ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έξι αγωνιστικές στον Σαλπιγγίδη!!!


Για έξι αγωνιστικές (4+2) θα στερηθεί ο ΠΑΟΚ των υπηρεσιών του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όπως αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, για την ενέργειά του να μουντζώσει τον διαιτητή στο...
παιχνίδι με τον Πλατανιά.
Η πλευρά του ΠΑΟΚ και του ποδοσφαιριστή, βέβαια θα επιδιώξει τη μείωση της ποινής μέσω έφεσης που θα κατατεθεί στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Η απολογία
Όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις που αποβάλλεται ποδοσφαιριστής και έχει καταγραφεί στο φύλλο αγώνα η αιτιολογία, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δεν είχε κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την αποβολή του στο ματς με τον Πλατανιά. Ωστόσο, οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης και Λάμπρος Μπίρδας ζήτησαν να παρασταθούν για να εκφράσουν τις απόψεις τους και το αίτημα τους έγινε αποδεκτό.

Οι άξονες στους οποίους κινήθηκαν οι δικηγόροι του «δικεφάλου του Βορρά» ήταν οι εξής:
Α) Ότι το αρμόδιο όργανο για να χαρακτηρίσει την πράξη του Σαλπιγγίδη είναι η πειθαρχική επιτροπή και όχι ο διαιτητής, ο οποίος οφείλει απλώς να την περιγράψει. «Πρέπει να το αξιολογήσετε εσείς. Εσείς θα κρίνεται αν ήταν μούντζα ή όχι», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Β) Ότι πρόκειται για την πρώτη αποβολή στην καριέρα του ποδοσφαιριστή, που δεν έχει δώσει ποτέ στο παρελθόν δικαίωμα με τη συμπεριφορά του, καθώς και την πρόσφατη δήλωσή του ότι η ενέργειά του ήταν μια κίνηση αγανάκτησης.

Γ) Ότι πρόκειται για ανάρμοστη συμπεριφορά και όχι για εξύβριση, συνεπώς πρέπει να τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και όχι με 4+2.

Δ) Ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας, μιας και οι έξι αγωνιστικές χαρακτηρίζονται υπερβολικές για την πράξη του.

Η πλευρά του ΠΑΟΚ κατέθεσε και προέβαλλε ενώπιον των δικαστών και το βίντεο με την επίδικη φάση, καθώς και ένα άλλο βίντεο από ματς Ατρομήτου-Ολυμπιακού, όπου ο Ντιόγκο μουντζώνει και έμεινε στη συνέχεια ατιμώρητος.

Όπως αποδείχτηκε, η πειθαρχική της λίγκας δέχτηκε τα όσα αναγράφονται στο φύλλο αγώνα, το οποίο –σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα- δεν επιδέχεται ανταπόδειξης.
Ο ΠΑΟΚ και ο ποδοσφαιριστής ελπίζουν πλέον στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις