ΣΙΝΕ

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Η επόμενη μέρα από την πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία - Φωτογραφίες και βίντεο


Η πόλη που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν έχει υποστεί πληγές σε διάφορα σημεία της πόλης οι δρόμοι έχουν γεμίσει με...
γυαλιά από τις τζαμαρίες που έσπασε το κρουστικό κύμα
Οι εικόνες που μιλούν από μόνες τους θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σε κτίριο 6.000 τετραγωνικών μέτρων κατέρρευσε η οροφή, ενώ ένας τοίχος του έχει σχεδόν γκρεμιστεί. Παράλληλα τα κινητά σταμάτησαν να λειτουργούν ενώ υπήρξαν και διακοπές ρεύματος.
Αμεσα το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε στην περιοχή 20.000 διασώστες για να βοηθήσουν τους πληγέντες. Ο ρωσικός στρατός βρήκε τρια κομμάτια μετεωρίτη, δυο εκ των οποίων έπεσαν κοντά στη λίμνη Τσεμπαρκούλ, κοντά στο Τσέλιαμπινσκ. Το ένα είχε δημιουργήσει κρατήρα έξι μέτρων! Το τρίτο κομμάτι βρέθηκε 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, κοντά στην πόλη Ζλάτουστ.
Ο μετεωρίτης πριν μπει στην ατμόσφαιρα, ο μετεωρίτης ζύγιζε 10 τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων. Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης με 54.000 χιλιόμετρα ταχύτητα και διασπάστηκε σε κομμάτια σε ύψος 30 έως 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών.

Δείτε νέα βίντεο...





















ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις