ΣΙΝΕ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή του Κ.Ταταρίδη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερόνυμο...

... προς όλους τους Πιστούς του Νομού Γρεβενών!
Εισαγωγικό σημείωμα: Θα χρησιμοποιήσω την γλώσσα των απλών Ελληνικών που μιλά όλος ο κόσμος και που είναι και κατανοητός από όλο τον κόσμο μη γνωρίζοντας την εκκλησιαστική ορολογία.

Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πάσης Ελλάδος,

Σε λίγες μέρες θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος για να επιλέξει τον νέο Μητροπολίτη Γρεβενών μετά τον θάνατο του Μητροπολίτη Σεργίου. Έχοντας γνώση του τρόπου επιλογής που κατά κανόνα τηρείται για την συγκεκριμένη διαδικασία θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα για νέο επικεφαλή της τοπικής μας Εκκλησίας έναν άνθρωπο που κινείται στους κύκλους της Αρχιεπισκοπής, εκλεκτό και αρεστό στην ηγεσία της Ελληνικής Εκκλησίας.

Για ακόμα μια φορά πιθανολογούμε ότι η κοινωνία των Γρεβενών θα αγνοηθεί και θα αναγκαστεί να αποδεχτεί την νέα εκκλησιαστική της ηγεσία, μη γνωρίζοντας τίποτε τόσο από το κοινωνικό και εκκλησιαστικό παρελθόν της όσο και την προσωπικότητα της. Η ιδιαιτερότητα αυτή στην λειτουργία της Εκκλησίας στην σύγχρονη εποχή, όπου οι απαιτήσεις των πολιτών είναι ποιοτικά αυξημένες, δεν βρίσκει σύμφωνη την κοινή γνώμη, που απαιτεί να έχει άποψη και συμμετοχή στην τελική απόφαση για τον νέο προκαθήμενο της τοπικής μας Εκκλησίας. Μια τέτοια αλλαγή που πρέπει να αρχίζει να ωριμάζει θα βρει τον Ορθόδοξο λαό πιο κοντά στα εκκλησιαστικά πράγματα και πιο ζεστό στην εκκλησιαστική ζωή μας.

Η κοινωνία των Γρεβενών είναι αρκετά θορυβημένη για αυτά που έρχονται τις τελευταίες μέρες για τον βίο και την πολιτεία του αποθανόντος Μητροπολίτη κ. Σεργίου και ελπίζω να είναι απλά και μόνο κακόβουλες φήμες.

Έτσι, θεωρώ επιβεβλημένη την συμμετοχή του λαού στην τελική απόφαση που θα κληθείτε να πάρετε σε λίγες μέρες και ήδη κυκλοφορεί στα Γρεβενά το όνομα του Αρχιμανδρίτη Καραγιάννη που κατάγεται από τον τόπο μας, είναι γνωστός στην Αρχιεπισκοπή και είναι ένας άνθρωπος αποδεκτός και αγαπητός σε όσους τον γνωρίζουν εδώ στον Νομό μας και μάλιστα η ποιότητα του χαρακτήρα του μας πείθει πως θα είναι η καλύτερη επιλογή για την Μητρόπολη Γρεβενών.

Τέλος, πρέπει να σημειώσω πως η Εκκλησιαστική παράδοση πρέπει να συμβαδίζει με τις σύγχρονες εξελίξεις, αλλιώς κινδυνεύει να καταστεί αντιδραστική, ξένη προς την σύγχρονη κοινωνία, ανακόλουθη των πεποιθήσεων του λαού και απομονωμένη από τις αρχές των νέων ανθρώπων της εποχής μας.

Ελπίζοντας ότι το σύντομο αυτό σημείωμα θα βρει ανοικτά αυτιά και θα τύχει του σχετικού προβληματισμού σας σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Μετά τιμής
Κυριάκος Δ. Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Γρεβενών

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kala tha mas trelaneis???????? einai dynaton ksafnika na agapise ta grevena kai na afisei pisw toy thn athina????? tha afisei tis aneseis poy parexei h polh gia na erthei sta grevena na kanei to despoti sta panigiria twn xwriwn? bravo apokentrosi..... mipws o logos poy ksafnika deixnei endiaferon meso tou kyriakoy gia thn eparxia einai to aksiwma kai kati allo... ? pantos egw allo onoma akoyw na yperisxyei kai ayto anaferetai se pragmatiko ieromonaxo kai pneymatiko patera opvws lene apo thn mhtropoli kalavrytvn. (poloi ton gnwrizoyn kai moy eipan ta kalytera)