ΣΙΝΕ

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και αφρικάνικη σκόνη. (video)

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και αφρικάνικη σκόνη 
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά της...
ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 14 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τους 22 βαθμούς.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Αυξημένες νεφώσεις θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Νεφώσεις με βροχές και πιθανή καταιγίδα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με εξασθένηση το βράδυ.

Εντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θράκη και τη Μακεδονία ενώ χιόνια αναμένονται σε ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου και των νησιών του Ιονίου. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 8 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες αλλά και την Κρήτη. Τη νύχτα, στα Δωδεκάνησα και το ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα θα ενταθούν με παράλληλη ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή κατά τις απογευματινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα δυτικά και τα βόρεια θα επεκταθούν στα ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με τις εντάσεις τους να φτάνουν κατά τόπους και κατά περιόδους τα 8 με 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες παροδικά θα είναι αυξημένες και αργότερα θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Με βροχές και καταιγίδες θα «κυλήσει» το Σάββατο, κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους.

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή ενώ τη Καθαρά Δευτέρα θα σημειωθεί σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας και ανοιξιάτικες συνθήκες.


Real.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: