ΣΙΝΕ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανοιχτά από σήμερα τα φαρμακεία

Ανοίγουν και πάλι από σήμερα τα φαρμακεία. Το ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε, έπειτα από μια...
μαραθώνια συνεδρίαση τη Δευτέρα, την προσωρινή διακοπή των κινητοποιήσεων.

Τα φαρμακεία όλης της χώρας ήταν κλειστά από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η τρόικα και η κυβέρνηση για τον κλάδο τους, ιδίως για το άνοιγμα της αγοράς των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τη διεύρυνση του ωραρίου και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το άνοιγμα των φαρμακείων στην παρούσα φάση θεωρήθηκε επιβεβλημένο, αφενός για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, αφετέρου διότι εκτιμήθηκε ότι η απεργία δεν έχει αποτέλεσμα ενόσω συνεχίζεται η συζήτηση του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα.

Ωστόσο, ο κλάδος παραμένει σε… θέση μάχης. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση» και κάλεσε όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Ο ΠΦΣ προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο 22 Μαρτίου, στη διάρκεια της οποίας θα καθοριστεί η έκταση και το εύρος των κινητοποιήσεων, με δεδομένες και τις όποιες εξελίξεις έχουν καταγραφεί στα ζητήματα του κλάδου μέχρι την ημέρα εκείνη.

protothema.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις