ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αλκοόλ με "συνταγή γιατρού": Το ποτό που προστατεύει από Αλτσχάιμερ και οστεοπόρωση

Αυστριακοί ερευνητές, με επικεφαλής το δρ. Στεφάν Ντομένινγκ, διευθυντή του Κέντρου Υγείας «The Original FX Mayr» ανακάλυψαν ότι το αγαπημένο ποτό της πλειοψηφίας των ανδρών, μπορεί να μας προστατεύσει έναντι της νόσου του...
Αλτσχάιμερ και της οστεοπόρωσης.

Η προστασία και οι ευεργετικές επιδράσεις του συγκεκριμένου ποτού οφείλονται, σύμφωνα με τους ειδικούς, στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει, τα αμινοξέα, τις πρωτεΐνες και τα ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων του φώσφορου, του ιωδίου, του μαγνησίου και του καλίου, που συμβάλλουν στην εγκεφαλική λειτουργία.

«Αν αναλυθεί η μπύρα θα εκπλαγείτε με το πόσο πολλοί υπερ-θρεπτικά συστατικά υπάρχουν σε αυτή», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης.

Ιδανική και για την οστεοπόρωση!
Προγενέστερη μελέτη του 2009, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Tufts στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδείκνυε ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να προστατεύσει την οστική πυκνότητα.

Μάλιστα, για χρόνια, η μπύρα Guinness συνταγογραφούνταν σε έγκυες γυναίκες λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε βιταμίνη Β.

Τι προτείνουν οι ειδικοί της μπύρας!
Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή μιας μη παστεριωμένης μπύρας για μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Όπως εξηγούν, η διαδικασία αυτή για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της, μειώνει την διατροφική της αξία, καθώς το “ζωντανό” περιεχόμενο απομακρύνεται.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της ζυθοποιίας Fuller, η θολή μπύρα είναι καλύτερη, καθώς το φιλτράρισμα αφαιρεί τη μαγιά και ως εκ τούτου πολλές βιταμίνες Β.

Πηγή
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: