ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τα πέντε κλικ που οδηγούν στον... κεραυνοβόλο έρωτα!

Τι μας κάνει «κλικ» και συμπαθούμε αμέσως κάποιους ανθρώπους και όχι κάποιους άλλους; ...
Γιατί νιώθουμε πολύ κοντά με ορισμένους, αν και τους γνωρίζουμε ελάχιστα, και πώς είναι δυνατό να ερωτευθούμε κάποιον άγνωστο με την.πρώτη ματιά;
Σύμφωνα με το νέο βιβλίο των ψυχολόγων Ρομ και Ορι Μπράφμαν αυτό το συναίσθημα δεν είναι απλώς κοινό για όλους τους ανθρώπους, αλλά εξηγείται επιστημονικά. Οπως εξηγούν οι βρετανοί συγγραφείς, «κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, συντρέχουν πέντε πολύ συγκεκριμένοι παράγοντες».

Κλικ 1: ειλικρίνεια
Ο πρώτος παράγων είναι η ειλικρίνεια: όταν είμαστε «ανθρώπινοι και ανοιχτοί» ο άνθρωπος που είναι απέναντί μας χαλαρώνει και είναι εύκολο να μας συμπαθήσει, ακόμη και να μας ερωτευθεί. Επιπλέον όταν και οι δύο αποκαλύπτουν καλοπροαίρετα ποιοι είναι δημιουργείται ένα ιδανικό περιβάλλον οικειότητας, που σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται καιρό για να δημιουργηθεί, εξηγούν οι Μπράφμαν.

Κλικ 2: η εγγύτητα
«Η εγγύτητα μπορεί επίσης να... κάνει θαύματα. Αν θέλετε να κάνετε “κλικ” σε κάποιον, φροντίστε να βρεθείτε κυριολεκτικά όσο πιο κοντά του γίνεται» λένε οι βρετανοί συγγραφείς. Γνωρίζοντας κάποιον σιγά σιγά ή συναντώντας τον συχνά σε ένα ουδέτερο περιβάλλον, όπως το γραφείο ή το πολυκατάστημα της γειτονιάς, δημιουργείται μια οικειότητα που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια ουσιαστική σχέση.

Κλικ 3: ο μαγνητισμός
Το τρίτο «κλειδί» είναι αυτό που οι Μπράφμαν αποκαλούν «μαγνητισμό», το σεξαπίλ. Το εκπέμπουμε όταν νιώθουμε δικαιολογημένη αυτοπεποίθηση, πίστη στις ικανότητές μας και άνεση με τον εαυτό μας. «Αν αυτό είναι κάτι που γίνεται εμφανές σε μια συζήτηση, τότε είμαστε πολύ κοντά στο ΄΄κλικ΄΄» γράφουν στο βιβλίο.

Κλικ 4 : ομοιότητες
Γκρεμίζοντας τον μύθο ότι τα ετερώνυμα έλκονται οι δύο ψυχολόγοι δίνουν έμφαση στις ομοιότητες, όχι στις διαφορές. Οσο πιο πολλά κοινά ενδιαφέροντα έχουμε με κάποιον τόσο πιο εύκολο είναι να αναπτύξουμε βαθιά σχέση μαζί του, λένε! « Είμαστε “προγραμματισμένοι” από τη φύση έτσι ώστε ανάμεσα σε μια ομάδα ατόμων να ψάχνουμε εκείνο που μας μοιάζει περισσότερο. Οταν αναγνωρίζουμε ομοιότητες με έναν ξένο, έστω και υποσυνείδητα, νιώθουμε αμέσως έλξη και συμπάθεια», εξηγούν!

Κλικ 5 : κοινές εμπειρίες
Το να μοιραστούμε κοινές εμπειρίες με τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει, μας φέρνει ακόμη πιο κοντά. Μάλιστα οι δύο ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι "όσο πιο αντίξοες είναι οι κοινές ενπειρίες, τόσο πιο δυνατός είναι ο δεσμός που δημιουργείται μεταξύ εκείνων που τις μοιράζονται", με αποτέλεσμα οι δύο άνθρωποι να ενώνονται και να αναπτύσσονται μεταξύ τους πιο ισχυροί δεσμοί. 
Δείτε περισσότερα θέματα

Σου έπεσε το μαγιό...

Μία βουτιά είπε να κάνει η Michelle Rodriguez και οι παπαράτσι εκεί, την περίμεναν στη γωνία, φωτογραφίζοντας κάθε στιγμή της.
Η 32χρονη ηθοποιός, πάντως, φαίνεται να το απολαμβάνει.
Δείτε περισσότερα θέματα

Αστεία και άλλα με την σύλληψη του Στρος Καν!

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την σύλληψη του Στρος Καν για απόπειρα βιασμού και το τι γίνεται στο διαδίκτυο από -χιουμοριστικά- σχόλια δεν περιγράφεται.Με αφετηρία το επώνυμο του επικεφαλής του ΔΝΤ δημιουργήθηκαν ένα σωρό λογοπαίγνια, όπως το: «Αυτή πήγε να Στρος και αυτός πήγε να Καν» και το «Τι σου Στρος Καν μάνα μου;»!!!
Εκτός από αυτά, έχουν δημιουργηθεί και πολλά κουίζ, όπως ποιος θα είναι ο δικηγόρος που θα εξετάσει το DNA του; Αυτός που εξέτασε και του Πασχάλη και διάφορα τέτοιου είδους.
Πάντως, δεν έπαψαν και οι αναφορές στην χώρα μας, όπως το «Πέρασε την καμαριέρα για την Ελλάδα» και άλλα παρόμοια, ενώ ήδη έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook με απολαυστικά σχόλια.
Ενδεικτικό: Στρος Καν προς καμαριέρα: Μην στρώσ’ καν!!!
Εν τω μεταξύ, με αυτά και με εκείνα έχει επανέλθει στο προσκήνιο ένα παλαιότερο χιουμοριστικό βίντεο - αφιέρωμα στο Στρος Καν. H παρωδία βασίστηκε στο τραγούδι Roxette των Police και κυκλοφορεί στο youtube...
Δείτε το βίντεο!

star 

Ποια τραγουδίστρια έκανε πλαστική σε σημείο σοκ;

Εκεί που… «καίγεται πολύ» (όπως λέει και το τραγούδι) ένιωσε… όχι το φιλί, άλλα το νυστέρι του πλαστικού χειρούργου, γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια.Όλες οι γυναίκες προσέχουν την εξωτερική τους εμφάνιση.
Η επώνυμη τραγουδίστρια του Ελληνικού πενταγράμμου όμως πήγε το θέμα λίγο παρακάτω και έτσι αποφάσισε να καλλωπίσει και το… ευαίσθητο σημείο της. Η επέμβαση που πραγματοποίησε ήταν τύπου «ανόρθωσης» στο εξωτερικό σημείο των γεννητικών της οργάνων. Έτσι, τώρα με ανανεωμένη διάθεση (και όχι μόνο) θα συνεχίσει να γοητεύει τον αντρικό πληθυσμό, αφού από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο καλλιτεχνικό στερέωμα ήταν από τις πολύ hot παρουσίες της Ελληνικής showbiz.
gossip-tv 
Δείτε περισσότερα θέματα

ΧΧΧ τσόντες του Στρος Καν, ατάκες, ανέκδοτα

Τσόντες με τον Στρος-Καν κάνουν την εμφάνιση τους παντού, ενώ ατάκες και ανέκδοτα με τον Στρος Καν δίνουν και παίρνουν από τη στιγμή της σύλληψης του.Χαμός σε facebook και twitter με τη σύλληψη του Στρος Καν, καθώς τα αστεία πέφτουν βροχή.
Διαβάστε τα καλύτερα ανέκδοτα-ατάκες για τον Στρος Καν που έχει γίνει παγκόσμιο πρώτο θέμα.
Η βιομηχανία του σεξ πήρε μπρος με την υπόθεση Στρος Καν και άρχισαν να γυρίζονται οι πρώτες ταινίες αισθησιακού και όχι μόνο περιεχομένου.
Οι τίτλοι τσόντας που θα δούμε σύντομα με τον Στρος Καν και την καμαριέρα είναι:
1. Σκύψε χρεωκοπημένη
2. Μ(ου)νιμόνιο 2
3. Τράπεζες ερμητικά κλειστά
4. Ο γητευτής των βρωμο-ομολόγων
5. Τι σου (Στρος) Καν Ελλάδα μου.
6. Το ΔΝΤ θα στο σφυρίξει τρεις φορές
7. Δουνουτουπουτανικός
Ανέκδοτα-ατάκες για τον Στρος Καν:

1. Σε ποια χώρα έγινε η επίθεση του Στρος Καν στην καμαριέρα που της ζητούσε στοματικό έρωτα;
Στις Π-ΗΠΑ
2. Ποια είναι η πρώτη εξέταση στην οποία υποβλήθηκε ο Στρος Καν από την Αστυνομία;
Επιμήκυνση χρέους και πέους.
3. Τι ζήτησαν οι δικηγόροι του;
Αναδιάρθρωση των κατηγοριών.
4. Ποια είναι η πιθανότερη ποινή στον Στρος Καν;
Θα τον εξετάζει κάθε τρίμηνο τρόικα αμερικανών αστυνομικών.
5. Ποιος είναι ο δικηγόρος του;
Ο Έλληνας που ήταν για το DNA του Πασχάλη.
6. Τι έκανε το Σάββατο βράδυ στο ξενοδοχείο ο Στρος Καν ;
Έβλεπε Γιουρο-Βύζιον.
7. Γιατί έκανε επίθεση στην καμαριέρα;
Διαφώνησαν για τον Λούκας Γεώρκα.
8. Τι φώναζε στην καμαριέρα;
Της έλεγε βρωμοομόλογα
9. Πως καταλάβανε ότι ήταν δικό του το κινητό στην σουίτα;
Βρήκαν 118 αναπάντητες κλήσεις από τον Γιώργο.
11. Η Μέρκελ τι είπε που θα τον συναντούσε αργότερα;
Πάντα ήταν άτυχη στα αισθηματικά της.
12. Πως αλλιώς το λένε το τεστ DNA που έκαναν στον Στρος Καν;
«Στρές τεστ»
13. Πως θα λένε πλέον το ΔΝΤ;
«DNA»
14. Ποια ήταν τα πρώτα λόγια του Στρος Καν στην καμαριέρα;
«Στρώ’ Κάτ’ κι έρχομαι»
15. Τιι απάντησε η καμαριέρα;
«Ούτε Στρος Κατ’ ούτε Στρος Πάν»
16. Έλεγε και συνθήματα στην σουίτα ο Στρος Καν σε κατάσταση παροξυσμού;
Ναι, «Δουνουτού είναι εδώ, σηκωμένο, δυνατό»
17. Από που είναι η καμαριέρα;
Από την Ιρλανδία.
18. Γιατί πήρε σαν δικηγόρο και τον δικηγόρο του Μάικλ Τζάκσον;
Γιατί άλλαξε 18 χρώματα όταν τον συνέλαβαν.
19. Ποιο γεγονός είναι πρωτοφανές;
Οι αστυνομικοί δεν έβαλαν του έβαλαν χειροπέδες, αλλά του τα κλείδωσαν με λουκέτο.
20. Ποια η αγαπημένη στάση του Στρος Καν;
Η στάση πληρωμών
21. Η καμαριέρα δεν πρόλαβε να στρως καν
Δείτε περισσότερα θέματα

Κάπνιζαν χασίς… μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Ζευγάρι… κάπνιζε μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αλλά το θέμα δεν είναι ότι άναψε κάποιο τσιγάρο, αλλά… χασίς!
Το πρωτότυπο περιστατικό έγινε στην Ηλεία στο δρομολόγιο Πύργος-Βάρδα. Το περίεργο είναι ότι όλοι είχαν καταλάβει τι είχε συμβεί εκτός από τον οδηγό που είχε ανοιχτό το παράθυρο! Το ζευγάρι, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν σε άθλια κατάσταση αποβιβάστηκε στη Βάρδα όπου εκεί το περίμενε ένα αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Δείτε περισσότερα θέματα

ΣΟΚ: Αποπλάνησε 7χρονο παιδί που έπαιζε - Το παρέσυρε στο σπίτι του!

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία, παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης 7χρονου παιδιού από ηλικιωμένο στο Αρώνι Ακρωτηρίου. O 66χρονος φερόμενος ως δράστης, σύμφωνα το flashnews.gr, πλησίασε το 7χρονο αγγελούδι νωρίς χθες το βράδυ (15-05-2011) και με τη χρήση σωματικής βίας, το πήρε από την πλατεία του χωριού που έπαιζε με φίλους του και το πήγε στο σπίτι του.
Οι προσπάθειές του έγιναν αντιληπτές και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που τον συνέλαβε άμεσα.
Σημειώνεται οτι στην καταγγελία προέβη ο πατέρας του 7χρονου ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας και ερευνάται αν ο συλληφθείς έχει προβεί στην αποπλάνηση και άλλων παιδιών.  
Δείτε περισσότερα θέματα

Η καμαριέρα δεν πρόλαβε να στρως καν!

Αγαπημένη σελίδα των χρηστών του Facebook μέσα σε λίγα 24ωρα έχει γίνει αυτή με τίτλο...
«Η καμαριέρα δεν πρόλαβε να στρως καν», η οποία φυσικά αναφέρεται στο «πέσιμο» του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην καμαριέρα στην Αμερική. Ήδη περίπου 5.000 άτομα έχουν κάνει εγγραφή και καταθέτουν τα αν μη τι άλλο ξεκαρδιστικά σχόλιά τους.
Δείτε περισσότερα θέματα

ΔΕΙΤΕ: Ένας πύργος από βιβλία!

Ο δημοφιλής Αργεντινός καλλιτέχνης Marta Minujin δημιούργησε ενα σπειροειδή πύργο της Βαβέλ... ύψους 25 μέτρων, κατασκευασμένο από 30.000 βιβλία γραμμένα σε διάφορες γλώσσες! Αυτή η σύγχρονη εκδοχή του Πύργου της Βαβέλ σχεδιάστηκε για τον εορτασμό του χαρακτηρισμού του Μπουένος Άιρες, ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2011 απο την UNESCO. Ο πύργος αποτελείται από ένα σπειροειδές μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο βρίσκονται βιβλία όλων των ειδών, από λεξικά και εγκυκλοπαίδειες μέχρι εγχειρίδια λογισμικού και κλασικά μυθιστορήματα, οργανωμένα σε έξι επίπεδα.

Nέα καταγγελία απόπειρας βιασμού για Στρος Καν!

Νέα καταγγελία απόπειρας βιασμού από τον Στρος Καν είναι έτοιμη να κατατεθεί από μια Γαλλίδα δημοσιογράφο.
Η δημοσιογράφος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες.
Μέχρι στιγμής έχει αποκαλύψει πως το συμβάν έλαβε χώρα πριν από 9 χρόνια το καλοκαίρι του 2002, όταν εκείνη πήγε να του πάρει συνέντευξη.
Η δημοσιογράφος είπε πως δεν κατήγγειλε τον Στρος Καν λόγω οικογενειακής φιλίας που είχαν, όμως τώρα μετά το τελευταίο συμβάν σκέφτεται να τον καταγγείλει!
Δείτε περισσότερα θέματα

Η αγαπημένη στάση του Ντομινίκ Στρος Καν

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να μπει ο Άρης στον Ταύρο και ο «ζωηρούλης» Ταύρος...
Ντομινίκ έπεσε θύμα των αχαλίνωτων ορέξεων του. Καθώς ο πλανήτης πλησίαζε τον Ήλιο του βρέθηκε να κυνηγάει γυμνός την καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel που ...τόλμησε να προκαλέσει τον ανδρισμό του. Και αφού η «αχάριστη» δεν του κάθισε, προχώρησε πολύ περισσότερο, συνηθισμένος μάλλον σε ανάλογες πρακτικές. Τα ρεπορτάζ και η ίδια η καταγγελία της παθούσας στο NYPD αναφέρονται σε βιασμό και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, ένας φρενιασμένος «κόκορας» θα αντιμετωπιζόταν ίσως με περισσότερη «κατανόηση» αφού το νομοθετικό πλαίσιο είναι ακόμη προσαρμοσμένο στην αρσενική επικυριαρχία. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, δικαιολογίες του τύπου «αυτή τα ήθελε» ήταν -και είναι ακόμη- εξόχως αποδεκτές όχι μόνον στα δικαστήρια αλλά και στην λαϊκή συνείδηση. Και ανάλογα περιστατικά κατέληγαν συχνά στην διαπόμπευση του θύματος και όχι του θύτη.

VIDEO: Συγκλονιστικό το προτελευταίο επεισόδιο της σειράς «Νησί»

Οι Σπιναλογκίτες αποβιβάζονται στην Πλάκα. Οι Πλακιώτες τούς υποδέχονται με συγκίνηση και χαρά.
Η αρρώστια νικήθηκε! Οι αγώνες και οι αγωνίες γιατρών και ασθενών ανταμείφθηκαν... Τ ο γλέντι ανάβει. Η πρόταση του Κυρίτση στη Μαρία κάνει την ευτυχία και των δυο τους μεγαλύτερη. Η 'Αννα κι ο Αντρέας, φτάνοντας στην Πλάκα, καυγαδίζουν. Εκεί θα παιχτεί η τελευταία πράξη ενός δράματος όπου θύτης και θύμα τυφλωμένοι από το πάθος τους θα κλείσουν κάθε πόρτα στη λογική και θα ορίσουν τις μοίρες τους αλλά και τις μοίρες των οικογενειών τους. Η οικογένεια Βανδουλάκη διαλύεται... Η Μαρία, για άλλη μία φορά, παραμερίζει τις δικές της επιθυμίες προκειμένου να είναι μαζί με τον πατέρα της που τόσο έχει βασανιστεί... Η αγάπη του γιατρού Κυρίτση όμως, είναι πολύ δυνατή και επίμονη... 'Ισως οι δυο τους να έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν μαζί την ευτυχία.

gossip-tv.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Τα play off και play out της Football League

Μετά το τέλος της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου ξεκαθάρισαν οι θέσεις των play off και play οut, ενώ η ομάδα που θα ακολουθήσει την Καλλιθέα στη Football League 2 είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, στα play off ανόδου θα παίξουν ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός, τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας, ενώ όπως είναι γνωστό ο Παναιτωλικός και τα Γιάννινα κέρδισαν την απευθείας άνοδό τους στη μεγάλη κατηγορία.


Στα play out για την παραμονή θα κοντραριστούν η Ηλιούπολη, ο Ιωνικός, ο Θρασύβουλος και ο Εθνικός.

Βαθμολογία play offs 
ΟΦΗ 4
Τρίκαλα 2
Λεβαδειακός 2
Δόξα Δράμας 0


Βαθμολογία play out 
Ιωνικός 1
Θρασύβουλος 0
Ηλιούπολη 0
Εθνικός 0

Βέβαια υπάρχει και το θέμα με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων, αφού σήμερα θα γίνει η εκδίκαση των εφέσεων, ενώ οι αποφάσεις αναμένονται το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη. Πρωτόδικα πήραν άδεια οι Λεβαδειακός και Τρίκαλα, ενώ απορρίφθηκαν οι φάκελοι του ΟΦΗ και της Δόξας Δράμας. Επιπλέον ο φάκελος των Τρικάλων παραπέμφθηκε για επανεξέταση στη δευτεροβάθμια επιτροπή, με τη ΒΕΡΟΙΑ… να περιμένει στη γωνία!
Τέλος, εκκρεμεί η καταγγελία της Καλλιθέας για το παράτυπο των χειμερινών μεταγραφών του Ιωνικού και του Εθνικού.
Δείτε περισσότερα θέματα

Εξάσφαιρος ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς! Μίνι απολογισμός για τον 3ο Όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Περιφερειακό πρωτάθλημα ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς,καθώς οι ''γουναράδες'' φιλοδώρησαν με ''εξάρες'' το Μακεδονικό Φούφας αποζημιώνοντας τους φιλάθλους τους που έμειναν πιστοί μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και παίρνοντας τη ρεβάνς για το 2-1 του πρώτου γύρου!

Εκ των κορυφαίων και σκόρερς για την ερυθροκίτρινη αρμάδα υπήρξαν οι Θωμάς Τομόπουλος ( 2), Στάθης Αλεξανδρίδης ( 2) , Νίκος Τζιώτζης και Γιώργος Μαντζάνας ενώ άκρως ενθαρρυντική ήταν η επιστροφή του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην αγωνιστική δράση μετά από την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη!

Μετά το θρίαμβο αυτό, οι ''γουναράδες'' τερμάτισαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 24 συνολικά νίκες, εκ των οποίων οι 14 εντός και οι 10 εκτός έδρας, 4 ισοπαλίες ( 2 εντός & 2 εκτός) και 6 ήττες από τις οποίες μόλις η μια στο γήπεδο τους. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως η ομάδα της Καστοριάς είχε την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας σημειώντας 92 (!) τέρματα καθώς και την τρίτη καλύτερη άμυνα δεχόμενη 28 τέρματα, κατά βάση στις εκτός έδρας αναμετρήσεις ( 19).

Παράλληλα, στην κορυφή της λίστας των συμμετοχών ισοψηφούν οι Πέτρος Τάντσης, Δημήτρης Σαββαϊδης και Γιώργος Τσαμτσάκης που αγωνίστηκαν σε 31 συνολικά παιχνίδια, σημειώνοντας απουσία από τρεις μόλις αγώνες! Στον πίνακα των σκορερς δεσπόζει ο Στάθης Αλεξανδρίδης με 17 συνολικά τέρματα, ενώ ακολουθούν οι Νίκος Τζιώτζης ( 14) , Γιώργος Μαντζάνας ( 10), Δημήτρης Παπαδόπουλος ( 8), Γιώργος Τσαμτσάκης ( 8), Αντώνης Πετρόπουλος ( 6) , Πέτρος Τάντσης ( 5),Πέτρος Τσούκλης ( 5), Βασίλης Αναγνωστόπουλος ( 4), Χρήστος Παναγιωτίδης ( 3), Θωμάς Τομόπουλος (3) και Δημήτρης Στασινόπουλος (2). Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά του Νίκου Καλαφάτη , του Διονύση Λίτσκα, του Βασίλη Ντίσιου, του Δημήτρη Σαββαϊδη και του Αργύρη Μπάτζιου οι οποίοι σημείωσαν από ένα τέρμα έκαστος।.

Από εκεί και πέρα, πρωταθλητής και κάτοχος της μοναδικής θέσης που οδηγεί στη Football League αναδείχθηκε και τυπικά ο Βατανιακός που επικράτησε στο ντέρμπι-φιέστα της Νάουσας με 2-0. Στη μάχη της παραμονής, χαμόγελα επικρατούν στο στρατόπεδο του Κάστωρα που δραπέτευσε από το μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών με το εμφαντικό 2-4 και θα αγωνιστεί για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα!
Πέραν των δυο ομάδων της πόλης της Καστοριάς, τη συμμετοχή τους στο νέο περιφερειακό πρωτάθλημα εξασφάλισαν , επίσης, η Νάουσα, ο Εθνικός Βατερού,ο Πυρσός Γρεβενών, η Αλεξάνδρεια, τα Λευκάδια Ημαθίας, η Νίκη Αγκαθιάς και ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς। Τον περιφερειακό στίβο αποχαιρέτισαν ο Σβορώνος, η Γαλατινή, ο Εθνικός Κατερίνης, η Σειρήνα Γρεβενών, ο Μακεδονικός Φούφας, η Πεντάβρυσος, ο Άρης Λόφων και η Σιάτιστα.
Στη θέση των προαναφερομένων θα αγωνιστούν η Κοζάνη ( υποβιβάστηκε από τη Γ' Εθνική), η Αστραπή Μεσοποταμίας ( Πρωταθλήτρια Ε।Π.Σ. Καστοριάς), η Ακαδημία Πλαταμώνα ( Πρωταθλήτρια Ε.Π.Σ. Πιερίας), ο Π.Α.Ο.Κ. Αλεξάνδρειας ( Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Ημαθίας), τα Γρεβενά Αεράτα ( Πρωταθλήτρια Ε.Π.Σ. Γρεβενών), ο Περδίκκας ( Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Κοζάνης) και ο Ακρίτας Αχλάδας ( Πρωταθλητής Ε.Π.Σ. Φλώρινας).
Κλείνοντας, με δυο προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μ' ένα φιλικό αγώνα μ' αντίπαλο τον Παναργειακό την Παρασκευή θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Α.Γ.Σ. Καστοριάς, ενώ το Σαββατοκύριακό 28/29 Μαϊου 2011 η Ε.Π.Σ. Καστοριάς έπειτα από πρωτοβουλία του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή της Καστοριάς κ. Κόλλια θα πραγματοποιήσει τουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στη μνήμη του Ταμ Λάρυ και προς τιμήν της προσφοράς του στο Καστοριανό ποδόσφαιρο.
Ρεπορτάζ: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου
Δείτε περισσότερα θέματα

Στην Δ' Εθνική η Ακαδημία Πλαταμώνα!

Ακαδημία Πλαταμώνα - Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 4 - 1
Η Ακαδημία Πλαταμώνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό των play off της Α' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας και είναι από το βράδυ της Τετάρτης η πρωταθλήτρια ομάδα, κερδίζοντας την άνοδο στην Δ' Εθνική Κατηγορία.
Στην συνάντηση στο δημοτικό γήπεδο των Ν. Πόρρων με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας η ομάδα του Σάκη Λιάγκα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κέρδισε δίκαια, ενώ οι φιλοξενούμενοι του Δημήτρη Παπούλα φωνάζουν μάλλον "δίκαια" για το δεύτερο τέρμα καθώς χαρακτηρίζουν "αυστηρό" το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Ευθυμιάδης σε μαρκάρισμα του Τατόλα στον Μακράκη μέσα στην περιοχή.
Φάσεις και γκολ
Στο 1' ο Χρυσόπουλος πήρε την πάσα από τον Καλαμπάκα, σούταρε διαγώνια όμως ο Κουδουνας μπλόκαρε σωστά τοποθετημένος.
Στο 5' ο Ταρασιάδης απέφυγε και τον Κουδουνά, πλάσαρε όμως ο Κουϊμτζίδης απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει την γραμμή του τέρματος.
Στο 10' ο Κουδουνάς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ταρασιάδη ύστερα από σέντρα του Χρυσόπουλου.
Στο 13' ο Καλαμπαλίκης γύρισε στον Γιατζιτζόγλου το σουτ του τελευταίου όμως ήταν άστοχο και πέρασε άουτ.
Στο 15' η Ακαδημία ανοίγει το σκορ. Ο Κουμουρτζής εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Δασκαλόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουδουνά.
Στο 41' η Ακαδημία κερδίζει πέναλτι. Ο Τατόλας μάρκαρε τον Μακράκη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Ευθυμιάδης έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Καλαμπάκας ευστόχησε και έγραψε το 2 - 0.
Στο 45' ο Κουδουνάς απομάκρυνε το πλασέ του Καλαμπάκα και αμέσως μετά το πλασέ του Ταρασιάδη πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Κουδουνά.
Στο 58' ο Μακράκης ανατρέπεται από τον Τατόλα και οι γηπεδούχοι κερδίζουν δεύτερο πέναλτι. Ο Ταρασιάδης εκτέλεσε σωστά και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3 - 0.
Στο 59' ο Κουδουνάς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ στην κίνηση του Ταρασιάδη.
Στο 64' το δυνατό σουτ του Μακράκη μετά από πάσα του Καλαμπάκα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Κουδουνά και κατέληξε άουτ.
Στο 65' ο Γιατζιτζόγλου πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια του Νικολαϊδη.
'στο 67' ο Κουδουνάς απομάκρυνε προσωρινά το σουτ του Ταρασιάδη και το νέο σουτ κατέληξε άουτ, αφού πρώτα κτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Αχιλλέα.
Στο 76' ο Μακράκης - Χρυσόπουλος άλλαξαν την μπάλα και μετά την σέντρα του τελευταίου ο Κουμορτζής έγραψε το 4 - 0 με κοντινό πλασέ.
Στο 77' ο Μπαγγέας στόπαρε την μπάλα μετά από πάσα του Μπάκα και με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 4 - 1.
Στο 81' μετά από κεφαλιά πάσα του Μπαγγέα ο Μπουργιάς πλάσαρε όμως ο Αποστολιός απομάκρυνε στην γραμμή του τέρματος τον Νικολαϊδη σε κόρνερ.
Στο 90' ο Νικολαϊδης διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Γεμενετζίδη.
Διαιτήτευσαν την αναμέτρηση οι κ.κ. Ευθυμιάδης, Καραϊσαρίδης, ΓΙαμούζης ενώ τέταρτος ήταν ο κ. Παπαργυρίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ακαδημία Πλαταμώνα
Νικολαϊδης, Σδούγκας, Αποστολιός, Δασκαλόπουλος, Κουμουρτζής, Οικονόμου, Μακράκης, Κουντούρης (77' Καλουσίδης), Ταρασιάδης, Καλαμπάκας (77' Τζόβας), Χρυσόπουλος (85' Σινανίδης).
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας
Κουδουνάς, Μπαγγέας, Κόλα, Τατόλας, Κουϊμτζίδης, Τσινιστίδης, Μπουργιάς, Γεμενετζίδης, Καλαμπαλίκης (75' Τσαπράνης), Μπάκας, Γιατζιτζόγλου (88' Χαραλαμπίδης).
Δείτε περισσότερα θέματα στο blog
Πηγή 

ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ - ΓΡΕΒΕΝΑ ΑΕΡΑΤΑ 4-3


Α΄ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε.Π.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ
26η αγωνιστική

14χρονος καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 14χρονος στον Αρωνά Πιερίας κατά τη διάρκεια εκτέλεσης γεωργικών εργασιών.
Το τρακτέρ που οδηγούσε ο 53χρονος πατέρας του εξετράπη από την πορεία του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ιδίου και τον θανάσιμο τραυματισμό του επιβαίνοντος γιου του, ηλικίας μόλις 14 ετών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατερίνης.
Δείτε περισσότερα θέματα

A.O. ΣΕΙΡΗΝΑ - Α.Ο. ΚΑΣΤΩΡ 2-4 φωτορεπορτάζ - σχόλια

Τέλος λοιπόν και στο πρωτάθλημα της Δ΄Εθνικής με το Βατανιακό να ανεβαίνει στη Γ΄Εθνική.
Ο Κάστορας κατάφερε παίρνοντας το διπλό να παραμείνει για 2η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία.
Αντίθετα η Σειρήνα αποχαιρέτισε τη Δ΄Εθνική.
Πολύ καλή εμπερία για τα παιδιά και αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, θεωρώ ότι θα ήταν σίγουρη και η παραμονή.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Απογραφή 2011: Γιατί αρνούνται να απογραφούν

Αναστάτωση επικρατεί στη Λαμία με την απογραφή 2011, αφού σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, ολόκληρες γειτονιές της Λαμίας μετακινούνται οργανωμένα σε γειτονικούς νομούς από όπου έλκουν την καταγωγή τους για να απογραφούν εκεί.
Ενώπιον του δημοτικού συμβουλιου καταγγέλθηκε ότι «αρνούνται στη Λαμία να ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους στους ανθρώπους της απογραφής λέγοντας ότι θα υπογραφούν στα χωριά τους». Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου αποκαλύφθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται ακόμη και τηλεφωνική απογραφή.
«Τα προηγούμενα δέκα χρόνια πληρώσαμε ακριβά ως πόλη αυτή τη μαζική μετακίνηση σε άλλες περιοχές» υπογραμμίζει ο δήμαρχος της Λαμίας, ο οποίος σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν πρόκειται να πάρει κανείς βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο αν δεν προσκομίσει πέραν όλων των άλλων και την απόδειξη ότι έχει απογραφεί στη Λαμία.
Συγχρόνως ανακοίνωσε ότι θα διερευνηθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο δήμος και δεν αποκλείει να καταθέσει ακόμη και μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας συγκεκριμένα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο Δήμος.
«Εμείς θέλουμε ο καθένας να απογραφεί στον τόπο του. Είμαστε αναγκασμένοι όμως να φτάσουμε στα άκρα από τη στιγμή που βλέπουμε παρόμοιες κινήσεις οι οποίες είναι και οργανωμένες και σύμφωνα με αυτές ολόκληροι οικισμοί της Λαμίας θα αποτυπώνονται με ακατοίκητα σπίτια» υπογραμμίζει ο Γιώργος Κοτρωνιάς.
Τέλος, με επιστολή του στην ΕΛΣΤΑΤ, ο δήμαρχος ζήτησε να διακοπεί η απογραφή σε συγκεκριμένες περιοχές την Κυριακή, επειδή -όπως λέει- «έχουν οργανωθεί μέχρι και εκδρομές για να γίνουν απογραφές στα καφενεία».
Πηγή
Δείτε περισσότερα θέματα

Οι απαντήσεις των σημερινών θεμάτων

Θέματα με μεγάλες απαιτήσεις από τους υποψήφιους της τεχνολογικής κατεύθυνσης ήταν τα σημερινά, στα Μαθηματικά. ΄Οπως είπαν οι υποψήφιοι...
ήταν σαφώς δυσκολότερα από πέρυσι, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι απαιτούσαν πολύ χρόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα άλλωστε ήταν η σωστή διαχείριση του τρίωρου που είχαν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι.
Όσο για την Λογοτεχνία που διαγωνίζονταν επίσης σήμερα οι υποψήφιοι, η εξεταστική επιτροπή επέλεξε Διονύσιο Σολωμό και την Επτανησιακή Σχολή, καθώς και ερωτήσεις κλιμακούμενης δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση οι ερωτήσεις και τα θέματα, όπως σχολιάζουν υποψήφιοι και καθηγητές, είναι περισσότερο απαιτητικά από πέρυσι.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στα Μαθηματικά
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Λογοτεχνία
πηγή Πρώτο Θέμα

Έρχονται νέες βροχές από το απόγευμα!

Αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χωρα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά.
Πιο αναλυτικα
Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στην κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 12 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 09 έως 21 βαθμούς
Στη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βραδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς αλλα στις βορειότερες περιοχές η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και το απόγευμα στα δυτικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλός με νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους 4 με 5 και το απόγευμα στα βόρεια 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 14 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί αποπ 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.newsit
Δείτε περισσότερα θέματα

Η μεγαλύτερη τούρτα παγωτό στον κόσμο!

Τα 30 χρόνια της λειτουργίας της θέλησε να γιορτάσει μία εταιρεία παρασκευής παγωτών στον Καναδά.Με στόχο να μπει στο βιβλίο Γκίνες, η Dairy Queen αποφάσισε να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη τούρτα παγωτό στον κόσμο. Και το κατάφερε!
Η τούρτα γιγαντιαίων διαστάσεων ζυγίζει πάνω από 10 τόνους αφού χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 9.000 κιλά παγωτού, 90 κιλά κέικ αλλά και αρκετά κιλά από μπισκότα.
Και όλα αυτά από -μόλις- 22 εργάτες!
Star
Δείτε περισσότερα θέματα

Ηλεία: Πρώην αστυνομικός κακοποίησε μέχρι θανάτου, άλογο που εγκυμονούσε!

Στο εδώλιο θα καθίσει πρώην αστυνομικός που έσυρε επί δύο χιλιόμετρα το άλογό του με το αυτοκίνητό του τον Ιανουάριο του 2010 στο χωριό Πλάτανος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Δικηγόροι μέλη φιλοζωικών σωματείων και φιλόζωοι πίεσαν επί ένα χρόνο ώστε να μην ξεχαστεί το θέμα και να προχωρήσει η δίκη του δράστη.
Στις 3 Ιανουαρίου του 2010, ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου το έδεσε στο αυτοκίνητό του και το έσυρε στην άσφαλτο. Αν και το άτυχο ζώο έπεσε, ο οδηγός του αυτοκινήτου συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα επί 2 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να φύγει από τη μία πλευρά του, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα στην κοιλιά του από όπου φαίνονταν τα εντόσθιά του.


Ο ιδιοκτήτης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.


Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές. Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους αποφάσισε, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, την άμεση ευθανασία του για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.


Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. το θηλυκό άλογο εγκυμονούσε! Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων κατέθεσε άμεσα μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του δράστη και είχε δηλώσει τότε: ''Καταδικάζουμε κάθε είδους βάναυση πράξη κακοποίησης ζώων και απαιτούμε την άμεση κατάθεση νέου σχεδίου νόμου, όπου θα προβλέπονται αυστηρές ποινές για την κακοποίηση των ζώων.


Η θεσμοθέτηση νέου νόμου για την προστασία των ζώων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον πώς θα εξηγήσει ο συνταξιούχος αστυνομικός στους δικαστές, πως...''δεν κατάλαβε'' ότι έσερνε άλογο 400 κιλών για δύο και παραπάνω χιλιόμετρα''.
dete
Δείτε περισσότερα θέματα

Σκοτώθηκε ο ολυμπιονίκης Σάμιουελ Γουαντζίρου

Ο «χρυσός» 24χρονος Κενυάτης μαραθωνοδρόμος, Σάμιουελ Γουαντζίρου, σκοτώθηκε, ύστερα από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του. 
Οι κενυατικές Αρχές δήλωσαν πως ο θάνατός του οφείλεται σε πολλαπλά εσωτερικά τραύματα, ενώ προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για ατύχημα ή περίπτωση αυτοκτονίας.


Ο «Σάμι», όπως αποκαλούνταν χαϊδευτικά, ήταν ο πρώτος Κενυάτης που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008.
Zougla
Δείτε περισσότερα θέματα