ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Πασίγνωστος πρόεδρος ΠΑΕ συνελήφθη για χρέη 7 εκ ευρώ στο Δημόσιο

Συνελήφθη ο 64χρονος πρώην πρόεδρος της Παναχαϊκής, Άρης Λουκόπουλος για χρέη στο Δημόσιο σήμερα στο Φαρραί Αχαΐας...
Ο 64χρονος είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με χρέη προς το Δημόσιο 7.271.220 ευρώ!
Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Διάσημος ηθοποιός συχνάζει σε κλάμπ οργίων!

Η ζωή των διάσημων προσώπων δεν είναι τελικά και τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Ο γνωστός πρωταγωνιστής προσφάτως έχει γίνει θαμώνας ενός γερμανικού κλάμπ φετιχιστών προκειμένου να διασκεδάζει ανενόχλητος από τους θαυμαστές του και τους παπαράτσι.
Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο Robert Pattinson των ταινιών «Twilight» βρήκε τυχαία το «KitKatclub», κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Βερολίνο. Οι επισκέπτες απαγορεύεται να φορούν κανονικά ρούχα, ενώ ντύνονται με σφιγκτήρες θηλών, φορέματα με μεταλλικά και δερμάτινα λουριά.

Γνωστή ηθοποιός γραμματέας σε κλινική λόγω ανάγκης! (video)

Γνωστή ηθοποιός εργάζεται ως γραμματέας σε κλινική λόγω ανάγκης από δουλεία. 
Η γνωστή και πολύ αγαπημένη ηθοποιός έδωσε συνέντευξη και η ίδια εξομολογήθηκε ότι: "Ναυάγησε η μια δουλειά μετά την άλλη και μου έτυχε αυτή η πρόταση. Είπα "ναι" αμέσως. Άμα έχεις ανάγκη να δουλέψεις δε λες όχι. Θα το παλέψω για να μείνω...", αποκαλύπτει η ηθοποιός, η οποία διευκρινίζει ωστόσο, πως αν έχει κάποια πρόταση για θέατρο δεν θα την απορρίψει.

Νέα Ζηλανδία: Kατεδαφίζεται ο ιστορικός ναός μετά το σεισμό

Αξιωματούχοι της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν ότι ο καθεδρικός ναός του Κράιστσερτς θα κατεδαφιστεί τελικά, καθώς κρίθηκε ότι οι ζημιές από τον σεισμό του 2011 είναι πολύ εκτεταμένες για να επισκευαστεί.
Ο ναός του 19ου αιώνα αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε πριν από 147 χρόνια. Ο καθεδρικός σχεδόν κατέρρευσε μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2011.

Το… περίεργο φιλί στον αγώνα Γερμανία – Γαλλία (video)

Στη χθεσινή φιλική αναμέτρηση μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, που βρήκε τους «τρικολόρ» να παίρνουν τη νίκη με 1-2, αίσθηση προκάλεσε το φιλί μεταξύ του Mathieu Debuchy και του Olivier Giroud, λίγο μετά την επίτευξη του πρώτου τέρματος της Γαλλίας.
Οι δύο ποδοσφαιριστές βρήκαν το δικό τους τρόπο να πανηγυρίσουν το γκολ, καθώς μετά από ασίστ του Debuchy, ο Giroud βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Δείτε το video με το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Επίθεση αρκούδας σε τουρίστες on camera... (video)

Την σκηνή, κατά την οποία μία αρκούδα grizzly "επισκέπτεται" με άγριες διαθέσεις ομάδα τουριστών στην Αλάσκα...κατέγραψε κάμερα και το θέαμα κόβει την ανάσα.
Οι τουρίστες βρίσκονταν στο Εθνικό πάρκο Katmai στην Αλάσκα, όπου θα μπορούσαν μεταξύ άλλων, να δουν από κοντά πώς συμπεριφέρονται οι αρκούδες grizzly, στο φυσικό τους περιβάλλον.

Kόλπα με μηχανές που θα αφήσουν εποχή! (video)

Τι άλλο καλύτερο από το βλέπουμε μηχανές να καίνε τα λάστιχα τους και να κάνουν τα κόλπα τους δεν θα βρούμε πουθενά αλλού...
Δείτε το video...

Δείτε τι έγινε την ώρα του δελτίου (VIDEO)

Βρε Τι έπαθε η Carol Kirkwood την ώρα που έλεγε τον καιρό στην τηλεόραση...
Δείτε το Video...

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Ισίδωρος Κούβελος

Στο Ωνάσειο για εξετάσεις μετέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, έπειτα από συμπτώματα δύσπνοιας.
TANEA.GR

Πρώτη παγκοσμίως η ελληνική ναυτιλία

Παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο υπό ελληνική διαχείριση στόλος εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο σε αριθμό πλοίων (20% του παγκόσμιου στόλου) όσο και σε μεταφορική ικανότητα.

Βρήκαν στο Ναύπλιο τον αρχηγό των Ελλήνων Anonymous

Ενας από τους 3 που ταυτοποιήθηκαν είχε αναλάβει την ευθύνη για την “επίθεση” στο site της Βουλής
‘Αλλα τρία μέλη της ομάδας Greek Hacking Scene (G.H.S.), έπεσαν στην ψηφιακή παγίδα της Δίωκης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μάλιστα σύμφωνα με τους αστυνομικούς ένας από τους 3 είναι ο αρχηγός της ομάδας και είναι κάτοικος Ναυπλίου.
Μετά από τρείς μήνες ερευνών εντοπίστηκαν ψηφιακά τέσσερα 4 μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων 2 ανήλικοι και 2 ενήλικοι.
Οι αρχές ζήτησαν άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ψηφιακά, ως μέλη της οργάνωσης Greek Hacking Scene (G.H.S), τα τρία από τα άτομα αυτά, ενώ για το τέταρτο άτομο διερευνάται η δράση του.
Μόνο την Πέμπτη οι αστυνομικοί σάρωσαν 7 σπίτια στην Αθήνα, την Τρίπολη, το Ναύπλιο, την Κατερίνη και τη Χαλκίδα.


Κατασχέθηκαν:
18 σκληροί δίσκοι, 5 φορητοί υπολογιστές, 4 router, 2 server, 7 usb stick, πολλά cd και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.
Προέκυψε ότι : τα άτομα αυτά είχαν “εισβάλλει” διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α.
Επίσης, ένας από τους αυτούς έχει αναλάβει την ευθύνη για την «επίθεση» στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
newsit

Η ιστορία του ρεμπέτικου

Το παρακάτω άρθρο είναι μετάφραση από τα αγγλικά ενός άρθρου του Ed Emery. Ο Ed Emery είναι ένας από τους πιο ένθερμους οπαδούς και ερευνητές της ελληνικής μουσικής (και ιδιαίτερα του ρεμπέτικου) στο εξωτερικό.
Είναι ο οργανωτής ενός παγκόσμιου συνεδρίου για το ρεμπέτικο, που γίνεται εδώ και μερικά χρόνια κάθε Οκτώβριο στην Ύδρα, με συμμετοχές πολλών επιστημόνων αλλά και μουσικών από διάφορες χώρες.

Το τελευταίο χειροκρότημα στον αξέχαστο Βασίλη Τσιβιλίκα (videos)

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό Βασίλη Τσιβιλίκα είπαν συγγενείς, φίλοι και συνέδελφοί του στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.
Ο Σπύρος Χατζηνάσιος, ο Μάρκος Σεφερλής, η Άννα Φόνσου, ο Φώτης Μεταξόπουλος, Θάνος Καλλιώρας, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Μαρίνα Τσιντικίδου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Μαρία Ιωαννίδου, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Μαρινέλλα, η Ζωή Λάσκαρη, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιάννης Γιαννάκης είναι λίγοι μόνο από αυτούς που έσπευσαν για το τελευταίο χειροκρότημα σε έναν μεγάλο ηθοποιό και καλό οικογενειάρχη.

Euroleague: Ολυμπιακός – Galatasaray 88-81 (video)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Galatasaray (88-81) και προκρίθηκε στους «8» της Euroleague για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Siena με μειονέκτημα έδρας και θέλει να πάρει ρεβάνς από τους Ιταλούς για τον περσινό αποκλεισμό. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν από το πρώτο κιόλας… δευτερόλεπτο μπροστά στο σκορ και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα.

Αστείες - παράξενες φωτογραφίες!

Δείτε 12 αστείες και παράξενες εικόνες...

Μεγαλειώδης η κινητοποίηση στη Φλώρινα με αίτημα την μείωση τιμών στα καύσιμα

Πρωτοφανή συγκέντρωση για τα δεδομένα της Φλώρινας χαρακτηρίζουν οι τοπικοί φορείς την σημερινή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με βασικό αίτημα τη μείωση των τιμών των καυσίμων σε μια περιοχή που πλήττεται σφοδρά από την κακοκαιρία και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Στο συγκεντρωμένο πλήθος μίλησαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καθώς και εκπρόσωποι της νεολαίας και του πανεπιστημίου ενώ έκκληση για συμμετοχή στη συγκέντρωση είχαν απευθύνει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, οι δήμοι του νομού, εργατικοί, καταναλωτικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι φορείς.

Μανωλάς: Ναυάγησε η μεταγραφή - Επιστρέφει στην ΑΕΚ!

Κι όμως η μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στην Ντνιέπρ δεν ολοκληρώθηκε! Οι άνθρωποι της ομάδας της Ουκρανίας, παρά την αρχική συμφωνία που υπήρχε με την ΑΕΚ και τον ποδοσφαιριστή ζήτησαν από τον Μανωλά να υπογράψει από τώρα για το καλοκαίρι, προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματα που έπρεπε να δώσουν στην Ένωση.

Αυτή είναι η σωσίας της Angelina Jolie! (video)

Όταν τη βλέπεις νομίζεις ότι βλέπεις μπροστά σου την Angelina Jolie! H ισπανίδα Lina Sanz θα μπορούσε κάλλιστα να πάρει τη θέση της γνωστής ηθοποιού σε κάποια από τις ταινίες της.
Η Sanz φαίνεται ότι έχει μελετήσει πολύ πάνω τις εμφανίσεις της Jolie αφού εκτός από την εμφάνιση, οι εκφράσεις της και ο τρόπος που μιλάει θυμίζουν την αμερικανίδα σταρ!
Το συγκεκριμένο βίντεο είχε τραβηχτεί το 2009, όμως τώρα έχει αρχίσει να κάνει θραύση στο διαδίκτυο. Προσέξτε την ομοιότητα ακόμα και όταν λύνει τα μαλλιά της και γυρνάει προφίλ!

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών, κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, με αφορμή την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κατά τη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2012 προέβη ομόφωνα στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Πλούσια αλιεύματα στη λίμνη Πολυφύτου σε πεταλούδα και γριβάδι...

Εξαγωγές πεταλούδας στην Τουρκία και γριβαδιού στη Ρουμανία..
Με πρώτιστο σκοπό την ενίσχυση της ιχθυοπανίδας, το Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εμπλούτισε τη λίμνη Πολυφύτου με 50.000 γόνους πέστροφας.

Τσουχτερά πρόστιμα για το τσιγάρο στην Πτολεμαϊδα!

Στα 600 ευρώ ανέρχεται το κάθε πρόστιμο που επέβαλαν χθες συνεργεία της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας Κοζάνης σε καταστήματα αναψυχής στην Πτολεμαίδα διενεργώντας ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Οι παραβάτες, έχουν το δικαίωμα εντός δέκα ημερών να καταθέσουν ένσταση ώστε να μειωθεί το χρηματικό πρόστιμο στο ήμισυ.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Βγήκε από το κέντρο αποτοξίνωσης η Demi Moore

Καλύτερα φαίνεται πως είναι στην υγεία της η Demi Moore, η οποία βγήκε χθες από το κέντρο αποτοξίνωσης στη Γιούτα που νοσηλευόταν. Η σταρ του Χόλιγουντ, μάλιστα, δεν έχασε χρόνο και σύμφωνα με πληροφορίες έφυγε κατευθείαν για διακοπές προς άγνωστη κατεύθυνση.

Καστανίδης: Προανήγγειλε ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος

Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε ο Χάρης Καστανίδης.
Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος, που διεγράφη επειδή καταψήφισε το νέο Μνημόνιο, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο στον Γ.Παπανδρέου, όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο.
Zougla.gr

Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Τσιβιλίκα

Το τελευταίο αντίο στον γνωστό ηθοποιό Βασίλη Τσιβιλίκα θα πουν στις 3 το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι. Η κηδεία του πολυαγαπημένου καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί από το νεκροταφείο Αμαρουσίου. Ο Βασίλης Τσιβιλίκας απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 70 ετών.

Δείτε την εξέλιξη της Ελλάδας διαχρονικά

Αυτή είναι η εξέλιξη της Ελλάδας διαχρονικά:..

Εβαλε γκολ… ο αέρας!!! (video)

Ενα απο τα πιο περίεργα γκολ μπήκε στο φιλικό Maccabi Haifa – Dynamo Kiev. Ο τερματοφύλακας της Haifa κλώτσησε την μπάλα και ο αέρας του την έφερε...

Tο γηραιότερο πρόβατο στον κόσμο.. έχασε τη ζωή του!!!

Ένα παραπάτημα σε γκρεμό ήταν η αιτία να χάσει την ζωή του το μεγαλύτερο σε ηλικία πρόβατο στον κόσμο!
Η προβατίνα με το παρατσούκλι «The blackface», σε ένα μήνα θα γινόταν 26 ετών, πράγμα σπάνιο για το συγκεκριμένο είδος ζώου. Φανταστείτε ότι τα περισσότερα πρόβατα ζουν περίπου 12 χρόνια…
«Πρόκειται για ένα θλιβερό τέλος», είπε ο 51 ετών ιδιοκτήτης της προβατίνας κ. Maciver και συμπλήρωσε «η τελευταία φορά που γέννησε ήταν πριν 3 χρόνια και μάλιστα είχε κάνει δίδυμα».
Ο κύριος Maciver προσπάθησε να την πουλήσει στο παρελθόν δύο φορές όμως απορρίφθηκε από τον διοργανωτή της δημοπρασίας επειδή είχε πολύ λίπος, ενώ ούτε και η ίδια ήθελε να αλλάξει αφεντικά και προσπάθησε να δραπετεύσει πηδώντας από το τρέϊλερ που την μετέφερε.
Η προβατίνα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους και φυσικά στην οικογένεια που την μεγάλωσε της οποίας και θα λείψει πολύ…
Star.gr

Δήμος της Ισπανίας θα καλλιεργήσει κάνναβη για να ξεπεράσει την κρίση!!!

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκαρφίστηκε ο δήμαρχος μίας μικρής πόλης στην Ισπανία προκειμένου να καταπολεμήσει την ανεργία και να φέρει χρήματα στη τοπική κοινότητα, μίσθωσε μία έκταση γης με σκοπό να καλλιεργηθεί σε αυτή μαριχουάνα.
Να σημειωθεί ότι η αμφίσημη νομοθεσία της Ισπανίας για τη χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού δεν επιτρέπει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, χωρίς να διευκρινίζει αν το επιτρέπει σε ιδιωτικούς έχει οδηγήσει στην ίδρυση ιδιωτικών κλαμπ για το κάπνισμα μαριχουάνας.

Διαιτησία Ε.Π.Σ. Γρεβενών - 16 Αγωνιστικής - Α΄Κατηγορία

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 03/03/2012 ΩΡΑ 3.00 μμ

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ
ΑΦΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ - ΑΡΗΣ ΚΑΡΠΕΡΟΥ

Κληρώσεις διαιτητών Δ' Εθνικής 3ου Ομίλου (16η αγωνιστική)

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΟ οι διαιτητές για τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου.
Αναλυτικά:
Γρεβενά Αεράτα - Αστραπή Μεσοποταμίας
Μίσσας, Κριαράς, Κουκούλη (Καρδίτσας)
Α. Ο. Κάστωρ - Α.Ε. Αλεξάνδρειας
Τσιάκος, Μαραζόπουλος, Σούφης (Θεσπρωτίας)
Φ.Σ. Κοζάνης - Ακαδημία Πλαταμώνα
Αναστασίου Ηλ., Αναστασίου Γ., Νίκζας (Λάρισας)
ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - Α. Ε. Περδίκκα
Υφαντίδης, Παπουλίδης, Ζυμταρούδης (Κιλκίς)
Ακρίτας Αχλάδας - Α.Γ.Σ. Καστοριά
Μυλωνάς, Ιωαννίδης, Γκέκα (Κοζάνης)
Α.Σ. Λευκάδια - Πυρσός Γρεβενών
Γεωργιάδης, Γιουνάν, Ντάρης (Μακεδονίας)

Η σημασία των ονομάτων των πλατειών της Αθήνας

Αμερικής
Περιβάλλεται από τις οδούς Πατησίων, Μηθύμνης, προεκτ. Λευκωσίας και Σπάρτης. Παλαιότερα η πλατεία αυτή λεγόταν «Αγάμων». Το όνομα είχε δοθεί από τον λαό επειδή τότε ήταν ερημική και αποτελούσε κέντρο ερωτικών συναντήσεων και επειδή στο «άθλημα» αυτό επιδίδονταν τότε περισσότερο οι άγαμοι. Αρχικά λεγόταν επίσημα και πλατεία Ανθεστηρίων, επειδή στην περιοχή της, όπου τότε δεν υπήρχε κανένα σπίτι, γιορταζόταν η Πρωτομαγιά.

Δεν θα παίξουν μεταξύ τους στον ημιτελικό ΟΣΦΠ και ΠΑΟ αν προκριθούν στο Final 4

Δύο ελληνικές, δύο ρώσικες, δύο ισπανικές, μία ιταλική και μία ισραηλινή ομάδα απαρτίζουν τα παζλ των playoffs. Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα-Ολυμπιακός κι άλλα δύο ζευγάρια.
Η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε κι οι 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης τσέκαραν τα εισιτήριά τους για τα playoffs.

Μία στις δέκα Ελληνίδες (μόνο;) δέχεται σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία!!!

Μια στις δέκα Ελληνίδες δέχονται ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις έως και βιασμό (5%) από προϊσταμένους η συναδέλφους, ενώ το 85% των εργαζομένων γυναικών στον ιδιωτικό τομέα που υφίστανται σεξουαλική παρενόχληση απολύονται ή παραιτούνται και στο δημόσιο τομέα μετατίθενται σε άλλο τμήμα, τη στιγμή που ο θύτης δεν υφίσταται καμιά επίπτωση.

Κούρεμα στα οδοιπορικά εργαζομένων του ΓΕΣ

Ψαλίδισε το Ελεγκτικό Συνέδριο τα οδοιπορικά (Φύλλα Πορείας) του πολιτικού προσωπικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκαλώντας αναστάτωση στους εργαζόμενους που είδαν να μειώνονται οι ήδη κομμένες αποδοχές τους έως 140 ευρώ το μήνα.
Στο ΓΕΣ διαμηνύθηκε ότι μάλλον πρόκειται για διαδικαστικό θέμα ωστόσο συνδικαλιστές φοβούνται μήπως είναι «παρενέργεια» του ενιαίου μισθολογίου και θα αφορά και άλλους.
Τα οδοιπορικά είναι μια παροχή εδώ και σχεδόν 20 χρόνια. Για σήμερα Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συνάντηση για το θέμα του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Κ. Ζιαζιά με τον αρμόδιο πάρεδρο.
ΤΑ ΝΕΑ

If Britain were Greece. Ακούστε το

Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, δραστικές περικοπές μισθών, δουλειά έως τα 70, ανύπαρκτα κοινωνικά επιδόματα, φόροι, «μαχαίρι» στις δαπάνες στην υγεία, εκπαίδευση και άμυνα... Το BBC διερωτάται ποια θα ήταν η κατάσταση στη Βρετανία εάν κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έπρεπε να εισάγει μέτρα λιτότητας αντίστοιχης κλίμακας με αυτά στην Ελλάδα, και φιλοξενεί ένα φωτογραφικό αφιέρωμα που συνοδεύεται από την αφήγηση του οικονομικού συντάκτη Sunday Times Ντέιβιντ Σμιθ με τίτλο.

Αλλάζουν τα δεδομένα για τον Έλληνα φαντάρο!

Νέα δεδομένα, αλλαγές στο στρατό και αύξηση θητείας των οπλιτών κατά τρεις μήνες βρίσκονται στα σκαριά. Επιπλέον, στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται πάγωμα της αγοράς νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκο, στρατηγικός στόχος είναι η διατήρηση της μαχητικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
alexiptoto.com/

Τέρμα η διπλή ταρίφα στα ταξί της Βέροιας

Μετά από απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο των αυτοκινητιστών της Βέροιας, από σήμερα τα ταξί στην πόλη κατήργησαν τη διπλή ταρίφα μετά τα μεσάνυχτα καθώς και την κλήση των ραδιοταξί. Πρόκειται για κίνηση που αποφασίστηκε, λόγω κρίσης.
princeoliver

Φωτιά σε τρεις καφετέριες στην Κομοτηνή

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν δέχτηκε κλήση για πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο τριών καφετεριών στο Φανάρι Κομοτηνής.
Στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες οι οποίοι και προχώρησαν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς.
Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Zougla.gr

Προσοχή!!! "Θερίζουν” οι ιώσεις!

Έξαρση των ιώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, κυρίως λόγω της κακοκαιρίας και του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, μέχρι την Πέμπτη, έχουν καταγραφεί 47 σοβαρά περιστατικά εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ένα σοβαρό περιστατικό που δεν νοσηλεύθηκε σε Μ.Ε.Θ.

Μειωμένο κατά 22% το επίδομα ανεργίας από 12 Μαρτίου

Μειωμένα κατά 22% θα είναι από τις 12 Μαρτίου, τα 14 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, που υπεγράφη την Πέμπτη.

Παραδόθηκε ο ταμπουρωμένος 52χρονος στην Κομοτηνή- Σώοι οι όμηροι (vids & pics)

Αναίμακτα ολοκληρώθηκε η υπόθεση ομηρίας στην Κομοτηνή καθώς πριν από μερικά λεπτά ο 52χρονος παραδόθηκε και άφησε ελεύθερους τους ομήρους oι οποίοι μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο και τον οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τη μιάμιση το μεσημέρι στο εργοστάσιο εταιρείας κατασκευής κάδων απορριμμάτων στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής Helesi.

Όποιος προλάβει.. τα εισιτήρια με Μέταλιστ

Κανονικά θα συνεχιστεί και την Παρασκευή (2/3) και το Σάββατο (3/3) η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ, στους «16» του Europa League, που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (15/3, 22:05).
Οι φίλοι των «ερυθρολεύκων» θα μπορούν να προμηθεύονται τα «μαγικά χαρτάκια» από τα εκδοτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη, με τις τιμές να κυμαίνονται από 25 μέχρι 175 ευρώ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Από την Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανακοινώνεται ότι συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 2/3 και το Σάββατο 3/3 η διάθεση εισιτηρίων, για τον αγώνα με την Μέταλιστ, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο “Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ” την Πέμπτη 15/03/2012 και ώρα 22:05.
Τα εισιτήρια του αγώνα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” που βρίσκονται έξω από την Θύρα 25, την Παρασκευή 2/3 με ώρες διάθεσης 10:00 – 18:00 και το Σαββάτο 3/3 με ώρες διάθεσης 10:00 – 15:00
Οι τιμές των εισιτηρίων με Μέταλιστ είναι: 25€, 35€, 45€, 50€, 60€, 65€ 75€ 175€ (VIP)
Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και κάθε φίλαθλος για να τα προμηθευτεί πρέπει να επιδείξει το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητάς του.
Φίλαθλοι, να προμηθεύεστε εισιτήρια ΜΟΝΟ από τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού».
princeoliver

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ

2, 18, 35, 36, 37
ΤΖΟΚΕΡ: 9
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΕΡΔΗ
5+1 – ΤΖΑΚ-ΠΟΤ

Βυθίστηκε πλοίο στο λιμάνι Αστακού εντός 20 λεπτών!

Εντός είκοσι λεπτών χάθηκε στο βυθό της θάλασσας, στο λιμάνι του Πλατυγιαλιού Αστακού ένα πλοίο, λόγω μετατόπισης φορτίου. Το ευτυχές είναι ότι από το συμβάν δεν υπήρξαν θύματα.
Το περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης υγροποιημένου πυρήνα ελιάς. Το φορτίο, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, μετατοπίστηκε με αποτέλεσμα το πλοίο με ελληνική σημαία, μήκους 60 μέτρων να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Απεργία των οδοντιάτρων σήμερα Παρασκευή 2 Μαρτίου

Σε εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία καλεί για την Παρασκευή τα μέλη της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ).
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία τονίζει μεταξύ άλλων:

Μπήκαν στο νεκροτομείο να ληστέψουν 20χρονο πεθαμένο

Το κουβάρι μιας πολύ περίεργης υπόθεσης προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρχές στο Βόλο, μετά τη διάρρηξη στο νεκροτομείου του Αχιλλοπούλειου, όπου φυλάσσονταν προσωρινά το πτώμα ενός 20χρονου μοτοσυκλετιστή, που έχασε την ζωή του σε τροχαίο το περασμένο Σάββατο.

Σε «απόσταση αναπνοής» από τον τάφο του Ιησού!!!

Κάτω από ένα συνηθισμένο κτήριο στη συνοικία Άρμον Χάβατζιβ της Ιερουσαλήμ, μια κάμερα τοποθετημένη σε ένα ρομποτικό βραχίονα ανακάλυψε περίεργες επιγραφές μέσα σε μια ταφική στοά, της εποχής του Δεύτερου Ναού.
Μια πρώτη τοιχογραφία αναπαριστά ένα ψάρι να βγάζει από το στόμα του ή να τρώει έναν άνθρωπο. Ο ιχθύς ήταν διαδεδομένο χριστιανικό σύμβολο κατά τα πρώτα χρόνια.

Στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Γιώργος Βασιλείου

Στο νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα, έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου,
Η κατάσταση του πρώην προέδρου είναι σταθερή ενώ έγιναν άμεσα οι κατάλληλες εξετάσεις.
Ωστόσο ο κ. Βασιλείου θα παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Η NASA εντόπισε τη μπάλα από το πέναλτι του Άνταμ (VIDEO)

Σε ανακοίνωσής της η NASA αναφέρει πως ένας δορυφόρος εντόπισε πριν από λίγη ώρα τη μπάλα από το χαμένο πέναλτι του Τσάρλι Άνταμ στον τελικό του Carling Cup ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Κάρντιφ.
Ο μέσος των Κόκκινων του Μέρσεϊ Σάιντ αστόχησε απελπιστικά στη διαδικασία των πέναλτι και πολλοί είπαν πως η μπάλα μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Τελικά βρέθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA, κάπου ανάμεσα στον Αφροδίτη και στον Κρόνο και είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί αποστολή για την περισυλλογή της.