ΣΙΝΕ

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Σέργιος!

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Σέργιος το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιουλίου, μετά από μακροχρόνια νοσηλεία του σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη. Ο μακαριστός Μητροπολίτης είχε τραυματιστεί σε...
τροχαίο στις 24 Φεβρουαρίου 2014 όταν το ταξί στο οποίο επέβαινε είχε συγκρουστεί με αγροτικό αυτοκίνητο στον δρόμο Δομοκού - Λαμίας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τριών εμπλεκομένων. Κατόπιν ο μακαριστός μητροπολίτης είχε μεταφερθεί στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε επιτυχείς επεμβάσεις. Στη συνέχεια και από τις αρχές Απριλίου μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης με την υγεία του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, να παραμένει σταθερή.

Από σήμερα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος στα Γρεβενά, ενώ η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη θα τελεστεί το Σάββατο το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην πόλη των Γρεβενών.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σέργιος Σιγάλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1934.

Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1958. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 3 Μαρτίου 1955 και Πρεσβύτερος στις 25 Ιανουαρίου 1959. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στο Ελληνικό Στρατό (1957-1958) και ως εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (1968-1976). Επίσης διακόνησε από της θέσεως του Ηγουμενοσυμβούλου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης (1974 – 1976) και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κύρου Σεραφείμ.

Εξελέγη Μητροπολίτης Γρεβενών στις 13 Αυγούστου 1976. Ασχολήθηκε με το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και κηρυκτικό έργο. Επιμελήθηκε της καταγραφής των κωδικών της Ιεράς Μονής Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φρόντισε για την φύλαξη των Χειργράφων και κειμηλίων της Μονής . Συνέγραψε και εξέδωσε Ιερές Ακολουθίες τοπικών Αγίων, την ιστορία της Εκκλησίας των Γρεβενών και της Ιεράς Μονής Ζαβόρδας.

greveniotis.gr
ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: