ΣΙΝΕ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πέθανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος


 

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος. 
Υπέστη μετεγχειρητική λοίμωξη του αναπνευστικού μετά εγχείρηση Bypass.
Ο κ. Νάκος νοσηλευόταν από τις...
αρχές Μαρτίου σε θεραπευτήριο έπειτα από εγχείρηση Bypass.
Ωστόσο, υπέστη μετεγχειρητική λοίμωξη του αναπνευστικού την οποία και δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Ο κ. Νάκος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1950 στο Βόλο, ενώ ήταν παντρεμένος με την Πολιτικό Μηχανικό Δανάη Τσότση με την οποία απέκτησε δυο παιδιά, το Σταυρή, επίσης Πολιτικό Μηχανικό και τη μικρή Ροδόπη.

Το 1993 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τη Νέα Δημοκρατία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εκλέγουν πρώτο βουλευτή Μαγνησίας. Από τότε και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, το 1996, το 2000, το 2004, το 2007, το 2009 και το 2012 επανεκλεγόταν πρώτος βουλευτής Μαγνησίας.

Πέθανε ο Αθανάσιος Νάκος από depy6

Μετά τις εκλογές του 1993, ανέλαβε Πρόεδρος του Τομέα κοινοβουλευτικού έργου της Γεωργίας και κατόπιν του Τομέα Βιομηχανίας.

Με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην Προεδρία της Ν.Δ., τοποθετήθηκε αρχικά υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια του Τομέα Ανάπτυξης. Στο πρώτο Κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανέλαβε Υφυπουργός Εσωτερικών, θέση στην οποία παραμένει έως τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2009.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, σχεδίασε και εφάρμοσε το πιο επιτυχημένο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Θησέας», που έδωσε στους δήμους της χώρας περισσότερα από 13000 έργα.

Ο θεσμός της μερικής απασχόλησης, το φυσικό αέριο στα σχολεία, το εθνικό δημοτολόγιο, οι κοινωνικές δομές των δήμων είναι καινοτόμες πολιτικές, που φέρουν τη σφραγίδα του.

Το 2008 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων σε όλη την Ελλάδα και πέτυχε το κλείσιμο 2.500 παράνομων χωματερών σε όλη τη χώρα και την αντικατάστασή τους από σύγχρονους χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Το Νοέμβρη του ίδιου έτους ανέλαβε Πρόεδρος του 3ου Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη, που διεξήχθη στην Αθήνα με την παρουσία του Γ.Γ. του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι-Μουν.

Τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ανέλαβε τα καθήκοντα του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε Β΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε κατόπιν των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: