ΣΙΝΕ

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Κώστας Παπανικολάου: «Δυνατοί και ενωμένοι στην Ισπανία»

Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν και παράλληλα μίλησε για την Εθνική ομάδα, που σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κώστα Παπανικολάου στο Goal:

-Πώς κύλησε αυτή η πρώτη σου χρονιά στην Ισπανία;

«Γνώριζα από την αρχή πως δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Ηξερα και παλαιότερα όταν έφευγα από τον Αρη για να πάω στον Ολυμπιακό πως θα δυσκολευόμουν σε μια νέα ομάδα στην οποία θα είχα άλλοΝ ρόλο με άλλες απαιτήσεις. Πόσω μάλλον τώρα που έπρεπε να προσαρμοστώ σε μια ξένη χώρα, σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Ναι, ήταν δύσκολα στην αρχή, όμως δεν έχασα ποτέ την αυτοπεποίθησή μου, την πίστη μου πως θα πετύχω. Πιστεύω επίσης πως η επόμενη χρονιά και για μένα και για την ομάδα, την Μπαρτσελόνα, θα είναι πολύ καλύτερη».

-Το πρωτάθλημα της Μπαρτσελόνα πάντως ήρθε μετά την αποτυχία σας να περάσετε στον τελικό της Ευρωλίγκας…

«Αυτή η εμφάνιση στον ημιτελικό αποδείξαμε στην πράξη πως ήταν μια κακή παρένθεση. Δυστυχώς εκείνη η ήττα μάς στέρησε τη χαρά συμμετοχής σε έναν τελικό, όμως είχαμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Μπήκαμε δυνατά στα πλέι οφ της ACB, ξεπεράσαμε ένα δύσκολο εμπόδιο όπως αυτό της Βαλένθια και στη συνέχεια της Ρεάλ και βρήκαμε τον τρόπο να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

-Αισθάνεσαι έτοιμος για το Μουντομπάσκετ;

«Το περίεργο σε σχέση με μένα είναι πως θα πρέπει να επιστρέψω στα γήπεδα της Ισπανίας… Ολοι βέβαια ξέρουμε πως πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, πάμε στο τουρνουά με έναν νέο προπονητή, τον κ. Κατσικάρη, για τον οποίον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Αυτό που εύχομαι είναι να είμαστε υγιείς, δυνατοί και ενωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, να δώσει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί γι” αυτή την Εθνική που τόση χαρά έχει δώσει στους Ελληνες».

-Διαισθάνεσαι πως αυτή η ομάδα θα διεκδικήσει υψηλό στόχο;

«Στα λόγια μπορώ να σε βγάλω παγκόσμιο πρωταθλητή. Δεν μετράνε σε αυτά οι δηλώσεις, μετρούν οι πράξεις, πρέπει να δείξουμε έμπρακτα μέσα στο γήπεδο πως είμαστε καλοί, πως αξίζουμε να προχωρήσουμε. Το να εκπροσωπείς την εθνική σου ομάδα σε τέτοιες διοργανώσεις αποτελεί ύψιστη τιμή».

«Δικαιωμένος για την απόφασή μου»

Ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα τόνισε ακόμα: «Η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος είναι από τους βασικούς στόχους κάθε ομάδας όταν ξεκινάει η σεζόν. Το γεγονός πως καταφέραμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο μάς κάνει να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι. Προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος, επίσης, γιατί αποδείχθηκε και εκ του αποτελέσματος πως η απόφαση που πήρα το καλοκαίρι να αποδεχθώ την πρόταση της Μπαρτσελόνα ήταν σωστή. Ενιωθα έτοιμος και από τη στιγμή που ένιωθα μέσα μου καλά, ήξερα πως έπρεπε να προχωρήσω. Μετά από μια κοπιαστική σεζόν, αυτό που θέλω κι έχω ανάγκη πλέον είναι να περάσω κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές για λίγες ημέρες με τους δικούς μου ανθρώπους και την οικογένειά μου».

Ο ίδιος, αν και μόλις 24 ετών, έχει ήδη πετύχει στην καριέρα του πάρα πολλά. Τι συμβουλή θα έδινε στα μικρά παιδιά που ξεκινούν το μπάσκετ; «Αυτό που έμαθα είναι πως όταν δουλεύεις βελτιώνεσαι κι όταν βελτιώνεσαι ανεβαίνεις και ελπίζεις. Αν έχεις όραμα να φτάσεις κάπου και στόχους, τότε πετυχαίνεις».
Πηγή
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: