ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Συγκλονιστικό: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ !!! (video)

Ιθακη Αρχαιολογοι βρηκαν το παλατι του Οδυσσέα.
Μέγαρο μυκηναϊκής εποχής στην Ιθάκη...
Αυτή τη φορά μια ομάδα αρχαιολόγων που χρόνια τώρα κάνει ανασκαφές στην Ιθάκη, πιστεύει ότι βρήκε το παλάτι του βασιλιά Οδυσσέα. Ένα μέγαρο τριών επιπέδων, με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στο βράχο.

Μέσα σ' αυτό υπολείμματα μυκηναϊκής κεραμικής, πινακίδες με... γραμμική γραφή.
Παρόμοια μέγαρα βασιλιάδων έχουν βρεθεί στην Πύλο, στις Μυκήνες και στην Τίρυνθα.

ITHAKH1"Το μέγαρο και τα ευρήματα που εντοπίσαμε μας κάνουν με επιφύλαξη να πιστεύουμε ότι είναι το παλάτι του Οδυσσέα", είπε απόψε στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, κ. Παπαδόπουλος.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και μια κρήνη μυκηναϊκής εποχής που εντυπωσιάσει τους αρχαιολόγους...

Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα. Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης.

ITHAKH4Όπως δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε στις 20/8/2010, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.
ITHAKH3Στην Ιθάκη υπάρχει μία περιοχή κοντά στο χωριό Αγ. Αθανάσιος που σήμερα ονομάζεται Σχολή Ομήρου. Στην τοποθεσία πολλοί πραγματοποίησαν ανασκαφές μεταξύ των οποίων και ο Σλήμαν διαισθανόμενοι προφανώς ότι κάτι σημαντικό υπάρχει εκεί. Η αρχαιολογική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κλήθηκε μετά 60 χρόνια να συνεχίσει τις ανασκαφές που είχε ξεκινήσει στις αρχές του αιώνα η Βρετανική Αρχαιολογική σχολή. Το ζεύγος των αρχαιολόγων Θανάσης Παπαδόπουλος και Λίτσα Κοντορλή Παπαδοπούλου έθεσαν σαν στόχο ζωής να ανακαλύψουν την Ομηρική Ιθάκη.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το Νοέμβριο του 2006, είχαν φέρει στο φως ένα σημαντικό εύρημα από την Ιθάκη, μία πινακίδα που «αφηγείται» με γλαφυρό τρόπο ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας, παρουσιάστηκε στο γερμανικό αρχαιολογικό περιοδικό «Kadmos».
Στην πινακίδα απεικονίζεται ένα πλοίο με τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι και ITHAKH_pinakidaεκατέρωθεν τερατόμορφα σχέδια, μία τρίαινα και σημάδια πιθανής γραφής Γραμμικής Β. Το εύρημα, βρέθηκε μαζί με άλλες πινακίδες που φέρουν επίσης σκηνές από την Ιλιάδα και Οδύσσεια.Την επιστημονική δημοσίευση του αρχαίου συνυπογράφουν οι δύο Ελληνες αρχαιολόγοι με τον ειδικό σε θέματα επιγραφικής Βρετανό G. Owens.

Πινακίδες με Γραμμική Β στην Ελλάδα έχουν βρεθεί σε προαύλια αρχαίων ανακτορικών συγκροτημάτων. Στη θέση του «Αγίου Αθανασίου» έχει ανακαλυφθεί από το 1996 που ερευνάται, μεγάλη αρχαία κτιριακή εγκατάσταση με δύο άνδηρα που επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευμένες στο βράχο κλίμακες που παραπέμπουν σε ανακτορικού τύπου συγκρότημα.


Ήρωες, στη μάχη με τις φλόγες


Η φωτιά στα ορεινά της Λευκάδας έσβησε. Στο πέρασμά της, εκτός από τα περίπου 2.000 στρέμματα πευκοδάσους, «αποτέφρωσε» και το χαμόγελο των κατοίκων του νησιού, που είχαν χρόνια να βρεθούν αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη.
Πίσω έμειναν, εκτός από στενάχωρες σκέψεις και αποκαίδια, συναισθήματα ευγνωμοσύνης και  θαυμασμού, προς όλους εκείνους που με περίσσια αυταπάρνηση και τόλμη, τα έβαλαν για ακόμη μια φορά με το «θεριό» και κατάφεραν να βγουν νικητές! Επιτέλους!
               Ήρωες,  στη μάχη με τις φλόγες
Στην εποχή του φθηνού εντυπωσιασμού, της απύθμενης ρηχότητας και του απόλυτου τίποτα, στην  οποία ζούμε, η πυρκαγιά στη Λευκάδα, δίνει λαβή να μιλήσουμε μία φορά και για αληθινούς ήρωες! Γιατί πώς αλλιώς, μπορεί να αποκαλέσει κανείς τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροπλάνων, που «παίζουν» διαρκώς τη ζωή τους «κορώνα γράμματα», στην προσπάθειά τους να σβήσουν μια φωτιά; Πώς αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις τον πυροσβέστη, που ρίχνεται στη μάχη με τις φλόγες, ξεπερνώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, έχοντας ως μοναδικό σκοπό να διαφυλάξει τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων του; Θα ‘λεγε κάποιος –κακεντρεχής-, μα αυτή είναι η δουλειά τους! Κατά την ταπεινή μας άποψη, δεν υπάρχει οικονομικό αντίκρισμα, που να μπορεί να καλύψει το μέγεθος της αυτοθυσίας, που επιβάλλεται να επιδείξει ένας πυροσβέστης, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.
Αυτές τις δύο μέρες, που η φωτιά κατέκαιγε την κατάφυτη ορεινή Λευκάδα, όλοι οι κάτοικοι του νησιού είχαμε διαρκώς στραμμένη τη σκέψη και τα μάτια μας στον ουρανό, στους ιπτάμενους ήρωες, οι οποίοι επί δύο μέρες -από το χάραμα, μέχρι την δύση του ηλίου-, δεν σταμάτησαν λεπτό να δίνουν αγώνα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. «Βουτιά» στη θαλάσσια περιοχή μπροστά απ’ τα Πριγκηπόνησα, για να εφοδιαστούν με νερό και επιστροφή στο πύρινο μέτωπο. Και την τρίτη ημέρα ακόμη, που οι εστίες της φωτιάς πια είχαν σβήσει, τα καναντέρ ήταν εδώ. Εξακολουθούσαν να κάνουν ρίψεις νερού στην περιοχή, για να αποτρέψουν πιθανές αναζωπυρώσεις.
                Ήρωες,  στη μάχη με τις φλόγες

Η φωτιά στη Λευκάδα μπορεί να έλαβε τέλος! Για τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών όμως, και γενικότερα τους πυροσβέστες, η μάχη με τις φλόγες δεν τελειώνει εδώ. Ανά πάσα ώρα και στιγμή, θα πρέπει να ‘ναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, εκ νέου, την πύρινη λαίλαπα. Έτοιμοι για την επόμενη επικίνδυνη αποστολή.

Σε αυτούς λοιπόν, τους αληθινούς ήρωες, οι οποίοι κάθε φορά που φεύγουν από το σπίτι τους, δεν γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν πίσω σ’ αυτό, σώοι και αβλαβείς, σ’ αυτούς τους ανθρώπους που αφιερώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους για να προασπίσουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, οφείλουμε όλοι μας ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ένα μεγάλο «μπράβο» και έναν καλό λόγο, όταν τουλάχιστον περνάει από το χέρι μας.
http://www.mediasoup.gr/node/16522

Μπάσκετ: Στις 24 Αυγούστου η απολογία για το... ξύλο

Πλησιάζει η μέρα της κρίσης για την Ελλάδα και την Σερβία... Την Τρίτη, 24 Αυγούστου θα απολογηθούν εγγράφως με υπόμνημα στη FIBA οι Ομοσπονδίες μπάσκετ των δυο χωρών, για τον ξυλοδαρμό ανάμεσα στους διεθνείς των δύο Εθνικών ομάδων, στο μεταξύ τους φιλικό στο ΟΑΚΑ.

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ενδέχεται να βγει μία ημέρα μετά, στις 25 Αυγούστου, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της σερβικής ομοσπονδίας, Ντράγκαν Κάπιτιτς, στη σερβική ιστοσελίδα «b92.net».


«Από την εμπειρία μου και τις συζητήσεις που έχω κάνει με διάφορους ανθρώπους όλες οι πληροφορίες που ακούγονται περί τιμωρίας δεν ισχύουν. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Eμείς όπως είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε το υπόμνημα της απολογίας μας στις 24 του μήνα και στις 25 θα μάθουμε την απόφαση της υπόθεσης. Από κει και πέρα ότι και ν΄ ακούγεται τώρα δεν μπορούμε να το λάβουμε ως δεδομένο.

Δεν μπορούμε να βγάζουμε ιστορίες και να κάνουμε σχόλια πριν την τελική απόφαση. Εμείς περιμένουμε αυτή την απόφαση και ελπίζουμε να μην μας επηρεάσει τόσο πολύ» δήλωσε ο Κάπιτιτς.


Από την πλευρά τους πάντως, οι ιθύνοντες της ΕΟΚ δεν ανησυχούν. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Τάκης Τσαγκρώνης εξήγησε πως το έγγραφο αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι κλήση σε απολογία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει καμία κλήση σε απολογία. Έχει έρθει επιστολή από τη FIBΑ, η οποία ζητά να την ενημερώσουμε και να τις δώσουμε λεπτομέρειες για το τι συνέβη.

Επίσης μας ζητά να αποστείλουμε το φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των διαιτητών, αλλά και των κομισάριων.»

"Έφυγε" ο Γερμανός σκηνοθέτης Κριστόφ Σλίνγκενσιφ Σε ηλικία 49 ετών…


Ο Γερμανός σκηνοθέτης της όπερας και του θεάτρου Κριστόφ Σλίνγκενσιφ, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, απεβίωσε , δήλωσε η σύζυγός του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο 49χρονος Σλίνγκενσιφ ο οποίος ήταν γνωστός για τις σοκαριστικές σκηνοθεσίες του, κέρδισε την διεθνή προσοχή με τις παραγωγές του στο Φεστιβάλ όπερας Βάγκνερ στην Βηρυτό.


Η μακροχρόνια μάχη του με τον καρκίνο τον πνευμόνων απασχολούσε τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας τον τελευταίο καιρό.

Ο Ολυμπιακός 2-0 στον Βόλο, μαγεία ο Ιμπαγάσα!


Ικανοποιημένος έμεινε σίγουρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε από ΄το βαθμό ετοιμότητας της ομα΄δας του λίγες μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, μετά το 2-0 στον Βόλο επί του... συνόνόματού του Ολυμπιακού.

Με τον Ιμπαγάσα να κλέβει την παράσταση, τον Μήτρογλου ναΜε τον Ιμπαγάσα να κλέβει την παράσταση, τον Μήτρογλου να έχει δύο γκολ και ένα δοκάρι και τον Φούστερ να κάνει ντεμπούτο, οι "ερυθρόλευκοι" δείχνουν ότι σιγά σιγά αρχίζουν και γίονονται... ομάδα!


Οι κυριότερες φάσεις:

82': Νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Νικοπολίδη και πάλι σε σουτ του Καπετάνου.

77' ΓΚΟΛ: Οι Πειραιώτες συνδυάζονται γρήγορα στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Φούστερ να βγάζει τετ α τετ τον Μήτρογλου και τον «Γερμανό» να πλασάρει σωστά.

76': Ο Νικοπολίδης λέει «όχι» σε μακρινό σουτ του Καπετάνου, αποκρούοντας σε κόρνερ.

73': Πολύ καλή πάσα του Φετφατζίδη στον Ρόμενταλ, αλλά το σουτ του Δανού στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

46': Δεύτερο δοκάρι για τους Πειραιώτες, με σουτ στην κίνηση του Ριέρα, από εξαιρετική ενέργεια και κάθετη πάσα του Ρόμενταλ.

43': Από πολύ καλή μπαλιά του Ιμπαγάσα, ο Ριέρα κάνει το «κάτι παραπάνω» και δεν κατορθώνει να νικήσει τον Γιακούποβιτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Σανκαρέ αποκρούει πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ζαϊρί.

32' ΓΚΟΛ: Εξαιρετική ενέργεια και σέντρα του Ριέρα στον Μήτρογλου, ο οποίος με διπλή προσπάθεια νικάει τον Γιακούβιτς και ανοίγει το σκορ.

21': Το σουτ του Μήτρογλου στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

15': Καλή εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.


9': Ο Μπρέσκα σουτάρει, όμως η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

4': Σουτ του Ρόκα, μπλόκαρε εύκολα την μπάλα ο Νικοπολίδης.

1': Σέντρα του αγώνα.

ΣΚΟΡΕΡ: 32' Μήτρογλου.


ΔΟΚΑΡΙΑ: 21' Μήτρογλου, 46' Ριέρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδεκανήσου).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 52' Ούμπιντεζ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς (65' Ρόκα), Σελέζι (65' Ψυχογιός), Τομάς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ρίκκα (55' Καμπάνταης), Άλβαρες, Ουμπίντες, Μούνχιε, Μπρέσκα (46' Καπετάνος), Μαρτίν (59' Σολάκης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Nικοπολίδης, Μοντεστό, Αβ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Xoλέμπας, Ντουντού, Όσκαρ (54' Φετφατζίδης), Ριέρα (62' Φούστερ), Ζαϊρί (46' Ρόμενταλ), Ιμπαγάσα (82' Κατσικογιάννης), Μήτρογλου.

Οικογενειακή τραγωδία σε τροχαίο στη Μεσσηνία


Ένα μωρό ενός έτους έχασε τη ζωή του και τα αδέλφια του οκτώ και εννέα χρόνων τραυματίστηκαν ελαφρά, λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα, στο 8ο χιλιόμετρο της εθνικής οδούς Τσακώνας - Καλού Νερού στη Μεσσηνία, όταν το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 40χρονος πατέρας τους, εξετράπη της πορείας του και βγήκε από το δρόμο.

Προανάκριση ενεργεί η Τροχαία Καλαμάτας.

Το «ράλι» των σιτηρών...αυξάνονται κατά περίπου 25% από Δευτέρα

Η κούρσα των τιμών στη διεθνή αγορά των σιτηρών έφτασε, όπως είχε προεξοφληθεί, και στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, από τη Δευτέρα οι τιμές των αλεύρων αυξάνονται κατά περίπου 25% ή 100 ευρώ ο τόνος και πλέον είναι θέμα ημερών η ανατίμηση να διαχυθεί και στην υπόλοιπη αγορά.
Εκτιμάται ότι μια σειρά κατηγορίες προϊόντων, όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα αρτοσκευάσματα και τα είδη ζαχαροπλαστικής- θα ανατιμηθούν κατά 20% περίπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ανατιμήσεις του ΦΠΑ που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα απορροφήθηκαν από τις εισαγωγικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες.
Το 2009, η περίοδος αγοράς των σιτηρών «άνοιξε» με 21-22 λεπτά το κιλό, για να καταλήξει τον Μάρτιο του 2010 στα 12 λεπτά. Η ζημιά των αγροτών ήταν πολύ μεγάλη.
Τους τελευταίους μήνες, όμως, λόγω και των καταστροφικών πυρκαγιών στη Ρωσία, την τρίτη χώρα στην παγκόσμια κατάταξη των εξαγωγών σίτου, οι τιμές σημειώνουν «ράλι».
Στη Γαλλία, μία από τις βασικές προμηθεύτριες χώρες της ελληνικής αγοράς, πωλούν το μαλακό σιτάρι προς 22-23 λεπτά το κιλό και το σκληρό προς 26-27 λεπτά το κιλό.
Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς αγοράς, το πρώτο εξάμηνο του 2010 η μέση τιμή του μαλακού σίτου ήταν 160 ευρώ ο τόνος και στο τέταρτο δίμηνο του χρόνου ανήλθε στα 225 ευρώ ο τόνος. Η μέση τιμή του σκληρού σίτου το πρώτο εξάμηνο ήταν 180 ευρώ και στο τέταρτο δίμηνο έφτασε τα 230 ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής αγοράς, οι αλευροβιομηχανίες ως και αυτή την εβδομάδα διατήρησαν τις τιμές των αλεύρων σταθερές: 339 ευρώ στοίχιζε ο τόνος των αλεύρων από μαλακό σιτάρι και 444 ευρώ ο τόνος των αλεύρων από σκληρό σιτάρι.
Από τη Δευτέρα, όμως, οι τιμές αλλάζουν και αυξάνεται κατά 100 ευρώ ο τόνος σε καθεμιά κατηγορία αλεύρων. 

http://astrofegia.blogspot.com/2010/08/25.html

Αιματηρή ληστεία σε πρατήριο καυσίμων στα Γιάννινα


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία των Ιωαννίνων για να εντοπίσει τον ένοπλο ληστή, ο οποίος πυροβόλησε εν ψυχρώ την υπάλληλο ενός πρατήριο υγρών καυσίμων! Ο δράστης έχει καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό που έχει απασχολήσει τις αρχές για άλλη υπόθεση.

Ο αδίστακτος κακοποιός πήγε με το αυτοκίνητο του στο βενζινάδικο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις γνωστού πολυκαταστήματος και ακινητοποίησε με την απειλή πιστολιού τη νεαρή υπάλληλο που ήταν μόνη εκείνη την ώρα, ζητώντας τα χρήματα. Όμως, μόλις του έδωσε περίπου 13.000 ευρώ, την πυροβόλησε εξ επαφής στο στήθος προκαλώντας της διαμπερές τραύμα και εξαφανίστηκε!


Η τραυματισμένη κοπέλα μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι αστυνομικοί εξέτασαν το βίντεο κλειστού κυκλώματος και είδαν ότι ο κακοποιός διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο.

Διαρρήκτης ετών δώδεκα!

Ένα 12χρονο αγόρι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες μαζί με έναν 20χρονο στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας Θεσσαλονίκης, την ώρα που έβγαιναν από λογιστικό γραφείο το οποίο είχαν διαρρήξει.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα (κασετόφωνο, παιχνίδια, κ.α.), τα οποία είχαν κλέψει νωρίτερα από το λογιστικό γραφείο και τη λαϊκή αγορά της Νέας Μηχανιώνας.


Από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση που έγινε στη συνέχεια προέκυψε ότι ο 12χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές και πριν από δύο χρόνια, όταν έκλεψε από έναν 53χρονο το ποσό των 2.050 ευρώ.


Σημειώνεται ότι συνελήφθη και η 35χρονη μητέρα του 12χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας για τον κίνδυνο πυρκαγιών


Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας θέτει σε εφαρμογή το προληπτικό μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε περιοχές υψηλού κινδύνου για το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «με την υπ’ αρ. 752/ 29-6-2010 απόφαση Νομάρχη Ανατ. Αττικής, βάσει της οποίας εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών".

Πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρούς ανέμους

Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και ο υδράργυρος θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειο με ένταση 7 – 8 μποφόρ. Το Σάββατο 21 Αυγούστου οι μέγιστες θερμοκρασίες στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία δε θα ξεπεράσουν τους 33 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα τους 31 και στα νησιά του Αιγαίου τους 30 βαθμούς, Οι πιο ζεστές περιοχές της χώρας θα είναι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα δυτικά τμήματα όπου η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάνει τους 34 -36 βαθμούς.
Την Κυριακή η θερμοκρασία, με εξαίρεση τη Δυτική Ελλάδα θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κατά 1-3 βαθμούς. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 7-8 μποφόρ.


Στον ημιτελικό η Ελλάδα στο μπάσκετ


Την πρόκριση στον ημιτελικό του τουρνουά μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη εξασφάλισε η Ελλάδα. Οι παίκτες του Γιώργου Λημνιάτη απέκλεισαν, 25-24, την αήττητη έως τα ξημερώματα Αργεντινή, μετά από συγκλονιστικό αγώνα, όπως δείχνει και το τελικό σκορ, στο “Scape Youth Space”. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Σπύρος Παναγιωταράς με 9 πόντους και 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα. Επόμενος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο δρόμο για το μετάλλιο θα είναι η Κροατία, ενώ στον άλλο ημιτελικό, η Σερβία αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ.

Οι παίκτες της Αργεντινής προηγήθηκαν, 13-6, με σερί 7-0, αλλά οι Έλληνες κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο στις αρχές του δεύτερου πεντάλεπτου, 13-12. Τέσσερις φορές, ισόπαλες Ελλάδα και Αργεντινή μέχρι την εκπνοή και το προβάδισμα ν’ αλλάζει τρεις φορές χέρια, η πρόκριση κατέληξε σε ελληνικά χέρια.

Ντιόγκο: «Να πάρετε το πρωτάθλημα»



 Την ευχή να κατακτήσουν το πρωτάθλημα έδωσε ο Ντιόγκο στους – πρώην πλέον –συμπαίκτες του, όταν βρέθηκε στου Ρέντη την Παρασκευή το πρωί για να τους αποχαιρετήσει. «Η σκέψη μου θα είναι μαζί σας. Να πάρετε το πρωτάθλημα», τους είπε ο Βραζιλιάνος που δεν έκρυψε τη συγκίνηση του κατά την αποχώρηση του.

«Αντε, τυχερέ, πας για δεύτερο καλοκαίρι στη Βραζιλία», τον πείραζαν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ ο 23χρονος φορ είχε κι ένα σύντομο τετ-α-τετ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Κέρκυρα: «Κουκλί» το ΕΑΚ τον Οκτώβριο

Την παρουσίαση της νέας ομάδας έκανε χθες το βράδυ η Κέρκυρα σε μία εκδήλωση που ξεχώρισαν τα όσα ειπώθηκαν για το γηπεδικό. Ο Γιώργος Λιμπάτζης υποσχέθηκε πλήρης ανακατασκευή του ΕΑΚ το οποίο στις αρχές Οκτωβρίου δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα χάλια στα οποία είναι τώρα.

Ο μεγαλομέτοχος ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα μπαίνουν οι μπουλντόζες. Μάλιστα η διοίκηση είχε ετοιμάσει και ένα βίντεο το οποίο παρουσίασε σε βίντεο γουόλ στο οποίο έδειχνε τις βασικές εργασίες που θα γίνουν στο γήπεδο. Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα το γήπεδο θα είναι έτοιμο για χρήση μετά τις 3 Οκτωβρίου. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε η Άντζελα Γκερέκου από το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Δένδιας από την ΝΔ.

«Μπορεί να βομβαρδίσει τις αντίπαλες εστίες ο Πάντελιτς»!

Ο Μάρκο Πάντελιτς μπορεί να βομβαρδίσει τις αντίπαλες εστίες, όπως δήλωσε στο «Φως» ο Ράντομιρ Άντιτς για το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού. «Έχει τρομερή αίσθηση του γκολ και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική επιλογή», δήλωσε ο τεχνικός της εθνικής Σερβίας. «Δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άντιτς

Ένα σχόλιό σας για τον Μάρκο Πάντελιτς, που απομένουν τα τυπικά για να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για τους παίκτες της Εθνικής Σερβίας. Αυτό που έχω να πω, όμως, για τον Πάντελιτς είναι ότι πρόκειται για έναν επιθετικό με όλη τη σημασία της λέξης. Έχει την αίσθηση του γκολ και πιστεύω ότι κάθε ομάδα θα τον ήθελε στο ρόστερ της. Από την άλλη, θα πρέπει και ο προπονητής να του δώσει λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας του ομάδας».

Πιστεύετε ότι θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής; Σας ρωτάω γιατί ο Πάντελιτς είναι ένα παιδί που μεγάλωσε στην Ελλάδα και γνωρίζει πολύ καλά ελληνικά.

«Δεν θα χρειαστεί μεγάλο διάστημα προσαρμογής, αλλά πάντοτε οι νέοι παίκτες σε μια ομάδα χρειάζονται τον χρόνο τους».

Ο Ολυμπιακός έψαχνε έναν επιθετικό που θα βομβάρδιζε τις αντίπαλες εστίες. Τον βρήκε τελικά στο πρόσωπο του Πάντελιτς;

«Ναι! Είναι τέτοιος ποδοσφαιριστής. Όπως σας είπα και πριν, έχει τρομερή αίσθηση του γκολ και πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική επιλογή. Δεν το λέω μόνο επειδή τον έχω σαν παιδί μου, αλλά επειδή ο Μάρκο πράγματι είναι ποδοσφαιριστής με το ένστικτο του εκτελεστή».

Είχατε μιλήσει μαζί του;

«Πολλές φορές, αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω το περιεχόμενο της συζήτησής μας. Να είστε σίγουροι, πάντως, ότι χαίρεται που έρχεται στην Ελλάδα, γιατί τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του. Δεν θα ξεχάσει ποτέ πόσο πολύ τον βοήθησαν οι Έλληνες στα πρώτα βήματα της καριέρας του».

Υπογράφει ο Πάντελιτς!



 Στην Αθήνα σήμερα η "μηχανή του γκολ" που φέρεται να δήλωσε: "Είμαι καλύτερος του Σισέ"!

Ο Μάρκο Πάντελιτς θα είναι το "βαρύ πυροβολικό" στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος επιθετικός που ήταν ο πρώτος στόχος για την ενίσχυση στην επίθεση των Πειραιωτών, έκλεισε για 2 χρόνια στο λιμάνι και η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την συμφωνία της για την απόκτηση του διεθνούς Σέρβου επιθετικού Μάρκο Πάντελιτς. Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας."

Το συμβόλαιο, όπως προείπαμε, αναμένεται να είναι 2 ετών με τον Πάντελιτς να αμοίβεται με ένα ποσό γύρω στα 1.6 εκ ευρώ το χρόνο. Σήμερα αναμένεται για τα τυπικά στην Ελλάδα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση της μεταγραφής έπαιξε ο Ντάκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος ήταν εκείνος που έψησε τους ανθρώπους των Πειραιωτών να προχωρήσουν την συγκεκριμένη περίπτωση ενώ είχε αναλάβει και τις διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδες του ποδοσφαιριστή.

"Είμαι καλύτερος του Σισέ"

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Παντελιτς κυκλοφορούν σήμερα, όπου ο Σέρβος σούπερ σταρ φέρεται να δήλωσε:

"Δεν θα πήγαινα πουθενά αναπληρωματικός. Στον Παναθηναϊκό να πάω να γίνω ρεζέρβα του Σισέ; Ποτέ. Εγώ είμαι καλύτερος του Σισέ"!

Ο Πάντελιτς, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ το 1992 ήρθε στην Ελλάδα και συνέχισε στα φυτωρία του Ηρακλή! Από εκείνο το πέρασμα του από την χώρα μας έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό. Με τον «γηραιού» αγωνίστηκε σε οκτώ ματς την διετία 1995-1997 και πέτυχε 4 γκολ.

Οι φιλοδοξίες του αλλά και οι ικανότητες του τον έφεραν στην Παρί Σεν Ζερμέν αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει στο Παρίσι. Από την Παρί πήγε δανεικός στην Λοζάνη κι ακολούθως αποκτήθηκε από την Θέλτα για να ακολουθήσουν οι Στουρμ Γκρατς, Ιβερντόν, Ομπιλιτς, Σμεντερέβο, Ερυθρός Αστέρας, Χέρτα κι Αγιαξ. Εκεί που έκανε... θραύση ήταν στην Μπουντεσλίγκα με την φανέλα της Χέρτα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού με την Γερμανική ομάδα πριν 2 χρόνια, 4-0 στο Γ.Καραϊσκάκης, ο Πάντελιτς ήταν στην επίθεση της Χέρτα και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Με την Εθνική ομάδα της Σερβίας είναι διεθνής από το 2003 και μετράει 35 εμφανίσεις με 7 γκολ.

Ο Πάντελιτς προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά στον Αγιαξ, με τη φανέλα του οποίου σημείωσε 20 γκολ σε 33 αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων, ενώ το καλοκαίρι αγωνίστηκε με την εθνική Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Ουσιαστικά άρχισε την επαγγελματική καριέρα του στην Ελλάδα, καθώς ήρθε σε ηλικία 17 ετών στον Ηρακλή, ενώ αργότερα αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες, πριν «στεριώσει» στη Χέρτα Βερολίνου, όπου έμεινε συνολικά τέσσερα χρόνια (2005-09)

Η καριέρα του

1995-97 Ηρακλής 8-4
1997-98 Παρί 3-0
1998-99 Λοζάνη (δαν.) 21-14
1999-00 Θέλτα 0-0
2000-01 Στουρμ Γκρατς (δαν.) 3-0
2001-02 Ιβερντόν (δαν.) 8-3
2002 Όμπιλιτς 12-5
2002-03 Σμεντέρεβο 31-13
2003-05 Ερυθρός Αστέρας 44-26
2005-09 Χέρτα 114-45
2009-10 Άγιαξ 25-16

Αθλητικές εφημερίδες



Διαβάστε τις αθλητικές εφημερίδες...