ΣΙΝΕ

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Μουντιάλ 2014: Βραζιλία - Κολομβία 2-1 [videos]

Στα ημιτελικά του Μουντιάλ 2014 προκρίθηκε η Βραζιλία, καθώς νίκησε με 2-1 την Κολομβία και έτσι θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Γερμανία την...
Τρίτη στις 23:00 για μία θέση στον τελικό.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ, πέτυχαν τα γκολ της "σελεσάο", ενώ μείωσε ο Χάμες Ροντρίγκες με πέναλτι, το οποίο έκανε ο Ζούλιο Σέζαρ και πήρε κίτρινη κάρτα αντί για να αποβληθεί!

Όσον αφορά στον Χάμες, πέτυχε το 6ο γκολ του διοργάνωση, σκοράροντας και στο 5ο ματς, όμως έφυγε τελικά με δάκρυα στα μάτια, ανταλλάσσοντας φανέλες με τον Νταβίντ Λουίζ (οι δύο κορυφαίοι).

Στον ημιτελικό με την Γερμανία ο Νταβίντ Λουίζ θα έχει άλλον παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Τιάγκο Σίλβα συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες, φάνηκε πάντως να το επιδιώκει (για να μην χάσει τον τελικό), ενώ με πρόβλημα στην μέση αποχώρησε ο Νεϊμάρ.

Η Βραζιλία επιστρέφει στα ημιτελικά μετά από 12 χρόνια (2002 που το είχε κατακτήσει το τρόπαιο), ενώ είναι στους "4" για 11η φορά στην ιστορία της.


Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: "Εστάντιο Καστελάο"

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Φερναντίνιο, Παουλίνιο, Οσκάρ, Χουλκ, Νειμάρ, Φρεντ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Κάρλος Σάντσες, Γκουαρίν, Κουαδράδο (80' Κιντέρος), Ιμπάρμπο (46' Αντριάν Ράμος), Χάμες Ροντρίγκες, Τεόφιλο Γκουτιέρες.

Γκολ: 7' Τιάγκο Σίλβα, 68' Νταβίντ Λουίζ / 80' πέν. Χάμες Ροντρίγκες
Κάρτες: 64' Τιάγκο Σίλβα, 67' Χάμες Ροντρίγκες

Με τα στόπερ στους "4"
Ο Λουίζ Φελίπε Σκολάρι τελικά διατήρησε τον Φρεντ στην κορυφή της επίθεσης και μοναδική του αλλαγή ήταν ο Μάικον ως δεξί μπακ αντί του Ντάνι Άλβες. Ο Χοσέ Πέκερμαν από την άλλη έπαιξε όπως στην πρεμιέρα με την Ελλάδα, με 4-5-1, κορυφή ο Τεόφιλο Γκουτιέρες, στα πλάγια Κουαδράρο και Ιμπάρμπο, ενώ μόνη αλλαγή ήταν στο κέντρο ο Γκουαρίν αντί του Αγκιλάρ.

Η Βραζιλία ευτύχησε στην πρώτη καλή φάση να ανοίξει το σκορ, με τον Τιάγκο Σίλβα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά με τον αριστερό μηρό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεϊμάρ, ενώ ο Κάρλος Σάντσες ήταν αυτός που τον έχασε στο μαρκάρισμα.

Η ποιότητα της Κολομβίας, αλλά φυσικά και η ανάγκη πλέον για γκολ, έκαναν την Βραζιλία να παίζει καλά, επειδή ακριβώς ο αντίπαλος της έδωσε χώρο. Φάσεις μεγάλες δεν έγιναν στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες, ενώ αυτός που δεν... φάνηκε ήταν ο Νεϊμάρ.

Η Κολομβία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πιο επιθετική, με τον Αντριάν Ράμος να παίρνει την θέση του Ιμπάρμπο και το 4-5-1 να γίνεται 4-4-2.

Δεν κατάφερε όμως να βρει λύσεις, καθώς από την μία ο Χάμες Ροντρίγκες έκανε ότι μπορούσε, αλλά έτρωγε και πολύ... ξύλο, ενώ από την άλλη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βραζιλιάνων ήταν εξαιρετικό.

Είναι άλλωστε τα δύο καλύτερα στόπερ στον κόσμο, ενώ μετά τον Τιάγκο Σίλβα ήταν η σειρά και το Νταβίντ Λουίζ στο 68' να σκοράρει και να κάνει το 2-0 με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ από κάτι περισσότερο από 30 μέτρα απόσταση.

Οι Κολομβιανοί δεν σταμάτησαν να πιστεύουν και στο 78' κέρδισαν πέναλτι με τον Κάρλος Μπάκα να ανατρέπεται από τον Ζούλιο Σέζαρ (κακώς δεν αποβλήθηκε) και τον Χάμες Ροντρίγκες από τα 11 βήματα να μειώνει σε 2-1 με το 6ο γκολ του στην διοργάνωση.

Κέρδισαν αρκετά κόρνερ μέχρι το τέλος, έκλεισαν τους Βραζιλιάνους στο δικό τους μισό, αλλά χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Η φάση του αγώνα
Η φαουλάρα του Νταβίντ Λουίζ για 2-0. Φταίει βέβαια και Νταβίντ Οσπίνα, ήταν μάλιστα το πρώτο γκολ της Βραζιλίας με φάουλ σε Μουντιάλ μετά από αυτό του Ροναλντίνιο το 2002 κόντρα στην Αγγλία.

Ο διαιτητής
Ο Ισπανός διαιτητής, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο, επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και θα μπορούσε να έχει δώσει αρκετές κίτρινες κάρτες στους Βραζιλιάνους για τα φάουλ τους στον Χάμες Ροντρίγκες. Επίσης έπρεπε νωρίτερα να έχει δώσει κίτρινη στον Τιάγκο Σίλβα και φυσικά στο πέναλτι έπρεπε να έχει αποβάλει τον Ζούλιο Σέζαρ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης
Ο Νταβίντ Λουίζ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με φάουλ, κάνοντας το 2-0. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός και γενικότερα ήταν ο καλύτερος της Βραζιλίας και της αναμέτρησης.

Μας άρεσε
Πάντα μας αρέσει ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο καλύτερος της Κολομβίας, για 5ο ματς στο Μουντιάλ ήταν εξαιρετικός, έβγαλε την πάσα για το πέναλτι που κέρδισε ο Μπάκα, σκόραρε φτάνοντας τα 6 γκολ στην διοργάνωση (σκόραρε και στα 5 ματς!), ενώ γενικά έφαγε... πολύ ξύλο, ήταν πολλές φορές ο μόνος τρόπος για τον σταματήσουν οι αντίπαλοι!

Δεν μας άρεσε
Συγκινητικός ο Νταβίντ Οσπίνα, συνέχισε να παίζει παρά τις ενοχλήσεις, αλλά κόστισε στην ομάδα του, καθώς στο 2-0 φυσικά φταίει στο φάουλ του Νταβίντ Λουίζ. Φταίει και ο Χοσέ Πέκερμαν που δεν έκανε αλλαγή τερματοφύλακα από νωρίς.







sport24

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: