ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μισό δισ. ευρώ από το Facebook για τον Bono

Κατά 576 εκατομμύρια ευρώ αύξησε την περιουσία του μέσα σε ένα χρόνο ο τραγουδιστής των U2, Bono, αφού η κίνηση του να αποκτήσει το 1,5% του Facebook αποδείχθηκε χρυσοφόρα!
Ο ιρλανδός τραγουδιστής είχε επενδύσει περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια τον προηγούμενο χρόνο στο Facebook.Όμως η πρόσφατη κίνηση της Goldman Sachs να τονώσει τα οικονομικά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατά μισό δισεκατομμύριο δολάρια, εκτόξευσε την αξία του Facebook από τα 8 στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ανάλογως λοιπόν και η επένδυση του Bono πήρε την ανιούσα, με αποτέλεσμα να εκτιμάται πλέον στα 576 εκατομμύρια ευρώ.Πλέον η λαϊκή ρηση "τα λεφτά πηγαίνουν στα λεφτά" επιβεβαιώνεται για μια... ακόμη φορά πανηγυρικά.
ΥΓ: Από δω και πέρα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες φιλανθρωπικές κινήσεις του αγαπητού μας τραγουδιστή.
Πηγή

Νέο σήμα στην Ν.Δ Βρε με τι μοιάζει..με τι μοιάζει...

Βρε με τι μοιάζει..με τι μοιάζει!!!!!!!!!
Βρε με τι μοιάζει..με τι μοιάζει!!!!!!!!

Διάλογοι από τη δίκη Κεντέρη-Θάνου!!!

Τι απάντησε ο Σεβαστής στον Δημητρακόπουλο:
Για όσα συνέβησαν το βράδυ που συνέβη το τροχαίο ατύχημα στους Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ενώ ο δικηγόρος των αθλητών Μιχάλης Δημητρακόπουλος απηύθυνε έκκληση να ειπωθούν όλες οι αλήθειες για την υπόθεση αυτή που σημάδεψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004.
Ο κ. Σεβαστής, όπως είπε, επισκέφθηκε στο ΚΑΤ του αθλητές. «Ήταν σε μία κατάσταση πανικού. Είδα τον Κεντέρη σε φορείο, με κολάρο. Είδα σκισμένα ρούχα και τον ίδιο σε κατάσταση σοκ. Του είπα λόγια παρηγοριάς. Μετά είδα στο διάδρομο και την Κατερίνα Θάνου που την έφεραν από μία ακτινογραφία. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Αυτό εισπράξαμε εκείνη την ώρα», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας. Το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου μου είπε: «Πείστε πάση θυσία τους αθλητές να παραιτηθούν για το καλό όλων».
Υπεράσπιση (Μιχάλης Δημητρακόπουλος): Είπε ότι αν συμμετάσχουν οι Κεντέρης και Θάνου στους αγώνες δεν θα λάβουν μέρος μεγάλες ομάδες όπως η Αμερική, η Αυστραλία και ο Καναδάς;
Β. Σεβαστής: Έχω ακούσει ότι οι Αμερικάνοι έβαλαν βέτο. Δεν μου ειπώθηκε όμως κάτι τέτοιο. Εγώ μετέφερα στα παιδιά το μήνυμα του κ. Νικολάου.
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Παρέδωσαν τις κάρτες τους για να μη βρεθούν ντοπαρισμένοι;
Βασ. Σεβαστής: Για όποιον άλλο λόγο ναι, γι’ αυτόν όχι. Σε αυτή τη συγκυρία φοβόταν πιο πολύ η ΔΟΕ αν δεν ήταν θετικοί οι αθλητές σε ενδεχόμενο έλεγχο.
Η δίκη, λόγω του μεγάλου αριθμού μαρτύρων, αναμένεται να είναι πολυήμερη.

ΑΣΕΠ:Προκήρυξη για 65 θέσεις επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος

Εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ η 1Ε/2010 προκήρυξη (ΦΕΚ 4/31.12.2010,τεύχος προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά την πλήρωση 65 θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στην Τράπεζα της Ελλάδος.  Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (asep.gr) και διανέμεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Περιφερειακές Ενότητες και τις Περιφέρειες της χώρας.
Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Περιφερειακές Ενότητες και Περιφέρειας της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της 18ης Φεβρουαρίου 2011.
Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST, ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη: 1Ε/2010, Κατηγορία: Εξειδικευμένο Επιστημονικό Προσωπικό, Τ.Θ. 14308, Τ.Κ. 115 10 ΑΘΗΝΑ.

Πόσο ζει... ένα burger;

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα burger; Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα ξεκίνησε ένα πείραμα αγοράζοντας διαφορετικά είδη χάμπουργκερ από όλες τις μεγάλες εταιρείες fast food στην Ελλάδα, τα οποία άφησε για μήνες σε θερμοκρασία δωματίου: αντίθετα με ότι θα είχε συμβεί με τις κανονικές τροφές, κανένα από τα χάμπουργκερ δεν μύρισε, ούτε παρουσίασε εμφανή σημάδια αλλοίωσης. Τρεις μήνες μετά, το κρέας, το τυρί και το ψωμί των προϊόντων διατηρούν το χρώμα και την αρχική μορφή τους...
...Στη ΝΕΤ την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (23.00) θα δούμε το φακό του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα να παρακολουθεί τακτικά τα αναλλοίωτα χάμπουργκερ, ορισμένα από τα οποία ταξίδεψαν με τον Στέλιο Κούλογλου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιασθεί το φαινόμενο και στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου αυτό το καιρό δίνεται η μεγάλη μάχη για ένα άλλο βασικό πρόβλημα της σύγχρονης διατροφής: τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.
Πηγή

Το παλιό Ελληνικό Σχολείο!!!

Εμείς οι νεο-Έλληνες πάντα νοσταλγούμε. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το παλαιότερο είναι καλύτερο. Προφανώς δεν είναι πάντα έτσι. Όμως ψυχολογικά ο άνθρωπος νοσταλγεί πάντα εκείνο που δεν έχει. Πολλές φορές δε ωραιοποιεί παλαιότερες απλούστερες κοινωνικές δομείς, ίσως επειδή οι απαιτήσεις της εποχής εκείνης ήταν λιγότερες και μάλλον ευκολώτερες. Αξίζει πάντως να δούμε κάποιες φωτογραφίες από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, που απεικονίζουν τη μαθητική ζωή σε Σχολεία της Πατρίδας μας. Μου τις έστειλε από την Αθήνα η φίλη Καθηγήτρια Dott. Φωτεινή Μπαλή, την οποία ευχαριστώ από καρδιάς.
Ο μαυροπίνακας είναι χαρακωμένος και μόλις διακρίνονται τα σημάδια επάνω του. Η σόμπα στη μέση της αίθουσας προσπαθεί να

Η γραφή και ανάγνωση σε υπολογιστή δεν εξασκούν τη μνήμη!

Στροφή στις παραδοσιακές μεθόδους μάθησης, όπως είναι η γραφή στο χέρι και η ανάγνωση βιβλίων, συνιστούν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με νέα νορβηγική έρευνα, οι μαθητές και οι ενήλικοι που γράφουν με το χέρι τους, αντί να πληκτρολογούν σε ένα υπολογιστή, μαθαίνουν καλύτερα. Το ίδιο συμβαίνει και με όσους διαβάζουν από ένα βιβλίο, αντί από μια οθόνη.
Στο μεταξύ, μία δεύτερη αμερικανική έρευνα διαπίστωσε ότι οι μαθητές που μετά το διάβασμα, καλούνται να δώσουν τεστ απομνημόνευσης σε σχέση με αυτά που διάβασαν, θυμούνται περισσότερα πράγματα και έχουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όσους διαβάζουν ξανά και ξανά το ίδιο μάθημα ή με όσους φτιάχνουν αναλυτικά διαγράμματα για να θυμούνται τι διάβασαν πριν.
Η μελέτη των επιστημόνων του πανεπιστημίου Στάβανγκερ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Advances in Haptics». Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με δύο ομάδες εθελοντών, οι οποίοι κλήθηκαν να μάθουν να γράφουν σε μια γλώσσα με άγνωστο αλφάβητο, η οποία περιλάμβανε 20 γράμματα. Η μια ομάδα έπρεπε να μάθει να γράφει με το χέρι διαβάζοντας από βιβλίο και η άλλη με πληκτρολόγιο υπολογιστή διαβάζοντας από οθόνη.
Μετά από ενάμιση μήνα, τα σχετικά τεστ έδειξαν ότι όσοι είχαν μάθει με τον παλιό καλό τρόπο να διαβάζουν και να γράφουν, δηλαδή με το βιβλίο και το χέρι τους, τα πήγαν καλύτερα σε σχέση με όσους έμαθαν στον υπολογιστή. Μεταξύ άλλων, ο συγκριτικός έλεγχος του εγκεφάλου έδειξε ότι η πρώτη ομάδα (η «παραδοσιακή») εμφάνιζε ενεργοποίηση της περιοχής του Μπροκά, ενώ η δεύτερη (η «μοντέρνα») ελάχιστη ή καθόλου.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται πως το γράψιμο με στυλό και η ανάγνωση από βιβλίο εντυπώνουν καλύτερα τη γνώση στο νου των ανθρώπων σε σχέση με το γράψιμο με πληκτρολόγιο και την ανάγνωση από οθόνη. Η παραδοσιακή γραφή και ανάγνωση ενεργοποιούν περισσότερο τις αισθήσεις μας και προσφέρουν εντονότερα σήματα ανάδρασης από τους μύες και τα άκρα των δακτύλων μας (σε σχέση με την επαφή των χεριών με το πληκτρολόγιο), σημειώνουν, με συνέπεια η παλιά καλή μέθοδος να ενισχύει πιο αποτελεσματικά τον εγκεφαλικό μηχανισμό μάθησης. Παράλληλα, επειδή απαιτείται περισσότερος χρόνος και νοητική προσπάθεια για να γράψει κανείς με το χέρι, αυτό βοηθά στην εντύπωση της μνήμης.
Η δεύτερη έρευνα, υπό τον δρα Τζέφρι Κάρπικε του πανεπιστημίου Περντιού των ΗΠΑ, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Science». Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες είναι ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι διδασκαλίας στη τάξη, που περιλαμβάνουν την απομνημόνευση χρονολογιών και κλίσεων ανωμάλων ρημάτων, είναι καλύτερες στο να αποτυπώνουν τις γνώσεις στο νου των μαθητών, σε σχέση με άλλες πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους που αποφεύγουν την απομνημόνευση.
Οι μαθητές που καλούνται να απαριθμήσουν, να απαγγείλουν κλπ. τα μαθήματά τους λίγο μετά την ανάγνωσή τους, τα θυμούνται μετά καλύτερα (βραχυπρόθεσμη μνήμη), σε σχέση με όσους απλώς τα έχουν διαβάσει πολλές φορές, απέδειξε η έρευνα. Αυτή η διαδικασία φαίνεται να αποτυπώνει τα δεδομένα καλύτερα στην μνήμη, από όπου ανακαλούνται αργότερα με μεγαλύτερη ευκολία, ακόμα και μετά το πέρασμα αρκετού χρόνου (μακροπρόθεσμη μνήμη). Σε αυτό το πλαίσιο, τα συχνά προφορικά ή γραπτά τεστ (άλλος ένας παραδοσιακός «φόβος και τρόμος» των μαθητών) φαίνεται να βελτιώνουν τη μάθηση.

http://www.newsbeast.gr/

Τέλος εποχής για τα Daihatsu σε Ελλάδα και Ευρώπη!!!

Από την 1η Φεβρουαρίου σταματούν οι πωλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη!!!

Η ιαπωνική εταιρεία Daihatsu εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή αγορά, λόγω του αυξημένου κόστους, των επερχόμενων ρητρών γύρω από τις εκπομπές CO2, αλλά και τη βουτιά που παρουσίασαν οι πωλήσεις της το περσινό έτος.
Στην Ευρώπη, άρα και στην Ελλάδα, οι πωλήσεις αυτοκινήτων Daihatsu σταματούν από την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Η ελληνική εισαγωγική εταιρία, Agripan, η οποία αντιπροσωπεύει την εταιρεία πάνω από δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε σε συνέντευξη της, ότι θα συνεχίσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη και after sales υπηρεσίες στους 60.000 κάτοχους αυτοκινήτων.

Ούφο πάνω απ' τον Πύργο Ηλείας!!!

ΔΕΙΤΕ: Οι ΕΛ επιστρέφουν!!!

Η πρώτη μαρτυρία Α.Τ.Ι.Α. στους Ελληνικούς αιθέρες για το 2011 έρχεται από έναν κάτοικο ενός κοντινού χωριού στον Πύργο Ηλείας. Αρχές Ιανουαρίου, ο μάρτυρας κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το άγνωστο αντικείμενο και δήλωσε:
«Ξαφνικά όλα τα φώτα και οι ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι άρχισαν να τρεμοπαίζουν, μέχρι που έπεσε το ρεύμα. Αμέσως βγήκα έξω και είδα ένα φωτεινό αντικείμενο να κινείται στον ουρανό, πολύ κοντά μου. Τότε πήρα το τηλέφωνό μου και άρχισα να το καταγράφω. Ήταν στρογγυλό λαμπρό λευκό και αθόρυβο. Η κίνησή του ήταν τόσο γρήγορη που στην αρχή δεν ήξερα τι κατέγραφα. Μένω κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και έχω καταγράψει αρκετές φορές τέτοια αντικείμενα».
Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι από το Νοέμβριο του 2010 βλέπει και καταγράφει σε φωτογραφίες ή video παρόμοια άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα στην ευρύτερη περιοχή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αναζήτηση «Στεναχωρημένος» ο Μιχάλης του Master Chef

Άλλα σχέδια έκανε…

Κέρδισε την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού, των συμπαικτών του και των κριτών που αναγνώρισαν το ταλέντο του, ενώ έχασε για μία ψήφο τον τίτλο του «Master Chef». Όλα αυτά όμως, λίγη σημασία έχουν για τον Μιχάλη, μπροστά στις εξελίξεις στην προσωπική του ζωή που τρέχουν αστραπιαία!
Όπως αποκάλυψε στην τηλεοπτική κάμερα, τον τελευταίο καιρό είναι… «στεναχωρημένος», αφού έμαθε πως η γυναίκα του θα του χαρίσει κοριτσάκι. «Ήθελα να είναι γιος για να τον παίρνω στο γήπεδο», είπε αστειευόμενος ο Μιχάλης και κοίταξε με λατρεία στη συνέχεια την αγαπημένη του, που προσπαθούσε να κρυφτεί από τον «φακό».

Η απεργία «γεμίζει» την Τούμπα!

Οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων «κλείνουν το μάτι» στον ΠΑΟΚ!!!

Παράθυρο ελπίδας στον ΠΑΟΚ από τις απεργίες των δικηγόρων! Λόγω των κινητοποιήσεών τους δεν εκδικάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα η υπόθεση του «Δικεφάλου του Βορρά» για τα επεισόδια στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό και υπήρξε αναβολή για την επόμενη Τρίτη.
Εάν όμως υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις, όπως φημολογείται, τότε οι Θεσσαλονικείς θα παίξουν σίγουρα με κόσμο τον επαναληπτικό Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ανεξάρτητα πάντως, από την τύχη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Τούμπα θα είναι γεμάτη στο προσεχές ματς του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ξάνθη. Η κίνηση των εισιτηρίων είναι πολύ καλή και φαίνεται ότι οι φίλοι της ομάδας θέλουν να τονώσουν ψυχολογικά τους παίκτες ενόψει και των ντέρμπι που έπονται με Άρη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Πηγή: sport-fm.gr

Τον Αντωνίου και γρήγορα!

Τον Αντωνίου και γρήγορα!

Μπουνιές έπεσαν μεταξύ του Λάντο Φουσού και του Σταμπολζίεφ, στη διάρκεια της προπόνησης του Παναθηναϊκού και ο πρώτος αναμένεται να δει την πόρτα της εξόδου. Επί Αντωνίου, πάντως, τέτοια χαλαρότητα δεν υπήρχε! Αφού έφτασαν μέχρι αυτό το σημείο οι Νέοι, η κατάσταση στον Παναθηναϊκό πρέπει να θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.

Ο Φουσού αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από το συγκεκριμένο πειθαρχικό παράπτωμα, με τον Σταμπολζίεφ να έχει υποστεί κάταγμα στη μύτη που θα τον αφήσει εκτός για δέκα ημέρες!
http://www.sportdog.gr

Φλώρινα: Εκδήλωση – αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη!!!

Σήμερα, 21 Ιανουαρίου, διοργανώνεται στη Φλώρινα εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη.
Το αφιέρωμα διοργανώνουν η Ένωση Φιλολόγων και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Π.Ε. Φλώρινας και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεωντου Δήμου Φλώρινας (στο Νέο Δημοτικό Πάρκο) στις 7:30 μ.μ Θα μιλήσουν οι Θεοδόσης Νικολαΐδης, Φιλόλογος, «Ψηφίδες της ζωής και του έργου του Ν. Καζαντζάκη», Γεώργιος Στασινάκης, Πρεσβευτής Ελληνισμού και Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, «Η επικαιρότητα της σκέψης του Ν. Καζαντζάκη», και Δημήτριος-Χαράλαμπος Γουνελάς, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ., «Η ιδέα της ελευθερίας στο έργο του Καζαντζάκη».
Αποσπάσματα από τα έργα του Ν. Καζαντζάκη θα διαβάσουν οι Φιλόλογοι Σοφία Ζαχαροπούλου και Αναστασία Σταμπουλίδου
http://www.agelioforos.gr

«Δεν είναι μέρος η Ελλάδα για ποδόσφαιρο»!!!

Μαύρη πέτρα έριξε πίσω του ο Μαρέσκα!!!

Τα «καλύτερα» είχε να πει ο Έντσο Μαρέσκα για τον καιρό που αγωνιζόταν στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Μάλαγα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θεωρεί τη χώρα μας, ως παράδειγμα προς αποφυγήν, ενώ ο ίδιος προκειμένου να φύγει δεν υπολόγισε ούτε τα χρήματα που θα έχανε.

Ο Έντσο Μαρέσκα άφησε να εννοηθεί πώς στη χώρα μας δεν ένιωθε… ποδοσφαιριστής: «Στην Ελλάδα παίζαμε σε γήπεδα με άδειες κερκίδες, αλλά υπήρχε δίχτυ προστασίας, ενώ ο αγωνιστικός χώρος ήταν γεμάτος με χώμα. Δεν είναι μέρος για παίκτες, οι οποίοι είχαν κάποια στιγμή της ζωής τους σημαντικές παραστάσεις. Για το λόγο αυτό δεν είχα κανένα πρόβλημα να χάσω λεφτά, λύνοντας το συμβόλαιό μου. Ήθελα πολύ να αγωνιστώ στο ισπανικό ή στο ιταλικό πρωτάθλημα», δήλωσε ο 32χρονος μέσος.
Πηγή: sport-fm.gr

«ξεσκόνισμα» στην ΑΕΚ!!!

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το τμήμα οικονομικού εγκλήματος
Την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για το πόρισμα ορκωτών ελεγκτών στην ΠΑΕ ΑΕΚ.
Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής και άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και να εντοπιστούν οι δράστες των αδικημάτων.
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της Εισαγγελίας Αθηνών, που ερευνά όλες τις σοβαρές υποθέσεις με οικονομικό υπόστρωμα.

Τους έπιασε στα πράσα ο απατημένος σύζυγος !!! Σάλτο μορτάλε από τον τρίτο όροφο ο εραστής!

Ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αγαπά όμως και τον νοικοκύρη και εν προκειμένω ο εραστής και η... ερωτιάρα σύζυγος την πάτησαν, αφού τους έπιασε επ' αυτοφόρω ο σύζυγος στο κρεβάτι. Η ελκυστική σαραντάρα, σύζυγος στελέχους γνωστής εταιρίας, γνώρισε πριν έξι μήνες ένα συνομήλικο της, ο οποίος έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή της.
Εκείνη, έμεινε γοητευμένη από τον όμορφο άντρα, ενώ αυτός, αν και είχε μόνιμο δεσμό, δε δίστασε να κάνει παράνομη σχέση με την εν λόγω κυρία. Η ερωτική τους ζωή πήγαινε κάτι παραπάνω από περίφημα, μέχρι που τους αντιλήφθηκε ο απατημένος σύζυγος.
Η γυναίκα προσπάθησε να ντυθεί, ενώ αυτός προσπάθησε να προστατευτεί. Ο εραστής βγήκε στο μπαλκόνι και θεώρησε ότι η σωτηρία του ήταν ένα δέντρο στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Όπως γράφει η Espresso, πήδηξε από τον τρίτο όροφο, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί από τα κλαδιά με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα στα πόδια, στα πλευρά και με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Μηνύσεις δεν πρόκειται να γίνουν, αφού υπάρχει «νομικό κενό» σε τέτοιου είδους θέματα...

Πηγή

Ολυμπιακός: Παθιασμένος ο Μοδεστό!

Ένας με τον κόσμο του Ολυμπιακού αισθάνεται ο Φρανσουά Μοδεστό, αφού μοιράζονται το ίδιο πάθος...
... Με δηλώσεις του στην εφημερίδα "Πρωταθλητής" ο Γάλλος αμυντικός των ερυθρολεύκων έδωσε απαντήσεις για την έως τώρα εμπειρία του στην Ελλάδα:
«Όπως ξέρετε είμαι από την Κορσική. Γι αυτό είμαι τόσο παθιασμένος. Έχουμε την ίδια καρδιά και το ίδιο πάθος με τον κόσμο, αλλά και όσους ζουν εδώ. Όταν παίζουμε εντός έδρας πραγματικά το απολαμβάνω. Αισθάνομαι υπέροχα. Είναι φανταστικός ο κόσμος του Ολυμπιακού. Ξέρω τα έχετε ακούσει κι άλλες φορές αυτά, αλλά τα λέω αληθινά. Τα πιστεύω. Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει. Μου έλειπε αυτό στις άλλες ομάδες που έπαιξα και ειδικά στη Μονακό όπου ο κόσμος ήταν ελάχιστος και καθόλου παθιασμένος».
Στη συνέχεια ο πρώην άσος της Μονακό τόνισε: «Όταν η ομάδα δεν τα πάει καλά, όπως είχε συμβεί με τον Πανσερραϊκό, φωνάζουν περισσότερο και μας κρατούν ζωντανούς. Μας δίνουν δύναμη και ώθηση να προσπαθήσουμε περισσότερο, να μην τα παρατήσουμε. Αυτό είναι σημαντικό. Όταν μπαίνω στο Καραϊσκάκη και βλέπω όλο αυτόν τον κόσμο και αυτό το πάθος δεν μπορώ παρά να παρασυρθώ και εγώ μαζί τους. Νομίζω ότι μοιάζουμε τελικά πολύ με τον κόσμο του Ολυμπιακού».
Όσο για το αν είναι ευτυχισμένος στην Ελλάδας είπε: «Είμαι ευτυχής εδώ. Ο σύλλογος είναι μεγάλος, καταπληκτικός. Έκανα εξαιρετική επιλογή τελικά και όσο περνάει ο καιρός αισθάνομαι και πιο σίγουρος για αυτό», ενώ για το γκολ και την εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ πρόσθεσε: 

«Καλύτερα να μην είχα σκοράρει και να κερδίζαμε. Έπρεπε να κερδίσουμε. Το αξίζαμε. Μπορούσαμε να κερδίσουμε άνετα αλλά… Ήμασταν άτυχοι σε πολλές φάσεις. Η μπάλα σταματούσε συνεχώς στο δοκάρι. Και αυτοί σε μια φάση που έκαναν έβαλαν γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο όμως».
Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τον επαναληπτικό: «Έχουμε την πείρα και την ποιότητα ως ομάδα να κερδίσουμε στην έδρα τους και να προκριθούμε. Θέλω προσωπικά όπως και όλη η ομάδα, πολύ αυτό το νταμπλ. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και να είναι όλοι σίγουροι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το καταφέρουμε». 

karxarias

Πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης και στο Βόλο!!!

Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Πρόκειται για 56χρονο Βολιώτη που νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ την Τετάρτη επιβεβαιώθηκε το στέλεχος του ιού Η1Ν1 στο δείγμα φαρυγγικού επιχρίσματος που είχε ληφθεί.
Ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπουλείου με συμπτώματα πνευμονίας. Οι γιατροί ανησύχησαν για την βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του και γνωρίζοντας πως στελέχη του ιού της νέας γρίπης «κυκλοφορούν» ακόμη στην ατμόσφαιρα, έλαβαν από τον άνδρα φαρυγγικό και ρινικό επίχρισμα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πρόκειται για περιστατικό νέας γρίπης.
Την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε το κρούσμα, το οποίο αποτελεί και το πρώτο για φέτος στο νομό Μαγνησίας. Ο 56χρονος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης.
Πηγή: taxydromos.gr

Βαρύς ο «φόρος» αίματος στα Τρίκαλα!!! Πολλά τα τροχαία ατυχήματα!!!

Κατά το 2010 σημειώθηκαν στο νομό Τρικάλων 58 τροχαία με τον αριθμό των παθόντων να ανέρχεται στα 77 άτομα. Πρόκειται για τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας Τρικάλων για το 2010 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, την περασμένη χρονιά σημειώθηκαν 10 θανατηφόρα στα οποία έχασαν την ζωή τους 17 άτομα. Παράλληλα το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 10 σοβαρά ατυχήματα με ισάριθμους παθόντες. Επίσης σε 38 τροχαία τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά 50 άνθρωποι.
Από τους προαναφερόμενους αριθμούς το 54% περίπου των ατυχημάτων συνέβησαν στην πόλη των Τρικάλων και στους συνοικισμούς της, το 10% στην εθνική οδό (ε.ο.) Τρικάλων - Λάρισας, το 14% στην ε.ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων, το 10% στην ε.ο. Τρικάλων - Άρτας, το 5% στις περιφερειακές οδούς του νομού και το 7% στο υπόλοιπο δίκτυο της αρμοδιότητας της Τροχαίας. Από τα εμπλεκόμενα δε, οχήματα το 45% ήταν δίκυκλα.
Σε διάφορα κομβικά και μη σημεία του νομού Τρικάλων βρέθηκαν και την περασμένη χρονιά τροχονόμοι, πραγματοποιώντας χιλιάδες ελέγχους, συμβάλλοντας στην αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.
Το 2010 βεβαιώθηκαν 9.366 γενικές παραβάσεις. Συνέπεια αυτών ήταν να αφαιρεθούν 1.007 άδειες ικανότητας οδήγησης και κυκλοφορίας μετά πινακίδων.
Παράλληλα καταγράφηκαν 3.805 επικίνδυνες παραβάσεις. Από τον προαναφερόμενο αριθμό 1.444 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, 387 αντικανονικό προσπέρασμα, 32 παραβίαση προτεραιότητας, 74 κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 341 οδήγηση σε κατάσταση μέθης, 451 παραβίαση σηματοδότη, 48 κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο, 352 μη χρήση ζώνης ασφάλειας, 80 μη χρήση προστατευτικού κράνους, 237 στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και 359 χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Το 2010 βεβαιώθηκαν 2.762 ειδικότερες παραβάσεις. Από αυτές οι 147 βεβαιώθηκαν σε οδηγούς λεωφορείων, 1.600 σε οδηγούς φορτηγών (υπέρβαρο, μη ασφαλής φόρτωση και φθαρμένα ελαστικά) και 1.015 σε οδηγούς δικύκλων (θόρυβοι, επικίνδυνοι ελιγμοί).

Πηγή

Άνδρας κατηγορείται για βιασμό 37χρονου στην Άμφισσα!!!

Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την απολογία του στον ανακριτή!

Με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε έναν 37χρονο να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, και αφού τον οδήγησε σε ερημική περιοχή στον Ελαιώνα Φωκίδας, τον βίασε.
Ο λόγος για έναν 50χρονο, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμφισσας το απόγευμα της Κυριακής, μετά από καταγγελία του θύματος.
Εναντίον του φερόμενου ως δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Άμφισσας, ο οποίος αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απολογία του στον ανακριτή. 

Κληρώσεις διαιτών Δ' Εθνικής 3ου Ομίλου 18η Αγωνιστική

ΑΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ - ΕΘΝ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:
Τ. Καλανζής, Π. Οικονόμου, Β. Ζαχάρος (Λάρισας)
ΣΒΟΡΩΝΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ: 
Δ. Κρητικός, Α. Βερτόπουλος, Ι. Γεωργίου (Θεσσαλίας)
ΓΑΛΑΤΙΝΗ ΚΟΖ. - ΠΥΡΣΟΣ ΓΡΕΒ:
Η. Αναστασίου, Β. Μαντζάνας, Γ. Κομισοπούλου (Λάρισας)
ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ - ΚΑΣΤΩΡ:  
Ι. Πάνος,  Σ. Ζαμπαλάς, Μ. Κολλιάκη (Ηπείρου)
ΛΕΥΚΑΔΙΑ ΗΜ. - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦ.:
Ι. Χανίδης, Ε. Πετρέντζης, Γ. Μαρκουλής (Μακεδονίας)
ΣΕΙΡΗΝΑ ΓΡΕΒ. - ΝΑΟΥΣΑ: 
Ι. Σωσώνης, Β. Κουτσόβουλος, Γ. Λιτοσελίτης (Φθιώτιδας)
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ:
  Π. Αλατζάς, Γ. Μανωλάκης, Θ. Μαυρίδης (Πέλλας)
ΟΛΥΜΠΟ
Σ ΛΕΠΤ.: ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ
:
  Ε. Γρατσάνης, Γ. Ράπτης, Ν. Μανούρας (Τρικάλων)

Β' ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Ιανουαρίου
15:00  Αναγέννηση Καρδίτσας-ΟΦΗ
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κυριακή 23 Ιανουαρίου
15:00  Παναιτωλικός-Αγροτικός Αστέρας
Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
 
15:00  Λεβαδειακός-Τρίκαλα
Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
 
15:00  Πιερικός-Ηλιούπολη
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
 
15:00  ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός
Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)
 
15:00 Βέροια-Πανθρακικός
Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας)

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου
18:00  Εθνικός Αστέρας-Καλλιθέα
Διαιτητής: Συμεών Κοσικίδης (Αθηνών)
 
19:00  Θρασύβουλος-Διαγόρας
Διαιτητής: Γιώργος Γιαννουλάκης (Χανίων)

Ε.Π.Σ. Γρεβενών - Ορισμοί διαιτητών Α' 14η αγωνιστική & Β' 12η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ:  22/01/2011
Α΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
14η αγωνιστική

ΓΗΠΕΔΟ: ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ
ΚΤΗΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΗΡΑΧΗΣ – ΚΑΜΒ. ΔΕΣΚΑΤΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΛΕΞΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ:ΚΑΡΠΕΡΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ – ΑΡΗΣ ΜΗΛΙΑΣ
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑ-ΒΛΑΧΑΚΗΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ: ΙΤΕΑΣ
ΝΕΟΧΩΡΙ – ΑΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΥ
ΛΑΖΟΓΚΑ-ΦΩΛΙΑΣ-ΡΑΤΖΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ:ΔΗΜΗΤΡΑΣ
ΑΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑΣ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΕΠ
ΔΡΟΒΑΤΖΗΚΑΣ-ΡΟΤΣΙΚΑΣ-ΖΟΥΜΠΟΥΚΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ
ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΤΕΑΣ
ΛΕΚΚΑΣ-ΡΙΓΚΟΣ –ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ:ΚΙΒΩΤΟΥ
ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ – ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΝΤΙΝΗΣ
ΞΕΝΗ ΤΡΙΠΛΕΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ:  22/01/2011
Β΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
12η αγωνιστική

ΓΗΠΕΔΟ:ΜΕΓΑΡΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ – ΑΟ ΑΜΕΡΟΥ ΜΗΛΙΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ-ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ Ε –ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ:  23/01/2011
Β΄Ερασιτεχνική Κατηγορία Ε.Π.Σ. Γρεβενών
12η αγωνιστική

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ – ΔΟΞΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
ΔΡΟΒΑΤΖΗΚΑΣ-ΡΟΤΣΙΚΑΣ-ΝΤΟΛΙΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ:ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ
ΠΑΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΚΟΣ – Μ.Α. ΤΡΙΚΟΚΚΙΑΣ
ΛΑΖΟΓΚΑ-ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ-ΜΠΑΜΠΑΜΤΣΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ: ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΝΕΩΝ ΠΑΛΙΟΥΡΙΑΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΝΔΡΟΥ
ΡΑΤΖΑΣ-ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ-ΛΙΑΚΑΣ

ΓΗΠΕΔΟ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ
ΜΑΥΡΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ – ΠΑΟ ΦΕΛΛΙΟΥ
ΒΛΑΧΑΚΗΣ-ΓΚΟΛΙΑΣ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Φώτης Μπαζάκας

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 
 15:00 Φωκικός-Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών
Διαιτητής: Λάμπρος Βλιώρας (Λάρισας)
 Κων/νος Λαφαντζής (Πιερίας)
 Διονύσης Ατματζίδης (Πιερίας)
4ος Γιάννης Γκαραγκάνης (Πιερίας)
 
15:00 Εορδαϊκός-Αναγέννηση Επανωμής
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
 Στέφανος Κυρβέης (Σερρών)
 Τάσος Χατζημωϋσιάδης (Ξάνθης)
4ος  Ενγκίν Κιγιτζής (Λάρισας)
 
 15:00 Μακεδονικός-Κοζάνη
Διαιτητής: Χαράλαμπος Σελεμίδης (Πέλλας)
Γιάννης Σίπκας (Πέλλας)
 Τάσος Λαζαρίδης (Κιλκίς)
4ος Βησσαρίων Πασλαμούσκας (Πέλλας)
 
 15:00 Αετός Σκύδρας-Τύρναβος
Διαιτητής: Δημήτρης Πρασατζής (Δράμας)
 Δημήτρης Παπακύπης (Μακεδονίας)
 Χρήστος Καράμπουλας (Πιερίας)
4ος Γιώργος Βρέσκας (Ημαθίας)
 
15:00 Ναυπακτιακός Αστέρας-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Διαιτητής: Γιάννης Κακριδής (Κορίνθου)
 Γιάννης Κριτσιώνης (Κορίνθου)
 Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορίνθου)
4ος Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορίνθου)
 
 15:00 Καλλονή-Νίκη Βόλου
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ.
Αττικής)
Θανάσης Τζωρτζάκος (Δυτ.
Αττικής)
 Παναγιώτης Κασσαβέτης (Δυτ.
Αττικής)
4ος  'Αγγελος Ζαραβίνος (Αθηνών)
 
 15:00 Εθνικός Φιλιππιάδας-Δόξα Κρανούλας
Διαιτητής: Δημήτρης Κατσιμίγγος (Αθηνών)
 Μιχάλης Δόσης (Αθηνών)
 Βασίλης Λιόνας (Αιτ/νίας)
4ος  Παναγιώτης Κέκελος (Αιτ/νίας)
 
15:00 Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Ζάκυνθος
Διαιτητής: Νίκος Οικονόμου (Χαλκιδικής)
 Σωτήρης Λιώλιας (Έβρου)
 Γιώργος Χαμαλίδης (Θράκης)
4ος Δημήτρης Δραγάτης (Χαλκιδικής)

* Ρεπό: Πόντιοι Κατερίνης

«Μοίρασε» 9.366 κλήσεις η τροχαία Τρικάλων το 2010!!!





Αφαιρέθηκαν 1.007 διπλώματα οδήγησης καθώς και πινακίδες οχημάτων!
Συνολικά 9.366 γενικές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σημειώθηκαν στο νομό των Τρικάλων το 2010, με αποτέλεσμα να αφαιρεθούν 1.007 διπλώματα οδήγησης καθώς και πινακίδες οχημάτων.


Οι αποκαλούμενες «επικίνδυνες παραβάσεις» του Κ.Ο.Κ. ήταν 3.805 και στην κορυφή της λίστας ήταν η υπερβολική ταχύτητα με 1.444 κλήσεις.
Ακολουθούν παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (451), αντικανονικό προσπέρασα (387), χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης (359), μη χρήση ζώνης ασφαλείας (352), οδήγηση σε κατάσταση μέθης (341), οδήγηση χωρίς δίπλωμα (237), οδήγηση δικύκλου χωρίς κράνος (80), κίνηση στο αντίθετο ρεύμα (74), κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο (48) και παραβίαση προτεραιότητας (32).\
Στις ειδικότερες παραβάσεις που ήταν 2.762, «πρωταθλητές» ήταν οι οδηγοί φορτηγών με 1.600 (υπέρβαρο φορτίο, μη ασφαλή φόρτωση φορτίου, φθαρμένα ελαστικά κ.λ.π.), ακολουθούν με 1.015 οι οδηγοί δικύκλων (θόρυβος εξάτμισης, επικίνδυνοι ελιγμοί κ.λ.π.) και με 147 οι οδηγοί λεωφορείων.
Πηγή: trikalanews.gr

Πανιώνιος: Τα «ερυθρόλευκα πιστόλια» θα ξαναχτυπήσουν!!!

Θέλει να σκοράρει και κόντρα στον ΠΑΟ ο Μήτρογλου!!!

Μετά το «τρίποντο» κόντρα στον Άρη, ο Κώστας Μήτρογλου κατά τη βράβευσή του ως πολυτιμότερου παίκτη της 18ης αγωνιστικής επισήμανε πως στόχος του Πανιωνίου είναι η νίκη και με τον Παναθηναϊκό.
Στην πρώτη του εμφάνιση με την κυανέρυθρη φανέλα ο Κώστας Μήτρογλου κατάφερε να πετύχει δύο γκολ και να οδηγήσει τον Πανιώνιο σε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Άρη στο «Βικελίδης». Η εμφάνισή του αυτή του έδωσε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της 18ης αγωνιστικής. Το βραβείο στον νεαρό επιθετικό παρέδωσε ο Νόνι Λίμα, μια παλιά δόξα του Πανιωνίου. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη βράβευση ο Μήτρογλου ανέφερε: «Ήταν πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Άρη. Πήραμε ψυχολογία. Έχουμε ένα δύσκολο ματς την Κυριακή και θα τα δώσουμε όλα. Ο Πανιώνιος σε κάθε ματς έχει στόχο τη νίκη για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία».
Για το βραβείο το οποίο του απονεμήθηκε σχολίασε: «Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που έβγαλαν τις πάσες για να πετύχω τα δύο τέρματα. Ομολογώ πως δεν περίμενα πως στο ντεμπούτο μου θα σκοράρω δύο φορές. Aυτή η εμφάνιση μας ανέβασε την ψυχολογία».
Όσο για το επόμενο ματς της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό είπε: «Δεν υπάρχει επιπλέον κίνητρο. Στόχος μας είναι η νίκη όπως και σε κάθε ματς. Είμαι έτοιμος».
Από την πλευρά του ο Νόνι Λίμα, ο οποίος έκανε τη βράβευση, είπε απευθυνόμενος στον επιθετικό του Πανιωνίου: «Συγχαρητήρια, πάντα τέτοια και εύχομαι να βγεις ο καλύτερος σκόρερ της ομάδας και να βοηθήσεις τον Πανιώνιο που σε χρειάζεται».

«Κλείνει» Δερμιτζάκη ο Αστέρας!

Ο Παύλος Δερμιτζάκης θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, αφού έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τους Αρκάδες.
Ο νεαρός προπονητής έχει ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας όμως εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 24/1).
Ο Δερμιτζάκης είναι ελεύθερος και πρόσφατα έφτασε μια ανάσα από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας. Πλέον από την επόμενη Δευτέρα και μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αναμένεται να υπάρξει το τελικό ραντεβού των δύο πλευρών για να επιτευχθεί η οριστική συμφωνία.
Πηγή: sportfm.gr

Στους δρόμους και οι αγρότες!!!

Κινητοποιήσεις από τις 24 Ιανουαρίου!!!

Συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από τις 24 Ιανουαρίου προγραμματίζουν οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα οικονομικά μέτρα που πλήττουν το εισόδημά τους.
Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί τους αγρότες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στις 5 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Agrotica και στα κοινά συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ στις 10 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα.

Πηγή

Επεισόδια και στην εκδίκαση του αγώνα ΠΑΣ Γιάννενα-ΟΦΗ


Το 3ο ημίχρονο της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννενα με τον ΟΦΗ ήταν εξίσου επεισοδιακό με τα προηγούμενα 2. Η εκδίκαση της υπόθεσης στην πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή περιελάμβανε ύβρεις εκατέρωθεν, φωνές, διαπληκτισμούς και σκηνές απείρου... ελληνικού κάλους.
"Ελεεινός ψεύτης και θεατρίνος", ήταν τα λόγια των ανθρώπων του ΠΑΣ που αφορούσαν τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη, για τον οποίο ισχυρίζονται ότι δεν δέχθηκε επίθεση από τον οπαδό που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το αντίθετο, επικαλούμενοι το βίντεο του αγώνα.
Στον αντίποδα, η πλευρά των Κρητικών είχε μαζί της αρκετούς φίλους του ΟΦΗ (μικρομέτοχοι της ΠΑΕ) και τον Νίκο Μαχλά, ο οποίος άσκησε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα για διαστρέβλωση των συνθηκών τέλεσής του, με στόχο να τιμωρηθούν οι Γιαννιώτες (που είχαν νικήσει με 1-0) και ο ΟΦΗ να πάρει τη νίκη στα χαρτιά. "Μέχρι και ντους έκαναν οι παίκτες κατά τη διάρκεια των διακοπών", ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην αίθουσα, στη διαδικασία η οποία απειλήθηκε επίσης με διακοπή πολλές φορές και διήρκεσε περίπου 3 ώρες.

Κούδας: Δεν είναι φαβορί ο ΠΑΟΚ (video Αφιέρωμα)


Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Κούδας, μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο "Μεγαλέξανδρος" του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε προς χρειάζεται προσοχή εν όψει του επαναληπτικού και πρόσθεσε πως ο "δικέφαλος του βορρά" δεν είναι σε θέση να κάνει πρωταθλητισμό.
Οι δηλώσεις Κούδα στην "ΕΡΑ Σπορ"
Για τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ
"Ήταν μεγάλη η πάσα, έγινε εκπληκτικό κοντρόλ, το τάιμινγκ σε αυτές

Πρόστιμο 21.500 ευρώ σε εταιρείες πώλησης μελιού!!!

Πρόστιμα συνολικού ύψους 21.500 ευρώ επέβαλαν οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον κλάδο του μελιού.
Ειδικότερα, δυο εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υπέπεσαν σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας, ορισμένες που συνιστούν παραπλάνηση του καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο επιχειρήσεις είναι η REGINA - Κουρνατίδης Χρ. Νικόλαος στην οποία σημειώνεται ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη και η καπετάνιος ΑΕΒΕ και η συγγενής της εταιρεία Μ. Σιμιτζή - Βογιατζής ΟΕ.
Οι εταιρείες πωλούσαν μέλι ως ελληνικό, χωρίς όμως να διαθέτουν στοιχεία της χώρας προέλευσης του μελιού επί των τιμολογίων, των συσκευασιών, αλλά και των πινακίδων, δηλαδή χωρίς στοιχεία, που να αποδεικνύουν την ελληνικότητα του προϊόντος.
Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με την Επαγγελματική Ένωση Μελιού για την τροποποίηση και βελτίωση της Αγορανομικής Διάταξης σε ό,τι αφορά την προστασία των καταναλωτών από παραπλανήσεις αλλά και της βελτίωσης των άρθρων για τη διακίνηση του ελληνικού μελιού.

Ο καιρός σήμερα

Βροχές αναμένονται για σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου...
Αττική
Σποραδικές βροχές με την θερμοκρασία να φτάνει τους 13-14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Βροχές με την θερμοκρασία να φτάνει τους 11-12 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό.
Βόρεια Ελλάδα
Βροχές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 4-12 βαθμούς Κελσίου.
Κεντρική & Νότια Ελλάδα
Βροχές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 7-13 βαθμούς Κελσίου.
Δυτική Ελλάδα
Βροχές με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 8-13 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη & Νησία Αιγαίου
Βροχές με την θερμοκρασία να φτάνει τους 13-16 βαθμούς Κελσίου.

Tης ΑΕΚ τα τρελά συνεχίζονται!!! Γιατί αρνήθηκε την πρόταση συνεργασίας ο Ισλανδός!


Βιβλίο πρέπει να εκδώσουν στην ΑΕΚ με τα όσα τρελά συμβαίνουν στην ομάδα. Η «Ένωση» ήταν ένα βήμα πριν την απόκτηση του Γιον Φιόλουσον αλλά ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός αρνήθηκε την πρόταση συνεργασίας λόγω… εγκυμοσύνης.
Η σύντροφος του 22χρονου ποδοσφαιριστή αναμένεται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί τον Απρίλιο. Για αυτόν ακριβώς τον «τρυφερό» λόγο, ο Φιόλουσον θέλει να είναι στο πλευρό της, σε αυτή την χαρούμενη και σημαντική στιγμή της ζωής τους. Έτσι θα συνεχίσει να φορά την φανέλα της Φραμ.
Να υπενθυμίσουμε πως ο μελλοντικός πατέρας είχε έρθει για να δοκιμαστεί υπό το βλέμμα του Μανόλο Χιμένεθ. Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να μην τρελάθηκε με το ταλέντο του αλλά με την έλλειψη στόπερ που υπάρχει στην ομάδα, άναψε το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η ΑΕΚ έχει ξεμείνει μόνο με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Δέλλας, Μανωλάς, Νασούτι) αφού πριν λίγες ημέρες ο Καλαμιώτης παραχωρήθηκε δανεικός στην Νίκη Βόλου.
Πηγή: sportfm.gr

Χωρίς θέρμανση τα δημοτικά σχολεία της Πτολεμαΐδας!


Αγώνας δρόμου για να δοθεί λύση στο πρόβλημα!
Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν δημοτικά σχολεία της Πτολεμαΐδας, αφού λόγω της περικοπής κονδυλίων δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να προμηθευτούν καύσιμα.
Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας μετά τη σύσκεψη στο 7ο δημοτικό Σχολείο της πόλης όπου το πρόβλημα με την θέρμανση είναι οξύ θα απευθυνθεί στη δημοτική Αρχή Εορδαίας αλλά και στην περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Έλενα Ζυγούρη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα αφού η έγκριση νέων επιχορηγήσεων αναμένεται στα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται...Σαν σήμερα, το 1898, η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο!


Την περίοδο από το 1881 μέχρι το 1897 ο Τρικούπης ξεκινάει μια εντατική ανορθωτική και εκσυγχρονιστική προσπάθεια της χώρας. Για την ολοκλήρωση όμως των μεγάλων έργων που έγιναν απαιτούνταν χρήματα τα οποία αντλήθηκαν από διάφορα δάνεια.
Ωστόσο, μετά το 1890 οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες άρχισαν να γίνονται δυσμενείς και για τη Ελλάδα με αποκορύφωμα την πτώχευση που κήρυξε ο πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης την 1η Δεκεμβρίου 1893. Οι ξένοι κεφαλαιούχοι και τραπεζίτες τηρούσαν σκληρή στάση απαιτώντας την άμεση καταβολή όλου του χρέους. Έτσι, στις 21 Ιανουαρίου η Ελλάδα τίθεται επίσημα υπό τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (ΔΟΕ).
Η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου ανέλαβε την οικονομική διοίκηση της Ελλάδας στις 28 Απριλίου 1898. Η πρώτη απόφαση της Επιτροπής ήταν να χρησιμοποιήσει τις βασικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Χώρας για την εξόφληση του χρέους. Η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου έθεσε υπό τον έλεγχο της και τις προσλήψεις, τις μεταθέσεις και προαγωγές των υπαλλήλων του στενού Δημοσίου τομέα.