ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ούτε οι φαντάροι με τσιγάρο!!!

Τέλος ακόμη και στο τσιγαράκι του φαντάρου, καθώς η απόφαση της διυπουργικής ήταν πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κύμα ελεγκτών θα σαρώσει μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες για πρόστιμα. Ταλαντεύτηκε ο υπουργός Υγείας, αλλά η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν οριστική.
Οριστικό τέλος στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες και κύμα ελέγχων και προστίμων προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος χωρίς καμία αλλαγή, ανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος, επικαλούμενος την ομόφωνη

Αυτές είναι...Ολες οι γκόμενες του Μπρλουσκόνι

Η αδυναμία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις όμορφες γυναίκες είναι πασίγνωστη. Δείτε τις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του τα τελευταία χρόνια και έδωσαν ροζ απόχρωση στη διακυβέρνηση.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι γνωστός για τη λατρεία του στο ασθενές φύλο και δεν ντρέπεται για αυτό ίσα ίσα μάλιστα αφού τα ποικίλα σκάνδαλα στα οποία έχει εμπλακεί το μαρτυρούν. Μάλιστα ο ίδιος φαίνεται να τις συμβουλεύει σαν καλός φίλος να ακολουθούν το χρήμα όταν αναζητούν σύντροφο.
Γνωρίστε λοιπόν μερικές από τις γυναίκες που πρωταγωνίστησαν στην πολυτάραχη ζωή του Καβαλιέρε που θα ζήλευε κάθε άνδρας, οι οποίες, όπως φαίνεται, έκαναν πράξη τη συμβουλή του...
Ξεκινάμε με τη σέξι οδοντίατρο του κ. Μπερλουσκόνι, τη μελαχρινή γαζέλα Νικόλ Μινέτι, η οποία από showgirl έγινε οδοντίατρος και κλήθηκε να διορθώσει την οδοντοστοιχία του πρωθυπουργού μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Μιλάνο τον Δεκέμβριο.

Ατάκες γάμου που έγραψαν ιστορία!!!

Και έχουν την πλάκα τους!!!

Γνωριμία
«Η γυναίκα μου κι εγώ ζούσαμε ευτυχισμένοι για 25 ολόκληρα χρόνια. Μετά γνωριστήκαμε...»

Απιστία
«Όταν ένας άνδρας σου κλέβει τη γυναίκα, δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από το να τον αφήσεις να την κρατήσει» Σάσα Γκιστρί, Γάλλος ηθοποιός που είπε επίσης ότι «η γυναίκα που το σκάει με τον εραστή της δεν εγκαταλείπει τον άνδρα της, τον απαλλάσσει από μια άπιστη σύζυγο.»

Ξενοδοχείο παντός καιρού!!!

Ένα ξενοδοχείο από το μέλλον κατασκεύασε ρωσική εταιρεία. Πρόκειται για ένα πλωτό κτίριο, το οποίο διαφέρει από όλα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει από σεισμούς μέχρι παλιρροϊκά κύματα. Δείτε πώς λειτουργεί (Vid+Pics)Ένα φουτουριστικό πλωτό ξενοδοχείο το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί και στη ξηρά, το Ark, αποτελεί το απόλυτο καταφύγιο για χαλάρωση και ξεκούραση...

Κύπελλο Ελλάδας: Ατρόμητος-Διαγόρας 2-0 (video)

Ο Ατρόμητος νίκησε 2-0 τον Διαγόρα στο Περιστέρι και απέκτησε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ εν όψει του αγώνα ρεβάνς στις 3 Φεβρουαρίου στη Ρόδο. Τα γκολ της ομάδας των δυτικών προαστίων σημείωσαν οι Εμάνουελ Περόνε (40') και Ανρί Καμαρά (78').
Ο Διαγόρας είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ από νωρίς, όταν στο 8ο λεπτό ο Σαμπού υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Γεωργίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταραχούλσκι, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Στο 32' ακυρώθηκε ως οφ σάιντ το γκολ του Σαλαμαστράκη, σε φάση που χαρακτηρίζεται ως «οριακή». Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 41ο λεπτό με το σουτ του Περόνε, ύστερα από σέντρα του Νάστου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος, με τον Μπρίτο στο 47' (σουτ άουτ), για να «απαντήσει» ο Διαγόρας με τον Ταραχούλσκι στο 53': ο Αγκιρίμπα σέντραρε και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στην επόμενη καλή ευκαιρία τους, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Καμαρά στο 78', ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Μπρίτο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον Ατρόμητο.
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Κίτρινες: Σαμπού, Ολιβέιρα, Περόνε, Σαρμιέντο - Χριστοφιλέας, Αγκιρίμπα, Πλάτανος
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας (74΄ Σκόνδρας), Νεμπεγλέρας, Φαβάλι (68΄ Τάτος), Σαρμιέντο, Καμαρά, Μπρίτο, Περόνε (67΄ Αναστασάκος).
Διαγόρας (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης, Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζλάτκοβιτς (84΄ Φράγκος), Γεωργίου, Αγκιρίμπα (74΄ Γκούτμαν), Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.
8' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Διαγόρα: ο Σαμπού ανέτρεψε τον Γεωργίου και ο διαιτητής Ζαχαριάδης έδωσε το πέναλτι, όμως ο Ταραχούλσκι σημάδεψε το δοκάρι του Μιχαηλίδη.
32' Ο Σαλαμαστράκης πετυχαίνει γκολ για τον Διαγόρα, όμως ακυρώνεται ως οφσάιντ, με την φάση να είναι ιδιαίτερα οριακή.
41' Γκολ για τον Ατρόμητο: ο Περόνε κατεβάζει την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά την σέντρα από τα δεξιά του Νάστου και με σουτ νικά τον Ταμπάση για το 1-0.
78' Γκολ για τον Ατρόμητο: ο Καμαρά με σουτ στην κίνηση πετυχαίνει το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Κύπελλο ΟΠΑΠ: Ατρόμητος-Διαγόρας 2-0

Νέο βιωματικό παιχνίδι από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας!

Α) Την Τέταρτη 26/1/2011 στις 7 το απόγευμα στον εκδοτικό οίκο «ΔΡΟΜΟΣ» [3ης Σεπτεμβρίου 139 - ισόγειο] ελάτε να συνεχίσουμε το "βιωματικό παιχνίδι της Δημοκρατίας" καταθέτοντας τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις δράσεις του κινήματος κατά το 2011.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαβουλευτούν και να συναποφασίσουν με το γνωστό αμεσο-δημοκρατικό τρόπο, που χαρακτηριστικά ονομάζουμε «Εναλλακτικό Κοινοβούλιο Πολιτών». Θα ακολουθήσει συμμετοχική μουσική βραδιά!
Πληροφορίες τηλ. begin_of_the_skype_highlighting              210-3648300      end_of_the_skype_highlighting
e-mail geoko@otenet.gr
Πηγή
210-3648300

Έφτασε ο Αρίας για ΠΑΟΚ, αναβολή από Σούπερ Λίγκα!!! (video)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης (20/01) ο Ντιέγο Αρίας. Ο Κολομβιανός μέσος αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΟΚ στη χειμερινή περίοδο και από ώρα σε ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόκτησή του για τους επόμενους 6 μήνες, με δικαίωμα επέκτασης της συνεργασίας για 2 χρόνια.
Ο 25χρονος άσος έχει συμφωνήσει με τους ανθρώπους του "δικεφάλου του βορρά" και το μόνο που απομένει είναι το τυπικό της υπόθεσης.
Αναβολή στη Σούπερ Λίγκα
Δεκτό έγινε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τα επεισόδια στο Βόλο στο περιθώριο του αγώνα με τον τοπικό Ολυμπιακό, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, που "δένει" τα χέρια του νομικού συμβούλου του "δικεφάλου", Αχιλλέα Μαυρομάτη. Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας θα εξετάσει την υπόθεση την Τρίτη (25/01).
Χαλάρωμα στην προπόνηση
Σε μειωμένους ρυθμούς διεξήχθη η προπόνηση της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, με τους ποδοσφαιριστές του Μάκη Χάβου να διασκεδάζουν με ποδοβόλεϊ. Οι Αντελίνο Βιεϊρίνια, Πάμπλο Γκαρσία, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ και Πάμπλο Κοντρέρας (στην αρχή) έκαναν πρόγραμμα στο γυμναστήριο.
Όσοι δεν συμμετείχαν στην αναμέτρηση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον Ολυμπιακό, ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα.
"Πόρτα" Μουσλίμοβιτς σε Μπρόντμπι
Εν τω μεταξύ, αρνητική φέρεται να είναι η απάντηση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην προσέγγιση της δανέζικης Μπρόντμπι για απόκτηση του Βόσνιου επιθετικού, όπως αναφέρει η εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα "Δικέφαλος", με τον άσο του ΠΑΟΚ να επιθυμεί να εξαντλήσει το συμβόλαιό του.
O Nτιέγκο Αρίας

Προκλητική επίθεση γερμανού πολιτικού κατά της Ελλάδας!!!

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, αυτή τη φορά για το θέμα των προσφύγων, εξαπέλυσε γερμανός πολιτικός και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU, Γκίντερ Κρινγκς.
Ζήτησε από την Αθήνα να εγκαταλείψει τη συνθήκη του Σένγκεν που διασφαλίζει την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ των χωρών-μελών της.
«Οι Έλληνες πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να εγκαταλείψουν το χώρο του Σένγκεν σήμερα και όχι αύριο, αφού δεν είναι πρόθυμοι ή δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους», είπε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Rheinische Post”.
Κατά τον κ. Κρινγκς η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει απαθής «πως οι Έλληνες καταπατούν τους νομικούς κανονισμούς».

Πηγή 

Καρτελ τροφίμων. Για να μας ελένξουν θα απαγορεύσουν τα περιβόλια στα σπίτια μας!!!

Κρατείστε το:.... Eίναι Αμερικανικός νόμος για την ασφάλεια των τροφίμων!!!
Για την ακρίβεια ο πλήρης τίτλος:
– FDA Food Safety Modernization Act To amend the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act to improve the safety of food in the global market, and for other purposes.»
Ήδη, πολύ μεγάλη μερίδα των Αμερικανικών social media ασχολείται με το θέμα, ως επί το πλείστον, στα πλαίσια της θεωρίας ότι πρόκειται για μια «παγκόσμια συνομωσία της βιομηχανίας τροφίμων» και ειδικά της Εβραϊκής Monsanto.
Το νομοσχέδιο εισήχθη στις 8 Ιουνίου του 2009 και με πολλές δυσκολίες έφτασε στο Κογκρέσσο για ψήφιση.
Ηδη στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση καλλιέργειας οργανικών τροφών.
Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.
Oποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».
Το όνομα του νόμου αυτού είναι «Νόμος Συγκλήτου S 510 Εκσυγχρονισμός Ασφάλειας Τροφίμων», σύμφωνα με τον οποίο χαρακτηρίζεται παράνομη η καλλιέργεια και αποθήκευση σπόρων.
Ο νόμος της Συγκλήτου «510» για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας των τροφίμων έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος νόμος στην ιστορία των ΗΠΑ
Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύει ή να νομιμοποιεί το μέχρι τώρα δικαίωμα όλων για την καλλιέργεια, το εμπόριο και την μεταφορά όλων των τροφίμων.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον «Μεγάλο Αδερφό» να ρυθμίζει μέχρι και την καλλιέργεια ντοματών στην αυλή του σπιτιού μας.
Δίνει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να φυλακίζει ανθρώπους που πωλούν αγγούρια στην λαϊκή. Θα ποινικοποιεί την μεταφορά οργανικών τροφών αν δεν συμμορφώνεται κάποιος με τους κανόνες των αρχών.

VIDEO Οι Κωλ....φαρδοι του 2010... Και όμως ΕΓΙΝΕ


 

  Δεν έχουμε να πούμε τίποτα... ΔΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ VIDEO!!!

Λάρισα: Εκλεισε ερωτικό ραντεβου μεσω Facebook και βρέθηκε στο νοσοκομείο

Απρόοπτη εξέλιξη και δυσάρεστη κατάληξη είχε για νεαρό χρήστη του Facebook η προσπάθειά του να κλείσει ερωτικό ραντεβού με άγνωστή του κοπέλα μέσω της δημοφιλέστατης σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.
Το ραντεβού κλείστηκε σε καφετέρια της Λάρισας.
Στη θέση της νεαρής γυναίκας, όμως, εμφανίστηκε ο...
σύντροφός της μαζί με τρεις φίλους του, οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον ανυποψίαστο νεαρό με αποτέλεσμα να καταλήξει τραυματισμένος στο χειρουργείο του νοσοκομείου Λάρισας.

"Μόνη λύση οι... Άραβες"!

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την ανάγκη δημιουργίας μιας λίγκας στη Μεσόγειο με τη συμμετοχή αραβικών κρατών.
Για την ΕΣΚΑ:
"Έχω να πω ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Δουλεύει πολύ, ώστε να ενισχύσει τα θεμέλια ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα και οπωσδήποτε αποτελεί τον οργανισμό εκείνο, ο οποίος τροφοδοτεί συνέχεια με νέο αίμα σε όλα επίπεδα. Και σε επίπεδο παραγόντων και σε επίπεδο διαιτητών, αλλά κυρίως σε επίπεδο νέων παιδιών το ελληνικό μπάσκετ"
Για το νέο προπονητή της Εθνικής:
"Υπάρχουν σκέψεις και συζητήσεις σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και γι αυτό δεν μπορώ να κάνω καμία ανακοίνωση. Σας διαβεβαιώνω ότι η Εθνική ομάδα θα είναι έτοιμη τον Σεπτέμβρη για το Ευρωμπάσκετ στη Λιθουανία και θα πάμε καλά".
Για το μέλλον της Α1:
"Η Α1 δυστυχώς δεν εκπροσωπεί το ελληνικό μπάσκετ, εκπροσωπεί το μπάσκετ στην Ελλάδα. Και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, διότι καλό είναι να κάνουμε ανταγωνιστικό το το πρωτάθλημα, αλλά το θέμα είναι πώς θα γίνει τελικά ανταγωνιστικό. Και λύση με τη μορφή που διεξάγεται σήμερα δεν βλέπω να υπάρχει.
Στο πλαίσιο της κοπής της πίτας της ΕΣΚΑ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έδωσε μια μίνι συνέντευξη στο Sport TV, μιλώντας για τη δουλειά που γίνεται στο ερασιτεχνικό μπάσκετ, το θέμα με τον προπονητή της Εθνικής αλλά και τη δημιουργία της λίγκας της Νοτιονατολικής Μεσόγειου.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, αυτό το όραμα για τη νέα λίγκα με τη συμμετοχή Αράβων, είναι και η μόνη διέξοδος για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα καθώς δεν βλέπει πως μπορεί να γίνει αλλιώς αυτό με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Α1.
Η λίγκα αυτή που οραματιζόμαστε για τη Νοτιονατολική Μεσόγειο, με συμμετοχή αραβικών κρατών, είναι η μόνη διέξοδος για κάποια σωματεία που θέλουν να πρωταγωνιστούν στο χώρο τον ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο. Και ίσως είναι και μια διέξοδος, για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα η Α1. Γι αυτό και δουλεύουμε πάρα πολύ. Αλλά κι επειδή κι εδώ δεν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, μέσα στο Φεβρουάριο θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις".

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της Σούπερ Λίγκας

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Εργοτέλη για την ίδια αγωνιστική δεν ορίστηκε λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του "Δικεφάλου του Βορρά" και θα οριστεί την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη.

Εξάλλου όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 19:00 ενώ η αυλαία θα πέσει στις 17 Απριλίου.
Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα από την 23η έως την 30η αγωνιστική:


23η αγωνιστική
HμέραΑγώναςΓήπεδοΏρα TV
Σάββατο 19/02/11ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑΓΗΠΕΔΟ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ17:15 NOVA
Σάββατο 19/02/11ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣΣΤΑΔ. "ΑΝΘΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ"19:30 NOVA
Σάββατο 19/02/11ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"19:30 NET
Κυριακή 20/02/11ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ15:00 NOVA
Κυριακή 20/02/11ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΡΗΣΔΗΜ. ΓΗΠ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ17:15 NOVA
Κυριακή 20/02/11Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΟ.Α.Κ.Α.19:30 NOVA
Κυριακή 20/02/11SKODA ΞΑΝΘΗ - ΛΑΡΙΣΑSKODA ΞΑΝΘΗ ARENA19:30 NET
Π.Α.Ο.Κ. - Δ.Ε.ΕΡΓΟΤΕΛΗΣΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΜΠΑΣ- NOVA

Το νέο σήμα της ΝΔ


 

«Αυτό είναι το σήμα της ΝΔ για τη νέα γενιά- τελεία και παύλα», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς
Το νέο σήμα και το νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε στα καινούρια γραφεία του κόμματος στην οδό Συγγρού ο Αντώνης Σαμαράς. Το νέο λογότυπο είναι λιτό, αποτελείται από τον τίτλο «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές πορτοκαλί και πράσινο.
«Μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο η ΝΔ κάνει πολλά βήματα μπροστά, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της εποχής, που τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα», υπογράμμισε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι το νέο έμβλημα, που είναι, όπως είπε το νέο πρόσωπο, η νέα εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα, αντικατοπτρίζει όλες τις αρχές που πρεσβεύει η ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.
«Αυτό είναι το σήμα της Νέας Δημοκρατίας της νέας γενιάς», ευχόμενος το νέο έμβλημα να συνοδεύσει και να επισφραγίσει πολλές επιτυχίες για την Ελλάδα.
«Το παλιό ιστορικό μας σύμβολο δεν πετιέται, απλά θα μείνει στην ιστορία, για να μας θυμίζει τις ωραίες και δύσκολες στιγμές που ζήσαμε, θα λειτουργεί σαν μια πολύτιμη φωτογραφία», συμπλήρωσε.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο portal του κόμματος, το οποίο όπως είπε ο κ. Σαμαράς είναι «σύγχρονο και διαδραστικό, με στόχο να γίνει σημείο συνάντησης ιδεών και ανθρώπων από όλο τον πλανήτη». 

http://www.voria.gr/details.php?id=37749

Κλοπή ύστερα από… γνωριμία μέσω διαδικτύου!!!

Μία 38χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη και σε βάρος της σχηματίστηκε δοκογραφία για κλοπή, καθώς φέρεται να έχει αφαιρέσει διάφορα αντικείμενα και χρήματα από σπίτι 47χρονου. Η συλληφθείσα και ο 47χρονος γνωρίστηκαν μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και ύστερα από πρόσκληση η 38χρονη ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Κατά το χρονικό διάστημα της διαμονής της, η 38χρονη αφαίρεσε από ρούχα και διάφορους χώρους του διαμερίσματος, διάφορα χρηματικά ποσά σε ευρώ και σε συνάλλαγμα, κοσμήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του 47χρονου. Κατόπιν καταγγελίας του παθόντα, οι αστυνομικοί ερεύνησαν τη βαλίτσα και την τσάντα της 38χρονης, όπου και εντοπίστηκαν τα προαναφερόμενα κλοπιμαία. Σύμφωνα με τον 47χρονο, αφαιρέθηκε επίσης από το διαμέρισμά του, χρηματικό ποσό σε συνάλλαγμα το οποίο δεν ανευρέθηκε, ενώ έγινε και χρήση της τραπεζικής του κάρτας, με αποτέλεσμα να χρεωθεί ο λογαριασμός του.

Ελληνική ταινία βρίσκεται μια ανάσα πριν το Όσκαρ!!!


 

Μια ανάσα πριν από την πεντάδα των υποψηφίων για το Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας έχει φτάσει η ελληνική υποψηφιότητα με τον πολυβραβευμένο «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου. Η ελληνική ταινία κατάφερε να περάσει στην δεύτερη φάση, καθώς η Ακαδημία Κινηματογράφου την επέλεξε μαζί με άλλες οκτώ για να προκριθεί στην επόμενη φάση, από την οποία τα μέλη της Ακαδημίας θα κληθούν να επιλέξουν την προσεχή Τρίτη την τελική πεντάδα.
Πέρα από τον «Κυνόδοντα», οι υπόλοιπες οκτώ ταινίες που έχουν περάσει στην δεύτερη φάση για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας είναι οι «Hors la Loi» (Αλγερία), Confessions» (Ιαπωνία), «Incendies» (Καναδάς), «In a Better World» (Δανία), «Biutiful» (Μεξικό) , «Simple Simon» από τη Σουηδία, «LifeaboveAll» (Νότιος Αφρική) και «TambienlaLluvia» (Ισπανία). Αξίζει να σημειωθεί ότισυνολικά 66 ταινίες έχουν καταθέσει υποψηφιότητα στην φετινή διοργάνωση των Όσκαρ, κάτι που σημαίνει ότι ο «Κυνόδοντας» ήδη έχει καταφέρει να αποκλείσει 57 ταινίες.
Σχεδόν 35 χρόνια, από το 1977, έχει να δει η Ελλάδα δική της ταινία ανάμεσα στις τελικές υποψήφιες για το όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Τότε είχε καταφέρει να διακριθεί η «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη. Τα τελευταία χρόνια είχαν πλησιάσει και άλλες ελληνικές ταινίες κοντά στην διάκριση, όπως η «Πολίτικη Κουζίνα» του Τάσου Μπουλμέτη και οι «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να μπουν στην τελική πεντάδα.
Το αν θα περιλαμβάνεται ο "Κυνόδοντας" στην τελική πεντάδα των υποψηφίων για το φετινό όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας θα το ξέρουμε την προσεχή Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, όταν και θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες των όσκαρ σε όλες τις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως,ακόμα και η πρόκριση την δεύτερη φάση είναι εξαιρετικά σημαντική και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της ταινίας, οι οποίοι έχουν γευθεί αρκετά βραβεία στην Ευρώπη (μεταξύ των οποίων και αυτό των Καννών), αλλά δείχνουν πανέτοιμοι να κάνουν και το υπερατλαντικό άλμα...
star.gr

Έχει παγίδες το φετινό... ραντεβού με την εφορία

Από βδομάδα θα αρχίσουν να έρχονται τα νέα έντυπα της φορολογικής δήλωσης τα οποία θα είναι για δυνατούς λύτες.
Γεμάτα παγίδες και ανατροπές σε σχέση με τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα. Το Υπουργείο θα στείλει μαζί με τα 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις και το σχετικό φυλλάδιο με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση, όμως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στις οποίες μπορεί να χαθεί κάποιος.
Πλέον απαιτείται η πλήρης καταγραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών τους στοιχείων όπως κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, καταθέσεις και ακίνητα στο εξωτερικό, επαναπατριζόμενα κεφάλαια.
Συνολικά υπάρχουν 78 αλλαγές στη νέα δήλωση.
Τα εισοδήματα του 2010 θα υπολογιστούν με βάση τη νέα κλίμακα με συντελεστές από 18% ως 45% και το αφορολόγητο των 12.000 σε άμεση συνάρτηση με τις αποδείξεις που έχει συγκεντρώσει ο καθένας.
Αυξήθηκε το αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά και έτσι για τον φορολογούμενο με ένα παιδί το αφορολόγητο είναι 13.500 ευρώ, για δύο παιδιά 15.000 ευρώ και για τρία παιδιά 23.500 ευρώ.
Οι τόκοι των δανείων που από 1.1.2009, οι οποίοι καταβάλλονται από το 2010 αναγνωρίζονται πλέον μόνο εφόσον τα δάνεια αφορούν πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ. και εκπίπτουν κατά το 20% από τον φόρο.
Οι αποδείξεις
Οι φορολογούμενοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ, για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις.
Όσοι συγκεντρώσουν παραπάνω αποδείξεις (ως 15.000 ατομικό-30.000 οικογενειακό) θα έχουν επιπλέον έκπτωση 10% σε αυτό το ποσό.
Οι αποδείξεις θα μπαίνουν σε κλειστό φάκελο που θα αποστέλλεται στην εφορία και στον οποίο θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο, και ο ΑΦΜ , ο αριθμός των αποδείξεων και το συνολικό ποσό.
Όσοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις, θα κρατούν τις αποδείξεις και εφόσον τους ζητηθεί θα τις παραδίδουν στην εφορία για έλεγχο.
Οι παγίδες
Πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να πέσουν στην παγίδα και να πληρώσουν παραπάνω φόρο από αυτόν που θα έπρεπε κανονικά. Προσοχή στα τεκμήρια που πλέον είναι
Κατοικίες με το τεκμήριο να ενεργοποιείται για ιδιοκατοικούμενες ή μισθωμένες ή δωρεάν παραχωρηθείσες κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες κλιμακωτά
Αυτοκίνητα και σκάφη αναψυχής, οι πισίνες, οι απασχόληση οικιακών βοηθών αλλά και τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων.
Η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης είναι πλέον 3.000 ευρώ για άγαμο, διαζευγμένο ή χήρο και 5.000 ευρώ για συζύγους.
Απαλλάσσεται από το «πόθεν έσχες» η αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας έως 120 τ.μ. που πραγματοποιήθηκε από 1.1.2010 μέχρι και 22.4.2010.
Εφαρμόζεται «πόθεν έσχες» από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο για πρώτη κατοικία που αποκτήθηκε από 23.4.2010 μέχρι και 16.12.2010 λόγω της εφαρμογής του φορολογικού νόμου του Απριλίου.
Χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες είναι η αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας που πραγματοποιήθηκε από 17.12.2010 μέχρι και 31.12.2010 λόγω εφαρμογής του πρόσφατου νόμου.

Σοκ στη Ζάκυνθο - Βόμβα σε σχολείο!!!

Ένας τεράστιος εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένος στο προαύλιο ενός σχολείου στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς της αστυνομίας που πήγαν στο νησί από την Αθήνα, ειδοποιημένοι από τις τοπικές αρχές.
Εκρηκτική ύλη, τοποθετημένη μέσα σε ένα πυροσβεστήρα, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με μια μεγάλη φιάλη υγραερίου, θα τίναζε στον αέρα την πόλη, ενώ ανυπολόγιστος θα ήταν ο αριθμός των θυμάτων από το ωστικό κύμα.
Η αστυνομία κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, προφανώς για να κάνει τις έρευνές της και να μην πανικοβάλει τους κατοίκους της Ζακύνθου.
Πηγές της αντιτρομοκρατικής αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την είδηση, χωρίς όμως να γνωρίζουν ότι έχουμε στην κατοχή μας φωτογραφία-ντοκουμέντο από την αυλή του σχολείου.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποιός ήταν ο στόχος των βομβιστών, αφού τρομοκρατικά χτυπήματα στην επαρχία δεν έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.
Παράλληλα, οργιάζουν οι φήμες για έντονη δράση «μαφίας» που τρομοκρατεί τους επιχειρηματίες του νησιού.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρέθηκε στο προαύλιο του σχολείου στη Ζάκυνθο
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, ο πυροσβεστήρας ήταν γεμάτος με εκρηκτικό ANFO, το οποίο είναι πολύ δυνατό και με υψηλή εκρηκτικότητα.
Τέτοια εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα ο «Επαναστατικός Αγώνας», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την εκρηκτική αυτή ύλη δεν μπορεί κάποιος να την βρει ή ακόμα και να την κατασκευάσει με πρόσμιξη πετρελαίου.

Ο Ερντογκάν έκανε μήνυση σε δημοσιογράφο επειδή τον ρώτησε... γιατί πετάμε πάνω από Ελληνικά νησιά!!!

 

Γι αυτό μη μασάτε από τις κωλοτούμπες του! Ο στρατός κάνει κουμάντο στο μαγαζί…
Διαβάστε το θέμα:
Ενδεικτική του πως εξακολουθούν να λειτουργούν κάποια πράγματα στην Άγκυρα, είναι η μήνυση που κατέθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν κατά του αρθρογράφου και εκδότη της εφημερίδα ”Taraf”, Αχμέτ Αλτάν. Στην υπόθεση εμπλέκονται στοιχεία άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος. Το επίμαχο άρθρο του Αχμέτ Αλτάν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στις 15 Ιανουαρίου. Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Αλτάν για εμπαθή δυσφημιστική επίθεση και συκοφάντηση και ζητεί αποζημίωση ύψους 50.000 τουρκικών λιρών.
Όπως προoναφέρθηκε, στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Αλτάν κατηγορεί τον Ερντογάν για την στάση του απέναντι σε σειρά ζητημάτων που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο αρθρογράφος και εκδότης κατηγορεί τον Τούρκο πρωθυπουργό για εθνικιστική ψηφοθηρία, με θέσεις που αποβλέπουν στην προσέλκυση σκληροπυρηνικών στις τάξεις του κόμματός του. 
Ο Αλτάν κάνει στο σημείο αυτό μια σημαντική όσο και θαρραλέα αναφορά, απευθυνόμενος με σκληρά λόγια στον Ερντογάν: ”Γιατί δεν άνοιξες το στόμα σου κατά του στρατού κύριε πρωθυπουργέ; Την ώρα που συναντούσες τον Παπανδρέου, πετούσαν αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας πάνω από ελληνικά νησιά. ‘Hταν ωραίο, ήταν καλό αυτό που έκαναν;”
Το άρθρο θυμίζει ανάμεσα σε άλλα και πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως έκτρωμα κάποιο άγαλμα ελληνοαρμενικής φιλίας. Ο Αχμέτ Αλτάν γράφει χαρακτησριστικά για τον Τούρκο πρωθυπουργό: ”Εμείς νοσταλγούμε την παλιά παλικαριά σου, την παλιά σου εντιμότητα. Τώρα απλά εξαπατάς τον κόσμο. Γιατί τα βάζεις με τους γλύπτες και τα αγάλματα, αλλά σιωπάς μπροστά στο στρατό.
Με την πολιτική που ακολουθείς, θα έρθει η μέρα που θα νοσταλγήσεις τον εαυτό σου”. Υπενθυμίζεται πως η ”Τaraf” ήταν η εφημερίδα που αποκάλυψε την ύπαρξη της παρακρατικής οργάνωσης ”Εργκενεκόν” και το σχέδιο ”Βαριοπούλα”, που προέβλεπε εισβολή της Τουρκίας στον βόρειο ‘Εβρο.
Η ”Τaraf” είχε θεωρηθεί, δικαιολογημένα, ως έχουσα άμεση σχέση και συνεργασία με την κυβέρνηση Ερντογάν, στον ακήρυκτο πόλεμο του τελευταίου με τους στρατιωτικούς. Με το παραπάνω άρθρο, εγείρονται νέα ερωτηματικά για πιθανές ανακατατάξεις και νέες συμμαχίες στις τουρκικές ελίτ εξουσίας και στον αδυσώπητο πόλεμο μεταξύ ισλαμιστών και στρατογραφειοκρατίας. ..

Ξεχάστε το μεροκάματο όπως το ξέρατε...

Ανατροπές στην πράξη στα ελεύθερα εργατικά μεροκάματα, στη μορφή πληρωμής και στις συναλλαγές με την ημερήσια ή ωριαία εργασία. Και δεν εννοώ τον θεσμό του εργόσημου που προωθεί η κυβέρνηση για τις παραδουλεύτρες.
Εννοώ την πραγματικότητα της αγοράς που την διαμορφώνουν οι λαθρομετανάστες με πρωταγωνιστές τους Πακιστανούς, τους Ινδούς, και τους Αιγυπτίους.
Η νέα τακτική εγκαινιάστηκε στην επαρχία το Νοέμβριο με το... μάζεμα της ελιάς. Σε έρευνα που έκανα προσωπικά μετά από αναφορές που μου έγιναν για τις αλλαγές στη μορφή του μεροκάματου σε περιοχές της Πελοποννήσου διαπίστωσα τα εξής κωμικοτραγικά.
Ομάδες λαθρομεταναστών, κυρίως Πακιστανών, που διαθέτουν χαρτιά πολιτικού πρόσφυγα (τα εφοδιάζονται αμέσως από τον φόβο του δημοσίου να μην εμφανισθούν ως μειονότητες και μάλιστα μουσουλμανικές) συγκροτούν κάποιες μορφές «Εταιριών Διαχείρισης Λαθρομεταναστών». Τις ονομάζω (για την περίσταση) «Λαθρομετανάστης ΕΠΕ».
Στις «εταιρίες» αυτές επικεφαλής είναι 1-2 ομοεθνείς Πακιστανοί ηλικίας 25-30 ετών που κατευθύνουν τα «μέλη της Εταιρίας» 50-100 στις εργασίες με αμοιβές που κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί.
Συγκεκριμένα:
- Μαζεύουν ελιές με το κιλό και αμείβονται στο ελαιοτριβείο μετά το ζύγισμα.
- Μαζεύουν κρεμμύδια και πατάτες με το στρέμμα ή με το τσουβάλι. Και εδώ έχουμε αμοιβή μετά το ζύγισμα.
- Μαζεύουν λεμόνια, μανταρίνια και πορτοκάλια με το τελάρο και με διαφορετικές αμοιβές αν τα μαζέψουν με το χέρι ή αν τα κόψουν με το κλαδευτήρι.
- Αναλαμβάνουν καθάρισμα εκτάσεων από πουρνάρια και παλιά φυτέματα με το στρέμμα ή με μια τιμή στη συνολική έκταση.
- Συμφωνούν για το χρόνο του μαζέματος ανάλογα με την τιμή... Στην περίπτωση αυτή ρίχνουν στη δουλειά 50-100 άτομα ανάλογα με την αμοιβή και τον χρόνο που συμφωνούν.
- Αναλαμβάνουν βοηθητικές δουλείες σε οικοδομές με διακανονισμό του χρόνου εργασίας. Τόσα άτομα και τόσα χρήματα για 1 ημέρα. Και τόσα άτομα με τόσα χρήματα για 2 ημέρες.
Οι αμοιβές είναι τόσο χαμηλές που είναι δύσκολο να τις συναγωνιστούν ακόμη και οι τσιγγάνοι που έχασαν όλα τα μεροκάματα στην επαρχία και τα έχουν με τους Πακιστανούς, τους Ινδούς και τους Αιγύπτιους.
Τα 50-150 των Πακιστανών και Ινδών λαθρομεταναστών (τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν ούτε θρησκευτικές διαφορές) στεγάζονται σε κτίσματα (της κακιάς ώρας) με 1 ευρώ την ημέρα.
Τρώνε από κοινού με μάγειρες που εξασφαλίζουν οι επικεφαλής της «Λαθρομετανάστης ΕΠΕ» πληρώνοντας επίσης 1-2 ευρώ την ημέρα.
Οι επικεφαλής Πακιστανοί δίνουν επίσης 1 ευρώ την ημέρα στον Έλληνα ιδιοκτήτη της οικοδομής που έχει μετατρέψει σε χώρο κατοικίας.
Ο ιδιοκτήτης είναι συνήθως κάποιας μορφής μαγαζάτορας (καφενείο, μικρό μπακάλικο κ.λ.π) και «αξιοποιεί» έτσι τους ενοίκους του.
Ο ίδιος μαγαζάτορας συμφωνεί και για μαζικές αγορές ειδών διατροφής των Πακιστανών εξασφαλίζοντας χαμηλές τιμές και υψηλά κέρδη.
Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση και αμηχανία τους Αλβανούς, τους Ρουμάνους, τους Γεωργιανούς και τους Κούρδους που επιμένουν στο μεροκάματο των 30-40 ευρώ ή στο ωρομίσθιο των 7-10 ευρώ.
Φαίνεται όμως ότι δεν θα κάνουν τίποτε γιατί πληροφορούνται ότι ετοιμάζονται νέες φουρνιές Πακιστανών και Ινδών λαθρομεταναστών.
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες εργάτες της επαρχίας που δουλεύουν μόνο με μεροκάμματο 40-50 ευρώ απλώς παρακολουθούν τις εξελίξεις στο καφενείο του χωριού...

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΄Ολοι οι αγώνες - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ



Κοζάνη - Εορδαϊκός 2-1
 Ολική επαναφορά!!!
Η ήττα έφερε και την παραίτηση του Αντωνίου


Με γκολ του Πέτρου Τοπούζη στο 75΄η Κοζάνη πέτυχε την ολική ανατροπή στο β’  μέρος επί του Εορδαϊκού και πήρε τη νίκη με 2-1, σε μια αναμέτρηση που θύμισε ντέρμπι από τα παλιά(ένταση, δυνατές μονομαχίες, γκολ και θέαμα και μια αποβολή.
Νωρίτερα ο Εορδαϊκός είχε προηγηθεί στο 39' με γκολ του Άγγου. Το 0-1 ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η Κοζάνη αφυπνίστηκε και με δύο γκολ, ένα στο 64' με τον Γκόβα και ένα στο 75' με τον Τοπούζη, έφτασε τελικά στην νίκη και τους 3 βαθμούς.
Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα στο τέλος από  παίκτες και κόσμο που μετά από αρκετό καιρό έδωσε δυναμικό παρών και με

Τα Γρεβενά Αεράτα... στο ντέρμπι της Κοζάνης...

 Προσκεκλημένοι του Προέδρου της Κοζάνης κ. Αγάπιου Γαβριηλίδη ήταν στο χθεσινό αγώνα μεταξύ ΚΟΖΑΝΗΣ και ΕΟΡΔΑΪΚΟΥ τα Γρεβενά Αεράτα. Ο κ. Γαβριηλίδης υποδέχθηκε τα μέλη της Διοίκησης, τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές στο ΔΑΚ Κοζάνης και χορήγησε σε όλα τα μέλη της αποστολής των Γρεβενά Αεράτα, "χρυσές κάρτες" διαρκείας για τους αγώνες της Κοζάνης.
Μάλιστα όπως δήλωσε πανευτυχής στο τέλος του αγώνα, μετά την

Γρεβενά: Βρέθηκε νεκρός 69χρονος κτηνοτρόφος!

Χθες στις 11:00 το πρωί, κοντά στο Καρπερό Γρεβενών του Δήμου Δεσκάτης, βρέθηκε νεκρός έξω από την κτηνοτροφική του εγκατάσταση από κατοίκους του χωριού, Έλληνας υπήκοος, ηλικίας 69 ετών, όπου... έφερε εγκαύματα σε όλο του το σώμα εξαιτίας ανάφλεξης εύφλεκτου υλικού.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δεσκάτης.

Πηγή 

Κινητοποιήσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο σχεδιάζουν οι εστιάτορες!!!


Κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας θα επιφέρει η εφαρμογή του αντικαπνικού νόμου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων.
Σε τρίωρο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε απορρίφθηκαν ακραίες προτάσεις αντίδρασης

Τι να κάνει όποιος δε θέλει να πληρώνει την ΑΕΠΙ


Βγάλτε μια άδεια από ανεξάρτητη εταιρία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων (με πολύ χαμηλό κόστος) από της οποίας το ρεπερτόριο θα μπορείτε να επιλέξετε να παίζετε στο χώρο σας ανάμεσα από χιλιάδες μουσικά σχήματα (που δεν υπάγονται στην ΑΕΠΙ) και προσκομίστε την στο Δήμο απαιτώντας να σας χορηγήσουν άδεια μουσικών οργάνων δηλώνοντας οτι θα παίζετε μουσική από την συγκεκριμένη εταιρία. Αν αρνηθούν να απαιτήσετε να σας επιδείξουν την παράγραφο του νόμου που επιβάλει να απαιτεί ο Δήμος "άδεια" συγκεκριμένα από την ΑΕΠΙ (φυσικά δεν υπάρχει πουθενά).
Ο Δήμος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το κάνει. Σας παραθέτω και την παράγραφο του νόμου αν τυχόν "δεν την βρίσκουν": ....
« Προκειμένου να χορηγηθεί η κατά το νόμο απαιτούμενη αστυνομική άδεια
για τη χρήση μουσικών οργάνων ή για την καταλληλότητα του χώρου ή όποια
άλλη άδεια σχετική με χώρο όπου πρόκειται να εκτελεσθούν δημόσια μουσικές
συνθέσεις ή άλλα έργα των οποίων η διαχείριση έχει ανατεθεί σε οργανισμό
συλλογικής διαχείρισης, απαιτείται η προσαγωγή έγγραφης άδειας δημόσιας
εκτέλεσης χορηγούμενης από τον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης της
εξουσίας δημόσιας εκτέλεσης. Ν.2121/93 αρ.63»
Δηλαδή δεν αναφέρει ΠΟΥΘΕΝΑ "ΑΕΠΙ" αλλά γενικά για κάποιον οργανισμό συλλογικής διαχείρισης του οποίου την μουσική θα χρησιμοποιείτε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Θύμα απάτης στο Facebook γνωστή γυμνάστρια...ΔΕΙΤΕ: Ανέβασαν άσεμνες φωτογραφίες στο προφίλ της!!! (video)

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη η πρώην γυμνάστρια της Ράνιας Θρασκιά. Η Γιώτα Φιρφιρή έπεσε θύμα απάτης, όταν κάποιος επιτήδειος, όπως εκείνη ισχυρίζεται, μπήκε στη σελίδα της στο Facebook και ανέβασε υλικό πορνογραφικού περιεχομένου.
«Είχε βάλει πορνογραφικό υλικό από τέτοιους σταρ του εξωτερικού και ήταν τόσο προσεγμένος ώστε η κοπέλα που απεικονιζόταν μου έμοιαζε. Ήταν δυο πολύ άσεμνες στάσεις» λέει σοκαρισμένη η νεαρή γυμνάστρια. Το άσεμνο υλικό που βρήκε στην προσωπική της σελίδα «προσέβαλε τόσο εμένα όσο και την επιχείρηση μου. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που που με εκτιμούν και με αγαπάνε και με ενημέρωσαν αμέσως».
Με το που συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, κάλεσε αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ώστε να εξαφανιστούν οι άσεμνες φωτογραφίες από το προφίλ της. Δυστυχώς όμως, τις είχαν ήδη δει οι 2.000 φίλοι που έχει στο Facebook: «Έχω ήδη καταθέσει μήνυση, αλλά δυστυχώς επειδή είναι ένας οργανισμός αμερικάνικος, μου είπαν ότι οι διαδικασίες θα είναι πολύ αργές». 


Η γυμνάστρια βρήκε τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από όλο αυτό και όπως λέει «δεν μπορώ να σκεφτώ τους λόγους που κάποιος θα ήθελε να το κάνει αυτό. Έχει πολύ δόλο. Η σελίδα στο Facebook δεν απεικονίζει εμένα προσωπικά, αλλά την επιχείρηση μου. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιους λόγους κάποιος είναι τόσο κακοήθης και ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο».
Πηγή: star

Πάνοπλος ο Ατρόμητος με Διαγόρα


Χωρίς προβλήματα και με τον Φίλιππο Δάρλα για πρώτη φορά στην αποστολή θα υποδεχτεί σήμερα ο Ατρόμητος τον Διαγόρα για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ.
Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας του Περιστερίου: Μιχαηλίδης, Καραγκιολίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Δάρλας, Σαμπού, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Φαβάλι, Τάτος, Καραλής, Μπρίτο, Αναστασάκος, Καμαρά, Σαγκανόφσκι, Περόνε.
Μιλώντας για το παιχνίδι, ο Γιώργος Δώνης ανέφερε στην ιστοσελίδα του Ατρομήτου: «Το Κύπελλο είναι μια διαφορετική διοργάνωση η οποία ανεξάρτητα από τον ποιον έχουμε αντίπαλο, πάντα μας ενδιαφέρει. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς που γίνεται μέσα στην έδρα μας και πρέπει να πάρουμε σαφές προβάδισμα. Ο Διαγόρας είναι μια ομάδα που εντυπωσιάζει στη Football League και ειδικά τον τελευταίο καιρό κάνει εξαιρετική πορεία. Από τη δική μας πλευρά βλέπουμε τον Διαγόρα με πολύ σεβασμό θα τον αντιμετωπίσουμε ως μεγάλο αντίπαλο».

Τα ευτράπελα της απαγόρευσης καπνίσματος!!!

Εντατικοί έλεγχοι σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιούν από το πρωί της Τετάρτης οι ελεγκτές Δημόσιας Υγείας αλλά και της δημοτικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστώσουν αν εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.
Την ίδια ώρα οι εστιάτορες της χώρας ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου για ένα χρόνο, προκειμένου να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.
Με την κάμερα του Star ακολουθήσαμε τους δημοτικούς αστυνομικούς του Πειραιά στους ελέγχους που έκαναν το πρωί σε καταστήματα του Νέου Φαλήρου και σε λίγη ώρα καταγράψαμε τρεις παραβάσεις που αφορούσαν την ελλειπή σήμανση αλλά και την ύπαρξη σταχτοδοχείων σε εσωτερικούς χώρους.
Είναι απίστευτο πάντως το τι σκαρφίζονται κάποιοι, προκειμένου να συνεχίσουν να καπνίζουν ακόμα και στους χώρους που απαγορεύεται. Την ίδια ώρα οι εστιάτορες της χώρας ζητούν την αναστολή της εφαρμογής του νόμου για ένα χρόνο.
«Κάποιοι κρύβουν τα τσιγάρα ακόμα και μέσα σε μπουφάν και κινδυνεύουν να πάρουν φωτιά, κάποιοι άλλοι τρέχουν στις τουαλέτες κάποιοι άλλοι καταστηματάρχες έχουν τραπέζια στα οποία υπάρχει από κάτω κρυμμένο τασάκι με καπάκι, το καπάκι είναι κινητό όταν ο καπνιστής είναι εκεί και καπνίζει το καπάκι είναι ανοιχτό όταν βλέπουν την δημοτική αστυνομία ή κάποιον άλλον ελεγκτικό μηχανισμό προσπαθούν να το κρύψουν βάζοντας το καπάκι από πάνω.» είπε στην κάμερα του Star δημοτικός αστυνομικός.
Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους προβλέπει πρόστιμα από 50 έως 500 ευρώ στους καπνιστές και πρόστιμα που φθάνουν έως και τα 5 χιλιάδες ευρώ για τους καταστηματάρχες ενώ θα καταγράφονται πρόστιμα που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ σε όσους οδηγούν και καπνίζουν έχοντας παιδιά κάτω των 12 ετών στο ίδιο αυτοκίνητο.

Ο αντικαπνιστικός νόμος… κλείνει τα καταστήματα...Κλειστά τα καφέ και τα εστιατόρια της Κοζάνης!!!


«Κατεβάζουν ρολά» εστιατόρια και καφετέριες στην Κοζάνη!

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της Κοζάνης μετά από ομόφωνη απόφαση του Σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων «ο Ερμής», στην γενική συνέλευση που συμμετείχαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέλη του Σωματείου.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αναψυχής και εστίασης αντιδρούν στον ακραίο όπως χαρακτηρίζουν αντικαπνιστικό νόμο και προγραμματίζουν συνάντηση στις 16.30 αύριο το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Το τρίτο ημίχρονο στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η ατυχία και η απουσία ρυθμού της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, απόρροια των πολλών και συχνών διακοπών, ήταν δύο από τους λόγους για τους οποίους κατά τον Ερνέστο Βαλβέρδε προέκυψε το ισόπαλο με γκολ αποτέλεσμα που δίνει στον ΠΑΟΚ ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης. Την ίδια ώρα ο βοηθός του Μάκη Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης είπε μεταξύ άλλων ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε το στόχο του που ήταν το γκολ...
«Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν είχαμε πολλή τύχη, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Όμως αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ. Εκείνοι σε μία φάση μας ισοφάρισαν. Το πρόβλημα το είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, παρότι κερδίζαμε», τόνισε αρχικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και πρόσθεσε: «Σήμερα ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο, καθώς κάθε δύο λεπτά υπήρχε διακοπή για τα βεγγαλικά και δεν μπορούσαμε να πιάσουμε την απόδοση που θέλαμε. Μας ενδιαφέρουν οι αγώνες που παίζεται ποδόσφαιρο και σήμερα όπως ειπαμε κάθε δύο λεπτά σταματούσε το παινχίδι», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Από κει και πέρα, η πρόκριση είναι ανοικτή, με τον ΠΑΟΚ να έχει το πλεονέκτημα γιατί έχει πετύχει γκολ εδώ. Εμείς όμως πρέπει να πάμε εκεί και να κερδίσουμε το παιχνίδι».


Από τη μεριά του ΠΑΟΚ, δηλώσεις έκανε ο βοηθός του Μάκη Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα «... παθιασμένο και δυνατό, όπως κάθε αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων», ενώ μίλησε και για την αποβολή του Χάβου από τον πάγκο του «Δικέφαλου του Βορρά».  «Είδαμε ένα παιχνίδι με πολύ πάθος και ένταση, όπως είναι συνήθως τα παιχνίδια μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε ένα γκολ. Δυστυχώς στην εκπνοή του ημιχρόνου δεχθήκαμε ένα γκολ. Στο β΄ ημίχρονο υπήρχε ένα διάστημα που ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Στόχος μας ήταν να πετύχουμε ένα γκολ, κάτι που κάναμε», είπε αρχικά ο Μιχαηλίδης και συνέχισε, μιλώντας για το αν η ομάδα του έχει πλεονέκτημα για την πρόκριση στους "4" του θεσμού: «Είναι ένα παιχνίδι ανοικτό και για τους δύο. Έχουμε πλεονέκτημα γιατί παίζουμε στην έδρα μας».
Τέλος, σχετικά με την αποβολή του Μάκη Χάβου, ανέφερε: «Ειλικρινά αυτό που ρώτησα και εγώ τον 4ο διαιτητή γιατί τον απέβαλε. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν είπε τίποτα στον διαιτητή. Δεν κατάλαβα γιατί τον απέβαλε και τι θα γράψει (σ.σ. στο φύλλο αγώνα). Ρωτήστε στον 4ο διαιτητή».
** Η ένταση που επικρατούσε στο α΄ ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκε και στη φυσούνα των αποδυτηρίων, κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων στην ανάπαυλα. Σημειώθηκε αρχικά επεισόδιο ανάμεσα στον Κοντρέρας και τον Πάντελιτς, υπήρξε μία μικρή σύρραξη, η οποία όμως δεν είχε συνέχεια.

Σε αναμονή εκατοντάδες σκάφη στο Ρήνο...ενδέχεται να αδειάσουν Τόνους οξέως οι αρχές!!!

Την ώρα που τα συνεργεία καθαρισμού δίνουν μάχη με το χρόνο για να ξαναδώσουν σε λειτουργία τη μεγαλύτερη πλωτή ποτάμια δίοδο στην Ευρώπη, που έκλεισε μετά το ναυάγιο μίας υπερμεγέθους φορτηγίδας, οι γερμανικές αρχές προειδοποίησαν ότι ενδέχεται να αδειάσουν 2.400 τόνους οξέως στον Ρήνο.
Η φορτηγίδα Βάλντοφ βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε μία στενή στροφή του Ρήνου, κοντά στον γραφικό βράχο του Λόρελαϊ, με αποτέλεσμα δύο μέλη του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους.
Οι αρχές τονίζουν πως στο σχέδιο διάσωσης έχει ενσωματωθεί το σενάριο «της χειρότερης περίπτωσης», αυτό που προβλέπει ότι θα είναι αδύνατο να απαντληθεί το φορτίο θειϊκού οξέως πριν την ανέλκυση του ναυαγίου.
Στην περίπτωση αυτή το οξύ θα κενωθεί σκόπιμα στον ποταμό με ρυθμό 50 λίτρων το δευτερόλεπτο από καθεμία από τις επτά δεξαμενές του.
Η κυκλοφορία στον πλωτό ποταμό, ο οποίος αποτελεί την υδάτινη σύνδεση από τον ολλανδικό λιμένα του Ρότερνταμ με πέντε κράτη, έχει διακοπεί στο ύψος του ναυαγίου, διότι οι αρχές φοβούνται πως οι αναταράξεις στο νερό στην περιοχή θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Σήμερα αφέθηκε να περάσει ένα σκάφος για δοκιμή και το ναυάγιο δεν κινήθηκε.
Προς το παρόν, περίπου 250 σκάφη βρίσκονται σταθμευμένα αναμένοντας να περάσουν.

Αγωνιούν για το μέλλον τους οι χοιροτρόφοι!!!


Ο κλάδος έχει οδηγηθεί σε οικονομική ασφυξία!!!

Η σημαντική αύξηση των τιμών των δημητριακών για ζωοτροφή που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη διεθνή αγορά έχει αυξήσει δραματικά το κόστος παραγωγής των χοιρινών.
Σε συνδυασμό δε με τις χαμηλές τιμές πώλησης του χοίρειου κρέατος στην αγορά, ο κλάδος βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Αυτά σημειώνει με ανακοίνωσή της η Πανθεσσαλική Ομοσπονδία Χοιροτρόφων και υπογραμμίζει πως «η κακή συγκυρία που διανύουμε επιδεινώνει την από τριετία κακή πορεία του κλάδου μας ξεκινώντας το 2007 με την πρώτη κρίση των δημητριακών, κατόπιν με την λανθασμένη εμπλοκή του χοίρου στον ιό της γρίπης Η1Ν1, και τέλος την οικονομική κρίση που διανύουμε ακόμη και σήμερα οδηγώντας τις επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία».
Οι χοιροτρόφοι, θεωρούν απαραίτητη τη λήψη των εξής μέτρων:
1. Ριζική αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων κρεάτων με την εφαρμογή των ισοζυγίων στα σημεία τυποποίησης και της αναγραφής της προέλευσης στις ζυγιστικές μηχανές των σημείων πώλησης. Επιβολή υψηλών προστίμων στους παραβάτες και δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.
2. Χρηματοδότηση με επιδότηση επιτοκίου για αγορά ζωοτροφών.
3. Τα δάνεια των χοιροτρόφων ληγμένα και άληκτα εγγυημένα ή όχι από το ελληνικό δημόσιο να παγώσουν για 2 χρόνια άτοκα. Η αποπληρωμή τους να γίνει σε 10 χρόνια με ευνοϊκούς όρους.
4. Απλοποίηση των διαδικασιών νομιμοποίησης των παράνομων κτηνοτροφικών κτισμάτων.
5. Να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο η ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός των χοιροτροφικών μονάδων.
6. Να προβλεφθεί στο μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων ειδική κατηγορία για τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που επιθυμούν την αγορά αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς.
Οι παραπάνω επιχειρήσεις να εξαιρεθούν από την υποχρέωση έκδοσης εγγυητικής
επιστολής και να υπόκεινται στην εναλλακτική δυνατότητα υποβολής αποδεικτικών δικαιολογητικών για πάγια περιουσιακά στοιχεία.
7. Κατάργηση των ετήσιων τελών ζωοτροφών.
Πηγή: agronews.gr

Λάχανο με… επτά «κεφάλια»!!!


Έχει γίνει η «ατραξιόν» της περιοχής

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά… επτά «κεφάλια» είχε ένα από τα λάχανα που φύτρωσαν, από ένα σπόρο στο ίδιο φυτό, στον κήπο του «ερασιτέχνη» καλλιεργητή κ. Αντώνη Κράγκαρη στα Λεχαινά.
Ο κ. Κράγκαρης επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για «παραπούλια», για λάχανα δηλαδή που φυτρώνουν όταν κοπεί το πρώτο λάχανο από το βλαστό, αλλά για κανονικό λάχανο! Πάντως το συγκεκριμένο λάχανο, μέχρι να φαγωθεί, έχει γίνει η «ατραξιόν» στο καφενείο που διατηρεί ο κ. Κράγκαρης στο κέντρο των Λεχαινών. «Έβαλα μερικά λάχανα για το σπίτι στον κήπο και ένα από αυτά, είχε επτά κεφάλια» είπε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Αντώνης Κράγκαρης και συνέχισε:
«Τόσα χρόνια δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα. Μάλιστα το έδειξα και σε γεωπόνο, ο οποίος μου είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να μην το έκοβα, αλλά να το έβγαζα μαζί με την ρίζα του για να την εξετάσει και να δει αν θα μπορούσαμε να το πολλαπλασιάσουμε σαν νέο είδος».