ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Master Chef»,..Μεγάλος νικητής ο Άκης!!! Σε έναν τελικό που «έσπασαν» καρδιές!!!

Σε μία αναμέτρηση επιτομή του «γκραν γκινιόλ» που κρίθηκε κυριολεκτικά στον πόντο, ο 26χρονος Άκης κέρδισε τον τίτλο του πρώτου έλληνα «Master Chef», καθώς κατάφερε να κόψει πρώτος το «νήμα» στην τελευταία στροφή του μαγειρικού μαραθωνίου. Τα δύο φιλαράκια, ο Άκης και ο Μιχάλης, έπιασαν μαχαίρια και κουτάλες και ρίχτηκαν στη μεγάλη μάχη, σε ένα «χορταστικό» τελικό, δίωρης διάρκειας, με σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.
Το αποτέλεσμα της μονομαχίας παραπέμπει σε… αγώνα μπάσκετ αφού το σκορ έληξε 64-63 υπέρ του Άκη. Οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν συνολικά σε τρεις δοκιμασίες.
Στην πρώτη έπρεπε να βρουν ποια υλικά περιείχε μια σούπα φασολιών, με αποκλειστικό «όπλο» τη γεύση τους.Στη δεύτερη δοκιμασία- το τεστ δημιουργικότητας- οι παίχτες κλήθηκαν να φτιάξουν ένα πιάτο με βασικό υλικό το μοσχάρι. Το τρίτο και τελευταίο τεστ περιελάμβανε την παρασκευή ενός γλυκού.
Ύστερα από τρεις μήνες ασταμάτητου μαγειρέματος, ο Άκης κατέφερε να κερδίσει τον τίτλο και να γίνει κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος.

Πότε μία γυναίκα είναι πιο ελκυστική;

 Ξεχάστε όλα όσα ξέρετε και «μηχανεύεστε» προκειμένου να αποπλανήσετε τον άντρα που ποθείτε! Τα σέξι σύνολα, οι ψηλοτάκουνες γόβες, τα μισόκλειστα μάτια και τα ακριβά αρώματα είναι πασέ!
Σύμφωνα με νέες έρευνες το μόνο που χρειάζεστε για να τραβήξετε την προσοχή του, είναι.. ένα T shirt και άρωμα γυναίκας!
H συγκεκριμένη έρευνα λοιπόν, αναφέρει πως
.η… τεστοστερόνη χτυπάει… κόκκινο όταν οι άντρες μυρίζουν σε ένα t shirt το φυσικό άρωμα που αναδύει μια γυναίκα κατά την διάρκεια των γόνιμων ημερών της!
«Όλοι οι άντρες που τους δόθηκε ένα τέτοιο T shirt μετρήθηκαν με πολύ υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης (που είναι και η ορμόνη του σεξ) από ό,τι εκείνοι που τους δόθηκε ένα αντίστοιχο ρούχο που είχε όμως φορεθεί από γυναίκες που βρισκόντουσαν νωρίτερα ή αργότερα στον κύκλο τους» επεσήμαναν οι επιστήμονες Miller και Maner του Πανεπιστημίου της Florida.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα, οι ερευνητές, μπήκαν στην διαδικασία να συγκρίνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά με αυτή του ζωικού βασιλείου, για να καταλήξουν πως πολλές φορές οι ομοιότητες είναι σημαντικές μιας και στην επιλογή του ζευγαρώματος, σημαντικό ρόλο- μεταξύ άλλων- παίζει και η οσμή.
Τώρα λοιπόν κορίτσια που ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να τον αποπλανήσετε, δεν έχετε παρά να μετράτε μέρες!
Πηγή: NEWSCITY1

Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα «VETO» ... Ανέστειλε την έκδοσή του.


Η ανακοίνωση της εφημερίδας:

«Αυτή η φάση του ταξιδιού τελείωσε. Η εφημερίδα «VETO» διακόπτει την έκδοση της. Η συνέχιση μιας εκδοτικής και δημοσιογραφικής προσπάθειας με τους δικούς μας όρους κατέστη πλέον οικονομικά ανέφικτη. Σε καιρούς δομικής και συνάμα βαθιάς οικονομικής κρίσης του Τύπου και των ΜΜΕ, δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την έκδοση της εφημερίδας χωρίς να παραβούμε τους κανόνες που εμείς θεσπίσαμε. Πλήρης οικονομική και δημοσιογραφική ανεξαρτησία, καμία εξάρτηση από οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα. Κανόνες που ηχούν ως αυτονόητοι αλλά που στο εκδοτικό περιβάλλον αυτού του τόπου δεν είναι.
Μιλάμε για δομική και όχι μόνον οικονομική κρίση που περνά ο Τύπος και τα ΜΜΕ. Δεν θα μπορούσαμε και λόγω οικονομικών δυνατοτήτων αλλά και λόγω δημοσιογραφικής άποψης να συμμετέχουμε σε μία δραστηριότητα η οποία τα τελευταία χρόνια βασίστηκε κυρίως στις προσφορές προϊόντων που καμία σχέση δεν έχουν με την δημοσιογραφία. Το πάρτι αυτό, άλλωστε, και η οικονομική κρίση συμβάλλουν στην δραματική αλλαγή του εκδοτικού τοπίου. Η πτώση των κυκλοφοριών των εφημερίδων κατέστησε την προσφορά δώρων εντελώς ασύμφορη. Πολύ γρήγορα οι εκδότες θα εγκαταλείψουν και αυτό το τέχνασμα. Μία εποχή τελειώνει και μία παρένθεση ολοκληρώνεται. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το εκδοτικό περιβάλλον δεν θα θυμίζει σε τίποτε την υφιστάμενη κατάσταση.
Με αυτές τις σκέψεις και με πλήρη συνείδηση των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά αποφασίσαμε την διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «VETO». Δεν θα διακινδυνεύαμε να φθάσουμε στο σημείο του μη γυρισμού. Έως και την τελευταία στιγμή αυτής της εκδοτικής περιπέτειας διασφαλίσαμε στο ακέραιο την ικανοποίηση των οικονομικών υποχρεώσεων μας απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και σε τρίτους.
Η διακοπή της έκδοσης δεν σημαίνει και κατάθεση των όπλων. Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, μόλις αντικρύσουμε ένα μικρό, έστω, φως στο βάθος του τούνελ της κρίσης, θα μας ξαναβρείτε μπροστά σας. Διότι η δημοσιογραφία είναι η δουλειά μας και η σωστή ενημέρωση σας το στοίχημα μας. Αυτή η φάση του ταξιδιού έληξε. Η επόμενη αρχίζει. Και τελικά, όπως επισημαίνει και ο ποιητής, αυτό που μετρά είναι το ίδιο το ταξίδι και όχι το τελικός προορισμός».

Ανυποχώρητος ο Λοβέρδος για την απαγόρευση του καπνίσματος!!!


«Κανένα παράθυρο δεν αφήνουμε ανοιχτό»

Εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος και εντατικοποίηση των ελέγχων, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Όπως είπε, το πρώτο που θα γίνει είναι επίταση των ελέγχων στη Δημόσια Διοίκηση και το δεύτερο επίταση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία, γιατί οι έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία ήταν και το πρόβλημα λόγω δημοτικών εκλογών και η αδράνεια αυξήθηκε.
Ερωτηθείς αν θα αλλάξει ο νόμος, είπε: «Θέλουμε ομοιόμορφη εφαρμογή. Το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να ελέγχουν τους χώρους αυτούς και οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, που έβαλα στο πολυνομοσχέδιο. Και από κει και πέρα χρειάζεται κι ένας υπουργικός συντονισμός, για χώρους οι οποίοι αυτή τη στιγμή σήμερα δεν έχουν απαγόρευση του καπνίσματος, τα μπουζούκια, τα καζίνο κλπ».
«Αυτά τα μεγάλα μαγαζιά να μπορούν να εξαγοράσουν το δικαίωμα αυτό. Αυτή η τελική ρύθμιση, λοιπόν, που είναι διυπουργικό θέμα, χωρίς εμείς να υποχωρούμε από τη θέση της προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να καταλήξει». πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Ερωτηθείς ειδικότερα αν αφήνει κάποια παράθυρα για εκλογίκευση του νόμου είπε: «Κανένα παράθυρο δεν αφήνω. Μα δεν μπορώ, όταν το θέμα είναι διυπουργικό, να μη σκέφτομαι και κάποια άλλη πρόταση, που θα έρθει από κάπου αλλού. Ο νόμος ο δικός μας πρέπει να εφαρμοστεί, το υπουργείο Υγείας επιμένει στο νόμο του».

Περίπου 100 σκιέρ παγιδεύτηκαν από τα χιόνια!


Χάλασε ο ανελκυστήρας που τους μετέφερε!

Περίπου 100 σκιέρ έμειναν αποκλεισμένοι σήμερα ενώ πολλοί εξ αυτών τραυματίσθηκαν όταν λόγω των ανέμων παρασύρθηκε και εκτροχιάσθηκε ένας ανελκυστήρας στο χειμερινό θέρετρο του Σούγκαρλοουφ Μάουντεν στο Μέιν.
Πολλά άτομα τραυματίσθηκαν όταν οι ριπές ανέμου προκάλεσαν τον εκτροχιασμό ενός από τους ανελκυστήρες σκι και ανάγκασε τους σκιέρ να ταλαντεύονται πάνω στις καρέκλες τους σε ύψος 9 ως 12 μέτρων από το έδαφος.
Εκπρόσωπος του θέρετρου τόνισε πως ένα καλώδιο του ανελκυστήρα κόπηκε αλλά διασώθηκαν πέντε εγκλωβισμένοι σκιέρ, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν μέσα στο επόμενο δίωρο.
Το θέρετρο είχε δεχθεί πάνω από ένα μέτρο φρέσκου χιονιού λόγω μίας χιονοθύελλας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η θερμοκρασία σήμερα έφθανε τους -13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 50 χλμ/ ώρα.

Επτά δισεκατομμύρια… παρά κάτι ο παγκόσμιος πληθυσμός!!!


2,6 γεννήσεις ανά δευτερόλεπτο!

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν το 2011 θα κάνει την εμφάνισή του, ο «δείκτης» του παγκόσμιου πληθυσμού θα δείχνει 6.934.196.000!
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στο Ανόβερο, το Γερμανικό Ίδρυμα για τον Παγκόσμιο Πληθυσμό (DSW), που υπολογίζει τον τρέχοντα παγκόσμιο πληθυσμό από διάφορες πηγές ετήσιων δεδομένων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ίδρυμα, στα μέσα του 2011 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 7 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 80 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι. Όπως υπολογίζεται, κάθε δευτερόλεπτο γίνονται 2,6 γεννήσεις!

Το παρατήρησες; ‘Οτι και να κάνουν οι γυναίκες..που**νες τις λέμε!

Τελικά , αδικούμε τις γυναίκες ! Ότι και να κάνουν τις λέμε που**νες . Ενώ ότι και κάνουν οι άντρες θεωρείτε κατόρθωμα!  
Δείτε μερικά παραδείγματα …
ένα αγοράκι ντυµένο µε µεγαλίστικά ρούχα = αντράκι
ένα κοριτσάκι ντυµένο µε µεγαλίστικα ρούχα = πουτ***κι
το αγόρι του δρόµου = µαγκάκι
το κορίτσι του δρόµου = που**να
ένας άντρας µε πολλές γυναίκες = γόης
µια γυναίκα µε πολλούς άντρες = που**να.
ένας άντρας που εργάζεται ως µασέρ = φυσικοθεραπευτής
µια γυναίκα που εργαζεται ως µασέζ = που**να
ένας άντρας µετρ = επικεφαλής ενός εστιατορίου
µια γυναίκα µετρέσα = που**να
ένας άντρας ανήθικος = πολιτικός
µια γυναίκα ανήθικη = που**να
ένας κοινός άντρας = ένας αδιάφορος άντρας
µια κοινή γυναίκα = που**να
ένας εύκολος άντρας = ένας ßολικός άνθρωπος
µια εύκολη γυναίκα = που**να
ένας άντρας αλήτης = ένας άντρας που δεν πατάει στο σπίτι του
µια γυναίκα αλήτισσα = που**να
ένας άντρας µε πολλούς παράλληλους δεσµούς = µπερµπάντης
µια γυναίκα µε πολλούς παράλληλους δεσµούς = που**να
ένας άντρας που εγκαταλείπει την οικογένειά του = εν διαστάσει
µια γυναίκα που εγκαταλείπει την οικογένεια της = που**να
ένας άντρας που ξενυχτάει στα µπουζούκια = γλετζές
µια γυναίκα που ξενυχτάει στα µπουζούκια = που**να
ένας φτωχός άντρας που παντρεύεται µία πλούσια = φιλόδοξος
µια φτωχή γυναίκα που παντρεύεται έναν πλούσιο = που**να
ένας άντρας που απατάει τη γυναίκα του = άντρας
µια γυναίκα που απατάει τον άντρα της = που**να
ένας άντρας µε προστάτη = άρρωστος
µια γυναίκα µε προστάτη = που**να
http://Pswnio.gr/

32+1 λόγοι για να μην πας στα μπουζούκια τις γιορτές!!!

Μας αρέσουν τα μπουζούκια αλλά προτείνουμε να πάς όποια άλλη μέρα θέλεις εκτός από τις γιορτές! Στις γιορτές θα δείς στα μπουζούκια ακόμα και την κουτσή Μαρία που έχει 10 χρόνια να ξενυχτήσει! Σας παραθέτουμε επίσης 33 λόγους για να μην πας..
1ος. Φοράς πουκάμισο και όχι ότι θες , ότι είναι της μόδας . Φαντάζομαι θες να μοιάζεις με σερβιτόρο, δεν εξηγείται αλλιώς , οι γυναίκες υποχρεωτικά φόρεμα ,κάτι σαν το Ηρώδειο ένα πράγμα.
2ος . Όταν φτάσεις είσαι υποχρεωμένος (από τις συνθήκες) να δώσεις το αμάξι στον παρκαδόρο , που οδηγάει χειρότερα από παππού με Parkinson . Δεν το έβαφες καλύτερα να το πέταγες στην θάλασσα…
3ος. Η είσοδος στο μαγαζί είναι κόλαση. Σερβιτόροι , υπεύθυνοι τρέχουνε πάνω κάτω παραλαμβάνοντας τον κόσμο ( ή το εμπόρευμα). Φτάνεις επιτέλους μπροστά στην ιερά εξέταση.
4ος . Φωνάζεις δυνατά και καθαρά το όνομα σου στην ξανθιά με το καμένο μαλλί. Φωνάζεις και ξαναφωνάζεις για να σε ακούσει , γιατί α) έχει βγει στην πιστά το πρώτο σκυλί που κάνει σαν κομπρεσέρ β) έχουν καεί εγκέφαλος και τα… αυτιά από το ξενύχτι που κάνει κάθε βράδυ
5ος. Η ξανθιά φωνάζει : «Θανάση στο 215 τα παιδιά» εσύ λες «ξενοδοχείο είναι ?», πας πίσω από τον Θανάση χωρίς να ξέρεις και λες «215 πόσο πίσω είναι;»
6ος. Ο κύριος που σε πάει (ο Θανάσης) έχει κάνει την διαδρομή χιλιάδες φορές. Εσύ τον κυνηγάς από πίσω χαμένος στα σκοτάδια. Την ώρα που αποφεύγεις σχεδόν ξυστά τύπους που πάνε για κατούρημα. Αυτοί είναι μόνοι τους από της 10 και μόλις έρθει ο άλλος σηκώνονται και πάνε. (δεν το συνιστώ να είσαι ο πρώτος)..
7ος. Αφού έχεις αποφύγει απελπισμένους ιδρωμένους σερβιτόρους με δίσκους ψηλά που δεν βλέπουνε που πάνε (τι να κάνουν και αυτοί ) γωνίες από τα τραπέζια και σκοτεινά σημεία, φτάνεις επιτέλους στο τραπέζι.
8ος. Ο σερβιτόρος απλά σου λέει ότι το τραπέζι είναι για 8 άτομα. Αναρωτιέσαι πως θα κάτσουμε εδώ 10 άτομα; Για νάνους μας πέρασε;
9ος. Κάθεσαι και προσπαθείς να βολευτείς πρόσεχε μην είσαι εσύ αυτός που πρέπει να συνεννοηθείς με τους υπόλοιπους της παρέας, που είναι ακόμα έξω και έχουν χάσει τον δρόμο τους. Καταλαβαίνεις ότι όλα τα προηγούμενα σταδία θα τα κανείς πάλι από την αρχή (εκτός από 1ο και 2ο ).
10ος. Όλοι μαζεμένοι και το πρώτο μπουκάλι έρχεται μετά από 10 ώρες. Ο σερβιτόρος θέλει να βάλει προσωπικά τα πρώτα ποτά. Ρε μεγάλε, ξέρουμε γιατί!
11ος. Το τραπέζι σου βλέπει πιστά καρφί μπροστά σου, όχι γιατί είσαι πρώτο τραπέζι πιστά, αλλά γιατί είσαι πολύ ψηλά από εκεί.
12oς. Αφού έχεις πιει 2 μπόμπες (συγγνώμη ποτά) και νομίζεις ότι το κεφάλι σου θα εκραγεί τα φώτα σβήνουν.
13ος. Η μουσική αρχίζει να παίζει έντονα. Διαβολεμένα λέιζερ σε τυφλώνουν, ο αγκώνας του πίσω σε ακουμπάει στην πλάτη. Τι κάνει ο χαμένος, ακόμα δεν βγήκε ο καλλιτέχνης και βγάζει φωτογραφίες;
14ος. Μετά από 4 λεπτά κοπάνιμα της ορχήστρας ακούς μια φωνή να τραγουδά. Λες «όχι ρε έχασα την είσοδο» κοιτάς και δεν βλέπεις τίποτα.Ρε που είναι τι, τι πλήρωσα να δω;
15ος. Ο μέγα τροβαδούρος σκάει στην μύτη από εκεί που δεν το περιμένεις (όχι κάτω από το τραπέζι σου , από την πλαϊνή είσοδο) χειροκροτήματα, σφυρίγματα γήπεδο φάση.
16ος. Χιλιάδες φλας και φώτα πέφτουν πάνω στην πίστα κρεμασμένοι σαν τα τσαμπιά οι fans του τροβαδούρου όρθιοι με το χέρι ψηλά κοπανιούνται, «σιγά παιδιά και εγώ το ξέρω το τραγούδι αλλά δεν κάνω έτσι»

17ος. Το κέφι έχει ανάψει. Ενώ η κύρια με την φωτογραφική μηχανή σου ζητάει να πάρεις πόζες που ούτε στον καθρέφτη σου δεν κανείς. Στο τραπέζι διάφορα κοριτσάκια έχουν ανέβει με ξέμπαρκα τυπάκια που είναι έξω καρδιά, (αγάμητους τους λέγαμε στο σχολείο).
18ος. Η πιστά είναι έτοιμη προς λεηλασία. Σε πατάνε και σε σπρώχνουν λες και άνοιξαν τα zara για εκπτώσεις.
19ος. Μαζί με αυτούς που θέλουν να πάνε στην πιστά πρέπει να σηκωθείς και εσύ. Από πού θα περάσουν ρε; Από πάνω σου.
20ος. Αποφασίζεις να ανέβεις και εσύ στην πιστά. Λες «αφού ήρθα που ήρθα», ξεκινάς τον Γολγοθά. Μέσα από τραπέζια, καρέκλες, λιωμένα λουλούδια στο πάτωμα, που γλιστράνε, φτάνεις στα πρώτα τραπέζια και τι βλέπεις: ουρά..
21ος. Για να ανέβεις πάνω περνάς από μια σκαλίτσα, πολύ μικρή αν έχει, αλλιώς σκαρφαλώνεις. Πρέπει να έχεις κάνει ένα φεγγάρι στο τηλεπαιχνίδι του Φερεντίνου.
22ος. Επιτέλους πίστα λες!! Προσπαθείς να μην πέσεις από τον χαμό που γίνετε. Ούτε πάνω στην ορχήστρα, αλλά ούτε στα τραπέζια. Ψάχνεις χώρο να χορέψεις, ποδοπατάς κόσμο. Βλέπεις παρέες που κάνουν τα δικά τους, γέρους που έχουν καταλάβει την σκηνή. «Κυρα μου πήγαινε πιο πέρα, εγώ που θα χορέψω;»
23ος. Αφού χόρεψες, έφαγες αγκωνιές και λουλούδια στο κεφάλι λες να βγάλεις μια φωτογραφία με τον τροβαδούρο. Αλλά τι συναντάς: δυο τύπους μα τα χέρια ανοιχτά (και όλα τα φτάνω.. άσχετο) δεν γελάνε, δεν χορεύουν, προσπαθείς να βγάλεις μια ριμάδα και σου λένε «όχι τώρα» και «πότε ρε μεγάλε; Στα μουσικά βραβεία;».
24ος. Αφού απέτυχες σε όλα, απογοητευμένος και ιδρωμένος κατεβαίνεις μα γίνεται χαμός καθώς σε σπρώχνουν, το «αηδόνι» αποχωρεί και παίρνουν την θέση του σερβιτόροι που σκουπίζουν την πιστά.
25ος. Όρθιος και ιδρωμένος πας τουαλέτα στον διάδρομο χτυπάς ξεβράκωτες λουλουδόυδες που τρέχουν για refill. Φτάνεις σε μια ουρά που δεν έχει τελειωμό.
26ος. Φτάνεις επιτέλους στο κατώφλι, οι καμπινές 8 στον αριθμό ο κόσμος 208. Αγανακτείς, νομίζεις θα σου φύγουν, ενώ ακούς διάφορους ήχους.
27ος. Μπαίνεις μέσα σε μια λίμνη, τα παπούτσια κολυμπάνε, κατουράς και ανοίγεις την πόρτα με όσο το δυνατόν λιγότερα δάχτυλα. Για καζανάκι ούτε λόγος.
28ος. Η κύρια στο τραπεζάκι, μάτια μισόκλειστα και το κεφάλι ακουμπισμένο στον τοίχο. Την κοιτάς, σε κοιτάει. Με το βλέμμα σου λες «δεν σου αφήνω τίποτα, ούτε χαρτί δεν έχει» με το βλέμμα της λέει «μαλάκα».
29ος. Γυρνάς στο τραπέζι και το μαγαζί φλέγεται, αφού λείπεις 1 ώρα.
30ος. Η ώρα 5 ζητάς λογαριασμό τον βλέπεις. Λες «μάλλον είναι του καραφλού μπροστά που πέταξε 500 πανέρια» το καταπίνεις, πληρώνεις και φεύγεις.
31ος. Ζητάς το αυτοκίνητο και έρχεται μετά από 20λεπτα. Ο παρκαδόρος σου δίνει τα κλειδιά σου λέει «καλό βράδυ», λες «επίσης». Με το βλέμμα σου λες «σιγά μην σου δώσω λεφτά να δω πρώτα το αμάξι» με το βλέμμα του λέει «μαλάκα».
32ος. Σπίτι, βγάζεις ρούχα και λουλούδια από το κεφάλι. Κοιμάσαι.
33ος. Ξυπνάς με ένα κεφάλι καζάνι.
Συμπέρασμα: ξόδεψες πολλά παραπάνω από ότι πήρες.
Διαλύθηκες ολοσχερώς.
Στραβοκοιμηθηκες και το κέρασμα ένας υπέροχος πονοκέφαλος!
http://Pswnio.gr/

ΔΕΙΤΕ: Προειδοποίηση από βενζινοπώλη: «Όποιος πουλάει κάτω από 1,50 ευρώ... κλέβει»!!!


Πρώτο θέμα είναι η καταγγελία των ίδιων των βενζινοπωλών ότι κάποιοι συνάδελφοί τους βάζουν στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας… «αέρα κοπανιστό» αντί βενζίνης!
Το πώς κλέβουν δεν είναι δικό μας θέμα να το εντοπίσουμε, γιατί οι «αετονύχηδες» χρησιμοποιούν τσιπάκια πάνω στην αντλία που εμείς δεν μπορούμε να δούμε.
Δείτε, όμως, τι είπε ένας βενζινοπώλης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι οποιαδήποτε τιμή κάτω του 1,50 ευρώ είναι… ύποπτη για κλοπή!

Βουλιάζει η Αυστραλία!!!

Οι πλημμύρες τους έβγαλαν από τα σπίτια τους

Οι πλημμύρες τους έβγαλαν από τα σπίτια τους!

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην ανατολική Αυστραλία, όπου πολλές πόλεις έχουν κυριολεκτικά βουλιάξει εξαιτίας των πλημμυρών. Οι καταρρακτώδεις βροχές, οι χειρότερες των τελευταίων 50 χρόνων, έπληξαν την πολιτεία του Κουίνσλαντ μετά το πέρασμα του τυφώνα Τάσα.
Σε ορισμένες περιοχές, ολόκληρα χωριά έχασαν κάθε επαφή με την υπόλοιπη χώρα και οι κάτοικοί τους απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα.
Η ένταση των βροχοπτώσεων έχει μειωθεί αλλά τα νερά δεν έχουν ακόμα υποχωρήσει.
Πολλές περιοχές έχουν κηρυχθεί ζώνες φυσικών καταστροφών. Στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, που επίσης επλήγη από τις πλημμύρες, σπίτια εκκενώθηκαν και δρόμοι αποκόπηκαν.
Χθες Δευτέρα, η αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς που προσπάθησαν να διανύσουν την απόσταση των 30 χιλιομέτρων που τους χώριζε από το Μπρισμπέιν με φουσκωτά στρώματα, μια περιπέτεια «ανόητη και επικίνδυνη», σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Μέχρι πάντως να παρέμβουν οι τρεις πιτσιρικάδες είχαν ήδη διανύσει τη μισή απόσταση...

Ποδαρικό με έκλειψη ηλίου για το 2011!!!


Θα είναι ορατή από την Ελλάδα!

Με μία μερική έκλειψη ηλίου θα καλωσορίσουμε το νέο χρόνο. Το φαινόμενο θα είναι ορατό από την ελληνική επικράτεια αλλά δυστυχώς για τους λάτρεις της αστοπαρατήρησης δεν θα γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό, καθώς ο ηλιακός δίσκος δεν θα καλυφθεί πλήρως από τη σελήνη.
Όπως αναφέρουν αστρονόμοι, αυτή τη φορά το φαινόμενο της μερικής έκλειψης παρατηρείται κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προσφέρει πιο ξεχωριστό θέαμα. Οι μερικές εκλείψεις σημειώνονται 2-3 φορές ετησίως και γίνονται ορατές από διάφορα σημεία του πλανήτη.
Όσοι πάντως παρακολουθήσουν το φαινόμενο θα πρέπει να φορέσουν τα γυαλιά με ειδικά φίλτρα, που αποκλείουν τις υπεριώδεις ακτινοβολίες.
Το φαινόμενο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου αι από τις 9 το πρωί έως τις 12:07 το μεσημέρι, με το μέγιστο της κάλυψης περίπου στις 10.30. Το ποσοστό κάλυψης του ηλιακού δίσκου θα φτάσει το 65-67%, ανάλογα από το σημείο παρακολούθησης του φαινομένου.
Η επόμενη ολική έκλειψη, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους αστρονόμους, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου του 2012, και θα είναι καλύτερα ορατή από το Cairns της Αυστραλίας.

Πηγή

Το μεγάλο παράπονο του Βαζέχα!!!


Τι είπε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού»:

Το παράπονό του για τον τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να αποχωρήσει, όμως κανείς δεν του πρότεινε να μείνει.
«Έχω ένα πολύ μεγάλο παράπονο. Κάτι που δεν θέλω να κρύψω. Η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν ήθελα να φύγω από τον Παναθηναϊκό. Αλλά και κανείς δεν μου πρότεινε να μείνω, έστω για λίγα παιχνίδια ακόμα. Είναι ψέμα ότι παραιτήθηκα μόνος μου. Ήθελα να παραμείνω στην ομάδα», ήταν τα λόγια του Κριστόφ Βαζέχα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ σπορ.
Στη συνέχεια τόνισε πως ποτέ δεν βρέθηκε με τον Κώστα Αντωνίου και ότι κανείς δεν του μίλησε: «Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μου. Κανείς δεν ήρθε να μου μιλήσει. Δεν ξέρω γιατί τελικά δεν έμεινα. Δεν νομίζω ότι αν έμενα έστω για έναν-δυο αγώνες ο Παναθηναϊκός θα πάθαινε ζημιά».
Ο 46χρονος χαρακτήρισε πολύ μεγάλο μέγεθος τον Παναθηναϊκό και πιστεύει πως αν βοηθήσουν όλοι η ομάδα θα βρει το δρόμο της και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. «Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αν βοηθήσουν όλοι δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα βρει τον δρόμο του».
Τέλος, ο Βαζέχα δεν έκρυψε πως το καλοκαίρι στην προετοιμασία της ομάδας έγιναν πολλά λάθη τα οποία πληρώνει τώρα ο Παναθηναϊκός: «Το καλοκαίρι σίγουρα έγιναν κάποια λάθη».
Πηγή: gazzetta.gr

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Βουτσάς!

Το βράδυ θα εμφανιστεί κανονικά στην παράσταση.
Όλα πήγαν καλά για τον Κώστα Βουτσά ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.  Υπεβλήθη στις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και όλα πήγαν καλά, έτσι πήρε εξιτήριο.  
Ο Κώστας Βουτσάς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη λόγω των παραστάσεων του έργου «Το άνθος του Κάκτου» με πρωταγωνίστρια τη Μιμή Ντενίση.
Το βράδυ ο ηθοποιός θα παρουσιαστεί κανονικά στη παράσταση.

Εμμένουν στην απεργία οι υπάλληλοι πολιτικής αεροπορίας!

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις!!!

Η ώρα των αποφάσεων για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, που μετά από τη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση που οδήγησε στην παραίτηση του προεδρείου της ΟΣΥΠΑ, αποφασίζουν σήμερα για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Καθοριστική για τις αποφάσεις τους θα είναι η συνάντηση που θα έχουν οι συνδικαλιστές με τον υφυπουργό Μεταφορών Χ.Τσιόκα στις 11:00.
Οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥΠΑ επιμένουν στην απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου, απεργία που έχει κριθεί παράνομη και καταχρηστική από το Πρωτοδικείο της Αθήνας. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, τα λεγόμενα «σκληροπυρηνικά» πρότειναν να τηρήσουν σκληρή στάση και να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, γεγονός που οδήγησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βασίλη Αλεβιζόπουλο, να υποβάλει την παραίτησή του.
Σήμερα, θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κάνει αποδεκτή, ή όχι, την παραίτηση του κ. Αλεβιζόπουλου και να καθορίσει την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας.
Την απόφαση της ΟΣΥΠΑ περιμένουν με αγωνία όλοι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με αεροπλάνο για να περάσουν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στον αγαπημένο τους προορισμό.

Τροχαίο με τραυματία στα Τρίκαλα!

Απέφυγε τη γάτα, παρέσυρε πεζό

Απέφυγε τη γάτα, παρέσυρε πεζό!

Ο ελιγμός που έκανε μία 29χρονη οδηγός για να αποφύγει ένα γατάκι, στάθηκε σχεδόν μοιραίος για έναν πεζό, που εκείνη την ώρα διέσχιζε την οδό Μετεώρων στα Τρίκαλα.
Η οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και χτύπησε τον άτυχο άνδρα αλβανικής καταγωγής με το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα εκείνος να τραυματιστεί στο πόδι και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Τρικάλων για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Πηγή: www.trikalanews.gr

56χρονος αστυνομικός ξεψύχησε μετά από επεισόδιο με πολίτη!!!

Ο Ιωάννης Γρίβας υπηρετούσε πάνω από 20 χρόνια στο τμήμα της Αιδηψού και ήταν πατέρας τριών παιδιών. Ο μεγαλύτερος γιος του μάλιστα εργάζεται στο ίδιο Αστυνομικό Τμήμα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Αγριοβότανο Ιστιαίας.

Ξέχασε τον σκιέρ στο τελεφερίκ!


Υπάλληλος κατέβασε τους διακόπτες γιατί τελείωσε η βάρδιά του!!!

Απίστευτο περιστατικό σε χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας. Υπάλληλος του χιονοδρομικού κέντρου κατέβασε τους διακόπτες του τελεφερίκ γιατί τελείωσε η βάρδιά του, χωρίς να μπει καν στον κόπο να ελέγξει αν βρισκόντουσαν άνθρωποι πάνω σε αυτό.
Θύμα του ασυνείδητου υπαλλήλου έπεσε ένας άτυχος σκιέρ, ο οποίος παρέμεινε κρεμασμένος πάνω στο τελεφερίκ, σε συνθήκες ψύχους, επί 65 ολόκληρα λεπτά της ώρας! Φώναζε βοήθεια, αλλά κανείς δεν ανταποκρινόταν.
Μετά από μία ώρα, άκουσαν τις κραυγές του άλλοι σκιέρ, οι οποίοι και ειδοποίησαν τον φύλακα του χιονοδρομικού κέντρου, που έθεσε ξανά σε λειτουργία το τελεφερίκ και απελευθέρωσε τον άτυχο σκιέρ.
Το περιστατικό αποκάλυψε ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Γ. Νικητιάδης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Βήμα», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το χιονοδρομικό κέντρο όπου συνέβη το περιστατικό ή ποια χρονιά έγινε.

Το μέλι αποτελεί "αντίδοτο" στα εορταστικά μεθύσια!!!



Το μέλι αποτελεί "αντίδοτο" στα εορταστικά μεθύσιαΓιορτές ....... και η κατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται. Βρετανοί επιστήμονες της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας συνιστούν το μέλι ως ιδανικό "αντίδοτο" στον πονοκέφαλό και τα άλλα δυσάρεστα κατάλοιπα που αφήνει ένα μεθύσι.
Οι βρετανοί χημικοί, σύμφωνα με την "Τέλεγκραφ", ισχυρίζονται ότι το μέλι, που είναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώμα τις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ. Η φρουκτόζη που περιέχεται στο μέλι, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπο-προϊόντα το αλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά το μεθύσι.
Ο βασικός λόγος που μετά το μεθύσι, οι άνθρωποι συχνά νιώθουν τόσο άσχημα, είναι επειδή το αλκοόλ πρώτα διασπάται σε ακεταλδεϋδη, μια ουσία τοξική για το σώμα, σύμφωνα με τον δρα Τζον Έμσλεϊ της Βασιλικής Εταιρίας Χημείας. Η ακεταλδεϋδη, στη συνέχεια, μετατρέπεται -με την χρήση φρουκτόζης- σε οξικό οξύ, που με τη σειρά του "καίγεται" κατά τη διάρκεια της φυσικής διαδικασίας του μεταβολισμού, με συνέπεια από την καύση να παράγεται διοξείδιο του άνθρακα που 'εκπνέεται' από το σώμα.
Όπως είπε ο βρετανός χημικός (συγγραφέας του "Καλού Χημικού Οδηγού των Καταναλωτών"), "η ευχαρίστηση έρχεται από το αλκοόλ, αλλά τα κατάλοιπα του μεθυσιού από την ακεταλδεΰδη, το τοξικό χημικό που δημιουργείται στο σώμα και προκαλεί δυνατό πονοκέφαλο, ναυτία, ακόμα κι εμετό". Τα κατάλοιπα του μεθυσιού εξαφανίζονται πιο γρήγορα, στο βαθμό που η ακεταλδεΰδη μετατρέπεται πιο γρήγορα (σε σχέση με τη βραδεία μεταβολική διαδικασία) σε άλλες λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες - και σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα το μέλι. Μάλιστα, αν κανείς φάει το μελί με ψωμί (π.χ. τοστ), τότε προσθέτει κάλιο και νάτριο στον οργανισμό του, οπότε βοηθά περαιτέρω το σώμα του να τα βγάλει πέρα με το αλκοόλ.
Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να μετριαστούν οι συνέπειες του αλκοόλ - πέρα από την υπομονή. Μεταξύ άλλων, συνίσταται να πιει κανείς ένα ποτήρι γάλα πριν πιει αλκοόλ και ακόμα να φροντίζει να πίνει "καθαρά" αλκοολούχα ποτά και περιστασιακά να τα ανακατεύει με αναψυκτικό. Το γάλα επιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, με συνέπεια να παράγεται λιγότερη τοξική ακεταλδεΰδη στο σώμα. Από τα διάφορα ποτά, σύμφωνα με τον Έμσλεϊ, το τζιν είναι συγκριτικά πιο ασφαλές για να αποφύγει κανείς το μεθύσι.
Από την άλλη, το αλκοόλ αυξάνει την απώλεια νερού από τον οργανισμό, εξ ου και η τάση να πηγαίνει κανείς συχνά στην τουαλέτα, όταν πίνει πολύ. Η αφυδάτωση επιδεινώνει το μεθύσι και κάνει τα κατάλοιπά του πιο οδυνηρά και χρονοβόρα. Η κατανάλωση νερού και αναψυκτικών πέρα από το αλκοόλ βοηθά εν προκειμένω.
Πηγή

Η πρόγνωση της ΕΜΥ...Κρύο και χιόνια την Τρίτη!!!


Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο, αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και στο Αιγαίο με λίγες βροχές, χιονόνερο σε ηπειρωτικές περιοχές, χιόνια στα ορεινά και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπει για την Τρίτη η ΕΜΥ.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, ενώ πιθανή είναι η εκδήλωση καταιγίδας νωρίς το πρωί. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά του νομού, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, εντάσεως 4-5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις και τοπικές βροχές ή χιονόνερο τις πρωινές ώρες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, αναμένεται γρήγορη βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, με ένταση 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Σάρωσε ο Νταβίντ Βίγια...Ο καλύτερος αθλητής του 2010!!!


Ο Ισπανός διεθνής επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Νταβίντ Βίγια, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αθλητής του 2010 παγκοσμίως, από την USSA.
H Sports Academy των Ηνωμένων Πολιτειών (USSA) επέλεξε τον Βίγια σαν τον καλύτερο αθλητή του κόσμου για το 2010, από τους άνδρες, και την Νοτιοκορεάτισα Γιού-να Κιμ από τις γυναίκες, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Βανκούβερ.
Οι δύο νικητές επιλέχθηκαν μέσω μιας δημοσκόπησης, που χρηματοδοτείται από το USSA, και έγινε μέσω δικτυακών τόπων του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC Sports και της εφημερίδας USA Today .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες Sports Academy είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός αφιερωμένος στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την έρευνα στον κόσμο του αθλητισμού. Ο στόχος της Ακαδημίας είναι να προετοιμάσει ανδρών και γυναικών για σταδιοδρομία στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Στην δεύτερη θέση των ανδρών, βρέθηκε ο συμπατριώτης του Βίγια, ο τενίστας Rafael Nadal , και τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέλαβε η επίσης αθλήτρια του τέννις Κιμ Κλίστερς.
Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο μπόξερ από τις Φιλιππίνες Μάνι Πακουιάο, ο οποίος είχε κερδίσει αυτό το βραβείο το 2009.
πηγή: gazzetta

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Επίσημη πρόταση για Σάντσεζ!!!


Η μάχη του Θρύλου για τον άσσο της Βαλενσιέν!

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Κάρλος Σάντσεζ της Βαλενσιέν και προσπαθεί να κάμψει την αντίσταση της γαλλικής ομάδας μαζί με την βοήθεια του μάνατζερ του παίκτη.
Η ομάδα του ζητάει ένα ποσό γύρω στα 3 εκατομμύρια ωστόσο η διαφορά μπορεί να καλυφθεί με την βοήθεια και του μάνατζερ του παίκτη, Κριστόφ Μονγκέ, τον οποίο οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν και από τις περιπτώσεις του Νενέ και του Εντιαγέ.
Ο Μονγκέ δήλωσε: «Ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι. Γνωρίζουμε ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται. Γνωρίζω ότι ενδιαφέρεται και ο παίκτης. Είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Κερδίζει τίτλους και συμμετέχει στην Ευρώπη και κυρίως στο Champions League. Ξέρουμε πολλά για την ομάδα, πάρα πολλά. Είναι ελκυστική μια τέτοια προοπτική για τον παίκτη μου. Τα πράγματα, όμως δεν είναι απλά γιατί δεν έχουν να κάνουν μόνο με εμάς και τον Ολυμπιακό. Υπάρχει και η ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο ο Κάρλος ακόμα. Δεν είναι μόνο στο χέρι μας. Δεν είναι μόνο η δική μας επιλογή. Δεν είναι για παράδειγμα σαν την περίπτωση του Πενετό που λήγει το συμβόλαιο του. Από την άλλη και η Βαλενσιέν ξέρω πολύ καλά ότι θα ήθελε να τον κρατήσει, θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.»
πηγή: gazzetta

Γιατί έχουμε το τιμόνι αριστερά και σε άλλες χώρες είναι δεξιά;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι βρίσκεται αριστερά και οδηγούν στις δεξιά λωρίδες, ενώ σε κάποιες άλλες, συμβαίνει το αντίθετο;
Όλοι μας έχουμε συνηθίσει το τιμόνι από την αριστερά πλευρά του αυτοκινήτου και μας φαίνεται παράξενο όταν σε ορισμένες χώρες το έχουνε από δεξιά. Και όποτε πηγαίνουμε σε αυτές τις χώρες… μας φαίνεται παράξενο και γελάμε ή μας πατάνε!
Γιατί όμως γίνεται αυτό; Πού έχει τις ρίζες του αυτή η…παραξενιά;
Σε μερικές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο και την Αγγλία, οδηγούν στην αριστερή λωρίδα του δρόμου και το τιμόνι βρίσκεται στα δεξιά του αυτοκινήτου.
Μαθαίνουν και καλλιεργούν την οδηγική αντίληψη με γνώμονα αυτήν την κατάσταση. Πώς θα σας φαινόταν όμως αν μαθαίνατε πως το όλο θέμα έχει τις ρίζες του πολύ πριν δημιουργηθεί ακόμα και η ιδέα της μηχανής εσωτερικής καύσεως;
Και φυσικά μιλάμε για την περίοδο του Μεσαίωνα! Μεταφερόμαστε μέσα στο σώμα ενός τυπικού ιππότη, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδεύονται στο σπαθί κρατώντας το με το δεξί χέρι. Οπότε μένει «άδειο» και εύκαιρο για την ασπίδα το αριστερό! Παίρνουμε λοιπόν τα όπλα και τον εξοπλισμό μας, καβαλάμε το περήφανο άλογό μας και ξεκινάμε να σφαγιάσουμε τον δράκο που κρατάει όμηρο την ωραία κοπελιά!
Στην απέναντι πλευρά του δρόμου όμως διασταυρωνόμαστε με κάποιον άλλον ιππότη. Έχοντας λοιπόν την ασπίδα στο αριστερό μας χέρι φροντίζουμε να έχουμε καλή άμυνα, μιας και δεν ξέρουμε το ποιόν του, αν είναι εχθρός ή σύμμαχος!
Οπότε προφυλάσσοντας τα νώτα μας και με το χέρι στη λαβή του σπαθιού τον προσπερνάμε από τα δεξιά προτάσσοντας τη ασπίδα μας!
Ωραία με αυτήν την κατάσταση. Αλλά τι γίνεται με την Κύπρο και την Αγγλία; Γιατί οδηγούν όπως λένε στην Ελλάδα, «ανάποδα» (αριστερά αντί για δεξιά); Μέναν ακάλυπτοι οι μαχητές μας;
Όχι!
Αν παρατηρήσετε, από την άλλη μεριά του δρόμου (αριστερά) οδηγούν σε νησιωτικές μόνο χώρες και το τιμόνι είναι δεξιά. Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Ιαπωνία… Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η ναυσιπλοΐα!
Μιας και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας των εν λόγω χωρών με τον υπόλοιπο κόσμο ήταν η θάλασσα και τα πλεούμενα της.
Όταν λοιπόν δύο καράβια διασταυρώνονταν, φρόντιζαν οι καπετάνιοι να περνάνε από την αριστερή πλευρά τους, από όπου και μπορούσαν και έλεγχαν (ήταν έτσι φτιαγμένα) τις αποστάσεις ανάμεσα στις καρίνες!
Και όμως, δύο διαφορετικές αιτιολογίες για κάτι τόσο κοινό και αυτονόητο!
Έτσι λοιπόν υιοθετήθηκαν αυτά και στα αυτοκίνητα – τιμόνια, στους δρόμους και στις λωρίδες οδήγησης.
Γι’ αυτούς τους λόγους σε κάποια μέρη του κόσμου το τιμόνι του αυτοκινήτου βρίσκεται δεξιά και οδηγούν στις αριστερές λωρίδες, ενώ σε κάποια άλλα γίνεται το αντίστροφο.
Και τελικά φαίνεται πως όλοι οδηγούμε….ανάποδα.
Πηγή: NewsIt.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ, μα ποτέ μην το κάνετε αυτό!!!

Πριν από λίγο καιρό, κάποιος; φόρτιζε το κινητό του τηλέφωνο στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της φόρτισης, δέχτηκε μια κλήση στην οποία απάντησε με τη συσκευή συνδεδεμένη ακόμη στον φορτιστή. 

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, διέτρεξε τη συσκευή του κινητού ηλεκτρικό ρεύμα  κι ο άνθρωπος έπεσε με θόρυβο, ξερός στο πάτωμα. 
Οι γονείς του, ακούγοντας το θόρυβο, τρέχουν στο δωμάτιο και τον βρίσκουν αναίσθητο στο πάτωμα με αδύνατο σφυγμό και καμμένα δάχτυλα, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες.

Τον πηγαίνουν αμέσως στο κοντινό Νοσοκομείο αλλά δυστυχώς πέθανε μόλις έφτασαν.
Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια πολύ χρήσιμη σύγχρονη επινόηση. 

Ωστόσο πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί γιατί μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.
Μη χρησιμοποιείτε ποτέ το κινητό σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.
 Για λόγους ασφαλείας να το κλείνετε τελείως όταν το βάζετε για φόρτιση. Εξ άλλου αν σας καλέσει κανείς θα δείτε αργότερα την κλήση.

Διάσημος ποδοσφαιριστής έκανε... στείρωση!!!


«Αποφάσισα να κλείσω το εργοστάσιο», δήλωσε γνωστός ποδοσφαιριστής και πατέρας τεσσάρων παιδιών, που έκανε στείρωση επειδή...αποδεικνύεται υπέρ του δέοντος «καρπερός»!
Ο λόγος για τον Ρονάλντο, ο οποίος προτίμησε το χειρουργικό τραπέζι από τις διάφορες μεθόδους αντισύλληψης που χρησιμοποιεί ο κόσμος όλος...
«Είμαστε μια υπέροχη οικογένεια κι αυτό μας αρκεί. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κλείσω το εργοστάσιο», ήταν τα λόγια του γνωστού ποδοσφαιριστή που μάλλον δεν αντέχει ούτε στο ενδεχόμενο να αποκτήσει ακόμα ένα κουτσούβελο.
Η απόφαση ήρθε λίγους μήνες μετά την αναγνώριση ενός 5χρονου αγοριού, για το οποίο αποδείχθηκε μέσω DNA πως είχε έρθει στον κόσμο μετά την συνεύρεση του Ρονάλντο με το μοντέλο Μισέλ Ουμέζου.
Πάντως, αφού δεν θα «σκοράρει» στο κρεβάτι, ελπίζουμε να σκοράρει στα γήπεδα....

.Πηγή

Ο καιρός σήμερα


Το θερμόμετρο στους 13 βαθμούς!

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Βόρειοι άνεμοι αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά του νομού. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και πιθανόν τις πρώτες ώρες λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Τραγωδία στην άσφαλτο....Απανθρακώθηκαν τέσσερις άνθρωποι!!!


Φρικτό θάνατο βρήκαν αργά χθες βράδυ τέσσερις άνθρωποι στη νέα εθνική οδό Αθηνών Πατρών.
Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στο 159ο χιλιόμετρο, ανάμεσα στην Ακράτα και το Αίγιο, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Η πυροσβεστική ανέλαβε την κατάσβεση της φωτιάς και το δύσκολο έργο να απεγκλωβίσει τέσσερις ανθρώπους απανθρακωμένους, τρις από το ένα όχημα και έναν από το άλλο.
Τα θύματα δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Πηγή

Στη λίστα των κυρίαρχων της ναυτιλίας ο πρόεδρος του Ολυμπιακού!!!

Στους 100 πιο ισχυρούς ο Μαρινάκης

Στους 100 πιο ισχυρούς ο Πρόεδρος!!!

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται στην 88η θέση της Lloyd’s List με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας, στην οποία βρίσκονται ακόμη 11 Έλληνες.
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην 88η θέση της Lloyd’s List. Αυτή η λίστα που δημοσιεύεται ετησίως περιλαμβάνει τους ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ,με την εταιρία του Capita Maritime, λοιπόν μαζί με άλλους 11 έλληνες εφοπλιστές βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, κάτι που είναι πολύ τιμητικό για αυτόν.
Οι άλλοι έλληνες που βρίσκονται στην λίστα είναι οι: Γιάννης Αγγελικούσης, Ευθύμιος Μητρόπουλος, Γιώργος Οικονόμου, Πέτρος Γεωργιόπουλος, Αγγελική Φράγκου, Θανάσης Μαρτίνος, Βίκτωρ Ρέστης, Επαμεινώνδας Εμπειρίκος, Θοδωρής Βενιάμης, Κώστας Κωνσταντακόπουλος και Παναγιώτης Τσάκος.
πηγή: gazzetta

Αυστραλία: Οι πλημμύρες έφεραν... κροκόδειλους!!!


Οι κάτοικοι στις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας ειδοποιήθηκαν να προσέχουν για έναν κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες στους ήδη φουσκωμένους ποταμούς.
Οι κάτοικοι στο Iνγκαμ, μία πόλη στη βόρεια επαρχία του Κουΐνσλαντ, που ήδη έχει αποκοπεί λόγω των πλημμυρών, ειδοποιήθηκαν ότι κροκόδειλοι έχουν ξεχυθεί στην περιοχή λόγω της ανόδου των υδάτων στα ποτάμια.
«Ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει παντού κροκοδείλους. Iσως όχι τόσους, όσους είχαμε δει το 2009, όταν είχαμε παρατηρήσει αρκετούς τότε», τόνισε ο δήμαρχος του Iνγκαμ Aντριου Λουσίνι.
Τα Κεντρικά Χάιλαντς και το Κόλφιλντς αντιμετώπισαν μία από τις πυκνώτερες βροχοπτώσεις για ένα 24ωρο, καταγράφοντας 190 χιλιοστά, ενώ σε μία άλλη περιοχή, στο Σπρίνγκσουρ, μία κάτοικος κατέγραψε στην ιδιοκτηρία της 230 χιλιοστά.

Πηγή