ΣΙΝΕ

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Χασμουρητό: Ένδειξη σεξουαλικής επιθυμίας;

Αν ο σύντροφός σας αρχίζει να χασμουριέται δίπλα σας μην βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ό,τι βαριέται. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το χασμουρητό ενδέχεται να είναι σημάδι σεξουαλικής έλξης!
Ειδικοί που προβληματίζονται με τα διαφορετικά μηνύματα που κρύβονται πίσω από αυτό, υποστηρίζουν πως θα μπορούσε να αποκαλύπτει ακόμα και επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση.
Ακαδημαϊκοί από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ινδία καθώς και τη Μέση Ανατολή παρευρέθηκαν στο πρώτο διεθνές συνέδριο Χασμουρητού που διεξάχθηκε στο Παρίσι, τον περασμένο Ιούνιο.
Καταρρίπτοντας την παλιά θεωρία πως το χασμουρητό ήταν ένδειξη έλλειψης οξυγόνου, οι ακαδημαϊκοί συμφώνησαν πως μία ποικιλία συναισθηματικών ερεθισμάτων προκαλεί την αντίδραση του χασμουρητού. Ενδιαφέρον, στρες αλλά και σεξουαλική επιθυμία.

«Έχτισαν» απάτη εις βάρος οικοδόμων

Ανάστατοι είναι εκατοντάδες οικοδόμοι στους νομούς Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης από την απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ, που στήθηκε σε βάρος τους από συγκεκριμένους εργολάβους.
Οι τελευταίοι, σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης, εισέπρατταν τμηματικά από τους οικοδόμους πολλές χιλιάδες ευρώ για καταβολή εργοδοτικών εισφορών (ένσημα) προς το ΙΚΑ, χωρίς όμως ποτέ να τα αποδώσουν στον ασφαλιστικό οργανισμό.
Σύμφωνα με τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχουν υπογράψει και καταθέσει στα Σωματεία Οικοδόμων των τριών νομών, οι εργαζόμενοι που έπεσαν θύματα αυτής της απάτης ξεπερνούν τους 450, ενώ το συνολικό ύψος των χρημάτων που έχουν καταχραστεί οι επιτήδειοι ξεπερνά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τις 500.000 ευρώ.
Τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ξάνθης, Φαρί Μπουδούρ, όσο και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Δράμας, Γιώργος Σαβρίδης, σε δηλώσεις τους στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, υποστηρίζουν ότι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να δικαιωθούν και να αποκαλυφθεί η μεγάλη αυτή απάτη σε βάρος των συναδέλφων τους.
Ο κ. Σαβρίδης αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ενός εργολάβου και ενός πολιτικού μηχανικού, τους οποίους κατονομάζει ως τους κύριους υπεύθυνους της απάτης που στήθηκε. Την ίδια ώρα, αφήνει αιχμές σε βάρος υπαλλήλων των καταστημάτων του ΙΚΑ στη Χρυσούπολη και την Καβάλα, τους οποίους κατηγορεί ότι συναινούσαν στη συμπλήρωση ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τους εργολάβους.
Από τη μεριά του, ο κ. Μπουδούρ υπογραμμίζει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα ο αριθμός των οικοδόμων που είχαν καταθέσει υπεύθυνες δηλώσεις ανερχόταν σε 320.

Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα «Νέος Κήρυκας»;

Σε αναστολή της έκδοσης, της εφημερίδας "Νέος Κήρυκας" των Χανίων, προχώρησε η ιδιοκτησία της εφημερίδας.
Οι 25 εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από την διεύθυνση της εφημερίδας για την απόφαση της εργοδοσίας χωρίς ωστόσο να διευκρινισθεί αν πρόκειται για οριστική απόφαση.
Η εφημερίδα εξέδωσε φύλλο στις 31 Δεκεμβρίου και από τότε τα πιεστήρια της παραμένουν κλειστά.
Ο " Νέος Κήρυκας" από το 2005 λειτουργούσε υπό νέα εργοδοσία και ουσιαστικά αποτελούσε συνέχεια της εφημερίδας που ίδρυσε το 1901, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Super League: Άρης-Καβάλα 1-0 (video)


Το πρώτο τέρμα του Ρουίς στο ελληνικό πρωτάθλημα ήλθε πολύ νωρίς (3') στη σημερινή αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» αλλά στάθηκε αρκετό για να χαρίσει στον Άρη τη δεύτερη νίκη, 1-0, εναντίον της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα. Κάπως έτσι ο Χένρι Κάσπερτσακ σχεδόν δύο μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των

Skoda Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-2 (videos)

Ο ...Άγιος Σισέ έκανε ποδαρικό με το πρώτο γκολ της χρονιάς στα 35"(!) και ο Παναθηναϊκός πήρε το διπλό στα Πηγάδια της Ξάνθης (2-0)! Το 2ο ο Λάζαρος στις καθυστερήσεις. Δύο ασίστ ο Κατσούρ!
Ο φετινός Παναθηναϊκός σε σχέση με… πέρυσι δεν ήταν καλύτερος, τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος, αλλά τουλάχιστον νίκησε χάρη στο γρήγορο γκολ του Σισέ στο 35ο δευτερόλεπτο και άλλο ένα στο τέλος από τον Λάζαρο.
Λέτο, Κατσουράνης (2 ασίστ) και Σισέ έκαναν τη διαφορά στο

Superleague: Ατρόμητος-ΑΕΛ 3-0 (video)


Την πιο άνετη φετινή νίκη του πέτυχε την Τρίτη στο Περιστέρι ο Ατρόμητος που επιβλήθηκε άνετα 3-0 της ΑΕΛ. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά το σκορ ήταν ήδη 2-0. Αποκαρδιωτικοί οι φιλοξενούμενοι, δεν μπορούν να σωθούν με τέτοιες εμφανίσεις.
Θα έλεγε κανείς ότι το παιχνίδι τελείωσε πριν καν ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές. Με το γκολ που πέτυχε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Ατρόμητος, έκοψε την όποια φόρα της ΑΕΛ και κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο 25λεπτο του αγώνα. Οταν, δε, έγινε και το 2-0 (15' κεφαλιά Σαγκανόφσκι) άπαντες σιγουρεύτηκαν ότι η νίκη δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους Περιστεριώτες.
Η ΑΕΛ έπαιζε λες και δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εκανε πολλά και φθηνά λάθη στην άμυνα, άργησε χαρακτηριστικά να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης ενώ ο προπονητής της Γερν Αντερσεν είχε μερικές τουλάχιστον ατυχείς επιλογές (άφησε, για παράδειγμα, στον πάγκο του Κουζέν και άρχισε το παιχνίδι με τον νεοαποκτηθέντα Τζιμπάμπα).
Μ' αυτά τα δεδομένα δεν ήταν δύσκολο για τον Ατρόμητο να διατηρήσει τον έλεγχο του αγώνα και να φτάσει άκοπα στην πολύ σημαντική νίκη. Η αναγκαστική αλλαγή του Τάτου έφερε στο γήπεδο τον πιο αμυντικογενή Σαρμιέντο και οι χώροι μπροστά από την εστία του Μιχαηλίδη έκλεισαν με συνέπεια η ΑΕΛ να στραγγαλιστεί επιθετικά.
Το 3-0 αποτέλεσε φυσική εξέλιξη αφού οι φιλοξενούνοι είχαν χάσει κάθε ίχνος αυτοσυγκέντρωσης. Δράστης ήταν μάλιστα ο Σαρμιέντο στο 81' ο οποίος σκόραρε κατά της παλιάς του ομάδας και, προς τιμήν του, δεν πανηγύρισε.
ΜVP
Πρακτικός και οικονομικός ο Μάρεκ Σαγκανόφσκι. Ο Πολωνός φορ είχε μεστές προσπάθειες, βρέθηκε μέσα στη φάση του πρώτου γκολ ενώ πέτυχε και το δεύτερο. Σε διαρκή αγωνιστική άνοδο ο “Σάγκα”.
Το κλειδί του αγώνα
Tα δύο πολύ γρήγορα γκολ χάρισαν φτερά στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου και έβαλαν το μαχαίρι βαθιά στο σώμα της έτσι και αλλιώς πληγωμένης ΑΕΛ.
Ο αδύναμος κρίκος
Ο Γιώργος Αμπάρης έχει ευθύνη τόσο για το πρώτο όσο και για το δεύτερο γκολ του Ατρομήτου. Το σουτ του Νάστου ήταν αδύναμο όπως και η κεφαλιά του Σαγκανόφσκι.
To live του αγώνα
1ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο. Από σέντρα του Καμαρά, η μπάλα καταλήγει στον Νάστο σε θέση μέσα δεξιά. Ο Ελληνας μπακ σουτάρει και νικάει τον Αμπάρη.
14ο λεπτό: Ωραίο σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής, βγάζει σε κόρνερ ο Αμπάρης.
15ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο. Κόρνερ του Νεμπεγλέρα, κεφαλιά του Σαγκανόφσκι, η μπάλα δοκάρι και γκολ. Σημαντική η ευθύνη του Αμπάρη.
33ο λεπτό: Σουτ του Κανόμπιο έξω από την περιοχή, αποκρούει με υπερένταση ο Μιχαηλίδης.
42ο λεπτό: Ο Μελισσάς τροφοδοτεί τον Καμαρά ο οποίος από πλάγια αριστερά αστοχεί.
70o λεπτό: Από πάσα του Τσιμπάμπα, ο Βενετίδης σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή αλλά αστοχεί.
81ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο! Από λάθος απόκρουση του Νταμπίζα, ο Σαρμιέντο σουτάρει δυνατά και γράφει το 3-0.
Διαιτητής: Τριτσώνης
Βοηθοί: Τρύφων, Καρσιώτης
Συνθέσεις
Ατρόμητος:
Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, Βαγγέλης Νάστος, Μάρτσιν Μπαζίνσκι, Μαρτσέλο Ολιβέιρα, Στέλιος Σφακιανάκης, Κώστας Νεμπεγλέρας, Πασχάλης Μελισσάς, Ανδρέας Τάτος (46' Μαρτσέλο Σαρμιέντο), Μάρεκ Σαγκανόφσκι, Ανρί Καμαρά (86' Γιάννης Καραλής), Εμάνουελ Περόνε (62' Θανάσης Καραγκούνης)
Α.Ε.Λ.:
Γιώργος Αμπάρης, Νίκος Νταμπίζας, Δημήτρης Κολοβέτσιος (46' Ιμπραϊμ Ταλ), Στέλιος Βενετίδης, Στάθης Ταυλαρίδης, Ιμπραϊμ Ταλ, Αλεξάντερ Σίμιτς (75' Τουμέρ Μετίν), Ματίας Ιγκλέσιας (59' Ντανιέλ Κουζέν), Φαμπιάν Κανόμπιο, Σάντερ Πούρι, Γιαν Μπλάζεκ, Ζόελ Τσιμπάμπα.

Μ. Λύτρα: Απλήρωτη εγκαταλείπει το τραγούδι

Να εγκαταλείψει οριστικά το τραγούδι και να επιστρέψει στον Καναδά σκέφτεται η Μάρω Λύτρα.
Είναι γεγονός ότι τα πράγματα για τη δημοφιλή τραγουδίστρια δεν πήγαν και τόσο καλά το τελευταίο διάστημα…
Η συνεχής αλλαγή εταιρειών, το εμπάργκο των ραδιοφώνων με τα κατευθυνόμενα play lists που παίζουν μόνο τραγούδια «ημετέρων» καλλιτεχνών και η δυσκολία ανεύρεσης μαγαζιού και επιχειρηματία που θα τη στήριζε, οδήγησαν τη Μάρω Λύτρα στη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση να εγκαταλείψει τον χώρο του τραγουδιού, ο οποίος της έδωσε μεγάλες χαρές αλλά το τελευταίο διάστημα μόνο πίκρες.
Η τελευταία εμφάνιση της Μάρως ήταν στο μαγαζί Edo, επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με στενό συνεργάτη της, παρότι το σχήμα στο οποίο εμφανιζόταν με τον Χρήστο Κυπριανίδη και τον Γιώργο Χρήστου, είχε «δέσει» και όσοι το είδαν μόνο καλά λόγια είχαν να πουν, τελικά δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετό κόσμο.
Έτσι, ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί τέσσερις μέρες την εβδομάδα, στην πορεία συρρικνώθηκε σε Παρασκευή και Σάββατο.
Λέγεται μάλιστα ότι την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι και οι τελευταίες μέρες που θα λειτουργήσει και μετά θα πέσουν οι «τίτλοι του τέλους» και για το σχήμα αλλά και για την -εν Ελλάδι τουλάχιστον- καριέρα της Μάρως στο τραγούδι.
Σ’ αυτό συνέβαλε και η οικονομική ασυνέπεια του επιχειρηματία, ο οποίος επικαλούμενος κώλυμα δεν καταβάλλει τα συμφωνηθέντα στους τραγουδιστές που συμμετέχουν στο σχήμα.
Είναι γνωστό ότι η Μάρω είναι παρορμητική φύση και λειτουργεί περισσότερο με το συναίσθημα, παρά με τη λογική.

Τζόκερ: Χαμογέλασε η τύχη σε άνεργο άνδρα


Είχε συμπληρώσει ένα από τα τυχερά δελτία!!!

Αλλαξε το γούρι για τον άνεργο Βολιώτη, που με μόλις 2.5 ευρώ πέτυχε ένα από τα τυχερά 5άρια του Τζόκερ και κέρδισε 85.693 ευρώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο Βολιώτης οικογενειάρχης μόλις πριν από λίγες ημέρες απολύθηκε από την εργασία του και το τυχερό δελτίο φαίνεται πως αποτέλεσε γι’ αυτόν το καλύτερο δώρο για το 2011.
Ο τυχερός εξομολογήθηκε στο πρακτορείο πως πριν από λίγες ημέρες είχε απολυθεί από την εργασία του και πως μόλις είδε τους αριθμούς δεν πίστευε πως η τύχη του γύρισε 180 μοίρες, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος. Ιδιαιτέρως χαρούμενοι για το γεγονός ήταν οι υπάλληλοι αλλά και οι θαμώνες του πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, οι οποίοι τόνιζαν πως αυτή η φορά είναι ξεχωριστή καθώς τα χρήματα θα πιάσουν τόπο και θα βοηθήσουν μια οικογένεια να ορθοποδήσει.

Ευρωλίγκα: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού!

Τη Φενέρ/Ούλκερ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός εντός έδρας, στην πρεμιέρα του ΤΟΠ 16.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων»:
19-20/1
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Βαλένθια – Ζαλγκίρις
26-27/1
Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Βαλένθια
2-3/2
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Ζαλγκίρις
Ολυμπιακός – Βαλένθια
16-17/2
Ζαλγκίρις – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ
Βαλένθια – Ολυμπιακός
23-24/2
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ – Ολυμπιακός
Ζαλγκίρις – Βαλένθια
2-3/3
Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις
Βαλένθια – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ

Ευρωλίγκα: Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στον 5ο όμιλο!

Στη Λιθουανία θα κάνει ο Παναθηναϊκός την πρώτη στάση στη φάση των «16» της Ευρωλίγκα. Το σύνολο του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ξεκινά με εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Λιέτουβος Ρίτας, ενώ εκτός έδρας αγωνίζεται και για την τελευταία αγωνιστική, με αντίπαλο τη Μάλαγα, στην Ανδαλουσία.
Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού στον 5ο όμιλο για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκα έχει ως εξής:
19-20/1
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Παναθηναϊκός
26-27/1
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
2-3/2
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)-Παναθηναϊκός
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
16-17/2
Παναθηναϊκός-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
23-24/2
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Παναθηναϊκός-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)
2-3/3
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)-Παναθηναϊκός
Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)

Το αγόρι που “θυμάται” γεγονότα που ΔΕΝ έχει ζήσει!!!

Ίσως κάποιοι από εμάς έχουμε μνήμες από προηγούμενες ζωές μέσα από τα όνειρά μας, ή ακόμα και στο συνειδητό κομμάτι όταν δεν κοιμόμαστε. Όπως ο εξάχρονος Κάμερον Μακόλεϊ από την Σκωτία που το 2003 κι ενώ ήταν τριών ετών άρχισε να μιλάει για μια οικογένεια, έναν τόπο κι ένα άσπρο σπίτι που ποτέ δεν είχε δει.
Ο μικρός θυμόταν και περιέγραφε μία άλλη μητέρα με μακριά και καστα!νά μαλλιά, τα αδέλφια του, ένα λευκό σπίτι μπροστά στη θάλασσα, ένα μαύρο αυτοκίνητο, έναν σκύλο με βούλες κι έναν πατέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.
Η 42χρονη κοκκινομάλα μητέρα του Νόρμα Μακόλεϊ, η οποία εκτός από τον Κάμερον έχει ακόμη ένα γιο, αναστατώθηκε πάρα πολύ. Λέει ότι ο καιρός περνούσε κι ο μικρός περιέγραφε συνέχεια περιστατικά με πολλές λεπτομέρειες κι έλεγε ότι είχε γεννηθεί στο νησί Μπάρα της Κορνουάλλης.
Χαρακτηριστικά λέει: «άρχισε να παραπονιέται πως εμείς έχουμε ένα μπάνιο, ενώ το άλλο σπίτι είχε τρία» . Ο μικρός της έλεγε συνέχεια πως «δεν πρέπει να φοβάσαι τον θάνατο, γιατί ξαναγυρίζουμε. Και πριν, Κάμερον με έλεγαν»!
Ο Κάμερον έλεγε αλήθεια
Η επιμονή και το κλάμα του μικρού για να δει την πρώτη του οικογένεια ανάγκασε τη μητέρα του να βρει και να ενημερώσει τον διευθυντή της Κλινικής Παιδικής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια με ειδικότητα στις μετενσαρκώσεις να τους συνοδεύσει μαζί με μία κάμερα στο νησί Μπάρα.
Πράγματι βρήκαν το άσπρο σπίτι με τα τρία μπάνια ακριβώς έτσι όπως το περιέγραφε ο Κάμερον. Το σπίτι είχε εγκαταλειφθεί και μετά από έρευνα στο ληξιαρχείο βρήκαν πως η οικογένεια που περιέγραφε ο μικρός είχε ζήσει στο άσπρο σπίτι πριν πολλά χρόνια.
Ο μικρός είδε φωτογραφίες της οικογένειας και αναγνώρισε τα πάντα μέχρι το μαύρο αυτοκίνητο και αυτό για το οποίο μιλούσε συνέχεια, το σκυλί με τις βούλες. Η μητέρα του είπε πως «ο Κάμερον άστραφτε» και μετά όταν πια γύρισαν στο σπίτι τους, ο μικρός ησύχασε κι έγινε πια πολύ ήρεμος!
Πηγή: pyles.tv

Κασίγιας είσαι και ο πρώτος

Σάρωσε με διαφορά στις προτιμήσεις του κόσμου ο Ίκερ Κασίγιας. Ο διεθνής Ισπανός γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχτηκε τρίτη συνεχή χρονιά  καλύτερος τερματοφύλακας του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Υπηρεσία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).
Ο φύλακας άγγελος της "βασίλισσας" ήταν από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του Μουντιάλ  από την Ισπανία.

Ο  Κασίγιας συγκέντρωσε 304 βαθμούς στην ψηφοφορία που συμμετείχαν αθλητικοί δημοσιογράφοι  από 86 χώρες.

Τον Ισπανό ακολούθησε σε προτιμήσεις ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Ίντερ, Ζούλιο Σέζαρ, που είχε σημαντιή συνδρομή στην  κατακτήσει του τρεμπλ από τους "νερατζούρι", με 124 βαθμούς.

Η πρώτη δεκάδα της κατάταξης: 1. Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία / Ρεάλ Μαδρίτης) 304
2. Ζούλιο Σέζαρ (Βραζιλία / Ίντερ) 124
3. Πετρ Τσεχ (Τσεχία / Τσέλσι) 56
4. Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία / Σάλκε) 53
5. Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ολλανδία / Άγιαξ) 48
6. Βίκτορ Βαλντές (Ισπανία / Μπαρτσελόνα) 38
7. Φερνάντο Μουσλέρα (Ουρουγουάη / Λάτσιο) 37
8. Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ (Ολλανδία / Μαν. Γιουνάιτεντ) 32
9. Τζίτζι Μπουφόν (Ιταλία / Γιουβέντους) 28
10. Τιμ Χάουαρντ (ΗΠΑ / Έβερτον) 15

Μάθε μπαλίτσα!!!! Δείτε το απίστευτο video...με την Σιλβί!!!

Η Σιλβί Φαν ντερ Φάαρτ, πέρα από σύζυγος του διεθνούς Ολλανδού άσου της Τότεναμ, είναι μια από τις πιο «καυτές» γυναίκες στον κόσμο. Δίπλα στον Ράφαελ, ωστόσο φαίνεται πως έμαθε και τα μυστικά της μπάλας, όπως απέδειξε στο πλαίσιο των γυρισμάτων ενός διαφημιστικού.
Η πανέμορφη ηθοποιός αν και ντυμένη στην τρίχα έδειξε με περίτεχνες ενέργειες πως κατέχει... το τόπι. Τώρα αν κάποιος ισχυριστεί πως το βίντεο έχει υποστεί μια μικρή παρέμβαση στο μοντάζ, τότε δεν ξέρει από καλή… μπάλα.
Τα... μαγικά της Σιλβί Φαν ντερ Φάαρτ 
Πηγή

Superleague: Η 16η Αγωνιστική


Super League 2010/11
16η Αγωνιστική

Ατρόμητος - Λάρισα
04/01
17:15


Skoda Ξάνθη - Παναθηναϊκός
04/01
17:15


Αρης - Καβάλα
04/01
19:30


Αστέρας Τρίπολης - Εργοτέλης
05/01
15:00


Ολυμπιακός Βόλου - Πανιώνιος
05/01
17:15


ΑΕΚ - Κέρκυρα
05/01
17:15


Ολυμπιακός - Ηρακλής
05/01
19:30


Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ
05/01
19:30


Ευρωλίγκα: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού!!!


Ανακοινώθηκαν πριν λίγο οι αντίπαλοι Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη φάση των «16» στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» κληρώθηκαν στον 5ο όμιλο και θα αντιμετωπίσουν τις Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία), Μάλαγα (Ισπανία) και Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία).
Στον 8ο όμιλο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Ο φιναλίστ της Ευρωλίγκα πέρυσι θα διεκδικήσει την πρόκριση στα πλέι οφ, απέναντι στην τουρκική Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τη λιθουανική Ζαλγκίρις Κάουνας και την ισπανική Βαλένθια.
Οι αγώνες της φάσης των «16» αρχίζουν στις 19 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 3 Μαρτίου.

Κι άλλα διόδια στο χορό των αυξήσεων!!!


ΔΕΙΤΕ: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα

Την αύξηση των τιμών των διοδίων στο δρόμο Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα ανακοίνωσε και η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός που κατασκευάζει το συγκεκριμένο τμήμα. Η ημερομηνία έναρξης θα προσδιορισθεί με νέα ανακοίνωση εντός του Ιανουαρίου. Οι αυξήσεις αφορούν τους σταθμούς της Ελευσίνας - Ισθμού - Ζευγολατιού - Ρίου καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς Ν. Περάμου και Αγίων Θεοδώρων.

Οι νέες τιμές των διοδίων είναι οι εξής:

- Δίκυκλα, Τρίκυκλα
Στα 2.20 ευρώ από 2.00

- Οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ.
Στα 3.10 ευρώ από 2.90

- Οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ.
Στα 7.90 ευρώ από 7.40 ευρώ

- Οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μ.
Στα 11.00 ευρώ από 10.40 ευρώ

Κείμενο Συνέντευξης Τύπου Λευτέρη Αυγενάκη

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Ηρακλείου

Προσχώρηση στη Δημοκρατική Συμμαχία
Κείμενο Συνέντευξης Τύπου – Ηράκλειο, Τρίτη, 4 Ιαν. 2011

Στις εθνικές εκλογές του 2007, Εσείς οι συμπολίτες μου, μού δώσατε την εντολή να Σας εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Δύο  χρόνια αργότερα, 22.000 και πλέον συμπολίτες  με αναδείξατε πρώτο βουλευτή Ηρακλείου.

Εκφράζω σε όλους, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκετε πλέον, τον

ΓΡΕΒΕΝΑ: Η ΔΕΥΑΓ..... Αγόρασε Γυναικεία Εσώρουχα 3000 €!!!

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών εκτός από την αγορά σωλήνων και άλλων υλικών που έχουν σχέση με τις δραστηριότητές της, ασχολείται κατά όπως φαίνεται και με άλλες αγορές. Υπάρχει τιμολόγιο που είναι... περασμένο στα βιβλία τής επιχείρησης για αγορά κόκκινων γυναικείων εσωρούχων αξίας 3.000 €!!!

Τιμή στο αλεύρι... ποιά είναι τελικά η αλήθεια;

Καλημέρα απο έναν φούρναρη...
Παρακαλώ πολύ θα ήθελα να "ανεβάσετε" το άρθρο αυτό, για να μάθει ο κόσμος τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος μας, εμένα ώς Ατρτοποιού και όλων των άλλων ώς καταναλωτές...
εγώ ώς αρτοποιός θα παρεξηγηθώ τις επόμενες ημέρες με τους πελάτες μου (σε περίπου 2 εβδομάδες) γιατί όπως ανακοινώθηκε εχτές στα κανάλια, η τιμή των αλεύρων θα πέσει 30%
ΑΛΛΑ η αλήθεια είναι πως σήμερα που ήρθαν ΔΥΟ απο τους προμηθευτές μου, μου είπαν οτι η τιμή του ασπρου αλευριού σε 3-4 ημέρες θα ανέβει 1-2 ευρώ το τσουβάλι (50κιλά) και τις επόμενες 2 εβδομάδες θα ανέβει και ΠΑΛΙ αλλά σε όλα τα άλευρα (μαύρο, καλαμπόκι κλπ.κλπ) +7-8 ευρώ το τσουβάλι.
Εμείς στον οικογενειακό μας φούρνο (
http://www.fournos-mariza.com
) πραγματικά προσπαθούμε πολύ σκληρά κάθε ημέρα ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες τιμές με ποιοτικά προιόντα που είναι σπιτικά (δικά μας).
Πρόσφατα κατεβάσαμε την τιμή του ψωμιού απο τα 70 λεπτά στα 60,
όχι γιατί έγινε κάποια μείωση (πετρέλαιο, ρεύμα, αλεύρι) αλλά πολύ απλά γιατί βλέπουμε και ακούμε κάθε μέρα τους πελάτες μας πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα, σύντομα μάλιστα σκοπέυουμε να κάνουμε και νέα μείωση τιμών στα προιόντα μας για τις ημέρες που υπάρχει στην περιοχή ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, έτσι ώστε οι πολύ ευάλωτες τάξεις συνανθρώπων μας να μπορούν να αγοράζουν σε καλύτερς τιμές...
Τέλος θα ήθελα μέσω του Blog σας, να μάθω απο κάποιον αναγνώστη σας που να γνωρίζει το θέμα
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;
ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ... (και εγώ άνθρωπος είμαι)?

Υ.Γ: Παρακαλώ, αν θέλετε ανεβάστε στο blog σας και το Banner που σας έστειλα...

σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

Είναι 110 ετών και θέλει να παντρευτεί για.... 6η φορά!


Βρήκε ανταπόκριση από δύο χήρες!

Ο Άχμαντ Μοχάμαντ Ίσα από τη Μαλαισία, που είναι σχεδόν τυφλός και έχει προβλήματα ακοής, έχει κλείσει τα 110 και θέλει να φορέσει για 6η φορά γαμπριάτικο κουστούμι.
Ο Ίσα έχει παντρευτεί πέντε φορές. Οι τέσσερις από τις συζύγους του πέθαναν ενώ από την πέμπτη πήρε διαζύγιο. Έχει πέντε παιδιά, 20 εγγόνια και 40 δισέγγονα.
Η ιστορία του συγκίνησε τη Σάνα Άχμαντ, 82 ετών, μητέρα εννέα παιδιών, η οποία ζει μόνη τα τελευταία 30 χρόνια, μετά το θάνατο του συζύγου της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Utusan Malaysia η 82χρονη επιθυμεί να παντρευτεί τον Ίσα επειδή της θυμίζει τον άντρα της.
Θα έχει όμως ανταγωνισμό αφού άλλη μια χήρα, η 70χρονη Ζαϊνάμπ Σάλεχ, δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να εγκατασταθεί στην Κέντα, την πατρίδα του υπεραιωνόβιου γαμπρού. Η 70χρονη έχει οκτώ παιδιά στα οποία ακόμα δεν έχει εκφράσει την επιθυμία της να παντρευτεί τον υπεραιωνόβιο άντρα.
Ο Ίσα ζει με την κόρη του την 64χρονη Φάτιμα και δεν τον ενδιαφέρει ποια θα είναι η νύφη αρκεί να μην του μαγειρέψει ρύζι και κάρυ που δεν του αρέσουν καθόλου. Μάλιστα σκοπεύει να δωρίσει στη μέλλουσα συζυγό του ένα αυτοκίνητο!.

Πηγή

Πότε θα ξαναδούμε το «Νησί»; Κάντε υπομονή μέχρι τις 24 Ιανουαρίου!


Ήταν η τρίτη συνεχόμενη Δευτέρα που δεν παρακολουθήσαμε το «Νησί» και αν αναρωτιέστε πότε θα έχουμε τη χαρά να συγκινηθούμε ξανά, η απάντηση είναι στις 24 Ιανουαρίου!
Μέχρι τότε λοιπόν, λοιπόν, το μεγάλο κανάλι θα προβάλει επαναλήψεις που ξεκινούν από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 21:50.

«Ράμπο» ξεσκονίζουν τις καταθέσεις 15 μεγαλογιατρών στα Γιάννενα!!!

«Ράμπο» ξεσκονίζουν τις καταθέσεις γιατρών

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ έχουν μπει 15 γιατροί που εργάζονται στο νομό Ιωαννίνων, ύστερα από σχετικές καταγγελίες που έγιναν στην τοπική υπηρεσία ότι η περιουσία των συγκεκριμένων γιατρών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την επαγγελματική τους ενασχόληση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Τράπεζας Ελλάδος, ώστε να γίνει έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεων και δέσμευση των λογαριασμών τους. Ορισμένοι από τους γιατρούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ εργάζονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων.
Πηγή: www.epiruspost.gr

Βρέθηκε νεκρό μωρό σε τουαλέτα αεροπλάνου.... Άφαντη η μητέρα του!!!


Ένα νεκρό αγοράκι ηλικίας πέντε έως έξι μηνών βρέθηκε σε αεροσκάφος της εταιρίας Etihad Airways  όταν προσγειώθηκε στις Φιλιππίνες προερχόμενο από το Αμπού Ντάμπι.
Το έμβρυο βρέθηκε από το συνεργείο καθαρισμού όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανίλα Ninoy Aquino.
Η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει ακόμη την μητέρα του, ενώ παρόμοιο περιστατικό είχε διαπιστωθεί και το Σεπτέμβριο όταν βρέθηκε νεκρό έμβρυο σε κάδο απορριμμάτων.

Πηγή

Μισό εκατομμύριο Έλληνες ετοιμάζουν βαλίτσες για δουλειά στο εξωτερικό!!!

«Βροχή» τα βιογραφικά που στέλνουν στον ΟΑΕΔ για δουλειά στο εξωτερικό!

Μέρες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 -τότε που στα τρένα της ξενιτιάς στοιβάζοντας μετανάστες για το Βέλγιο και τη Γερμανία- θυμίζει η κατάσταση στη σημερινή Ελλάδα.
Μην αντέχοντας την ανεργία και σίγουροι πια πως στην πατρίδα τους δεν έχουν μέλλον, όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν την απόφαση να αφήσουν πίσω φίλους, συγγενείς και πατρίδα, αναζητώντας την τύχη τους στα ξένα.
Περίπου 550.000 είναι αυτοί που δεν έχουν μείνει απλά στις σκέψεις αλλά έχουν ήδη κάνει και το πρώτο βήμα για να μεταναστεύσουν. Τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Δημοκρατία», καθημερινά κατακλύζονται από βιογραφικά Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, τα βιογραφικά σημειώματα που βρίσκονται σήμερα στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα του ΟΑΕΔ έχουν φτάσει τα 546.502.
Μάλιστα, τα στοιχεία που προέρχονται από τις 24 υπηρεσίες European Employment Services (EURES) που λειτουργεί ο Οργανισμός σε όλη τη χώρα καταγράφουν μόνο ένα μέρος του συνόλου των ανέργων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να εργαστούν εκτός Ελλάδας.

Πηγή

Πού και πώς μπορείτε να παρατηρήσετε το φαινόμενο της μερικής έκλειψης!!!


Ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και από την Ελλάδα, αύριο το πρωί. Η μερική έκλειψη ηλίου, θα ξεκινήσει στις 8:57 και θα διαρκέσει έως τις 11:58, με αποκορύφωμα στις 10:23 (ώρα Ελλάδος), όταν η Σελήνη θα καλύψει περίπου τα δύο τρίτα του δίσκου του Ήλιου.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν, ωστόσο, ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την παρακολούθηση του φαινομένου, ώστε να μην προκληθούν προβλήματα στην όρασή μας. Η άμεση παρακολούθηση της έκλειψης με γυμνά μάτια, ακόμα και για πέντε μόλις δευτερόλεπτα, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα μάτια, ακόμα και τύφλωση, λόγω καταστροφής των κυττάρων του αμφιβληστροειδούς, όπως προειδοποιούν οι γιατροί.
Χαρακτηρίζουν μάλιστα τη ζημιά από την υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία ως «ύπουλη», ακριβώς επειδή δεν συνοδεύεται από αίσθημα πόνου, ενώ καθίσταται αντιληπτή μετά από μερικές ώρες, όταν μπορεί να είναι πολύ αργά.
Λιγότερο σοβαρές θεωρούνται τυχόν βλάβες στον κερατοειδή του ματιού από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, που μπορεί να προκαλέσουν κοκκίνισμα στα μάτια, δακρύρροια, μια μαύρη κηλίδα στη μέση του οπτικού πεδίου, χρωματική παραμόρφωση των γύρω αντικειμένων κ.α.
Ιδιαίτερα ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία είναι τα παιδιά, γι' αυτό οι γονείς θα πρέπει να τα επιτηρούν κατά τη διάρκεια της έκλειψης. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν πως ο ασφαλέστερος τρόπος για άμεση παρατήρηση (εκτός από την έμμεση παρακολούθηση μέσω της τηλεόρασης) είναι η χρήση ειδικά σχεδιασμένων ηλιακών φίλτρων, τα οποία πρέπει να είναι τοποθετημένα στον εξοπλισμό των τηλεσκοπίων, των κιαλιών ή των ειδικών γυαλιών. Τα απλά γυαλιά ηλίου δεν προσφέρουν την αναγκαία προστασία, προειδοποιούν.
Κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, από την Ελλάδα ήταν ορατή μία μόνο ολική ηλιακή έκλειψη, στις 19 Ιουνίου 1936, και δύο δακτυλιοειδείς εκλείψεις στις 21 Μαΐου 1966 και στις 29 Απριλίου 1976. Στη διάρκεια του 21ου αιώνα στη χώρα μας υπήρξε μια ολική έκλειψη, στις 29 Μαρτίου 2006, που ήταν όμως ορατή μόνο από το Καστελόριζο. Η επόμενη αναμένεται να συμβεί ξανά στις 21 Απριλίου 2088 και θα είναι ορατή σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.
Όσοι τυχεροί έχουν το χρόνο να απολαύσουν αύριο τη μερική έκλειψη του ηλίου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν το φαινόμενο και από το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Από τις 9 το πρωί, μέλη της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ερασιτέχνες αστρονόμοι θα έχουν εγκαταστήσει τηλεσκόπια στη είσοδο του Πλανηταρίου και θα βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει με ασφάλεια το φαινόμενο.
Ένα πρόγραμμα παρατήρησης της έκλειψης οργανώνουν και ερασιτέχνες Έλληνες αστρονόμοι. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ο τομέας Ηλιακών Παρατηρήσεων του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (Σ.Ε.Α.), η ομάδα παρατήρησης ηλιακών εκλείψεων H.E.L.I.O.S (Hellenic Eclipse Laboratory for Imaging and Observing the Sun), ανεξάρτητοι ερασιτέχνες αστρονόμοι, καθώς επίσης μέλη της Ένωσης Σεληνιακών και Πλανητικών Παρατηρητών (A.L.P.O.) από την Ευρώπη. Στόχος είναι η χρονομέτρηση ακριβείας των επαφών της Σελήνης με τον Ήλιο και η φωτογράφιση σε μεγάλη ανάλυση της προβολής της Σελήνης στον Ηλιακό δίσκο.
Η αρχαιότερη αναφορά μιας ολικής ηλιακής έκλειψης προέρχεται από την Κίνα και ανάγεται στο έτος 2138 π.Χ., αν και ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι πρόκειται για μύθο. Υπάρχουν επίσης αναφορές εκλείψεων στα Ασσυριακά Χρονικά, στην Παλαιά Διαθήκη, στους Βαβυλώνιους κ.α.

Πηγή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ζητάει τα διπλά ο Μιραλάς!!!


Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους

Τα παιχνίδια του μάνατζερ του Κέβιν Μιραλάς έχουν αρχίσει να κουράζουν τους ερυθρόλευκους, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα με τη Σεντ Ετιέν.
Ενώ η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών ήταν κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ο μάνατζερ του ζήτησε ένα ποσό γύρω στα 2.5 εκατομμύρια ευρώ για το νέο συμβόλαιο του παίκτη στο οποίο δεν θα υπάρχει η ρήτρα των 4.2 εκατομμύριων, μέσω της οποίας όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα μπορεί να το κάνει καταβάλλοντας αυτό το ποσό.
Στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με τα παιχνίδια του μάνατζερ του παίκτη, καθώς θεωρούν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει αυτά τα λεφτά από την Σεντ Ετιέν. Μάλιστα υπάρχει ενόχληση και για τον ίδιο τον Μιραλάς πλέον γιατί θεωρούν ότι τον κάνει ότι θέλει ο μάνατζερ του.
Αυτό που θέλουν πλέον να ξεκαθαρίσουν είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να ανέβει από την προσφορά που έχει κάνει και ότι τέτοια παιχνίδια μόνο κακό μπορούν να κάνουν πλέον. Όπως και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις πάντως, η απόφαση για την ενεργοποίηση της ρήτρας είναι ειλημμένη.
Πηγή: gazzetta.gr

Σήμερα η μερική έκλειψη!!!


Η Σελήνη θα κρύψει τον Ήλιο!!!

Στις 8:40 το πρωί θα αρχίσει το φαινόμενο με το οποίο κάνει ποδαρικό το 2011. Η έκλειψη θα είναι ορατή από όλη τη βόρεια πλευρά της ηπείρου, το μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης και την Κεντρική Ασία.

Η μέγιστη φάση της έκλειψης θα είναι στις 10.23 το πρωί, όταν η Σελήνη θα καλύψει τον Ήλιο κατά τα δύο τρίτα.

Στην Αθήνα, και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την έκλειψη από το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τη βοήθεια μάλιστα ερασιτεχνών αστρονόμων με τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους.

Από σήμερα η εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!


Στο Ειρηνοδικείο όσοι παρουσιάζουν αδυναμία αποπληρωμής

Αρχίζει σήμερα η εφαρμογή του νόμου 3896 για την «για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή οι υπερχρεωμένοι πολίτες που έχουν αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, μπορούν πλέον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να επιτύχουν τη ρύθμιση, με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες, ενός μέρους των χρεών τους για 4 χρόνια και, εφόσον ανταποκριθούν στη ρύθμιση, να
απαλλαγούν από το υπόλοιπο των χρεών τους.

Σε ρύθμιση υπάγονται τόσο οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, όσο και αυτές που ακόμη εξυπηρετούνται.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσφυγή στο δικαστήριο είναι να έχει πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης στο δικαστήριο προσπάθεια επίτευξης εξωδικαστικού συμβιβασμού με τους πιστωτές και να έχει αυτή αποτύχει.

Η αίτηση που υποβάλλει ο οφειλέτης ενώπιον του Ειρηνοδικείου πρέπει να περιέχει:

α) έκθεση της μόνιμης αδυναμίας του οφειλέτη να πληρώσει ληξιπρόθεσμες οφειλές

β) κατάσταση της περιουσίας του και των πάσης φύσεως εισοδημάτων του ίδιου και της
συζύγου του

γ) κατάσταση των πιστωτών και των απαιτήσεών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα και

δ) σχέδιο διευθέτησης οφειλών, που να λαμβάνει υπόψη με εύλογο τρόπο και σε συσχέτιση τα
συμφέροντα των πιστωτών και την περιουσία, τα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση
του οφειλέτη.