ΣΙΝΕ

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Επτά πράγματα που δεν ξέρατε για τα μύρτιλλα

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη μούρων και οι διατροφολόγοι τα έχουν "εκθειάσει" ουκ ολίγες φορές για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.


Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα μύρτιλα και τα οποία θα σας κάνουν να τα αγαπήσετε και να τα αναζητήσετε ακόμα περισσότερο.

Προστατεύουν από την απώλεια μνήμης

Έρευνα του 2012 έδειξε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον μιας μερίδας μύρτιλλων την εβδομάδα, καθυστερεί την γνωστική εξασθένηση του εγκεφάλου για περίοδο αρκετών ετών. 

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στην ιδιότητα των μούρων και ειδικά των μυρτίλλων να καθαρίζουν τον εγκέφαλο από τοξικές πρωτεΐνες που συσσωρεύονται ενίοτε εκεί.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό μέσο χρωματισμού

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Produce for Better Health, Αμερικανοί έποικοι τα έβραζαν μαζί με γάλα για να δημιουργήσουν γκρι μπογιά!

Το σωστό χρώμα του υγιούς μυρτίλλου πρέπει να μοιάζει "σκονισμένο" και θαμπό...



...Αλλά δεν πρέπει να τα πλένετε προτού φτάσει η στιγμή να τα φάτε


Αν τα πλύνετε νωρίτερα θα τα κάνετε να μαλακώσουν και να χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα, σύμφωνα με το Κέντρο Καρκίνου Anderson του πανεπιστημίου του Τέξας.

Ο ανθός του δέντρου των μυρτίλλων είναι συγγενής με το ροδόδεντρο και την αζαλέα



Πολλά προϊόντα με γεύση μύρτιλλου, δεν περιέχουν καθόλου μύρτιλλα!

Προϊόντα όπως τα ντόνατ και τα μάφιν με γέμιση από μύρτιλλα είναι πολύ πιθανό να περιέχουν μηδαμινό ποσοστό πραγματικού μύρτιλλου και στην θέση του να έχουν έναν συνδυασμό ζάχαρης, σιροπιού αραβοσίτου, αμύλου, λαδιού και τεχνητών βαφών.

onmed.gr

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: