Με πρωτοβουλία του Καθηγητή Αστροφυσικής κ. Θανάση Οικονόμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/12/2010 σύσκεψη στα γραφεία της Ν.Α. Γρεβενών, με τη συμμετοχή του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα, του Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, της Αντινομάρχη κ. Αικατερίνης Πέτρου, του καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Γιάννη Σειραδάκη και εκπροσώπου της Εταιρείας ΔΙΟΨΙΣ. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών για την προώθηση του έργου του Αστεροσκοπείου του Όρλιακα.
Ο κ. Χαντάβας πρότεινε να πραγματοποιηθεί άμεση σύσκεψη των κ.κ. Οικονόμου, εκπροσώπου της Ν. Α. Γρεβενών και εκπροσώπου της εταιρείας ΔΙΟΨΙΣ με εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η επιλεξιμότητα του έργου, στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α.
Στη συνέχεια, πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. παρουσία των κ.κ. Οικονόμου, Κουπτσίδη, Σειραδάκη και εκπροσώπου της εταιρείας ΔΙΟΨΙΣ, με σκοπό να καθοριστεί η προγραμματική σύμβαση και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ν.Α. Γρεβενών και Α.Π.Θ., για να διασφαλιστεί η παραχώρηση της δασικής έκτασης. Η πρόταση του έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Σειραδάκης ζήτησαν απο τον κ. Βουλευτή να παρευρίσκεται και ο ίδιος στη σύσκεψη με τον κ. Πρύτανη, κάτι που βεβαίως έγινε αποδεκτό, με τον κ. Χαντάβα να δηλώνει επίσης, ότι θα επικοινωνήσει με τους Δ/ντές της Διαχειριστικής Αρχής και της Δ/νσης Δασών, προκειμένου η συνάντηση με τους παραπάνω φορείς να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13/12/2010.
Επίσης ο Βουλευτής του Νομού, απευθυνόμενος στον κ. Νομάρχη και αυριανό Δήμαρχο Γρεβενών, τόνισε ότι θα βρίσκεται στη διάθεση του, για οποιοδήποτε θέμα προκύψει με το Αστεροσκοπείο του Όρλιακα, το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς, αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία του που θα αφορά σε έργο ανάπτυξης για το Νομό Γρεβενών.