ΣΙΝΕ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πανικό σκορπίζει στα Γιάννενα ο μακελάρης των Κτισμάτων. Όλο το ιστορικό

Πριν από λίγους μήνες διαβάσαμε για τον ληστή με το ρόπαλο στα Γιάννενα. 
Σήμερα, περιορισμένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Ο φόβος του μακελάρη των Κτισμάτων,περιόρισε τις... κυριακάτικες βόλτες, το καφεδάκι και κυρίως και το παιχνίδι των μικρών παιδιών στις πλατείες και τις παιδικές χαρές.

Τώρα, η κίνηση των Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, είναι σχεδόν μηδενική. Κανείς δεν κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό του για να μη μπει σε περιπέτειες και τυχόν πέσει όμηρος του νεαρού κακοποιού. Οι πολίτες έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και έχουν περιορίσει τις εξόδους τους. Παρακολουθούν τις εξελίξεις μέσω διαδικτύου και αναμένουν από ώρα σε ώρα τη σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι εμφανής. Άνδρες της Ασφάλειας χτενίζουν την πόλη και αναζητούν τον δράστη. Την ίδια ώρα μπλόκα έχουν στηθεί στις εξόδους της πόλης, ώστε να παρεμποδιστεί η έξοδός του από το λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων.

Πιθανόν ο μακελάρης να είχε σχεδιάσει από πριν τις κινήσεις του, οπότε ενδεχόμενα και να κρύβεται σε κάποιο σπίτι συνεργατών του. Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται και αξιολογούνται με ιδιαίτερη προσοχή από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. στην οποία τα πάντα κινούνται με ρυθμούς επιχειρησιακού συναγερμού.

Γι” αυτό και κάποια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν τη σύλληψή του θέμα ωρών…
Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι (72 και 73 ετών) περίπου στις 6 το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι φαίνεται να έχει ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου καθώς φέρει τραύματα σε κεφάλι και σώμα, ενώ στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά τη χθεσινή ληστεία στις 10 χθες το βράδυ, όταν ένας άνδρας εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο-ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα.

Ο μακελάρης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, έσκασε ο πυροκροτητής, ωστόσο η χειροβομβίδα δεν εξερράγη και ο ληστής χάθηκε στο σκοτάδι, αφήνοντας πίσω του την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι.

Ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα δράστης, στη συνέχεια εισέβαλε στο σπίτι μιας 63χρονης, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και της ζήτησε μια παραμάνα για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε καθώς είχε αφαιρέσει την περόνη.

Λίγο αργότερα στο κέντρο των Ιωαννίνων, σημειώθηκε τροχαίο όταν άνδρας που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο. Ο οδηγός του κλεμμένου αγροτικού, μάρκας Nissan που προκάλεσε το τροχαίο, εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή ενώ από τις περιγραφές φαίνεται πως πρόκειται για το ληστη με τις χειροβομβίδες.

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε πως από το αυτοκίνητο βγήκε μόνο ένα άτομο.

Όπως διαπιστώθηκε το όχημα ήταν κλεμμένο και οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη που δεν ήταν άλλος από τον ηλικιωμένο άνδρα από τα Κτίσματα, που λίγο αργότερα βρέθηκε δολοφονημένος μαζί με τη σύζυγο του.

Η χειροβομβίδα ήταν αμυντικού τύπου, ρωσικής προέλευσης σαν αυτές που έχουν χρησιμοποιήσει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Στα θύματα των ληστειών αλλά και στους αυτόπτες μάρτυρες η αστυνομία έχει δείξει τις φωτογραφίες των δραπετών ωστόσο μέχρι στιγμής οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Στην περιοχή διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε:
Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη ανθρωποκτονίας 72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα, το Κέντρο της Α.Δ. Ιωαννίνων ενημερώθηκε ότι φορτηγό αυτοκίνητο είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε προσκρούσει σε τοίχο στην πόλη των Ιωαννίνων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το φορτηγό αυτοκίνητο είναι ιδιοκτησίας του 72χρονου, ενώ τα χαρακτηριστικά του άγνωστου οδηγού του, ο οποίος το εγκατέλειψε, προσομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά δράστη, που νωρίτερα είχε διαπράξει δύο ένοπλες ληστείες στα Κτίσματα Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης την 22.00 ώρα περίπου χθες το βράδυ, εισήλθε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με δύο (2) χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.

Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: