδούς της Ένωσης αμέσως μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Καλλιθέα στον οποίο η ΑΕΚ έχασε με 2-1.

Ο Μπάγεβιτς είχε φραστικό επεισόδιο αρχικά με οπαδούς που τον έβρισαν και εν συνεχεία έγινε χαμός, έπεσε ξύλο κι ο Μπάγεβιτς βρέθηκε στο έδαφος από χύπημα που δέχτηκε!

Οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο δέκα λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, είχαν διαπληκτισμούς μεταξύ τους και όταν ο διαιτητής σφύριξε νωρίτερα τη λήξη μπήκαν στο γήπεδο για να πάρουν φανέλες.
Όταν συναντήθηκαν με τον Μπάγεβιτς η κατάσταση ξέφυγε και άρχισαν να πέφτουν μπουνιές, με τον τεχνικό της ομάδα να σωριάζεται στο έδαφος και μετά από αρκετή ώρα να σηκώνεται και να πηγαίνει άρον άρον στα αποδυτήρια. Ασπίδα για τον Μπάγεβιτς ήταν ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής και παίκτες της ομάδας που βγήκαν γυμνοί από τα αποδυτήρια για να δουν τι γίνεται και έτρεχαν να σώσουν τον προπονητή τους.

Στο γήπεδο ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση και βρέθηκε από την πρώτη στιγμήσ το πλευρό του Μπάγεβιτς. Μάλιστα στο τέλος του αγώνα οπαδοί της ΑΕΚ του ζητούσαν να στηρίξει τον προπονητή και να διώξει από την εξέδρα τα στοιχεία αναταραχής. Ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για πόλεμο εκ των έσω. «Έλεος, αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον Μπάγεβιτς να φύγει», δήλωσε οργισμένος ο πρόεδρος της ΑΕΚ.

Επίσης ήταν στο γήπεδο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Πέτρος Παππάς ο οποίος ήταν σοκαρισμένος και έλεγε ότι υπ' αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να ξαναπατήσει στο γήπεδο.

Τα επεισόδια καταδίκασε ο προπονητής της Καλλιθέας Στάθης Σταθόπουλος ο οποίος έτρεμε και φώναζε ότι είναι απαράδεκτες εικόνες για το ποδόσφαιρο να μπάινει κόσμος στο γήπεδο και να χτυπούν τον Μπάγεβιτς.

Στο παιχνίδι νωρίτερα η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και έχασε 2-1 από την Καλλιθέα, υπό το βλέμμα του Φερνάντο Σάντος αλλα και κατασκόπου της Νταντί Γιουνάιτεντ που προφανώς δεν πίστευαν στα μάτια τους με όσα είδαν στο τέλος του αγώνα.

Φάσεις και γκολ

68 Η ΑΕΚ μειώνει με κοντινή προσπάθεια του Μπλάνκο από εκτέλεση κόρνερ. 2-1 κι ενώ νωρίτερα η Καλλιθέα είχε χάσει εμγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ.

58 To 2-0 για την Καλλιθέα με σκόρερ τον Μαρουκάκη που εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ

45 Δοκάρι για την ΑΕΚ σε βολίδα του Λυμπερόπουλου.

6' Ο Κατσαρός πλάσαρε τον Σάχα και έγραψε το 1-0

Kαλλιθέα: Αθανασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Τζορμπατζάκης, Κουτρουμπής, Γκισκαμπάνης, Καλτσάς, Τεγούσης, Τσάνα, Φαμπίνιο

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Τζεμπούρ

Η επίθεση στον Μπάγεβιτς!
Καλλιθέα-ΑΕΚ 2-1: Τα γκολ και τα επεισόδια

Έκανε το… θαύμα της η Εθνική Παίδων


Μετά από δύο ήττες, η Εθνική Παίδων επικράτησε με 66-63 της Λιθουανίας στην 3η και τελευταία αγωνιστικής της Α' φάσης και πανηγύρισε μια ανέλπιστη πρόκριση στους "12" του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου έπαιξε το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση και δεν… κάηκε καθώς στην τριπλή ισοβαθμία του ομίλου μεταξύ Λιθουανίας, Ελλάδας και Δανίας, η τελευταία έμεινε έξω.

Πλέον με δεδομένο ότι μεταφέρονται τα αποτέλεσμα στην επόμενη φάση, η Εθνική Παίδων θα ξεκινήσει με μία νίκη στον όμιλο και θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση για να προκριθεί στα προημιτελικά.
Την προσεχή Δευτέρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Κροατία (18:45, τοπική ώρα).
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 32-29, 45-45, 63-66
Ελλάδα (Γιαννόπουλος): Αμπαράς 3(1), Πρωτούλης, Σιόλογκας 5, Μήτσιαλος 4, Καραμαλέγκος, Σλαφτσάκης 10, Παπαπέτρου 18(1), Καραμπέκης 8, Αναγνωστόπουλος 2, Μαραγκός 15.

Φυλάκιση 16 ετών για βίντεο στο Youtube;



Με φυλάκιση 16 ετών απειλείται νεαρός μοτοσικλετιστής ο οποίος κατέγραψε και δημοσίευσε στο Youtube βίντεο από έλεγχο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας, ο 25χρονος Αμερικανός απελείται με τη βαριά ποινή γιατί ανέβασε στη γνωστή ιστοσελίδα βίντεο που απεικονίζει την αστυνομία να του κάνει νόημα να σταματήσει και εν συνεχεία να τον υποβάλλει σε έλεγχο προτάσσοντας σε αυτόν ένα όπλο.

Η αστυνομία, μετά το «ανέβασμα» του βίντεο στο διαδίκτυο και τον ντόρο που ακολούθησε, πήγε στο σπίτι του 25χρονου και, αφού του κατέσχεσε την κάμερα, τον υπολογιστή και τους σκληρούς τους δίσκους, τον συνέλαβε.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, η βιντεοσκόπηση και δημοσίευση βίντεο αστυνομικού ελέγχου απαγορεύονται.

Θεσσαλονίκη: Άφησαν ελεύθερο τον 37χρονο που αποπλάνησε 16 ανήλικα

 - Ο ίδιος παραδέχθηκε μέρος των κατηγοριών του, κατά τις οποίες επί 10 χρόνια ασελγούσε σε μαθητές ηλικίας 13 έως 17 ετών!

Είπε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και... αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του σε ανακριτή της Θεσσαλονίκης! Οι αστυνομικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του, μετά από την καταγγελία της μητέρας ενός εκ των παιδιών, η οποία υποστηρίζει ότι τον Ιανουάριου του 2009 ο 14χρονος - σήμερα - γιος της είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 37χρονο...

Μάλιστα, τον περασμένο Μάρτιο, η 39χρονη εντόπισε ηλεκτρονική και τηλεφωνική επικοινωνία του γιου της με τον 37χρονο.

Οι έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας, όπου, το απόγευμα της Δευτέρας, ο δράστης επιχείρησε εκ νέου να έρθει σε επαφή με τον ανήλικο. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο 37χρονος ομολόγησε ότι τα ανήλικα θύματά του ανέρχονταν σε τουλάχιστον δέκα πέντε, τα όποια, όπως παραδέχθηκε, "ψάρευε" είτε μέσα από το Διαδίκτυο, είτε συχνάζοντας σε νεανικά στέκια.

http://aetos-grevena.blogspot.com/2010/08/37-16-10-13-17.html