ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι τροφές των ερωτευμένων!!!


 

Όλοι γνωρίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε ακούσει κάποια στιγμή στη ζωή μας ότι υπάρχουν ειδικές τροφές για τους ερωτευμένους και παθιασμένους, όμως υπάρχει...
πραγματικά σύνδεση ανάμεσα σε αυτά που τρώμε και την απόδοσή μας στο κρεβάτι;
Η Daily Mail πάντως φρόντισε να ρωτήσει τους ειδικούς, σε ένα άρθρο ειδικά αφιερωμένο στη σημερινή μέρα.
Την ημέρα των ερωτευμένων!
Ο καφές του Σουλτάνου
Στην αρχαία Αραβία υπήρχε μια συνταγή για το πρωινό (και ίσως μεσημεριανό και απογευματινό) καφεδάκι του Σουλτάνου, προκειμένου ο αυτοκράτορας να μπορεί να… ικανοποιεί το χαρέμι του, σύμφωνα με το βοτανολόγο Phillip Weeks.

«Ήταν ένα μίγμα δυνατού μαύρου καφέ, κάρδαμου, ακατέργαστου μελιού και σαφράν.

Ο καφές είναι γνωστό ότι αυξάνει την εγρήγορση, αλλά λειτουργεί ως ισχυρό διεγερτικό μόνο αν δεν πίνετε τακτικά.

Το κάρδαμο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος ενώ το ακατέργαστο μέλι περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία και το βόριο, το οποίο μπορεί να ισορροπήσει τα επίπεδα των ορμονών.

Το σαφράν είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν ωφεληθεί από την κατανάλωσή του, πρόσθεσε ο Weeks.

Θαλασσινά
Λένε ότι ο Καζανόβα έτρωγε θαλασσινά για πρωινό. Τα θαλασσινά περιέχουν υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου, ο οποίος ενισχύει τη λίμπιντο.

«Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για την διατήρηση της ισορροπίας στα επίπεδα των ορμονών και η επαρκής πρόσληψη έχει συσχετιστεί με υγιή σεξουαλική δραστηριότητα, ειδικά στους άντρες» ανέφερε η διατροφολόγος Dr Elisabeth Philipps.

Το 2005 έρευνα ιταλών επιστημόνων έδειξε ότι τα ωμά οστρακοειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα των αμινοξέων D Aspartic και N-methyl-D-aspartate, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή τεστοστερόνης στους άνδρες και προγεστερόνης στις γυναίκες. Τα αυξημένα επίπεδα αυτών σχετίζονται με υψηλή σεξουαλική ορμή.

Μια δόση… τσίλι
Προσθέτοντας μια δόση… καυτερού στο φαγητό σας θα σας αφήσει με μια αίσθηση… «καυτή»! Αυτό οφείλεται στην ουσία καψαϊκίνη, η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς και τη θερμοκρασία του σώματος και κάνει πιο ευαίσθητες τις νευρικές απολήξεις. «Ο οργανισμός “μιμείται” την αίσθηση που αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια… σεξουαλικών δραστηριοτήτων», εξηγεί ο Dr Philipps.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε φολικό οξύ, που έχει αποδειχτεί ότι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία.

«Περιέχουν ακόμη καλά λιπαρά, που κρατούν σε ισορροπία τις ορμόνες. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την αίσθηση σεξουαλικής ευχαρίστησης στις γυναίκες ενώ βοηθά τους άντρες να έχουν μεγαλύτερης διάρκειας στύση» είπε ο Dr Philipps.

Σοκολάτα
«Η σοκολάτα είναι μια τροφή που αυτόματα προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα. Περιέχει και φαινυλαιθυλαμίνη που ενεργοποιεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης, που μας κάνει να νιώθουμε ευφορία και ξύπνιοι. Ακόμη, η ζάχαρη που περιέχει δίνει ενέργεια σε όσους προτίθενται να… κάνουν έντονη σωματική άσκηση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το τσάι των Αζτέκων
Η νταμιάνα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιούνταν από την εποχή των Αζτέκων για να ενισχύεται η σεξουαλική δραστηριότητα. Περιέχει ουσίες σαν την καφεΐνη και τα απαραίτητα έλαια που ισορροπούν τα επίπεδα ορμονών, την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα ενώ αυξάνει και τη θερμοκρασία του σώματος.

Φάτε μια μπανάνα
Οι μπανάνες θεωρούνται αφροδισιακή τροφή και όχι άδικα. Είναι πλούσιες σε κάλιο και βιταμίνη Β.

«Το κάλιο διατηρεί σε καλή κατάσταση τους μύες και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ η βιταμίνη Β βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου των ορμονών και τη λίμπιντο. Υπάρχουν ενδείξεις ακόμη ότι το ένζυμο βρομελίνη που περιέχεται στις μπανάνες και τον ανανά ενισχύει τη λίμπιντο» είπε ο Dr Philipps.

medicalnews.gr
greveniotis.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: