ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε στην Κεφαλονιά!!!
Η ισχυρότατη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 05:08 τα ξημερώματα και είχε επίκεντρο βορειοδυτικά του...
Αργοστολίου. Το μέγεθός της εκτιμάται στα 5,7 Ρίχτερ από το ινστιτούτο της Αθήνας και στα 6,1 από το ευρωμεσογειακό.

Είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητή σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και μέχρι το Βόλο, το Ναύπλιο, ακόμα και την Αθήνα.

Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 10χλμ.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ελαφρείς τραυματισμούς πολιτών από πτώση αντικειμένων, ενώ στο νοσοκομείο έπεσε τοίχος, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την παροχή πρώτων βοηθειών.

Να σημειωθεί ότι αρχικά το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει τον σεισμό στα 6,4 Ρίχτερ.

Πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, και στο δρόμο Ληξουρίου - Αργοστολίου, καθώς και ζημιές στο λιμάνι στο Ληξούρι.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έχουν βγει στους δρόμους στις περισσότερες πόλεις και χωριά του νησιού, καθώς και στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου.

"Δεν είναι ο ίδιος σεισμός με τον προηγούμενο", δήλωσε ο γεωλόγος και αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. "Πρώτη φορά βίωσα τέτοιο σεισμό στο νησί. Το ξενοδοχείο, που διέμενα, κόντεψε να καταρρεύσει", πρόσθεσε.

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος.

newsbomb.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: