ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Top ιστοσελίδες πορνό ενέχουν κακόβουλο λογισμικό θέτοντας σε κίνδυνο τους χρήστες!!!


Στοιχεία νέας έρευνας αποκαλύπτουν ότι η περιήγηση σε μερικές από τις πιο δημοφιλή ιστοσελίδες του διαδικτύου με πορνογραφικό υλικό θέτουν ολοένα και περισσότερο σε κίνδυνο τους επισκέπτες τους.
Οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στις ιστοσελίδες αυτές,... οι οποίες δέχονται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μέρα, βρέθηκαν να εγκαθιστούν επιβλαβή αρχεία χωρίς οι χρήστες να το γνωρίζουν.
Ο ερευνητής Conrad Longmore διαπίστωσε ότι δύο δημοφιλή sites, το xhamster και Pornhub, διέθεταν τους μεγαλύτερους κινδύνους.
 
Σύμφωνα με τον ερευνητή, αρχικά οι χρήστες των Windows ήταν αυτοί που διέτρεχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, αλλά τώρα πια οι επιτήδειοι έχουν στρέψει την προσοχή τους και στις κινητές συσκευές.
Επίσης, είπε ότι θα πρέπει να είναι πιο εύκολο για τους χρήστες να αναφέρουν τις κακόβουλες διαφημίσεις. Αν και σε καμία από τις ιστοσελίδες πορνό που ερευνήθηκαν δεν παρατηρήθηκε ότι φιλοξενούσαν κάποιο κακόβουλο λογισμικό οι ίδιες, οι ενσωματωμένες διαφημίσεις στις σελίδες τους ήταν αυτές που δημιουργούσαν προβλήματα στους χρήστες.
 
Όπως ανέφερε και εξήγησε ο ερευνητής, “Ονομάζουμε αυτές τις κακόβουλες διαφημίσεις ως malvertising. Ο τρόπος με τον οποίο οι διαφημίσεις αγοράζονται και πωλούνται σε όλες τις ιστοσελίδες είναι εξαιρετικά πολύπλοκος. Οι διαφημίσεις συχνά επαναδημιουργούνται και μεταπωλούνται, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η εύρεση των δημιουργών τους”
Ο ερευνητής ασφάλειας συγκέντρωσε τα στοιχεία του χρησιμοποιώντας τη διαγνωστική υπηρεσία παροχής συμβουλών της Google, η οποία αναλύει τακτικά ιστοσελίδες για επιβλαβές περιεχόμενο.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι το xhamster, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης Alexa, είναι το 46ο πιο δημοφιλές site στο διαδίκτυο, είχε malvertising σε 1.067 από τις 20.986 (5%)  σελίδες του που ελέχθησαν στις τελευταίες 90 ημέρες.
 
Η άλλη ιστοσελίδα, το Pornhub, βρέθηκε να έχει επιβλαβείς διαφημίσεις στο 12.7% των σελίδων του.
Ωστόσο, η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα πορνό στο διαδίκτυο, η XVIDEOS, δεν βρέθηκε να έχει επιβλαβείς διαφημίσεις στο χρονικό διάστημα που διεξήχθη η έρευνα, ένδειξη ότι η ιστοσελίδα έχει ‘’καθαριστεί’’.
 
Ο ερευνητής πιστεύει ότι ένα μέρος του προβλήματος οφείλεται στη κουλτούρα των χρηστών και τον φόβο τους στο να μην προκαλέσουν κάποια αναστάτωση, με αποτέλεσμα πολλές περιπτώσεις malvertising να μην καταγγέλλονται, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το πορνό είναι ακόμα ένα θέμα ταμπού.
 
Ευθύνες όμως έχουν και οι διαχειριστές των ιστοσελίδων, οι οποίοι θα έπρεπε να προστατεύουν τους χρήστες και τα διαφημιστικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το γεγονός και μόνο ότι οι ιστοσελίδες αυτές είναι εξαιρετικά δημοφιλή και κατατάσσονται ανάμεσα στις 100 πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες παγκοσμίως, είναι πιθανώς από μόνο του ένα πολύ μεγάλο θέμα. 
Ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουν οι χρήστες τις συσκευές τους, μέχρι οι ιθύνοντες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, είναι να τις ενημερώνουν συνέχεια με τις τελευταίες ενημερώσεις λειτουργικού συστημάτων και third-party εφαρμογών.
Newsit.gr 

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: