ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ημερολόγιο 2011 με καυτές celebrities


 Ένα ημερολόγιο για το νέο έτος που καταφθάνει σε λίγη ώρα με celebrities που φοράνε μόνο τα sexy εσώρουχά τους!

Πατήστε επάνω τους για να μεγαλώσουν και να τις κατεβάσετε! 












Πηγή : typografikos

ΛΟΤΤΟ: Κλήρωση & διαλογή


Οι τυχεροί αριθμοί του ΛΟΤΤΟ είναι οι: 8, 16, 18, 24, 36, 44

Bonus: 46









ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΕΡΔΗ

6αρια                      1          7.000.000

5+1                          4          50.000

5αρια                     222       1.500


4αρια                   7.185       30


3αρια                   99.767    1,5

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ


Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ είναι:

5, 10, 14, 17, 26
ΤΖΟΚΕΡ: 12


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ    ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ     ΚΕΡΔΗ

5+1 -                                             ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

5                                  6                42.864,43

4+1                           59                2.500,00

4                          1.142                      50,00

3+1                      2.253                     50,00

3                         42.381                       2,00

2+1                     27.414                       2,00

1+1                    119.961                      1,50

Στον Πανιώνιο ο Μήτρογλου ως έμψυχο αντάλλαγμα για τον Μανιάτη!!!

Ο Πανιώνιος θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό του Κώστα Μήτρογλου μετά την συμφωνία του Ολυμπιακού με τους "κυανέρυθρους" για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη. Ο 24χρονος επιθετικός θα παραχωρηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια στους "Πάνθηρες" με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ οι άνθρωποι του Πανιωνίου εμφανίζονται φετινή στην ενεργοποίησή της. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ξεκαθαρίσει στον Κώστα Μήτρογλου ότι δεν υπολογίζει στα πλάνα του και παρότι ο "Γερμανός" κινήθηκε και για ομάδα του εξωτερικού και κυρίως για την Μπουντεσλίγκα, τελικά θα παραχωρηθεί στον Πανιωνίο ως έμψυχο αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Γιάννη Μανιάτη, που από το καλοκαίρι και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ενσωματωθεί στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ μετά τη συμφωνία του Βαγγέλη Μαρινάκη και Γεράσιμου Βεντούρη.
Ομως, παρά την προφορική συμφωνία, υπάρχει και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης στη μέση, που παρότι δεν βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος στην ΠΑΕ του Πανιωνίου, ζητά από τον Ολυμπιακό 200.000 παραπάνω για την παραχώρηση του διεθνή αμυντικού, ενώ τονίζει ότι η ΑΕΚ μπορεί να καταθέσει καλύτερη πρόταση.
Διακαής πόθος
Ο Μήτρογλου αποτελεί και τον διακαή πόθο του Τάκη Λεμονή, αφού ο τεχνικός του Πανιωνίου ήταν αυτός που την σεζόν 2007-08 ως προπονητής του Ολυμπιακού τον έφερε στο λιμάνι από την Γκλάντμπαχ και κάτι που έκανε και τώρα... Ζήτησε ως έμψυχο αντάλλαγμα τον 24χρονο φορ και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετακίνησή του θα ανακοινωθεί μετά την Πρωτοχρονιά.
Μονιάκης, αλλά όχι Γκαλίτσιος
Επίσης, όπως έχουμε υποστηρίξει και στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, εκτός από τον 24χρονο επιθετικό στους "κυανέρυθρους" θα παραχωρηθεί και ο Μανόλης Μονιάκης, συν 500.000 ευρώ. Οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν με τον ΟΦΗ για τη μετακίνηση του 22χρονου αριστερού μπακ στο λιμάνι, και ο παίκτης βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τις συζητήσεις και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο. Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι ο Μονιάκης ήταν ελεύθερος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΦΗ θα βάλει στα ταμεία του ένα ποσό περί τις 100.000 ευρώ. Ομως, το ίδιο δεν ισχύει και για τον Γιώργο Γκαλίτσιο που παρά τη φημολογία των τελευταίων ημερών δεν παραχωρηθεί στον Πανιώνιο.

Πάτρα: Εξαθλιωμένοι μετανάστες ωθούνται στην πορνεία για ένα κομμάτι ψωμί!!!

Ατελείωτο ερωτικό παζάρι στην Πάτρα

Ατελείωτο το ερωτικό παζάρι στην Πάτρα!!!

Ένα ατελείωτο ερωτικό παζάρι, στο οποίο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατιέται και η εξαθλίωση συναντά τη διαστροφή, στήνεται κάθε βράδυ στο λιμάνι της Πάτρας, όπου δεκάδες μετανάστες εκδίδονται για λίγα ευρώ.
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, άνδρες κάθε ηλικίας γίνονται έρμαια στα χέρια αδίστακτων ανθρώπων που με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί ή μερικά ευρώ τους εξαναγκάζουν να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα σεξουαλικά τους πάθη. Να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις και έπειτα να χαθούν μέσα στο σκοτάδι σαν φαντάσματα.
Οι ερωτικές πιάτσες, εκεί όπου ο αγοραίος έρωτας έχει λάβει τον τελευταίο καιρό ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεν είναι κρυφές ούτε από τις διωκτικές αρχές ούτε από τους κατοίκους, οι οποίοι μόλις πέσει η νύχτα αμπαρώνουν τα σπίτια τους και κρύβονται πίσω από τις πόρτες. Οι ίδιοι φοβούνται να μιλήσουν, ενώ οι διωκτικές αρχές όσο και αν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο, μέχρι στιγμής δεν τα καταφέρνουν.
Εκτός από τα βαγόνια του ΟΣΕ, κάποιοι έχουν μετατρέψει σε ερωτική φωλιά και το ξενοδοχείο "Μορέας", επί της παραλιακής οδού, όπου γίνονται Σόδομα και Γόμορρα. Μετανάστες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα μόλις πέσει στο σκοτάδι βγαίνουν για πιάτσα».
Δεκάδες αλλοδαποί κατοικούν στο ξενοδοχείο περιμένοντας μήπως και καταφέρουν να κρυφτούν σε κάποιο από τα πλοία για Ιταλία. Ομως, είναι σχεδόν αδύνατον να καταφέρουν να πηδήξουν τα συρματοπλέγματα. Ετσι, μην έχοντας να φάνε, καταφεύγουν στην πορνεία ή στην πώληση ναρκωτικών. Το τι γίνεται εκεί μέσα δεν μπορεί να το φανταστεί ανθρώπινος νους.
Πηγή: dete.gr

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά!!!


Το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ βορειοανατολικά της Σάμης.

Στις 16.40 στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κεφαλλονιάς σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα βορειανατολικά της Σάμης και 89 χιλιόμετρα δυτικά της Πάτρας. Η δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Κεφαλλονιά όσο και στην Ιθάκη.

Πλημμύρισαν 12 πόλεις στην Αυστραλία!!! - Δείτε βίντεο


Μία νεκρή γυναίκα και 2 αγνοούνται εως τώρα ενώ χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Νεκρή μία γυναίκα 41 ετών η οποία εξαφανίστηκε όταν προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό της τον πλημμυρισμένο ποταμό Λίτσχαρτ. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σορός της βρέθηκε περίπου 2 χλμ. μακρύτερα. Ένας ενήλικος και τρία παιδιά που επέβαιναν στο όχημα διασώθηκαν.
Η πόλη Ρόκχαμπτον, 600 χλμ. βόρεια της πολιτειακής πρωτεύουσας Μπρισμπέιν, με πληθυσμό 77.000, αποκλείστηκε, και το 40% των σπιτιών σε αυτή αναμένεται να πλημμυρίσει τις επόμενες ημέρες καθώς τα νερά θα φθάσουν τα 30 πόδια (9 μέτρα). Τμήματα του Κουίνσλαντ ενδέχεται να μείνουν αποκλεισμένα για ημέρες, ενώ οι πλημμύρες προκάλεσαν πλήρη αναστολή στην οικονομική δραστηριότητα, με τα ανθρακωρυχεία και τη γεωργία να πλήττονται ιδιαίτερα.
Οι βροχοπτώσεις έχουν εξασθενίσει αλλά τα νερά φθάνουν σταδιακά από τα ποτάμια συστήματα στις ακτές. Δρόμοι και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν κοπεί κατά μήκος των ανατολικών ακτών, ενώ το Ρόκχαμπτον πλημμυρίζει αργά. Σε ορισμένες περιοχές τα νερά έχουν φθάσει τα 8,8 μέτρα. Ο δήμαρχος Μπραντ Κάρτερ είπε ότι η πόλη είναι αποκλεισμένη και το ποτάμι φουσκώνει με γρηγορότερο ρυθμό από ό,τι αναμενόταν. Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο για να υψώσουν φράγματα από σάκους με άμμο.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και κέντρα εκκένωσης στήθηκαν βιαστικά, ενώ αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας βρίσκονται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας για την περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουν στην εκκένωση.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας εκτίμησε ότι τα νερά των πλημμυρών στην πόλη μπορεί να φθάσουν τα εννιά μέτρα την Δευτέρα και να ξεπεράσουν τα 9,4 μέτρα την Τετάρτη - επίπεδο παρόμοιο με τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί το 1991 και το 1954.
Ο υπουργός Οικονομικών Άντριου Φρέιζερ περιέγραψε τις πλημμύρες ως «καταστροφή βιβλικών διαστάσεων» και εκτίμησε ότι οι ζημιές θα ξεπεράσουν το 1 δισ. δολάρια Αυστραλίας (980 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, περίπου 747 εκατ. ευρώ).

http://lamiareport.gr/

Γνωστός ποδοσφαιριστής "στούκαρε" με την Ferrari του στη Λάρισα!!! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ο διεθνής άσσος των γηπέδων είχε σοβαρό τροχαίο το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά ευτυχώς χωρίς να πάθει το παραμικρό. Το αυτοκίνητό του όμως υπέστη σοβαρές ζημιές.

Πρόκειται για τον Τουμέρ Μετίν, ο οποίος παίζει στην ΑΕΛ και είναι ο δεύτερος παίκτης της ομάδας που πέφτει θύμα τροχαίου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Μετά τον Ντανιέλ Κουζέν σειρά είχε ο Τούρκος μέσος.

Το τροχαίο έλαβε χώρα στην οδό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το thebest.gr, ο 36χρονος αθλητής έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητό, αλλά ο ίδιος βγήκε σώος από το όχημα του. Οι αρχές διαβεβαίωσαν πως ο οδηγός δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ και ούτε είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και τα ακριβή αίτια του ατυχήματος παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.
Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους καθώς οι γιατροί έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του δεν διέτρεχε κίνδυνο.
Παρόλο που ο ίδιος όμως στάθηκε πολύ τυχερός, δεν έγινε το ίδιο και με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μία Ferrari F430, που υπέστη τεράστια ζημιά.







http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=58390&catid=6&la=1

Ο Μπλάτερ θέλει να καταργήσει τα πέναλτι το 2014!!!

Ο πρόεδρος της FIFA εξέφρασε την επιθυμία του να μην λύνουν οι ομάδες τις διαφορές τους ειδικά σε μεγάλες διοργανώσεις στη διαδικασία των πέναλτι.

Όπως εξηγεί, είναι άδικο να κρίνεται ένας αγώνας από την ικανότητα ενός και μόνο ποδοσφαιριστή και γι' αυτό θα πρέπει να αναζητηθεί ένας τρόπος που η νίκη θα έρχεται μέσα από ομαδική δουλειά.
"Η συζήτηση αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε ένα ομαδικό άθλημα όπως το ποδόσφαιρο, πρέπει να ψάξουμε για μια λύση στην οποία η ομάδα ως σύνολο θα πρέπει να καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Όχι όπως με τα πέναλτι, όπου ένα μόνο άτομο γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος και παίρνει πάνω του την ευθύνη για ό,τι γίνει."

Πηγή

Έως τις 5 Ιανουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας!


Παράταση έως τις 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την προμήθεια των τελών κυκλοφορίας του 2011.
Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για τους ιδιοκτήτες που επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/5.html

Σοκ στο Ηράκλειο!!! Μάνα και κόρη εξέδιδαν 12χρονη!!!


«Πληρωνόταν» με ξηρούς καρπούς, καφέδες και τσιγάρα...

Με την κατηγορία της μαστροπείας της 12χρονης κόρης και αδελφής τους συνέλαβαν άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Ηρακλείου δύο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας 46 και 23 ετών, μητέρα και κόρη ενώ και ένας 66χρονος συνελήφθη για ασέλγεια.
Οι αρχές είχαν πληροφορίες, όπως γράφει το Cretalive, κι έτσι οδηγήθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου σε απομονωμένο και σκοτεινό σημείο, εντοπίζοντας τον 66χρονο μέσα στο αυτοκίνητό του και να ασελγεί στη 12χρονη. Ο άνδρες «ξεγελούσε» το κορίτσι με ξηρούς καρπούς, καφέδες και τσιγάρα, προκειμένου να «ξεσπά» τις σεξουαλικές ορέξεις του.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή της ανήλικης και κατασχέθηκαν ένα πακέτο τσιγάρα, μία πορτοκαλάδα, ένα μπουκάλι βότκα, ένα πακέτο ξηροί καρποί και τέσσερις καφέδες. Όπως διαπιστώθηκε, αυτή ήταν η «πληρωμή»« της 12χρονης για την ανοχή της...
Η 46χρονη μητέρα της ανήλικης, με την άμεση συνδρομή της 23χρονης κόρης της, εξωθούσε στην πορνεία τη 12χρονη, έναντι χρηματικής αμοιβής και υλικών ανταλλαγμάτων. Επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τον 66χρονο μέσω του κινητού τηλεφώνου της 23χρονης και μετά από προκαθορισμένο ραντεβού μαζί του, παρέδιδε η ίδια από το σπίτι της την ανήλικη κόρη της στον 66χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των 40 ευρώ και διαφόρων υλικών ανταλλαγμάτων, πράξη η οποία είχε τελεστεί τουλάχιστον τρεις φορές κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Μετά το πέρας των πράξεων του ο 66χρονος επέστρεφε την ανήλικη παθούσα στο σπίτι της και την παρέδιδε στη μητέρα της.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Απίστευτο κι όμως αληθινό!!! O Μουρίνιο θέλει Γκέκα!!!


Η Ρεάλ του Μουρίνιο ενδιαφέρεται για επιθετικό και ανάμεσα στους στόχους περιλαμβάνεται και ο Φάνης Γκέκας, που είναι πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα.
Ο Ιγκουαΐν θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες σε επέμβαση και θα απουσιάσει για σημαντικό διάστημα από τους αγώνες. Έτσι, σύμφωνα με τη Mundo Deportivo, η Ρεάλ θέλει είτε τον Κλόζε της Μπάγερν είτε τον Γκέκα της Άιντραχτ!
Μέσα στο άρθρο γίνεται αναφορά στα φετινά επιτεύγματα του Γκέκα (14 γκολ σε 17 ματς), στην ηλικία του (30) και στο γεγονός ότι τον Ιούνιο του 2012 λήγει το συμβόλαιό του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης!
Πηγή: gazzetta.gr

Ρογκατσάρια στο Μεγάλο Σειρήνι (300 fotos)

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος με πολύ μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλου Σειρηνίου "ΤΟ ΛΕΙΨΟΚΟΥΚΙ" και με την καθοριστική συνδρομή του Αθλητικού Ομίλου "ΣΕΙΡΗΝΑ", τα Ρογκατσάρια.΄Ενα έθιμο που αναβιώνεται κάθε χρόνο από τους κατοίκους του Μεγάλου Σειρηνίου και ανάγεται στην εποχή της Τουρκοκρατίας και πιθανόν οι ρίζες του να βρίσκονται στις γιορτές των "Διονυσίων των αγρών" της αρχαιότητας.
Τα Ρογκατσάρια αφού γύρισαν όλα τα σπίτια του χωριού, τραγουδώντας σε κάθε σπίτι το ανάλογο τραγούδι και δίνοντας ευχές για ευτυχία και ευημερία στο νέο χρόνο, το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού, όπου κορυφώθηκε το έθιμο.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ blog ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΠΑΖΑΚΑ!!!
http://fotisbazakas.blogspot.com/2011/01/300-fotos.html

Στις φυλακές Γρεβενών ο 25χρονος αλλοδαπός που απειλούσε με όπλο 3 άτομα στην Πτολεμαΐδα!!!

Τέσσερα χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση επέβαλλε το δικαστήριο στον 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, που συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στην Πτολεμαΐδα, διότι, με την απειλή μονόκαννου κυνηγετικού όπλου, εξανάγκασε 3 Έλληνες,.. ηλικίας 39, 26 και 42 ετών, να επιβιβαστούν σε επιβατικό Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της 39χρονης, και να κινηθούν στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
Συγκεκριμένα, ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διασκέδαζε σε ένα κατάστημα (καφετερία) της Πτολεμαΐδας, στις 6:30΄ το πρωί της Πέμπτης, με την απειλή μονόκαννου κυνηγετικού όπλου, εξανάγκασε την ιδιοκτήτρια της καφετερίας και δύο θαμώνες- εκ των οποίων η μία γυναίκα, να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της 39χρονης και να κινηθούν στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Μάλιστα κατά τη διαδρομή θώπευσε τη μία από τις γυναίκες και πυροβόλησε μία φορά στον ανεμοθώρακα του οχήματος προκαλώντας φθορές σ αυτό.
Ο 25χρονος αλλοδαπός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης κατηγορούμενος για παράβαση του Νόμου περί όπλων, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία και παράβαση Ν. περί αλλοδαπών. Καθώς, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 3 μαχαίρια, 3 φυσίγγια και μέρη από το ανωτέρω κυνηγετικό όπλο.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε επίσης ότι ο συλληφθείς εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη χώρα μας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Ο συλληφθείς μετά την παραπομπή του στον εισαγγελέα δικάστηκε με τη διαδικασία της αυτόφωρης διαδικασίας και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκιση 4 ετών και 2 μηνών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και οδηγήθηκε αμέσως στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών.

Η Ισπανία κόβει το κάπνισμα!!!


Σε ισχύ ο νέος αυστηρός νόμος!

Οι Ισπανοί καπνιστές είναι υποχρεωμένοι από σήμερα να περιορίσουν το κάπνισμα, αφού τίθεται σε ισχύ ο νέος νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους διασκέδασης. Ο συγκεκριμένος νόμος θεωρείται από τους πλέον αυστηρούς στην Ευρώπη.
Οι αρχές επέτρεψαν πάντως στους καπνιστές να χαρούν τις πρωτοχρονιάτικες γιορτές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να βγαίνουν στο δρόμο κάθε φορά που ήθελαν να καπνίσουν. Από σήμερα όμως απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα σε μπαρ, εστιατόρια, κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν παιδιά και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων και των νοσοκομείων. Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα σε χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα.
Ο ισπανικός νόμος τίθεται σε ισχύ επτά χρόνια μετά τα ανάλογα μέτρα που ενέκρινε -πρώτη στην Ευρώπη - η Ιρλανδία. Αν και ο νόμος είχε εγκριθεί ήδη από το 2006, μία σειρά ενστάσεων από επαγγελματικές ομάδες καθυστέρησαν την εφαρμογή του έως σήμερα. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ εκτιμούν ότι λόγω της απαγόρευσης του καπνίσματος θα μειωθεί ο τζίρος τους κατά 5 έως 10%.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΟΝΑΧΟΥ....45 Χρόνια Δράσης και Παράδοσης!!!

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου σας προσκαλεί στο χορό που διοργανώνει το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011 στις 6:00 μ.μ. στο Löwenbräukeller, Nymphenburger Strasse 2, Munich, Germany. Μαζί μας θα έχουμε από την Ελλάδα τον Σέργιο Ζημπιλιάδη στο Τραγούδι, τον Πόλυ Εφραιμίδη στη Λύρα από το Βερολίνο, τον Χρήστο Σαββίδη στο Τουλούμ και στη Φλογέρα καθώς επίσης και τα παιδιά του Συλλόγου μας Μανόλη Καζαντζίδη στη Λύρα και Κώστα Πανίδη στο Τραγούδι.

Σύλλογος Ποντίων Μονάχου
Verein der Griechen aus Pontos in München e.V.
Rüdesheimerstr. 4
D – 80669 München
Tel. - Fax: 004989/5439707
www.pontos-griechen.de
info@pontos-griechen.de
seras-91@gmx.de

e-pontos

Πώς να διαβάσετε ένα βιβλίο στο παιδί σας!!!

Tips για τον τρόπο διαβάσματος και την επιλογή του κατάλληλου βιβλίου!!!

Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαβάζει ένας γονιός στο παιδί του ένα βιβλίο και πώς γίνεται η επιλογή ενός καλού βιβλίου;
- Δείξτε ευχαρίστηση και ενθουσιασμό καθώς διαβάζετε. Ποτέ μην κάνετε το διάβασμα να φαίνεται βαρετό.
- Προσπαθήστε να διαβάζετε στο παιδί σας κάθε μέρα.
- Βρείτε μια ώρα όπου εσείς και το παιδί σας είστε χαλαρωμένοι και ενδιαφέρεστε για το διάβασμα, όπως π.χ. η ώρα πριν πάει το παιδί στο κρεβάτι το βράδυ ή μόλις έχει ξυπνήσει από τον μεσημεριανό του ύπνο.
- Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει μόνο του τα βιβλία και τις σελίδες που θέλει να του διαβάσετε.
- Να του δείχνετε τις φωτογραφίες για τις οποίες μιλάτε.
- Αφήστε το παιδί σας να κρατάει μαζί με σας το βιβλίο και να γυρίζει τις σελίδες.
- Πέστε του μια γνωστή ιστορία ή παραμύθι, παραλείποντας λέξεις ή κομμάτια προτάσεων ώστε να τις συμπληρώνει το ίδιο.
- Αφήστε το παιδί σας να περιγράψει τις εικόνες και να σας επαναλάβει την ιστορία.
- Γράψτε την ιστορία που έφτιαξε το παιδί σας και μετά διαβάστε του την.
- Ζητήστε από το παιδί σας να φτιάξει μια δική του ιστορία ή να τελειώσει μια που του έχετε εσείς ήδη αρχίσει.
- Αν κατά περιόδους το παιδί σας δεν ενδιαφέρεται για το διάβασμα, εσείς συνεχίστε να του διαβάζετε καθώς αυτό παίζει ήσυχα. Σταδιακά το παιδί σας θα δείξει πάλι προθυμία να συμμετάσχει στο διάβασμα.
Πώς να διαλέξετε ένα καλό βιβλίο

- Οι ιστορίες θα πρέπει να είναι κατάλληλες για την ηλικία του παιδιού. Πολλά βιβλία γράφουν την ηλικία του παιδιού που προορίζεται.
- Οι εικόνες θα πρέπει να είναι ευδιάκριτες και να μην υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα πάνω σε μια σελίδα.
- Οι εικόνες θα πρέπει να 'λένε' μια ιστορία, από την οποία να βγαίνει νόημα χωρίς να είναι απαραίτητες οι τυπωμένες λέξεις.
- Οι ιστορίες και τα παραμύθια θα πρέπει να είναι για διασκέδαση, αλλά να περιλαμβάνετε επίσης και εκπαιδευτικά βιβλία. Πολλά βιβλία μπορούν να διδάξουν καινούργιους ήχους, έννοιες (όπως π.χ. ζώα της φάρμας, πράγματα που φοράμε, χρώματα) ή ηθικά διδάγματα (πώς να μοιράζεσαι κάτι, να κάνεις καινούριους φίλους, κ.λπ.)
- Τα βιβλία θα πρέπει να βοηθούν το παιδί σας στο να εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του με καινούριες λέξεις.
Πηγή: iatronet.gr

Ο καιρός σήμερα

Το θερμόμετρο έως τους 13 βαθμούς

Βροχές αρχικά στα κεντρικά και νότια και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές οι οποίες αρχικά στην Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά θα είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και το μεσημέρι καταιγίδα. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικού 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία 6 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη και από το μεσημέρι τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν ασθενείς, τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.