ΣΙΝΕ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Απίστευτο! Πίνουν ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας λόγω λειψυδρίας!

Όταν ολόκληρες πόλεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 60 ετών, τότε αναγκάζονται να στραφούν σε ...ακραίες λύσεις.

Το νερό της βρύσης προέρχεται από
επεξεργασμένα αστικά λύματα!
Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα, αλλά για μία τακτική που άρχισαν να εφαρμόζουν πολλές πόλεις της Αμερικής λόγω λειψυδρίας.
Η κωμόπολη του Ουίτσιτα Φολς, με πληθυσμό 100.000 ατόμων, άρχισε να ανακυκλώνει εκατομμύρια λίτρα λυμάτων, τα οποία περνούν αρχικά από βιολογικό καθαρισμό ώστε να πληρούν τα στάνταρτ. Το καθαρισμένο νερό διοχετεύεται στη συνέχεια σε έναν αγωγό 20 χιλιομέτρων που καταλήγει σε μια ακόμα μονάδα επεξεργασίας και απολύμανσης.

Ανάλογο σχέδιο θα υλοποιήσει η πόλη του Μπράουνγουντ, με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, ενώ η πόλη του Μπιγκ Σπρινγκ (που σημαίνει «Μεγάλη Πηγή») ακολουθεί διαφορετική προσέγγιση.
Τα λύματα αναμειγνύονται με καθαρό νερό σε έναν ταμιευτήρα πριν τον καθαρισμό τους. Το νερό τελικά φιλτράρεται με τη διαδικασία της αντίστροφης ώσμωσης, η οποία βασίζεται σε ημιπερατές μεμβράνες.

Η πολιτεία του Τέξας πλήττεται από ξηρασία από το 2010, η οποία θεωρείται από αυτή του 1950.
Η πληρότητα των ταμιευτήρων νερού έχει πέσει στο 20% και, παρά τη χρήση ανακυκλωμένων λυμάτων, το νερό θα έχει στερέψει μέχρι τον Αύγουστο του 2016.

onmed.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις