ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

"Footballabout": Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Γράφει η Δώρα Ιωακειμίδου
Μια από τις λίγες θετικές εκπλήξεις που μου έχει κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν η περσινή απόφαση...
της Super League να βγει από την όποια εσωστρέφειά της, να αγνοήσει επιδεικτικά τα του αγωνιστικού της οίκου, και να περάσει στην επόμενη φάση της εξωαγωνιστικής της λειτουργίας, φιλοδοξώντας σε κάτι καλύτερο για την ίδια αλλά και τα μέλη της...
Αυτό πρακτικά σήμαινε ένα "πιλοτικό" Διεθνές Συνέδριο το οποίο θα δρούσε κυρίως "από έξω προς τα μέσα" και "από πάνω προς τα κάτω".

Το 1ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου "Footballabout" της Super League, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του ποδοσφαίρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το "από έξω προς τα μέσα" επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία,
καθώς μεταξύ των φιλοξενούμενων ομιλητών ήταν η Senior Development Manager for Europe FIFA Eva Pasquier, ο Head of Stakeholders Affairs UEFA Alex Phillips, ο εκτελεστικός Διευθυντής EPFL Emanuel Macedo De Medeiros, ο αντιπρόεδρος EPFL και πρόεδρος French Football League Frederic Thiriez, ο Πρόεδρος της Ισπανικής Primera Division (LFP) Jose Luis Astiatharan, o CEO της Ολλανδικής Λίγκας Eredivisie Frank Rutten, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Λίγκας Hasan Ankicioglou και πολλοί άλλοι επιφανείς του ποδοσφαίρου.

Σε λιγότερους από τρεις μήνες, ακολούθησε το μικρότερο βεληνεκούς, αλλά επίσης εξαιρετικής σημασίας Σεμινάριο "Footballabout" στην Ξάνθη (Κυριακή 12 Μαΐου -“Le Chalet”), και αφορούσε στο παρόν και το μέλλον των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, το οποίο επίσης κατά γενική ομολογία, στέφθηκε με επιτυχία βάζοντας τις βάσεις ενός δημιουργικού προβληματισμού.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και οι "ξένοι" Jair Bertoni, εκπρόσωπος της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Λιγκών (EPFL) και Frederic Lipka, σύμβουλος της LFP και της MLS σε θέματα Ακαδημιών που παρουσίασε το μοντέλο πάνω στο οποίο δούλεψε η Γαλλική Λίγκα Ποδοσφαίρου.
Ως φυσική συνέχεια όλων των παραπάνω έρχεται το 2ο Συνέδριο Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου "Footballabout" της Super League και αυτή τη φορά συνοδεύεται από μια μεγαλοπρεπή Εκθεση που αφορά σε όλο του φάσμα του αθλητισμού.
Εκατοντάδες φορές έχει αναφερθεί η αναγκαιότητα συστράτευσης όλων των δυνάμεων ώστε να πάει το ποδόσφαιρο αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα παρακάτω.
Πώς μπορεί αυτό να επιτευχθεί αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δε βρεθούν σε ένα σημείο και να γνωριστούν (όσο τους επιτρέπεται) μεταξύ τους;
Μια καλή αρχή είναι τα Συνέδρια και οι Εκθέσεις.
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι διαφορετικό, μιας και οι τοπικοί φορείς ή οι Συνδεσμοι όλο και κάποια εκδήλωση διοργανώνουν στην τοπική τους κοινωνία.
Θεωρώ πως ο κάθε κλάδος, έχει μια θεσμική Εκθεση μέσω της οποίας εκτίθενται τα προϊόντα και ανταλλάσσονται απόψεις. Ενίοτε κλείνονται και δουλειές ή μελλοντικές συμφωνίες!
Από όσο θυμάμαι στην αθλητική δημοσιογραφία, ο ποδοσφαιρικός τομέας σε αυτό το επίπεδο, πρώτη φορά αποφάσισε να οργανώσει ένα "κλαδικό" Συνέδριο και παράλληλα μια "κλαδική Εκθεση" επιλέγοντας το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της Αθήνας, προκειμένου να δώσει έκταση αλλά και έμφαση στο γεγονός.
Είναι άλμα, όπως και να το κάνουμε, να μεταφερθείς από μια αίθουσα ξενοδοχείου (πέρσι στο Divani Caravel) σε ένα στάδιο!
Σε αυτό το 2ο Συνέδριο θα βρεθούν και θα ακουστούν στελέχη από ένα σωρό λίγκες και ευρωπαϊκούς φορείς που θα προσπαθήσουν να μας διδάξουν τις εμπειρίες τους προσβλέποντας στην άνοδο του δικούς μας ποδοσφαίρου!
Είναι μια σπουδαία αρχή. Κι είναι ένα διεθνές συνέδριο που φιλοδοξεί να ανοίξει τα μάτια αλλά και τα φτερά του ελληνικού επαγγελματικού και μη ποδοσφαίρου.
Αυτή ναι, είναι μια ενέργεια της διοίκησης της Superleague αλλά και των διοργανωτών για πολλά “εύγε!”. 
"Πόση σημασία θα δώσουν όσοι διοικούν τις ΠΑΕ, όσοι ασκούν διοίκηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε αυτά που θα ακούσουν από τα στελέχη των ευρωπαϊκών ομάδων και των διεθνών οργανισμών; Πόσοι είναι πρόθυμοι να ανοίξουν αυτιά και μυαλό για να ακούσουν, να επεξεργαστούν, να μάθουν και, τελικά, να αντιληφθούν το μικροσυμφέρον τους, το οποίο τυχαίνει να ταυτίζεται με το κοινό συμφέρον, με το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου; 
Οσοι κι αν ακούσουν, όσοι και αν εμπνευστούν/παραδειγματιστούν, όσα κι αν αφήσει αυτό το 2ο Συνέδριο πίσω του, ακόμη και αν τα οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποδειχθούν ελάχιστα, η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη.
Διότι όλοι αυτοί που θα έχουν έρθει θα έχουν αφήσει πίσω κάτι. Θα έχουν αφήσει πίσω λίγη παραπάνω γνώση", έγραφε στο μπλογκ του ο Σαμπράκος πέρσι.
Για την Ελλάδα του 2014 και το ελληνικό ποδόσφαιρο του 2014 αυτό δεν είναι μικρό πράγμα... επαυξάνω εγώ.
Το 2ο Συνέδριο και η Εκθεση Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 20 ως και το Σάββατο Μαρτίου στην Αθήνα (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θεωρώ απαράδεκτο να μην παραβρεθούν όλοι όσοι μετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στον αθλητισμό, εφόσον δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Η Superleague που τόσα της καταλογίζονται, υλοποίησε μια τόσο σημαντική ιδέα, διοργάνωσε με την Be Best ένα διεθνές συνέδριο ποδοσφαίρου με την αφρόκρεμα των ομιλητών, και οι Ελληνες επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, δηλαδή οι μεγαλομέτοχοι και οι πρόεδροι δεν μπορώ να διανοηθώ πως δε θα μπουν στον κόπο, στην συντριπτική πλειονότητά τους, να κάνουν μια βόλτα από την Εκθεση τουλάχιστον έστω για δημόσιες σχέσης! Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου δεν το συζητώ: "Επιβάλλεται!"
Θα αφήσει πολλά πίσω της αυτή η διοργάνωση
Δεν μπορεί να λέγεσαι επαγγελματίας και να μην παρακολουθείς τις εξελίξεις της δουλειάς σου! Αν δηλαδή είσαι αγρότης, δεν θα βρεις νόημα να πας μια βόλτα στην Agrotica, να δεις τι νέο "παίζει"; Αν είσαι σχετικός με τα ξενοδοχεία δεν θα βρεις κάποιο νόημα να πας στη Hotelia;
Τη στιγμή λοιπόν που γίνεται μια τόσο σοβαρή προσπάθεια σχετικά με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην είσαι εκεί, για να δεις τι γίνεται...
Τόσο καιρό γκρινιάζαμε και όχι άδικα πως "δε γίνεται κάτι"! 
Τώρα που θα γίνει αυτό το "κάτι", να δω τι δικαιολογία θα βρείτε όλοι όσοι δεν παραστείτε  για να καλύψετε την απουσία σας;

Πρόταση για ΔΙΑΜΟΝΗ
Οσοι είναι εκτός Αθηνών και θα ήθελαν να διαμείνουν κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Διοίκησης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου - Football About Sports Expo,που θα πραγματοποιηθεί, από 20 έως 22 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα κοντά στο Ειρήνης και Φιλίας, μπορούν να επιλέξουν το Four Seasons Hotel!
Βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία της Γλυφάδας και με υπέροχη θέα στη θάλασσα!
Το Four Seasons Hotel διαθέτει εξαιρετικές ανέσεις και εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο
Οι τιμές για τις μέρες του Συνεδρίου διαμορφώθηκαν ως εξής(40€ το μονόκλινο και 50€ το δίκλινο με πρωινό)
Δώρα Ιωακειμίδου
Πρόεδρος Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου ΕλλάδοςΔημοσιογράφος εφημερίδας Metrosport
www.acadimies.gr
Tηλ. επικοινωνίας: 6977 856 866 (wind)
                               6940 524 583 (vodafone)
Τηλ. κέντρο Μetrosport: 2310 909090

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: