ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δανεικοί και οι Σοϊλέδης - Βαλεριάνος

Μετά τους Βασιλόγιαννη και Νικλητσιώτη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να παραχωρήσει ως δανεικούς κι άλλους δύο νεαρούς της ομάδας. Ο λόγος για τους Άρη Σοϊλέδη και Γιώργο Βαλεριάνο, οι οποίοι θα πρέπει να πάνε σε ομάδες, όπου θα πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής και θα μπορέσουν να αναπτυχθούν ποδοσφαιρικά. Μάλιστα, την Παρασκευή το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τους τέσσερις προαναφερόμενους, προκειμένου να τους ανακοινωθεί το σκεπτικό της απόφασης της τεχνικής, αλλά και διοικητικής ηγεσίας των «ερυθρολεύκων».

Europa League: Όλα στραβά για την Ομόνοια

Άτυχη στάθηκε η Ομόνοια που φιλοξένησε την Μέταλιστ στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League και γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0. Οι Ουκρανοί στην πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα άνοιξαν το σκορ με τον Ντέβιτς στο 23’ και διατήρησαν το προβάδισμά τους ως και το τελευταίο σφύριγμα.

Η ομάδα του Τάκη Λεμονή παρουσιάστηκε καλύτερη μέχρι να δεχθεί το γκολ. Μάλιστα, δημιούργησε και τρεις καλές ευκαιρίες, με πρωταγωνιστές τους Αλωνεύτη, Αβραάμ και Κωνσταντίνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η κυπριακή ομάδα ανέβηκε ψηλά και πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε. Πλέον, θα διεκδικήσει την πρόκριση στην έδρα της Μέταλιστ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης διέκοψε δύο φορές το παιχνίδι, προκειμένου οι παίκτες των δύο ομάδων να δροσιστούν πίνοντας νερό (26’, 71’)

Οι συνθέσεις:

Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Ντάβοντσον, Χαραλάμπους, Μπουθόν, Βέντσελ, Κασέκε (65' Ρουέδα), Λεάντρο, Μακρίδης, Αβραάμ (73' Ρενχίφο), Αλωνεύτης (55' Εφραίμ), Κωνσταντίνου

Μέταλιστ: Στάρτσεβ, Ρόμαντσουκ, Βίλαγκρα, Μπερεζόβτσουκ, Σελάγεφ, Βαλγάγεφ (85' Πάπα), Εντμάρ, Κλέιτον (72' Μπορντιάν), Φινίνιο, Ομπράντοβιτς, Ντέβιτς (79' Βορομπέι)

Ολοκληρώνονται τα έργα στους Ζωσιμάδες

Χαλάρωμα και αποκατάσταση

Την περσινή χρονιά η έδρα του ΠΑΣ έμοιαζε περισσότερο με χωράφι παρά με γήπεδο, ωστόσο, το παλιό χάλι μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν. Και αυτό γιατί ολοκληρώνονται τα έργα αποκατάστασης του χλοοτάπητα. Έτσι ύστερα από ενάμιση μήνα εργασιών και ξηλώματος του παλιού χορταριού, το Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες "πρασίνισε" και πάλι.

Το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επίστρωσης του νέου χλοοτάπητα που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Πλέον το μόνο που απομένει είναι το νέο χόρτο να ριζώσει προκειμένου να δοθεί προς χρήση (υπολογίζεται γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου), ο ανανεωμένος αγωνιστικός χώρος.

Από εδώ και πέρα εφόσον ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του χλοοτάπητα θα ξεκινήσει το ράντισμα και το πότισμα του χόρτου προκειμένου να λάβει τέλος με απόλυτη επιτυχία το έργο.



Χαλάρωμα και αποκατάσταση περιλάμβανε η πρωινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το χθεσινό φιλικό τουρνουά που συμμετείχε η ομάδα των Ιωαννίνων.

Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν και την Πέμπτη οι Παππάς, Σενόνε, Σκούφαλης και Βαγγελής. Αντίθετα ο Δημήτρης Σιαλμάς ξεκίνησε πρόγραμμα επανένταξης με την ομάδα αφού ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην μέση.

Την Παρασκευή οι παίκτες θα προπονηθούν το απόγευμα στις 18:00.

Την περσινή χρονιά η έδρα του ΠΑΣ έμοιαζε περισσότερο με χωράφι παρά με γήπεδο, ωστόσο, το παλιό χάλι μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν.


Και αυτό γιατί ολοκληρώνονται τα έργα αποκατάστασης του χλοοτάπητα. Έτσι ύστερα από ενάμιση μήνα εργασιών και ξηλώματος του παλιού χορταριού, το Εθνικό Στάδιο Ζωσιμάδες "πρασίνισε" και πάλι.

Το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επίστρωσης του νέου χλοοτάπητα που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Παρασκευή. Πλέον το μόνο που απομένει είναι το νέο χόρτο να ριζώσει προκειμένου να δοθεί προς χρήση (υπολογίζεται γύρω στις αρχές Σεπτεμβρίου), ο ανανεωμένος αγωνιστικός χώρος.

Από εδώ και πέρα εφόσον ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του χλοοτάπητα θα ξεκινήσει το ράντισμα και το πότισμα του χόρτου προκειμένου να λάβει τέλος με απόλυτη επιτυχία το έργο.

Ατομικό για τέσσερις

Χαλάρωμα και αποκατάσταση περιλάμβανε η πρωινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά το χθεσινό φιλικό τουρνουά που συμμετείχε η ομάδα των Ιωαννίνων.

Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν και την Πέμπτη οι Παππάς, Σενόνε, Σκούφαλης και Βαγγελής. Αντίθετα ο Δημήτρης Σιαλμάς ξεκίνησε πρόγραμμα επανένταξης με την ομάδα αφού ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στην μέση.

Την Παρασκευή οι παίκτες θα προπονηθούν το απόγευμα στις 18:00.

'Εκτακτη Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκα στις 24/8


Η Σούπερ Λίγκα όρισε έκτακτη Γ.Σ. για τις 24 του μήνα, τρεις μέρες πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της θα συζητηθούν θέματα της ημερησίας διάταξης, όπως η εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου και η υπογραφή της σύμβασης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας περιόδου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 24 Αυγούστου 2010 στις 14:00, θα πραγματοποιηθεί τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Εκλογή προέδρου και αναπληρωτή προέδρου–συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

2. Παρουσίαση προγράμματος προβολής και ανάπτυξης ΟΠΑΠ περιόδου 2010-2011. Στο ΔΣ έχει προσκληθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Ι. Σπανουδάκης.

3. Ανανέωση σύμβασης με ταξιδιωτικό πρακτορείο.

4. Ανανέωση σύμβασης με ασφαλιστική Εταιρεία.

5. Ορισμός κλήρωσης πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Κ-17.

6. Υπογραφή σύμβασης κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Επίσης, την ίδια μέρα, στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, με θέμα την εκλογή εκπροσώπων στο ΔΣ της ΕΠΟ.

Τζαμί στην Αθήνα ζητάει ο Ερντογάν μετά το άνοιγμα της Σουμελά

Τζαμί στην Αθήνα
ζητάει ο Ερντογάν μετά το άνοιγμα της ΣουμελάΜε περισσή αλαζονεία ανέφερε ότι και στο Κυπριακό, η Τουρκία είναι ένα βήμα μπροστά! Κάποιοι δε στην Ελλάδα, "πατριώτες" δηλώνουν: Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:"Το ισότιμο και ομόλογο θα ήταν να γίνεται μία λειτουργία το χρόνο στο τζαμί στο Μοναστηράκι. Αν οι Τούρκοι επιθυμούν πράγματι την πλήρη λειτουργία ενός τζαμιού στην Αθήνα, η αντιπαροχή για τον Ελληνισμό είναι γνωστή: η επιστροφή της Αγίας Σοφίας στο σκοπό για τον οποίο ανεγέρθη".

Την πεποίθηση του πως η άδεια για την ιστορική λειτουργία στην Παναγία της Σουμελά, ενίσχυσε το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας του και της δίνει το δικαίωμα να ζητήσει ανταλλάγματα από την Αθήνα, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών της χώρας του ανέφερε πως πλέον η Τουρκία μπορεί μα ζητήσει τη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, χωρίς να μπορεί κανείς να φέρει αντιρρήσεις, ενώ παράλληλα κάλεσε τους Τούρκους να παραδειγματιστούν από την οθωμανική ιστορία!
"Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας «Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα», ανέφερε, απευθυνόμενος σε μέλη της Ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ στην νότια Τουρκία.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρονταν στην κριτική που ασκήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επέτρεψε τη λειτουργία, υποκύπτοντας σε ευρωπαϊκές πιέσεις και στην οικονομική λογική. «Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στους επικριτές του.


«Η επιτυχία είναι να φοβίσεις το φόβο», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να πετύχουμε και εμείς. Εάν δεν πετύχουμε, δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε, θα πρέπει να κάτσουμε σε μια γωνία».

«Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα", αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει», είπε.

Ο κ. Ερντογάν αναφερόμενος στην ανταπόδοση των κινήσεων που κάνει η κυβέρνηση του, όπως η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι "να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά".

«Και στην Κύπρο το ίδιο κάναμε. Είπαμε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνοκύπριους. Τι χάσαμε; Οι πριν από εμάς, δυστυχώς, δεν κινήθηκαν σωστά και με ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς", πρόσθεσε.
"Τώρα, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να μας επικρίνει. Γιατί; Διότι εμείς μπορούμε και λέμε: "Κοιτάξτε, εμείς κάναμε αυτό". Το κάναμε στο δημοψήφισμα. Εσείς τι κάνατε; Μας εξαπατήσατε. Γι' αυτό και δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα πράγματα".

 Schizas.Com

Δραστηριότητες Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα.

Ο Βουλευτής του Νομού Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης παρουσίας του στο Νομό Γρεβενών, λόγω της μη συμμετοχής του στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής των Ελλήνων, ανέπτυξε τις παρακάτω δραστηριότητες.
Την Πέμπτη 12/8 επισκέφτηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Ταξιάρχη και της Κιβωτού όπου συζήτησε με τους κατοίκους τα τρέχοντα πολιτικά και τοπικά ζητήματα. Το βράδυ συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Γεωργίου.
Την Παρασκευή 13/8 το πρωί δέχτηκε φορείς και πολίτες στο γραφείο του και συναντήθηκε με τον αστροφυσικό κ. Αθανάσιο Οικονόμου με τον οποίο συζήτησαν την πορεία του Αστεροσκοπείου στον Όρλιακα.
Το βράδυ επισκέφτηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Ζιάκα, Πολυνερίου, Αλατόπετρας, Πανοράματος όπου συνομίλησε με τους κατοίκους για τοπικά ζητήματα ενώ το βράδυ συμμετείχε στον ετήσιο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάβδας.
Το Σάββατο 14/8  το πρωί, επισκέφτηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πριονίων, Καλλιθέας ,Κρανιάς και Κηπουριού και συζήτησε τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων.
Το βράδυ επισκέφτηκε τα Δημοτικά Διαμερίσματα Πηγαδίτσας, Μαυραναίων και Νησίου, που πανηγύριζαν.
Την Κυριακή 15/8 το πρωί εκκλησιάστηκε στην Αβδέλλα και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του χωριού ενώ  στη συνέχεια επισκέφτηκε το Περιβόλι και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους.
Το βράδυ της Κυριακής επισκέφτηκε τα χωριά που πανηγύριζαν Σπήλαιο, Φιλιππαίους και Βατόλακκο.
Τη Δευτέρα 16/8 εκκλησιάστηκε στη Σαμαρίνα και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις ,στη συνέχεια επισκέφτηκε τη Σμίξη.
Την Τρίτη 17/8 είχε επαφές στο γραφείο με φορείς των Γρεβενών.
Την Τετάρτη 18/8 το πρωί είχε συνάντηση στην Περιφέρεια με το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Κίρκο παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γεώργιου Νούτσου  και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας για την ένταξη στο ΕΣΠΑ  των έργων:  “Λαογραφικό Μουσείο, Πνευματική Αποκομιδή  Απορριμμάτων, Δημοτική Πινακοθήκη Γρεβενών”.
Ο κ. Χαντάβας θα αναχωρήσει τις επόμενες ημέρες για την Αθήνα, καθώς μετέχει στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο ξεκινά τις εργασίες του την προσεχή εβδομάδα.

Οριστικά στην Φλαμένγκο ο Ντιόγκο


Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του Ντιόγκο στη Φλαμένγκο για ένα χρόνο. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος θα καταβάλει στον Ολυμπιακό 600.000 ευρώ, ενώ θα καλύψει εξολοκλήρου το συμβόλαιο του παίκτη.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν για την απόκτηση ενός φορ περιοχής, με τον Μάρκο Πάντελιτς να βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών. O 31χρονος διεθνής Σέρβος έχει μείνει ελεύθερος, από τον Άγιαξ και το κασέ του δεν είναι μικρό.

Παρουσίασε Τζιόλη η Σανταντέρ



Παίκτης της Ρασίνγκ Σανταντέρ είναι και επίσημα από την Πέμπτη ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο διεθνής μέσος παρουσιάστηκε στο «Σαρδινέρο» παρουσία 100 οπαδών των «βερδιμπλάνκος» και φωτογραφήθηκε με την φανέλα της νέας του ομάδας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συμφώνησα με την Ράθινγκ και είμαι σίγουρος πως μπορώ να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί», δήλωσε ο 25χρονος άσος, ενώ για τον βαθμό ετοιμότητάς του τόνισε: «Δεν είμαι στο 100%, αλλά σε μερικές ημέρες είμαι σίγουρος πως θα φτάσω στο επίπεδο των συμπαικτών μου».

Σαρώνουν στους Ολυμπιακούς οι Νέες

Ακόμη ένα μετάλλιο, το τρίτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στη Σιγκαπούρη, πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή. Η Ζωή Παρασκευοπούλου κατάφερε με παρτενέρ τον Σλοβένο Γκρεγκορ Ράιχ να πάρει τη δεύτερη θέση στο μικτό διπλό της τοξοβολίας και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο, που έρχεται να προστεθεί στο επίσης αργυρό των Ναστόπουλου-Λαμπρίδη και το χάλκινο από τις Διαμάντη-Νταλαμάγκα στην κωπηλασία.

Το Facebook ανακοίνωσε την εφαρμογή "Check-in"


Το Facebook ανακοίνωσε χθες το καινούριο της προϊόν "Places" το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, να επιτρέπουν σε φίλους ή στο ευρύ κοινό την εμφάνιση της τοποθεσίας τους και να μοιράζονται ανακαλύψεις "καινούριων" τοποθεσιών.

Το πρόγραμμα λειτουργεί μέσω είτε μίας εφαρμογής κινητής συσκευής, είτε από 'browser'. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του development Michael Eyal Sharon, ο στόχος δεν είναι να δημοσιοποιήσει ο χρήστης την τοποθεσία του στον οποιονδήποτε. Ο αντιπρόεδρος Chris Cox δήλωσε επί σκηνής κατά τη διάρκεια της παρουσίασης πως η καινούρια εφαρμογή θα μπορέσει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και να τους δώσει τη δυνατότητα να μπορέσουν να μοιραστούν πληροφορίες και προσωπικές εμπειρίες για τα ενδιαφέροντα σημεία που έχουν επισκεφτεί, με άλλους χρήστες του Facebook.


Όπως και για τις περισσότερες πληροφορίες που μοιράζονται στο Facebook, ο κάθε χρήστης θα έχει την ικανότητα να μπλοκάρει την παρουσία του σε φωτογραφίες στις οποίες θα έχει γίνει "tag" όπως επίσης και θα μπορεί να μην δημοσιεύει τις φωτογραφίες, τα video και τα λοιπά updates που θα αφορούν το "Places" σε ομάδες εκτός των φίλων.


Η εφαρμογή αυτή θα λανσαριστεί στις Η.Π.Α. σήμερα. Εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν τα λεγόμενα "Check-ins" αλλά δεν θα μπορούν ακόμα να το χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι. Το application για το iPhone θα ανανεωθεί σύντομα, ενώ για τα Blackberry και Android οι χρήστες τους θα πρέπει να είναι λίγο υπομονετικοί, ή να χρησιμοποιήσουν το Facebook σε browser.

Τραγωδία δίχως τέλος στο Πακιστάν


Σοκ προκαλούν οι αριθμοί της τραγωδίας στο Πακιστάν, αν και φαίνεται ότι προς το παρόν δεν είναι ικανοί για να κινητοποιήσουν παραπάνω τη διεθνή κοινότητα. Μπορεί 14 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν πληγεί, μπορεί 4 εκατομμύρια να είναι άστεγοι και 3,5 εκατομμύρια παιδιά να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, ωστόσο η βοήθεια είναι πολύ μικρή σε σχέση με άλλες διεθνείς καταστροφές μικρότερης μάλιστα έκτασης.

Αυτό άλλωστε έχει κάνει τον διεθνή Τύπο να μιλάει για επιλεκτική ευαισθησία και να καταγγέλλει ότι η διεθνής κοινότητα έχει γυρίσει την πλάτη της στο δράμα που ζουν οι Πακιστανοί εξαιτίας των καταστροφικών πλημμύρων στη χώρα.

Στο στόχαστρο της κριτικής έχουν βρεθεί και οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον να ανακοινώσει τελικά ότι θα σταλεί επιπλέον αμερικανική βοήθεια προς το Πακιστάν.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 90 εκατομμύρια δολάρια στο Πακιστάν ανθρωπιστική βοήθεια για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των βροχών και κατολισθήσεων λόγω των πλημμυρών. Παράλληλα έχουν σταλεί ελικόπτερα για την μεταφορά τροφίμων αλλά και για την μετακίνηση ασθενών και αστέγων.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κερατέα και Θυμάρι


Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Τογάνι Κερατέας.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, υπό μερικό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Θυμάρι Αττικής, όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε στις δύο το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας. Επί τόπου επιχείρησαν 13 πυροσβέστες με έξι οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στη Λευκάδα, με τις δυνάμεις που περιλαμβάνουν 68 πυροσβέστες, 22 οχήματα και εναέριες δυνάμεις να παραμένουν επί τόπου.

Το facebook «έκαψε» δύο ειδικούς φρουρούς

Φωτογραφίες στο Facebook οδήγησαν σε διαθεσιμότητα δύο ειδικούς φρουρούς
Δυο ειδικοί φρουροί της ελληνικής αστυνομίας, ηλικίας 26 και 28 ετών, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι για διέγερση και πρόκληση στην τέλεση κακουργήματος, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και εναντίον τους διεξάγεται ένορκη διοικητική εξέταση.
Οι ειδικοί φρουροί μαζί με μια 28χρονη αλλοδαπή είχαν αναρτήσει φωτογραφίες στο Facebook στις οποίες εμφανίζονταν οι ίδιοι να κάθονται σε ένα τραπέζι πάνω στο οποίο είχαν δυο πιστόλια, χαρτονομίσματα, κινητά τηλέφωνα και λευκή σκόνη.
O ένας από τους δύο έκανε κίνηση η οποία παραπέμπει σε χρήση ναρκωτικών. Από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί στο σπίτι ενός από τους δύο, τα όπλα ήταν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια, τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα και η σκόνη ήταν αλεύρι.
Οι ίδιοι είπαν ότι ήταν όλο αυτό ένα αστείο και απέσυραν τις φωτογραφίες όταν κατάλαβαν ότι θα υπάρξουν συνέπειες.
Όμως ο ένας διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μήνυση κατά αγνώστου ισχυριζόμενος ότι άγνωστος είχε κατασκευάσει και αναρτήσει αυτές τις φωτογραφίες.

Απεβιώσε ο Βασίλης Καπώνης


Φτωχότερη είναι από χθες το βράδυ η οικογένεια του Πανιωνίου. Ο Βασίλης Καπώνης παλιός φροντιστής της ομάδας μπάσκετ, στα δύσκολα χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Βασίλης Καπώνης ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, στις αποστολές, στους αγώνες, στα ταξίδια, στις χαρούμενες αλλά και στις δύσκολες στιγμές των «κυανέρυθρων».

Παράλληλα διετέλεσε φύλακας και επιστάτης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, για πολλά χρόνια, μένοντας μέχρι και χθες μέσα σε αυτό. Η μορφή του αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του γηπέδου μας και η απουσία του θα είναι πολύ οδυνηρή για όλους μας.Οι διοικήσεις του Πανιωνίου ΓΣΣ, της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, εκφράζουν τη βαθιά οδύνη τους για την απώλεια του Βασίλη Καπώνη και εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του και τους οικείους του.
Η κηδεία του Βασίλη Καπώνη θα γίνει το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 11:00 το πρωί στο Δημοτικό Κοιμητήριο Νέας Σμύρνης.

Δανεικός ο Σουμπίνιο στον Πανσερραϊκό!!!

Παίκτης του Πανσερραϊκού θα πρέπει να θεωρείται ο Μαρινάλντο Σουμπίνιο. Ο Πορτογάλος βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης στις Σέρρες, μαζί με την οικογένειά του, για να γνωρίσει το νέο του περιβάλλον, ενώ είχε και την πρώτη του επαφή με τους νέους συμπαίκτες και τον προπονητή Ντράγκαν Κοκότοβιτς, στην προπόνηση της ομάδας.

Την Παρασκευή το πρωί ο 24χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο ενός έτους, δανεικός από τον Ολυμπιακό. Τις επόμενες μέρες θα υπογράψει συμβόλαιο ο Τάσος Παπάζογλου με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο παίκτης θα παραμείνει για ένα ακόμα χρόνο στον Πανσερραϊκό.

Είπε το ΝΑΙ ο Νέμεθ


Ανακοινώθηκε ο Νέμεθ

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι πλέον ο Κρίστιαν Νέμεθ. Ο νεαρός επιθετικός συμφώνησε με τους ερυθρόλευκους και αναμένεται την Παρασκευή στη χώρα μας για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το συμβόλαιό του και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση περιλαμβάνει κλιμακωτό συμβόλαιο με τον τελευταίο χρόνο να φθάνει στις 400 χιλιάδες ευρώ. Επαναλαμβάνουμε ότι η συμφωνία με τη Λίβερπουλ είναι για το 50% του παίκτη αντί 850 χιλιάδων ευρώ.


H ανακοίνωση:

Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Λίβερπουλ για την απόκτηση του διεθνούς Ούγγρου ποδοσφαιριστή Kriztian Nemeth, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Τούμπα

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το γήπεδο της Τούμπας λίγες ώρες πριν την έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Φενερμπατχσέ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Μάλιστα, οι κλούβες της Αστυνομίας έχουν διακόψει την κυκλοφορία αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο και μόνο όποιος έχει το «μαγικό χαρτάκι» μπορεί να πλησιάσει.

Φεύγουν και τα τελευταία εισιτήρια, τα οποία είναι ιδιαιτέρως ακριβά και αφορούν τις θύρες 1, 2 και 3. Ακόμα και αυτά όμως αναμένεται την τελευταία στιγμή να πωληθούν και το γήπεδο να είναι κατάμεστο.

Οι περισσότεροι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ άλλωστε έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους στην εξέδρα.

Τα τελευταία αθλητικά νέα

Δείτε το δελτίο με όλα τα τελευταία νέα των ελληνικών ομάδων και τα στιγμιότυπα από τα χθεσινά Ευρωπαϊκά παιχνίδια...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τσάμπιονς Λιγκ: Αποτελέσματα - Γκολ και highlights


Στους πρώτους αγώνες για την φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:...


Δείτε
όλα τα Ευρωπαϊκά γκολ (28) - Highlights
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)-Οσέρ (Γαλλία) 1-0 25/8

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Άγιαξ (Ολλανδία) 1-1 25/8

Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 2-1 25/8

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Ζίλινα (Σλοβακία) 0-2 25/8
idth="400" height="360">
Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Τότεναμ (Αγγλία) 3-2 25/8

 
Παρτιζάν Βελιγραδίου (Σερβία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 2-2 24/8

Βασιλεία (Ελβετία)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) 1-0 24/8
 
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σεβίλη (Ισπανία) 1-0 24/8

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Σαμπντόρια (Ιταλία) 3-1 24/8
 

Ακάθεκτη η Εθνική

Ελλάδα-Σλοβενία 96-72

Αήττητη παρέμεινε σε δύο αγώνες στο 24ο Τουρνουά "Ακρόπολις" η Εθνική... αήττητη και στα έξι φιλικά προετοιμασίας της για το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Θύμα των παικτών του Γιόνας Καζλάουσκας απόψε η Σλοβενία, 96-72, μπροστά σε 3.500 φιλάθλους στο ΟΑΚΑ. Σχορτσιανίτης, Ζήσης, Καλάθης, Φώτσης και Τσαρτσαρής σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων με μοναδική αδυναμία της "επίσημης αγαπημένης" τα 5 επιθετικά ριμπάουντ σε 40 λεπτά. Εκτός δωδεκάδας άφησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τους Κώστα Βασιλειάδη, Νίκο Παππά, με τον Μπουρούση επίσης εκτός λόγω τραυματισμού. Πρώτος σκόρερ της Σλοβενίας ο Γκάσπερ Βίντμαρ με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 58-26, 79-48, 96-72

Με φάουλ φιλοδοξούσε να σταματήσει το αήττητο της Ελλάδας στα φιλικά προετοιμασίας η Σλοβενία, αλλά το μόνο που κατάφερε -16 φάουλ στο πρώτο μέρος (31 στο σύνολο)- ήταν... 20/26 βολές για τους παίκτες του Καζλάουσκας. Ο Σχορτσιανίτης έβγαλε από το πρώτο πεντάλεπτο με 3 φάουλ τον Γκάσπερ Βίντμαρ και σημείωσε 10 πόντους, εκ των οποίων οι 7 διαδοχικοί, 15-12. Τα δύο τρίποντα από Περπέρογλου και Πρίντεζη ήταν το έναυσμα για αλλαγή ταχύτητας, την οποία δεν μπορούσαν να ανακόψουν ούτε τα εύστοχα σουτ έξω από τα 6.25 των Λάκοβιτς και Ούντριχ. Ο Πρίντεζης έφτασε τους 9 πόντους, 31-19... και μετά το καλάθι του Ρίζβιτς, ακολούθησε σερί 17-0 της Εθνικής, 48-21. Το έναυσμα είχε δώσει με 8 διαδοχικούς πόντους ο Νικ Καλάθης! Το τρίποντο του αρχηγού Αντώνη Φώτση εκτόξευσε τη διαφορά στους +30 για να βρει το ημίχρονο τους διεθνείς στο +32, με τον Βασίλη Σπανούλη να ευστοχεί πρώτη φορά στον αγώνα... αλλά έξω από τη γραμμή του τριπόντου, 58-26. Αχίλλειος πτέρνα της Εθνικής τα επιθετικά ριμπάουντ (2 έναντι 7 των Σλοβένων στο 20΄). Οι παίκτες του Μέμι Μπετσίροβιτς άμβλυναν την ψαλίδα της διαφοράς στους -19, 65-46 βασιζόμενοι επιθετικά στον Ούρος Σλόκαρ που σημείωσε 9 πόντους στην 3η περίοδο, ενώ σκόραραν και οι Κλόμπουτσαρ, Βίντμαρ. Κυρίως, όμως ήταν τα 8 λάθη της Εθνικής έναντι 3ων της Σλοβενίας σ' αυτό το διάστημα που έδωσαν... προσωρινά το δικαίωμα στην αντίπαλο να μειώσει. Ένα σερί 6-0 από τον Κώστα Τσαρτσαρή (69-46), και λύσεις από Καλάθη, Φώτση και Ζήση διαμόρφωσαν το 79-48 (+31) στο 30΄, με έμμεσο τρίποντο από γκολ φάουλ του γκαρντ της Σιένα. Μετά τον Κώστα Παπανικολάου που έκανε για πρώτη φορά την είσοδό του στο παρκέ, 1.19΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο Καζλάουσκας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Καϊμακόγλου και Βουγιούκα στην 4η περίοδο μέχρι το τελικό, 96-72.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Γιούρας, Φούφης

ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Παπανικολάου 2, Καϊμακόγλου 4, Ζήσης 14 (1), Σπανούλης 3 (1), Καλάθης 16 (1), Φώτσης 13 (1), Πρίντεζης 9 (1), Περπέρογλου 6 (2), Τσαρτσαρής 11 (1), Διαμαντίδης 1, Βουγιούκας 2, Σχορτσιανίτης 15

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μέμι Μπετσίροβιτς): Σλόκαρ 12 (2), Λάκοβιτς 6 (1), Ούντριχ 6 (1), Ρίζβιτς 4, Κλόμπουτσαρ 14 (3), Ντράγκιτς Ζ. 2, Ντράγκιτς Γκ. 2, Γιαγκόντνικ, Ζούπαν 5 (1), Βίντμαρ 17, Μούριτς 4 (1)

"Το ντέρμπι της Πόλης"

 Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στην τουρκική εφημερίδα «Fanatik» με αφορμή το ματς του ΠΑΟΚ με τη Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα απόψε(21:30).
 «Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Γιατί να υπάρχει εχθρότητα;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του «Δικεφάλου». Παράλληλα είπε πως ελπίζει η ατμόσφαιρα στο γήπεδο να είναι καλή, αλλά τόνισε πως μέσα στον αγωνιστικό χώρο στόχος του ΠΑΟΚ είναι η νίκη.

«Ο ΠΑΟΚ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι έτσι οι δύο ομάδες έχουν ρίζες στην ίδια πόλη. Αυτό θα είναι ένα ντέρμπι της Κωνσταντινούπολης. Γιατί να υπάρχει εχθρότητα; Ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Αυτή η συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων είναι μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και μιλάμε για αθλητισμό.

Φυσικά και θα γίνει μία σπουδαία μάχη στο γήπεδο. Ένα μέρος του ΠΑΟΚ ανήκει στην Κωνσταντινούπολη. Το γεγονός αυτό προσθέτει μία ξεχωριστή αίσθηση. Στα δύο παιχνίδια ελπίζω η ατμόσφαιρα να είναι πολύ καλή», ανέφερε ο Ζαγοράκης.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, σημείωσε: «Παιχνίδια τέτοιου είδους θα πρέπει να προωθούν την φιλία, την αγάπη και την ειρήνη, αλλά υπάρχει και ένας αγώνας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει και είναι σημαντικός.

Η Φενέρμπαχτσε, όπως και εμείς, προέρχεται από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Φενέρ πριν από τρία χρόνια ήταν στους 8 της διοργάνωσης. Θέλουμε η τουρκική αποστολή να τύχει πολύ καλής υποδοχής. Στο γήπεδο, όμως, θέλουμε ένα σκορ, το οποίο θα μας δώσει πλεονέκτημα για την ρεβάνς και που θα μας βοηθήσει να βάλουμε τις βάσεις για την πρόκριση. Στον αγωνιστικό χώρο θα υπάρξει μάχη».

Επίσης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης αναφέρθηκε και στη μεγάλη δυναμική του τουρκικού ποδοσφαίρου, καθώς πολλοί καλοί παίκτες προτιμούν τις τουρκικές ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Μπιτς Βόλεϊ: Στη Ρόδο το προ-ολυμπιακό τουρνουά

Οπως αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή και αναμένεται να επικυρωθεί από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης την ερχόμενη Δευτέρα, η Ρόδος θα φιλοξενήσει το προ-ολυμπιακό τουρνουά μπιτς βόλεϊ από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2010, αφού έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητά της. Η Ελλάδα θα λάβει μέρος με δύο ομάδες ανδρών και δύο ομάδες γυναικών.

Ο θεσμός αυτός καθιερώθηκε για πρώτη φορά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIVB) και θα δώσει κάποιες θέσεις (6 από τις 24) των Ολυμπιακών Αγώνων στα Διηπειρωτικά κύπελλα. Φέτος, το 2010, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση των ζωνών στην Ευρώπη και το 2011 οι νικητές θα αγωνιστούν στην επόμενη φάση.

Στον όμιλο που ανέλαβε η Ελλάδα θα συμμετάσχουν ακόμη η Κύπρος, η Ρουμανία και η Εσθονία σε άνδρες και γυναίκες. Το τουρνουά θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα».

“Τελειώνει οριστικά την Τρίτη το θέμα του προέδρου”

Το σήριαλ της επιλογής του επόμενου προέδρου της Superleague τράβηξε πολλά επεισόδια, αλλά δια στόματος Γιώργου Μποροβήλου, το θέμα αυτό θα ολοκληρωθεί την Τρίτη. Ο απερχόμενος πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του ελληνικού πρωταθλήματος τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, αλλά πρόκειται για μία θέση που έτσι κι αλλιώς δεν έχει “δυνατή φωνή” στο εγχώριο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος στο “Sentra FM”:

Για το θέμα της προεδρίας στην Super League:
«Δεν έχω πρόβλημα να κρυφτώ πίσω από λέξεις και θέσεις. Σίγουρα η απόφαση ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας στην ψηφοφορία της Super League θα βγει πρόεδρος μέσω κλήρωσης, πλήττει την εικόνα του πρωταθλήματος. Υπάρχουν όμως σεβαστές απόψεις και επιθυμίες να θέσει κάποιος υποψηφιότητα. Την Τρίτη η Super League θα έχει πρόεδρο και το θέμα αυτό πρέπει να τελειώνει γιατί το Ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πιο σοβαρά θέματα και με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε».

Για τις «διαμάχες» των υποψηφίων στο θέμα της προεδρίας:
«Είναι περισσότερο θέμα γοήτρου και όχι ουσίας μεταξύ των υποψηφίων ή των ανθρώπων που θέλουν να στηρίξουν ένα πρόεδρο. Η ισοψηφία μας πήγε πίσω αλλά την Τρίτη το θέμα θα τελειώσει οριστικά».

Για την γνώμη των φιλάθλων γι' αυτή την κατάσταση:
«Όπως αντιλαμβάνεται τα πράγματα ο Έλληνας φίλαθλος όλα ακούγονται και φαίνονται απλά. Όμως δεν είναι έτσι. Όποιος γνωρίζει την αρμοδιότητα του προέδρου της Super League θα γνωρίζει πως αυτός δεν μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις προϋποθέσεις της υποψηφιότητας:
«Δεν πρέπει να αποκλείεται ο ιδιοκτήτης μιας ομάδας από την θέση του υποψηφίου, επειδή δεν έχει διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα του για τουλάχιστον 6 μήνες».

Για τον τρόπο εκλογής του προέδρου:
«Θέλω να πιστεύω πως μέσα από την εκλογική διαδικασία θα ανακηρυχτεί πρόεδρος».

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League:
«Ως τώρα η κεντρική διαχείριση γίνεται από 14 ομάδες. Ο Ολυμπιακός και η Skoda Ξάνθη έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, αλλά διαφαίνεται ότι και οι δύο ομάδες έχουν διάθεση να συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση όταν λήξει το συμβόλαιο τους με την κρατική τηλεόραση. Θα ενταχθούν και αυτές στο πρόγραμμα της Nova».

Για το μέλλον του στην διοίκηση της Λίγκας:
«Στη ζωή ποτέ δεν λες ποτέ αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να σας απαντήσω».