ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Αυτός είναι ο 19χρονος Θανάσης που σκοτώθηκε πηδώντας από το τρόλεϊ!

Ο Εισαγγελέας ζήτησε τη διερεύνηση του αδικήματος της ανθρωποκτονίας εξ΄αμελείας - Ελεύθεροι αφέθηκαν οδηγός και ελεγκτής

Με τραγικό τρόπο έφυγε από τη ζωή ο 19χρονος Θανάσης, ο οποίος...
πήδηξε από το τρόλεϊ ενώ αυτό κινούνταν γιατί βρέθηκε να μην έχει εισιτήριο σε έλεγχο που του έγινε.


Σοκαρισμένοι είναι οι γνωστοί και οι φίλοι του 19χρονου Θανάση, οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης.
Μιλώντας με γείτονες του 19χρονου, όλοι ανέφεραν ότι ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, πάντα ευγενικό που ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα για το παραμικρό.
Ο Θανάσης σπούδαζε σε τεχνικό λύκειο και έκανε όνειρα για τη ζωή που δυστυχώς έληξε τόσο άδοξα.

Το χρονικό του τραγικού συμβάντος
Το βράδυ της Τρίτης, ο 19χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μαζί με την κοπέλα του και μία φίλη της, ανέβηκε στο τρόλεϊ, στην στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση, στην Παναγή Τσαλδάρη, μπήκε στο τρόλεϊ ελεγκτής και του ζήτησε εισιτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του eurospy.gr, ο ελεγκτής ζήτησε από τον νεαρό το εισιτήριό, αλλά εκείνος του απάντησε ότι δεν είχε, προσθέτοντας ότι δεν είχε λεφτά ούτε για να πληρώσει το πρόστιμο.

Τότε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ελεγκτής τον προειδοποίησε ότι «ή μου δίνεις την ταυτότητα σου ή σε πάω στο τμήμα τώρα». Από την πλευρά του ο νεαρός φέρεται να του απάντησε ότι δεν είχε μαζί του την ταυτότητά του και συνέχισε λέγοντας: «είμαι άνεργος, αλήθεια σου λέω. Και οι γονείς μου δεν έχουν δουλειά. Είμαστε σε τραγική κατάσταση».

Σύμφωνα με τους επιβάτες, ακολούθησε έντονη λογομαχία μεταξύ του νεαρού και των ελεγκτών αλλά και του οδηγού του τρόλεϊ. Κάποιοι από τους επιβάτες μάλιστα πήραν το μέρος του νεαρού ζητώντας από τους ελεγκτές να μην το κάνουν τόσο μεγάλο θέμα για ένα ευρώ!

Την ώρα της αναταραχής και πάντα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός ξαφνικά, πάτησε το κουμπί κινδύνου, άνοιξε την πόρτα ενώ το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει και πήδηξε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.


Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, αρχικά στο νοσοκομείο Αγια Όλγα και στη συνέχεια στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου τα ξημερώματα άφησε τη τελευταία του πνοή.

Ελεύθεροι ο οδηγός και ο ελεγκτής
Ο οδηγός και ο ελεγκτής του τρόλεϊ συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από το τμήμα Τροχαίας Περιστερίου να διερευνήσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, ενώ ζήτησε επίσης να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο τρόλεϊ, ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 18χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Αρμόδια πηγή ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική».

«Παλιοί γνώριμοι με τον ελεγκτή»
Μέλη της οικογένειας του άτυχου Θανάση που μίλησαν αποκλειστικά στο Newsbomb.gr ισχυρίζονται ότι ο ελεγκτής ήταν παλιός «γνωστός» του Θανάση, καθώς τον είχε εντοπίσει και πριν δύο χρόνια χωρίς εισιτήριο και του επέβαλε πρόστιμο, το οποίο πληρώθηκε κανονικά. Μάλιστα ανέφεραν ότι με το που ο ελεγκτής είδε τον Θανάση, τον θυμήθηκε και του είπε χαρακτηριστικά «βουνό με βουνό δε σμίγει, θα σε φτιάξω τώρα».

Η οικογένεια φέρεται να έχει αποφασίσει να κινηθεί δικαστικά ζητώντας απαντήσεις για τον τραγικό χαμό του παιδιού και απευθύνει έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού να καταθέσουν στην Αστυνομία τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο μοιραίο τρόλεϊ.

ΟΣΥ: Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν
«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο του 19χρονου.

«Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα», προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα.

«Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια», κατέληξε ο επικεφαλής της ΟΣΥ.

newsbomb.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: