ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Χούφτωστην, χούφτωστην!!! Βίντεο..


Ο ηθοποιός Φώτης Σπύρος έκανε αυτό που η μισή και πλέον Ελλάδα θέλει να κάνει όταν βλέπει την Έλενα Παπαβασιλείου.. Ο συγκεκριμένος χορός, θα του μείνει σίγουρα αξέχαστος!! Βίντεο..
http://www.trelokouneli.gr/2011/01/blog-post_9514.html

Το Facebook του Αφγανιστάν...

Στον εισαγγελέα ο 57χρονος νεωκόρος...πουεδώ και χρόνια ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια!!!


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 57χρονος νεωκόρος του Ιερού ναού του Αγίου Μάρκου στα Πατήσια, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο νεωκόρος παρέσυρε ανήλικα αγόρια από 8-11 ετών στο σπίτι του, του οποίου το ενοίκιο πλήρωνε η εκκλησία και ασελγούσε πάνω τους δίνοντάς τους μικροποσά ή γλυκίσματα.
Έως στιγμής έχουν γίνει πέντε καταγγελίες στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, αλλά εκτιμάται από την αστυνομία ότι τα παιδιά είναι πολύ περισσότερα και ότι η δραστηριότητά του είχε αρχίσει εδώ και αρκετά χρόνια.
Ο 57χρονος κρατείται κατηγορούμενος για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, αποπλάνηση ανηλίκων και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Πηγή

Ατάκες χαροκαμένων παντρεμένων αντρών!!!


Πολύ γέλιο!!!

  • Δεν έχω μιλήσει στην γυναίκα μου τους τελευταίους 18 μήνες. Δεν θέλω να την διακόψω.
  • Ο τελευταίος καυγάς με την γυναίκα μου ήταν δικό μου λάθος. Με ρώτησε «Τι έχει η τηλεόραση»; Και εγώ απάντησα «Σκόνη»
  • Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τη Γη και μετά αναπαύτηκε.
Κατόπιν δημιούργησε τον άντρα και μετά αναπαύτηκε.
Στο τέλος ο Θεός δημιούργησε τη γυναίκα.
Από τότε ούτε ο Θεός ούτε ο άντρας αναπαύτηκαν ξανά.

  • Γιατί οι άντρες πεθαίνουν πριν από τις γυναίκες τους;
Επειδή το θέλουν.
  • Ένας ζητιάνος πλησίασε μία καλοντυμένη κυρία που έκανε τα ψώνια της στο Κολωνάκι και της είπε:
- «Δεν έχω φάει τίποτα εδώ και τέσσερις ημέρες» Και εκείνη απάντησε:
- «Χριστέ μου μακάρι να είχα τη δύναμη να το κάνω και εγώ»

  • Ξέρετε ποια είναι η ποινή για την διγαμία;
Να έχετε δύο πεθερές.
  • Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά ξέρεις τι άκουσα; Σε κάποιες χώρες της Αφρικής ο άντρας δεν γνωρίζει την γυναίκα που θα παντρευτεί μέχρι την ημέρα του γάμου τους.
-Αυτό παιδί μου συμβαίνει σε όλες τις χώρες.

  • Ένας άντρας έβαλε μικρή αγγελία σε εφημερίδα «Ζητείται σύζυγος». Την επόμενη μέρα έλαβε εκατοντάδες γράμματα. Όλα έλεγαν το ίδιο πράγμα. «Μπορείς να πάρεις την δική μου».
  • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου, είναι να τα ξεχάσεις μία φορά.
  • Απλά σκέψου ότι αν δεν υπήρχε ο γάμος, οι άντρες θα περνούσαν τη ζωή τους θεωρώντας ότι ποτέ δεν κάνουν λάθη.
  • Αν θέλεις η γυναίκα σου να σε ακούει και να δίνει την δέουσα προσοχή σε αυτά που λες τότε ξεκίνα να παραμιλάς στον ύπνο σου.
  • Κάποιος άντρας δήλωσε «Δεν είχα καταλάβει τι σημαίνει πραγματική ευτυχία μέχρι που παντρεύτηκα. Αλλά δυστυχώς τότε ήταν πολύ αργά».
  • Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου:
- Μπαμπά πόσο κοστίζει για να παντρευτεί κάποιος;
-Δεν ξέρω παιδί μου. Εγώ ακόμα πληρώνω.

Συναγερμός στον Έβρο για κρούσματα αφθώδη πυρετού!!!

Έλεγχοι στα τελωνεία που οδηγούν στη Βουλγαρία!!!

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές του Έβρου, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων αφθώδους πυρετού στη νότια Βουλγαρία. Ειδικοί επιστήμονες ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης των κτηνοτρόφων προκειμένου να λάβουν κι εκείνοι ανάλογα μέτρα, ενώ θωρακίστηκαν οι πύλες εισόδου, στα τελωνεία Ορμενίου και Καστανεών με σημεία απολύμανσης των οχημάτων.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου Σπυρίδων Τσαϊρίδη, οι υπηρεσίες έχουν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προχωρώντας σε αιμοληψίες και ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί αν η ασθένεια έχει ήδη μπει στην Ελλάδα και έχει νοσήσει τα ζώα.
Όπως τονίζει ο κ. Τσαϊρίδης, από τον αφθώδη πυρετό δεν κινδυνεύουν οι πολίτες, έστω και αν καταναλώσουν κρέας από ζώο που έχει νοσήσει. Ωστόσο τα μέτρα λαμβάνονται και για τους πολίτες που διέρχονται από τα σύνορα, με απολυμάνσεις των οχημάτων για την αποτροπή μετάδοσης του ιού στη χώρα μας.
Μέχρι στιγμής με εντολή της κρατικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας, έχουν θανατωθεί 500 ζώα στη γειτονική χώρα, μετά τον εντοπισμό 37 κρουσμάτων αφθώδους πυρετού, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Χούφτωσε τον συμπαίκτη του!!! Δείτε foto...

Τα Σόδομα και τα Γόμορα γίνονται στη Μίλαν… Αυτή δεν είναι ομάδα! Άντε να μην πω που λέει κι ο Νιόπλιας. Ο Αντόνιο Κασάνο στο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ροσονέρι» έκανε την ασίστ στον Ρόντνεϊ  Στράσερ ο οποίος σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο παιχνίδι με την Κάλιαρι.
Τόσο χάρηκε όμως που χούφτωσε τον συμπαίκτη του; Τι χούφτωμα δηλαδή… Μπορούμε να διακρίνουμε και κάτι πιο βαθύ. Ο τηλεοπτικός φακός ποτέ δεν λείπει από τέτοια περιστατικά και όπως καταλαβαίνετε, η φωτογραφία ταξίδεψε παντού.

Το επίσης περίεργο είναι ότι την ώρα που ο Κασάνο πάει να κάνει ότι έκανε, ο 20χρονος σκόρερ κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο του δάχτυλο. Συμβολικό ή τυχαίο;

Άρτα: Δηλητηριάστηκαν επειδή έφαγαν γάτα που είχε φάει ποντικοφάρμακο!


Σοκ σε ολόκληρη την πόλη από την φρικτή υπόθεση, με πρωταγωνιστές εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες...

Την υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία έφερε στο φως η πρωινή εκπομπή του Alter. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες σκότωσαν σε γειτονιά της πόλης μία γατά και στη συνέχεια την έφαγαν. Αργότερα οι αλλοδαποί άρχισαν να αισθάνονται ενοχλήσεις. Οι ενοχλήσεις έγιναν αφόρητοι πόνοι και αναγκάστηκαν να πάνε σε νοσοκομείο.
Οι εξετάσεις αποκάλυψαν τη συγκλονιστική υπόθεση. Οι γιατροί τους ρώτησαν τι έφαγαν και οι λαθρομετανάστες είπαν την αλήθεια. Διαπιστώθηκε ότι η γάτα που σκότωσαν και έφαγαν, είχε φάει νεκρό ποντίκι που με τη σειρά του, είχε φάει ποντικοφάρμακο! Οι λαθρομετανάστες υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.
Όλα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τις καταγγελίες κατοίκων, που κάνουν λόγο για επιδρομές λαθρομεταναστών στο ποτάμι με στόχο τα αδέσποτα. Πολίτες πηγαίνουν στην αστυνομία και περιγράφουν εικόνες φρίκης. Σε μια από τις πιο πρόσφατες, γινόταν λόγος για λαθρομετανάστες που σκότωσαν ένα σκύλο, τον κρέμασαν σε ένα δέντρο και τον έψησαν.
newsit

Συστάσεις σε κυνηγούς για τον αφθώδη πυρετό!!!


Αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο καλούνται να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες!

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει σύσταση στους κυνηγούς να σταματήσουν κάθε μετάβαση για κυνήγι στη Βουλγαρία και να μη μεταφέρουν θηράματα από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα, με αφορμή την εμφάνιση αφθώδους πυρετού στην περιφέρεια του Μπουργκάς.
Σε ό,τι αφορά το κυνήγι εντός των συνόρων της χώρας, η αρμόδια υπηρεσία παρακαλεί τους κυνηγούς να ενημερώνουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές αν διαπιστώνουν ύποπτα κλινικά συμπτώματα και αλλοιώσεις σε άγρια ζώα (αγριόχοιρους, ελάφια, άγρια μηρυκαστικά). 

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/106015/sustaseis-se-kunigous-gia-ton-afthodi-pureto/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας
Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας
Η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας και τα Αθλητικά Σωματεία της Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου σας προσκαλούν στις απονομές των Περιφερειακών Πρωταθλημάτων Enduro, Scramble & Motocross Δυτικής Μακεδονίας 2010 που θα γίνουν το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «ESPEROS PALACE» στην Καστοριά.
Περιοχή «Φουντουκλή», Καστοριά, Τηλ. 24670 24670

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19:00    :    Έναρξη εκδήλωσης
19:05    :    Χαιρετισμοί εκπροσώπων Αθλητικής ΜΟΤ.Ο.Ε.
19:20    :    Χαιρετισμοί επισήμων
19:30    :    Προβολή εικόνων και βίντεο από τους αγώνες των Πρωταθλημάτων Enduro, Motocross & Scramble 2010.
19:50    :    Απονομές επάθλων στους νικητές των πρωταθλημάτων και τιμητικών διακρίσεων σε αθλητές, χορηγούς και φορείς για την προσφορά τους.
20:30    :    Δεξίωση - Λήξη εκδήλωσης.
- Grevena Moto Club - Likourgou 10 Str. - 51100 - Grevena - GR
- Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Γρεβενών - Λυκούργου 10 - 51100 - Γρεβενά

Πηγή
- Tel.-Fax. +30 24620 80436
- Τηλ.- Fax. 24620 80436
- E-mail: mog1989@yahoo.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - mog.enduro@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
- Youtube: http://www.youtube.com/user/Enduroforever
- Facebook: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=61068138319
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Βουλευτής ν. Ηρακλείου
Ηράκλειο, 13 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την επιχειρηματικότητα
από το Λευτέρη Αυγενάκη
«Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης»
Σε θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμμαχία για

Διανομή 220 εκατ. ευρώ σε καπνοπαραγωγούς!!!


Οι αιτήσεις πρέπει να καταβληθούν ως τις 7 Μαρτίου!!!

Οι καπνοπαραγωγοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατανομή των 220 εκατ. ευρώ που αφορά επιστροφή μέρους των κοινοτικών επιδοτήσεων που μειώθηκαν από το 2009 μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 7 Μαρτίου. Δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί που είχαν μείωση επιδοτήσεων πάνω από 25% και θα προβούν σε αναδιάρθρωση της καπνικής καλλιέργειάς τους.
Σύμφωνα με απόφαση του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ανώτερο ποσό που μπορεί να καταβληθεί στους δικαιούχους είναι 4.500 ευρώ φέτος, 3.000 ευρώ το 2012 και 1.500 ευρώ το 2013.

Αύριο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Έν. Αστ. υπαλ.Ν.Γρεβενών και η κοπή της πίτας...

Συνάδελφοι, μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. , αποφασίσθηκε η σύγκληση της Πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του έτους, την Παρασκευή 14-01-2011 και ώρα 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημαρχείου Γρεβενών...
- Στην ετήσια συνέλευση θα πραγματοποιηθεί :
*Ενημέρωση του σώματος για τα τρέχοντα ζητήματα σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο
* Διοικητικός – οικονομικός απολογισμός παρελθόντος έτους
*Συζήτηση – λήψη αποφάσεων για το διεκδικητικό μας πλαίσιο
* Τρόποι δράσης σε περίπτωση μη ικανοποίησης αιτημάτων μας
- Σε περίπτωση μη απαρτίας του ¼ των μελών , η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ίδιο μέρος και ώρα την 21-01-2011 χωρίς άλλη πρόσκληση.
- Μετά το πέρας της Συνέλευσης θα ακολουθήσει κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και μπουφές. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.
Στην Γενική Συνέλευση έχουν κληθεί και θα παρευρεθούν εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Πρόεδρος κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ Χαράλαμπος, ο οποίος θα προβεί σε ενημέρωση των μελών για τις εξελίξεις στις νομικές διεκδικήσεις, το ασφαλιστικό και θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα τεθούν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΡΙΓΩΝΗΣ Χρήστος              ΨΕΥΤΟΓΚΑΣ Ιωάννης

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΚΥΛΙΣΑΝΕ ΟΙ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
     Η Τροχαία Γρεβενών και οι περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού κέρδισαν για ακόμα μία φορά το στοίχημα για αναίμακτες εορτές. Κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα δεν σημειώθηκε τόσο στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο όσο και επί των εβδομήντα [70] χιλιομέτρων της Εγνατίας Οδού που αστυνομεύει η Τροχαία Γρεβενών τις ημέρες των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Θεοφανείων.     Ο κύριος στόχος της αποστολής των Υπηρεσιών μας που ήταν η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών επετεύχθη, απαιτώντας για την υλοποίησή του ειδικό σχεδιασμό σε σχέση με την προληπτική αστυνόμευση, ο οποίος περιελάμβανε τη διάθεση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αστυνομικής δύναμης και οχημάτων με αυξημένα καθήκοντα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, σε 24ωρη βάση.
Αντιθέτως θλιβερός υπήρξε σε πανελλαδικό επίπεδο  ο ως άνω απολογισμός, αφού ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις  τετραπλασιάστηκε. Ειδικότερα το 20ήμερο των εορτών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια σημειώθηκαν πενήντα τέσσερα [54] θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι σαράντα τριών [43] το αντίστοιχο περσινό διάστημα, εβδομήντα ένα [71] βαριά ατυχήματα έναντι εξήντα [60] και πεντακόσια έντεκα [511] ελαφρά ατυχήματα έναντι πεντακοσίων εξήντα δύο [562] ,την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
-        Ο Νομός μας θα διεκδικήσει κατά τον απολογισμό του 2010 μία από της πρώτες  θέσεις των ασφαλέστερων Νομών της χώρας μας, όπως συνέβη βάση επισήμων ερευνών και τα τέσσερα [4] προηγούμενα έτη, αποτέλεσμα το οποίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο, αν ληφθεί υπόψη αφενός μεν το γεγονός ότι η επισκεψημότητα στο Νομό Γρεβενών μετά τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού αυξήθηκε κατακόρυφα και αφετέρου δε την ακαταλληλότητα του Εθνικού Δικτύου Γρεβενών - Τρικάλων, καθώς και το γεγονός ότι για έξι [6] και πλέον μήνες λόγω διακοπής της κυκλοφορίας των Τεμπών, το σύνολο σχεδόν των Ι.Χ.Ε. αυτ/των και φορτηγών οχημάτων βαρέως τύπου που ταξίδευαν από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, περνούσαν διαμέσου της Εθνικής Οδού Γρεβενών – Τρικάλων, της οποίας το τμήμα που αστυνομεύει η Διεύθυνσή μας χαρακτηρίζεται από στενό οδόστρωμα, επικίνδυνες στροφές, απότομες κλίσεις και ολισθηρότητα, έχει δε κατασκευαστεί εδώ και μισό αιώνα και η εν γένει υποδομή της [σήμανση, φωτισμός, ποιότητα, διαστάσεις οδοστρώματος κλπ.] ήταν ανεπαρκής να ανταποκριθεί στις διαμορφωθείσες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενώ κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα σημειώθηκαν έντονες χιονοπτώσεις και η Υπηρεσία μας, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχείρισης της κυκλοφορίας επί της Εγνατίας οδού και της Ε.Ο. Γρεβενών – Τρικάλων, κλήθηκε σε πάρα πολλές περιπτώσεις κα έδωσε άμεσα λύσεις σε έκτακτα γεγονότα και προβληματικές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Α. Γκλέτσος: «Κοιμήθηκα σαν πουλάκι στο τμήμα»!


Λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος από την εισαγγελία πλημμελειοδικών Λαμίας, ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσος, εμφανίστηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το ζεις» δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «κοιμήθηκε σαν πουλάκι» στο τμήμα σε ένα σπαστό κρεβάτι, όπου κρατήθηκε όλο το βράδυ.
Σχετικά με την απήχηση που είχε η κίνησή του απέναντι στον κόσμο ο ίδιος δήλωσε ότι «στην περίοδο που δεν υπάρχουν θεσμικές λύσεις. Μακάρι να υπήρχαν. Μέσα από τη γραφειοκρατία θα χάναμε το δίκιο μας και θα χανόταν πολύς χρόνος. Αν είναι μαζί μας το 90% του κόσμου είμαστε ευχαριστημένοι».
Είπε ακόμη ότι με βάρδιες θα φυλάνε τις προσβάσεις από τη Στυλίδα προς την Πελασγία και αντίστροφα καθιστώντας ελεύθερη τη διέλευση των οδηγών.
Η δίκη του δημάρχου Στυλίδας ορίστηκε για τις 6 Απριλίου.

Το πρόγραμμα των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδας!!!


Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τις ώρες διεξαγωγής των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Αναλυτικά το πρόγραμμα:..
18/1/2011 Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 17:00
19/1/2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 18:00
19/1/2011 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 21:00
20/1/2011 Ατρόμητος Αθηνών-Διαγόρας 19:00
Eπαναληπτικοί
2/2/2011 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 18:00
2/2/2011 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 21:00
3/2/2011 Διαγόρας-Ατρόμητος Αθηνών 16:00
3/2/2011 Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα 17:00

KΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας ανακοίνωσε ότι η κλήρωση των αγώνων της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/1/2011 και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ένωσης.
Στην κλήρωση θα μπουν: Αλεξάνδρεια, Σταυρός, Αγκαθιά, Επισκοπή, Ένωση, Καβάσιλα, Τρίκαλα και Νησέλι.
Οι αγώνες που θα προκύψουν θα διεξαχθούν την Τετάρτη 26/1/2011 και ώρα 14.30
http://www.periferiako.com/d_ethniki_3os_omilos.htm

ΟΙ 8 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΓΚΑΝΤΕΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!!


Ο «ατομικός» άνθρωπος
Ο Ιάπωνας Tsutomu Yamaguchi βρέθηκε για επαγγελματικούς λόγους στην Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945. Καθώς περπατούσε, η γνωστή ατομική βόμβα έσκασε λίγα χιλιόμετρα μακριά και προξένησε σημαντικές βλάβες στην ακοή και την όρασή του. Σοκαρισμένος από το συμβάν, ο Ιάπωνας έφυγε από την Χιροσίμα γιατί, όπως είναι λογικό, δεν ένιωθε ασφαλής. Γύρισε, λοιπόν, στην πατρίδα του. Το

Πυρσός Γρεβενών-Ολυμπος Λεπτοκαρυάς 5-2 (2-2)

 ΔΑΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
12-1-2011
16η Αγωνιστική
Εύκολη επικράτηση για τον Πυρσό Γρεβενών, που νίκησε στο ΔΑΚ Γρεβενών με 5-2 τέρματα τον Ολυμπο Λεπτοκαρυάς. 
Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο, βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 2-2 οι οποίες είχαν καλή απόδοση.
Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, σημείωσαν άλλα 3 τέρματα και πήραν δίκαια τη νίκη, βελτιώνοντας παράλληλα την βαθμολογική τους θέση. 
Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Γεωργίου (26'), Δούμας (38', 54'), Κοτζατίσογλου (47'), Στεφανόπυολος (77').
Τα δύο τέρματα για τον Ολυμπο σημείωσαν οι Μιχαλήτσιος (7') και Μοτσιάνος (40'). 
ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ
α' ημίχρονο
7'  καλή πάσα του Μότσιανου στον Μιχαλίτσιο, από κοντά ανενόχλητος το πλασέ 0-1.
8' ο Δούμας τροφοδότησε τον Αλεξανδρίδη μέσα στην περιοχή, το πλασέ μπλόκαρε σταθερά ο Τσαρούχας.
19' η σέντρα του Γεωργίου στον Ελευθερίου, το πλασέ πέρασε άουτ.
26 δυνατό μακρινό σουτ του Γεωργίου, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης  στοο Τσαρούχα 1-1.
25' σέντρα του Γεωργίου από δεξιά στον Ελευθερίου, προβολή η μπάλα άουτ
35' αντεπίθεση με τον ΄Λύρα, να πλασάρει από καλή θέση. σωτήρια ο Ρώσσης εσωσε την εστία από βέβαιη παραβίαση.
36' Γεωργίου στο Δούμα, πλασέ 2-1.
40' Λύρας στο Μότσιανο, πλασέ 2-2
β' ημίχρονο
46' καλό σουτ του Κοτζατίσογλου, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Τσαρούχα 3-2.
54' πλασέ του Δούμα, ο Τσαρούχας έβγαλε σε κόρνερ.
55' ο Λύρας το πλασέ, ο Ρώσεις μπλόκαρε σταθερά.
 56' ο Δούμας το πλασέ, από πλάγια θέση, η μπάλα στα δίχτυα του Τσαρούχα 4-2.
 61' ο Δελήμπασης τροφοδότησε τον Στεφόπουλο το πλασέ απέκρουσε σε κόρνερ ο Τσαρούχας.
 67' σέντρα στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, απέκρουσε ο Τσαρούχας, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Στεφόπουλου , δεν μπόρεσε ο Τσαρούχας να την συγκρατήσει και κατέληξε για 5η φορά στα δίχτυα του.  5-2 τελικό αποτέλεσμα.
Καλή η διαιτησία του Καλιακάτσου, Τσιάντη, Κωστούλα (Αρτα).
ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (Γ. Σαμαράς): Ρώσσης, Δελήμπασης, Ευαγγελόπουλος, Πατίδης, Κοτζατίσογλου, Σερέτης, Γεωργίου, Αλεξανδρίδης (58' Στεφόπουλος), Μπόλος (74' Αλεξανδρής), Δούμας (82' Χαραλαμπίδης Ε., Ελευθερίοιυ.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ (Κουρουζίδης): Τσαρούχης. Μπακάλης, Σιαμήτρας, Μπαλαμπάνης (33' Πάσχος), Χατζής, Αρβανίτης (34' Γούλας), Κατσαρός, Μοτσιάνος, Λώρας, Μιχαλήτσιος, Σαμανίδης (71' Μερκούρης).

Τρίκαλα: Δεν τα βάζει κάτω ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας..Συνεχίζει τις ανασκαφές για το μυθικό θησαυρό!!!

Το σίριαλ με τον θησαυρό του Αλί Πασά στα Τρίκαλα συνεχίζεται… Όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου, ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να εντοπίσει το μυθικό θησαυρό θα ξεκινήσει ξανά σε είκοσι περίπου ημέρες νέες έρευνες.
Οι δύο τους συζήτησαν την αδειοδότηση για νέες ανασκαφές στο ίδιο σημείο, όπου σύμφωνα με τον Ελληνοαυσταλό είναι κρυμμένος ο θησαυρός, ενώ βρίσκεται σε επαφή και με τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
Πάντως πριν από λίγους μήνες, το γεωτρύπανο, αντί του θησαυρού του Αλί Πασά, έφερε στην επιφάνεια νερό και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Η τρύπα σφραγίστηκε και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρδευτικές ανάγκες της περιοχής των Αγίων Θεοδώρων.
Εδώ και αρκετούς μήνες, η ζωή των κατοίκων της περιοχής, έχει αλλάξει άρδην. Από τότε που ανακοινώθηκε το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, δημοσιογράφοι Έλληνες και ανταποκριτές ξένων πρακτορείων ειδήσεων στην Ελλάδα, ζητούν να μάθουν περισσότερα για την ανακάλυψη του τεράστιου, όπως λέγεται, θησαυρού του Αλί Πασά.

Λάρισα: Το πρώτο περιστατικό νέας γρίπης (Η1Ν1) για φέτος

Πρόκειται για ένα 40χρονο Λαρισαίο, ο οποίος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας...
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του ασθενούς κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, ενώ η νόσος επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που καταγράφεται φέτος στην περιοχή το οποίο νοσηλεύεται παράλληλα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Προβληματισμός στην κυβέρνηση...Ζητείται λύση για το θέμα της μη καταβολής διοδίων!!!


Το ζήτημα των διοδίων είναι ο νέος πονοκέφαλος της κυβέρνησης, δεδομένου ότι από τη μία ψάχνει να βρει αποδεκτές από τους εργολάβους λύσεις και από την άλλη αντιμετωπίζει πλέον και την οργή των «δικών» της πολιτών, αφού υπάρχουν πολλά ψηφίσματα διαμαρτυρίας από δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ για τις υψηλές χρεώσεις στις εθνικές οδούς, ενώ το «κίνημα» κατά των διοδίων παίρνει μεγάλες διαστάσεις.
Έτσι, αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις, πέρα από την ποινικοποίηση του να μην πληρώνει κάποιος διόδια, αφού από τη στιγμή που η εκμετάλλευση των οδικών αξόνων έχει περάσει σε ιδιωτικές εταιρείες, η πράξη των πολιτών αποτελεί ιδιωτική διαφορά και το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει.
Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πέσει ακόμη και ακραία σενάρια, που θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Όπως, για παράδειγμα, να επιβληθεί πρόσθετη χρέωση στα τέλη κυκλοφορίας...

Ατέλειωτο μποτιλιάρισμα στην Αττική!!!


Οπλισμένοι με γερά νεύρα θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αφού λόγω της 24ωρης απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στις περισσότερες κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στην άνοδο της Λεωφόρου Κηφισίας, στη Λεωφόρο Αλίμου, στην Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς το κέντρο της Αθήνας.
Στον Κηφισό πάντως η κατάσταση φαίνεται πως εξομαλύνεται σταδιακά. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από τις Τρείς Γέφυρες έως τη Λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα καθόδου και στο ρεύμα ανόδου από τη Λαχαναγορά έως τη Λεωφόρο Αθηνών.

Δ Εθνική: Συνάντηση το Σάββατο 15/1 στην Λάρισα!!!

Συνάντηση το Σάββατο  15/1 στην Λάρισα, θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων των (10) δέκα ομίλων της Δ Εθνικής κατηγορίας. Θα συζητηθούν όλες οι προτάσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα και θα γίνει εκλογή του προεδρείου που θα αναλάβει να ξεκινήσει τις επαφές με την ΕΠΟ και την Πολιτεία.
Ενημερωτικά και μετά τις συναντήσεις που

Κέρκυρα και Διαγόρας τα τελευταία εισιτήρια

Στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε το τελευταίο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου με θριαμβεύτρια την Κέρκυρα. Οι Φαίακες επικράτησαν 5-3 στα πέναλτι του Ηρακλή, με τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει το πέναλτι του Σολτάνι. Νωρίτερα, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ εξασφάλισε ο Διαγόρας Ρόδου επικρατώντας του Εθνικού Αστέρα με 1-0 στο νησί των «ιπποτών». Το χρυσό γκολ για τους Ροδίτες πέτυχε ο Ταραχούλσκι. Θυμίζουμε ότι ο πρώτος αγώνας στην Καισαριανή είχε λήξει ισόπαλος 1-1. Στον προημιτελικό ο Διαγόρας αντιμετωπίζαει τον Ατρόμητο και η Κέρκυρα τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων:

Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας 1-0 (Ταραχούλσκι 30΄)
Κέρκυρα-Ηρακλής 0-0 (στην κανονική διάρκεια και παράταση). 5-3 στα πέναλτι.

Η συνέχεια της διοργάνωσης:
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (19/1 & 2/2)
Ατρόμητος-Διαγόρας
Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
1. Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ-Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ
2. Κέρκυρα ή Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος ή Διαγόρας

Γερμανός Αστυνομικός άφησε κρατούμενο... να καεί ζωντανός!!!

Ούρλιαζε για βοήθεια ο άτυχος άνδρας που άρπαξαν φωτιά τα σκεπάσματά του!!!

Γερμανός αστυνομικός που κατηγορείται για συνενοχή στο θάνατο ενός πολίτη από τη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, ξαναδικάζεται από σήμερα μετά την αθώωσή του στην πρώτη δίκη του.
Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έκρινε αθώο πέρσι τον 50χρονο αστυνομικό αλλά τώρα διατάχθηκε αναψηλάφιση της δίκης αυτή τη φορά ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μαγδεμβούργου.
Πρόκειται για την περίπτωση του θανάτου του Ούρι Τζάλοου που πέθανε στις 7 Ιανουαρίου του 2005 σε αστυνομικό τμήμα του Ντεσάου, μιας πόλης που βρίσκεται στην πρώην ανατολική Γερμανία, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε στα σκεπάσματα του κελιού του.
Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο Τζάλοου, που συνελήφθη και ανακρίθηκε όταν δύο γυναίκες τον κατηγόρησαν ότι τις επιτέθηκε σεξουαλικά όντας μεθυσμένος, έβαλε μόνος του φωτιά στο κελί του. Ο κρατούμενος πέθανε δύο λεπτά μετά από τις αναθυμιάσεις, σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση.
Στην πρώτη δίκη ο αστυνομικός αθωώθηκε αλλά η αθώωσή του προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες στη Γερμανία και πέρσι τον Ιανουάριο το δικαστήριο αποφάσισε να ξαναγίνει δίκη γιατί δεν είχε τεθεί υπόψη των δικαστών ότι το σήμα κινδύνου για περιπτώσεις πυρκαγιάς στο κρατητήριο λειτουργούσε κανονικά οπότε οι αστυνομικοί έπρεπε να πήραν είδηση ότι είχε πιάσει φωτιά ένα κελί.
Ο αστυνομικός, που ήταν επικεφαλής του τμήματος, κρίθηκε μάλιστα ότι αδιαφόρησε στις κραυγές του κρατούμενου - που σύμφωνα με μάρτυρες ούρλιαζε ζητώντας βοήθεια όταν η φωτιά είχε φουντώσει στο κελί του - και δεν κινητοποιήθηκε για να τον σώσει.

Κρίσιμες στιγμές για το γελαστό παιδί των Α.Μ.Α.Ν!!!


Στο πλευρό του βρίσκονται συνεχώς ο Κανάκης κι ο Σερβετάς

To «παιδί με το χαμόγελο», όπως τον αποκαλούσαν οι υπόλοιποι, αλλά και όποιος τον γνώριζε προσωπικά, ο Βασίλης Πιπέρης δίνει τη πιο μεγάλη μάχη του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso όλα έγιναν ξαφνικά ένα απόγευμα λίγο πριν τα Χριστούαγεννα.
Ο Βασίλης ξαφνικά ένοιωσε έντονη δυσφορία και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί ξεκίνησε η περιπέτειά του, καθώς οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό, και μέσα στο νοσοκομείο, υπέστη δύο εμφράγματα. Νοσηλεύεται ακόμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ οι θεράποντες ιατροί δηλώνουν πως η κατάσταση της υγείας του παραμένει βαριά, αλλά σταθερή.
Για χρόνια χάριζε το χαμόγελό σε όλη την Ελλάδα μέσα από τη σατιρική εκπομπή Α.Μ.Α.Ν.
Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκονται συνεχώς ο Αντώνης Κανάκης και ο Γιάννης Σερβετάς, ελπίζοντας ότι σύντομα ο φίλος τους θα καταφέρει να κερδίσει τη μάχη.

Κάρφωσε τη σημαία της Ντόρτμουντ στη «Schalke Arena»!!!


Σάλος έχει ξεσπάσει στην Γερμανία με την κίνηση ενός εργάτη να τοποθετήσει τη σημαία της Ντόρτμουντ στην έδρα της μισητής αντιπάλου, Σάλκε
Θύμα της κακοκαιρίας έχει πέσει όλη η Ευρώπη αλλά και η Γερμανία. Η Βαριά χιονόπτωση επιβάρυνε ένα μεγάλο τμήμα της οροφής του γηπέδου της Σάλκε με αποτέλεσμα να πέσει. Οι υπεύθυνοι της γερμανικής ομάδας κινητοποιήθηκαν άμεσα και τοποθέτησαν 28 ειδικούς άνδρες με εμπειρία σε αναρριχήσεις και σε αποκατάσταση παρόμοιων ζημιών για να επιδιορθώσουν το κατεστραμμένο τμήμα της οροφής.
Μέσα σους 28 φυσικά, υπήρξε και κάποιος ο οποίος είδε την «δουλειά» λίγο διαφορετικά. Ο λόγος για έναν εργάτη και φανατικό οπαδό της Ντόρμουντ που άδραξε την ευκαιρία της αναρρίχησης στην οροφή του γηπέδου της μισητής αντιπάλου, τοποθετώντας με περίσσια περηφάνια μια σημαία της αγαπημένης του ομάδας. Το συμβάν έγινε αμέσως αντιληπτό από τους υπευθύνους που του ζήτησαν αμέσως να εγκαταλείψει τον χώρο.
«Οι εργάτες είναι εδώ για να φτυαρίζουν και όχι να διακοσμούν το γήπεδο μας» ήταν τα λόγια του υπευθύνου του γηπέδου κ. Ντάργκελ, που θέλοντας να καταλαγιάσει την κατάσταση και τις πιθανές αντιδράσεις συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον ζήτησε συγνώμη. Η εξήγηση του ήταν ότι ήθελε να δει στη ζωή του, τη σημαία της Ντόρτμουντ να κυματίζει στο γήπεδο της Σάλκε». Με πιο χιουμοριστική διάθεση αντιμετώπισε το περιστατικό το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Σάλκε κ.Πέτερς: «Είναι ωραίο που μας βοηθούν. Είναι ωραίο γενικά όταν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ φτιαρίζουν το χιόνι».






Εθνική Νέων: Ελλάδα-ΠΓΔΜ 2-1

Η Εθνική Νέων επικράτησε 2-1 της ΠΓΔΜ σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αργους Ορεστικού. Για την ελληνική ομάδα, που ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει ευρύτερη νίκη, σκόραραν οι Βέλλιος (52΄) και Καρέλης (54΄). Η φιλοξενούμενη ομάδα μείωσε με αυτογκόλ του Καθάριου στο 64΄.
ΕΛΛΑΔΑ: Καλδέλης, Λαγός (49΄ Βλάχος), Βαλεριάνος (71΄ Σταφυλίδης), Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Σταμογιάννος, Κατίδης (60΄ Καϊμακαμούδης), Κοτσαρίδης (60΄ Φουρλάνος), Βέλλιος (71΄ Διαμαντάκος), Φορτούνης (44΄ Καθάριος), Καρέλης (71΄ Σκόνδρας).
Π.Γ.Δ.Μ. ( Μπετζέφσκι) : Εθέμοφ, Γκεοργκέφσκι, Σιπέφσκι, Αιτσόφσκι, Ιβάνοφ, Αλεξόφσκι, Γιακούμπωφ, Μιτσέφσκι, Ισόφσκι, Αριστόφσκι, Μπούρι. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι : Δημιτριέφσκι, Ντεγκρόφσκι, Νικόφσκι, Χούρσι, Ιβανόφσκι, Λαουτσέφσκι, Γιουργκεβιτς, Μπλαζέφσκι & Μέκορ.

«Έμεινα ικανοποιημένος από όλα τα παιδιά για την αγωνιστική τους πειθαρχία. Για 60 λεπτά ήμασταν κυρίαρχοι στο γήπεδο και χάσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Έχουμε αρκετά περιθώρια βελτίωσης και είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε έτοιμοι στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Λεωνίδα Βόκολου.
 
* Οι δύο ομάδες θ΄ αναμετρηθούν ξανά την Πέμπτη 13/1/2011 στην Καστοριά (ώρα 15:00).

Η άλωση του ΟΑΚΑ! Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 61-65 (video)

Το ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο



Τρία χρόνια, δέκα μήνες και 25 μέρες μετά την τελευταία του νίκη στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός κέρδισε (65-61) τους «πράσινους» και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Το πρόσωπο του αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε στην πεντάδα του Ολυμπιακού και οι περισσότερες επιθέσεις στην αρχή του αγώνα εκδηλώθηκαν από αυτόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο και για αυτό ο «Κill-Bill» δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Πέτυχε ένα τρίποντο, αλλά αστόχησε δις και έτσι κόπηκε ο αρχικός του ενθουσιασμός για να πάρει επ’ ώμου τους «ερυθρόλευκους».
Οι «πράσινοι» είχαν μοναδική έννοια τους τον περιορισμό του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος κατάφερνε να βρίσκει τις λύσεις και ελέγχοντας τον τομέα των ριμπάουντ κυριαρχούσε στα πρώτα λεπτά (6-7, 4’).
Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά μπήκε στο παιχνίδι με τακτικό προσανατολισμό να σταματήσει τα «πλεονεκτήματα» του Παναθηναϊκού. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπάθησε να σταματήσει το ποστάρισμα των «πρασίνων» και να αποτρέψει τις αντίπαλες επιθέσεις ένας με έναν. Ο Μπατίστ δεν μπόρεσε να συνδυαστεί ιδανικά με τον Διαμαντίδη και τον Σάτο και έτσι προκειμένου να βρει πεδίο δράσης, έβγαινε για να σουτάρει στα πέντε μέτρα. Ο Μπουρούσης δεν ακολουθούσε και έτσι ο Παναθηναϊκός έπληττε τον Ολυμπιακό που έπαιζε πιο παθητικά τον Αμερικάνο σέντερ (12-9, 7’)...
Ο Διαμαντίδης δεν έλαβε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και έτσι αυτός που κλήθηκε από πλευράς «πρασίνων» να σκοράρει ήταν ο Ρομέιν Σάτο. Ο Αφρικάνος κατάφερε να ξεφύγει σε αρκετές φάσεις από τον Παπανικολάου και έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 18-13 στο 9’.
Οι τρεις περιφερειακοί που χρησιμοποίησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ίβκοβιτς κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, αλλά σε ένα ματς με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, οι άμυνες ήταν αυτές που κυριαρχούσαν.
Τα φώτα πάνω τους πήραν οι διαιτητές για ένα δίλεπτο (15’-17’) με το αντιαθλητικό φάουλ που έδωσαν στον Νίκολας πάνω στον Μπουρούση (27-27) και την τεχνική ποινή στον Ίβκοβιτς μετά από δυο φάσεις (29-29).
Κάπου εκεί όμως, ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του. Ο Σάτο έτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους και οι «πράσινοι» με 7-0 σερί ανέβηκαν στο +5 (34-29) που σφραγίστηκε με κλάθι του Νίκολας.
Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Ίβκοβιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ μετά το σερί του Παναθηναϊκού και οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή τον Έρτσεγκ ανέτρεψαν το σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 34-36.
Στην ανάπαυλα ο Ομπράντοβιτς προφανώς διαπιστώνοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε απάντηση στον Ντρου Νίκολας όταν ο Αμερικάνος έπαιρνε τη μπάλα σε μέση απόσταση έδωσε εντολή για να τροφοδοτηθεί λίγο πιο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου και να δημιουργεί φάσεις μόνος του. Ο Νίκολας τα πήγε εξαιρετικά σκοράροντας 11 πόντους στα πρώτα οκτώ λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου προβληματίζοντας τον Ίβκοβιτς που χαράμισε πάνω του αρκετούς παίκτες και τακτικές, χωρίς όμως να βρει λύση
Ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα είχε ως βασικό του προσανατολισμό να εκμεταλλευτεί τους ψηλούς του με τον Σπανούλη σε ρόλο δημιουργού. Οι Νεστέροβιτς και Έρτσεγκ τα πήγαν αρκετά καλά διατηρώντας τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (43-46, 26’).
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει πόντους πέρα από τον Νίκολας μόνο με ένα καλάθι του Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό και δυο βολές του Φώτση, αλλά παρόλα αυτά χάρη στον Αμερικανό πέρασε μπροστά στο 28 ‘ με 49-48.
Οι ομάδες έμειναν μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά τα πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και των δυο ομάδων κράτησαν το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα πέντε λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο καλάθια με Βουγιούκα και Σάτο (53-51, 33’) και έπειτα 2/2 βολές του Έρτσεγκ και 1/2 του Βουγιούκα οδήγησαν τις ομάδες να μπουν στο τελευταίο πεντάλεπτο ισορροπώντας σε ένα λεπτό σχοινί (54-53, 35’).
Στο 35’40’’ ο Μπατίστ κέρδισε φάουλ, αλλά την ώρα που οι ομάδες επέστρεφαν στο παρκέ από το τάιμ άουτ μια φωτοβολίδα έπεσε στον αγκώνα του Παπαλουκά και ο Σχοινάς που βρισκόταν δίπλα διέταξε τις δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια προκαλώντας την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Πέντε λεπτά αργότερα κατόπιν εκκλήσεως όλων των εμπλεκομένων ο αγώνας συνεχίστηκε.
Ο Αμερικάνος σέντερ του Παναθηναϊκού είχε 2/2 βολές με το παιχνίδι να παίζεται πια στις δυο ρακέτες το ματς οδηγήθηκε στο 58-58 (37’) με καλάθια των Φώτση και Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος ήταν αποτελεσματικότατος κοντά στο καλάθι του Παναθηναϊκού και οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού τον έψαχναν σε κάθε φάση, ενώ από την άλλη πλευρά οι Μπατίστ και Φώτσης αποτέλεσαν τη γραμμή κρούσης προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα αργά πόδια του Νεστέροβιτς.
Ο Παπαλουκάς με coast to coast πέτυχε στον αιφνιδιασμό το 58-60 στο 38’ και στην επόμενη φάση ο Σπανούλης συνδυάστηκε ιδανικά με τον Νεστέροβιτς για το 58-62, 1’43’’ πριν το φινάλε. Την ίδια στιγμή, ο Διαμαντίδης επιχειρούσε βεβιασμένα σουτ και ο Νίκολας υπέπιπτε σε λάθη βασιζόμενος στην αυτοπεποίθηση που είχε αποκτήσει. Ο Παπαλουκάς όμως, τιμωρώντας την άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε με λέι απ το 58-64, 1’18’’ πριν τη λήξη. Οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την τεράστια νίκη με 65-61 αλώνοντας το ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65
gazzeta.gr

Τρία χρόνια, δέκα μήνες και 25 μέρες μετά την τελευταία του νίκη στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός κέρδισε (65-61) τους «πράσινους» και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρωτιά της κανονικής περιόδου.
Το πρόσωπο του αγώνα, ο Βασίλης Σπανούλης ξεκίνησε στην πεντάδα του Ολυμπιακού και οι περισσότερες επιθέσεις στην αρχή του αγώνα εκδηλώθηκαν από αυτόν. Ο Παναθηναϊκός ήταν προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο και για αυτό ο «Κill-Bill» δεν κατάφερε και πολλά πράγματα. Πέτυχε ένα τρίποντο, αλλά αστόχησε δις και έτσι κόπηκε ο αρχικός του ενθουσιασμός για να πάρει επ’ ώμου τους «ερυθρόλευκους».
Οι «πράσινοι» είχαν μοναδική έννοια τους τον περιορισμό του Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος κατάφερνε να βρίσκει τις λύσεις και ελέγχοντας τον τομέα των ριμπάουντ κυριαρχούσε στα πρώτα λεπτά (6-7, 4’).
Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά μπήκε στο παιχνίδι με τακτικό προσανατολισμό να σταματήσει τα «πλεονεκτήματα» του Παναθηναϊκού. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προσπάθησε να σταματήσει το ποστάρισμα των «πρασίνων» και να αποτρέψει τις αντίπαλες επιθέσεις ένας με έναν. Ο Μπατίστ δεν μπόρεσε να συνδυαστεί ιδανικά με τον Διαμαντίδη και τον Σάτο και έτσι προκειμένου να βρει πεδίο δράσης, έβγαινε για να σουτάρει στα πέντε μέτρα. Ο Μπουρούσης δεν ακολουθούσε και έτσι ο Παναθηναϊκός έπληττε τον Ολυμπιακό που έπαιζε πιο παθητικά τον Αμερικάνο σέντερ (12-9, 7’)...
Ο Διαμαντίδης δεν έλαβε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες και έτσι αυτός που κλήθηκε από πλευράς «πρασίνων» να σκοράρει ήταν ο Ρομέιν Σάτο. Ο Αφρικάνος κατάφερε να ξεφύγει σε αρκετές φάσεις από τον Παπανικολάου και έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 18-13 στο 9’.
Οι τρεις περιφερειακοί που χρησιμοποίησε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Ίβκοβιτς κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα, αλλά σε ένα ματς με πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, οι άμυνες ήταν αυτές που κυριαρχούσαν.
Τα φώτα πάνω τους πήραν οι διαιτητές για ένα δίλεπτο (15’-17’) με το αντιαθλητικό φάουλ που έδωσαν στον Νίκολας πάνω στον Μπουρούση (27-27) και την τεχνική ποινή στον Ίβκοβιτς μετά από δυο φάσεις (29-29).
Κάπου εκεί όμως, ο Παναθηναϊκός πήρε τα πάνω του. Ο Σάτο έτυχε πέντε συνεχόμενους πόντους και οι «πράσινοι» με 7-0 σερί ανέβηκαν στο +5 (34-29) που σφραγίστηκε με κλάθι του Νίκολας.
Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Ίβκοβιτς κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ μετά το σερί του Παναθηναϊκού και οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή τον Έρτσεγκ ανέτρεψαν το σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενοι με 34-36.
Στην ανάπαυλα ο Ομπράντοβιτς προφανώς διαπιστώνοντας ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε απάντηση στον Ντρου Νίκολας όταν ο Αμερικάνος έπαιρνε τη μπάλα σε μέση απόσταση έδωσε εντολή για να τροφοδοτηθεί λίγο πιο μέσα από τη γραμμή του τριπόντου και να δημιουργεί φάσεις μόνος του. Ο Νίκολας τα πήγε εξαιρετικά σκοράροντας 11 πόντους στα πρώτα οκτώ λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου προβληματίζοντας τον Ίβκοβιτς που χαράμισε πάνω του αρκετούς παίκτες και τακτικές, χωρίς όμως να βρει λύση.
Ο Ολυμπιακός στο ίδιο διάστημα είχε ως βασικό του προσανατολισμό να εκμεταλλευτεί τους ψηλούς του με τον Σπανούλη σε ρόλο δημιουργού. Οι Νεστέροβιτς και Έρτσεγκ τα πήγαν αρκετά καλά διατηρώντας τους Πειραιώτες μπροστά στο σκορ (43-46, 26’).
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει πόντους πέρα από τον Νίκολας μόνο με ένα καλάθι του Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό και δυο βολές του Φώτση, αλλά παρόλα αυτά χάρη στον Αμερικανό πέρασε μπροστά στο 28 ‘ με 49-48.
Οι ομάδες έμειναν μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου σε μονοψήφιο αριθμό, αλλά τα πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας και των δυο ομάδων κράτησαν το σκορ σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα πέντε λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πέτυχε δυο καλάθια με Βουγιούκα και Σάτο (53-51, 33’) και έπειτα 2/2 βολές του Έρτσεγκ και 1/2 του Βουγιούκα οδήγησαν τις ομάδες να μπουν στο τελευταίο πεντάλεπτο ισορροπώντας σε ένα λεπτό σχοινί (54-53, 35’).
Στο 35’40’’ ο Μπατίστ κέρδισε φάουλ, αλλά την ώρα που οι ομάδες επέστρεφαν στο παρκέ από το τάιμ άουτ μια φωτοβολίδα έπεσε στον αγκώνα του Παπαλουκά και ο Σχοινάς που βρισκόταν δίπλα διέταξε τις δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια προκαλώντας την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Πέντε λεπτά αργότερα κατόπιν εκκλήσεως όλων των εμπλεκομένων ο αγώνας συνεχίστηκε.
Ο Αμερικάνος σέντερ του Παναθηναϊκού είχε 2/2 βολές με το παιχνίδι να παίζεται πια στις δυο ρακέτες το ματς οδηγήθηκε στο 58-58 (37’) με καλάθια των Φώτση και Νεστέροβιτς. Ο Σλοβένος ήταν αποτελεσματικότατος κοντά στο καλάθι του Παναθηναϊκού και οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού τον έψαχναν σε κάθε φάση, ενώ από την άλλη πλευρά οι Μπατίστ και Φώτσης αποτέλεσαν τη γραμμή κρούσης προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα αργά πόδια του Νεστέροβιτς.
Ο Παπαλουκάς με coast to coast πέτυχε στον αιφνιδιασμό το 58-60 στο 38’ και στην επόμενη φάση ο Σπανούλης συνδυάστηκε ιδανικά με τον Νεστέροβιτς για το 58-62, 1’43’’ πριν το φινάλε. Την ίδια στιγμή, ο Διαμαντίδης επιχειρούσε βεβιασμένα σουτ και ο Νίκολας υπέπιπτε σε λάθη βασιζόμενος στην αυτοπεποίθηση που είχε αποκτήσει. Ο Παπαλουκάς όμως, τιμωρώντας την άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε με λέι απ το 58-64, 1’18’’ πριν τη λήξη. Οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν λύσεις στην επίθεση και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την τεράστια νίκη με 65-61 αλώνοντας το ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 34-36, 49-51, 61-65

Πηγή