ΣΙΝΕ

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

O μαθητευόμενος της Facebook που αμείβεται με 6.000 δολάρια το μήνα

Η Facebook έστρωσε κυριολεκτικά το κόκκινο χαλί για τον Michael Sayman, στην προσπάθειά της να τον προσλάβει.
Του πλήρωσε μέχρι και τα...
αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει και να συναντήσει από κοντά το διάσημο ιδρυτή του site – φαινόμενο, Mark Zuckerberg.

Και όμως, ο Sayman δεν είναι κάποιο από τα αναγνωρισμένα και πολύφερνα ταλέντα της Silicon Valley. Είναι ένας 17χρονος, που τελικά ξεκίνησε δουλειά στην Facebook τον περασμένο μήνα, ως μαθητευόμενος, για το καλοκαίρι. Ο μισθός του; Ξεπερνά τις 6.000 δολάρια το μήνα.

“Όταν πήρα το e-mail που έλεγε -Θεέ μου!- ότι ο Mark Zuckerberg ήθελε να με γνωρίσει, έπρεπε να σιγουρευτώ ότι δεν μου έκανε κανείς πλάκα. Ήταν απλά απίστευτο να έχω την ευκαιρία να τον γνωρίσω”, λέει ο Sayman, που μόλις τελείωσε το λύκειο στο Μαϊάμι και φορά ακόμα σιδεράκια.

Η εξασφάλιση των μεγαλύτερων ταλέντων είναι τόσο δύσκολη, στο σκληρό ανταγωνισμό της Silicon Valley, ώστε οι τεχνολογικές εταιρείες είναι διατεθειμένες να κάνουν τα πάντα για να προσλάβουν αυτόν που θα μπορούσε να τους φέρει το “next big thing” του ίντερνετ.

Η Facebook έχει αρχίσει να προσλαμβάνει μαθητευόμενους πριν καν πάνε στο κολέγιο, η LinkedIn προσλαμβάνει ακόμα και μαθητές λυκείου στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής μαθητείας της, ενώ οι μαθητευόμενοι της Airbnb είναι ακόμα και 16 ετών.

Οι εταιρείες τους τάζουν γην και ύδωρ για να τους δελεάσουν. Ο Peter Thiel, γνωστός επιχειρηματίας της Silicon Valley και επενδυτής του Facebook στα πρώτα του βήμα, πληρώνει παιδιά κάτω των 20 ετών με 100.000 δολάρια για να παρατήσουν το πανεπιστήμιο και να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

Πώς, όμως, ανακάλυψε τον Sayman η Facebook; Ο έφηβος χρησιμοποιούσε τα εργαλεία για developers της εταιρείας, Parse, για να δημιουργήσει ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, το οποίο ονομάζει 4Snaps. Το παιχνίδι ζητά από τους χρήστες να τραβήξουν τέσσερις φωτογραφίες και να τις στείλουν στους φίλους τους ως στοιχεία, ώστε αυτοί να μπορέσουν να μαντέψουν μία προκαθορισμένη λέξη. Το 4Snaps έχει περισσότερους από 500.000 παίκτες.

Ο Sayman έμαθε μόνος του να δημιουργεί εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα όταν ήταν 13 ετών. Μάλιστα, από τα 13 έως τα 15 του χρόνια ήταν εκείνος που πλήρωνε τα πάντα στο σπίτι, όταν η οικογένειά του συνάντησε οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην κατάσχεση της κατοικίας τους.

Μάλιστα, κάποια στιγμή, το 4Snaps έγινε το κορυφαίο παιχνίδι στον κόσμο στο App Store της Apple. Και τότε, η ομάδα του Parse της Facebook, επικοινώνησε με τον Sayman, λέγοντάς του ότι ήθελε να παρουσιάσει το παιχνίδι στο blog της εταιρείας και ζητώντας του να τραβήξει ένα βίντεο, στο οποίο θα εξηγεί πώς έφτιαξε την εφαρμογή αυτή.

Ο Sayman έκανε το βίντεο φορώντας τις πιτζάμες του. Το Σεπτέμβριο, η Facebook το έδειξε σε ολόκληρο το προσωπικό της. Και κάπως έτσι, ο υπεύθυνος του προγράμματος μαθητείας αποφάσισε ότι έπρεπε να προσλάβει τον 17χρονο πια μαθητή.

Αφότου ταξίδεψε στη Silicon Valley για να συναντήσει τον Zuckerberg, μαζί με τη μητέρα του, ο Sayman έπιασε δουλειά στην Parse, και πλέον απολαμβάνει τη νέα του ζωή. Τον περασμένο μήνα, τράβηξε μία selfie φωτογραφία με τον CEO της Apple, Tim Cook.

Σήμερα, μιλά για τη δουλειά των ονείρων του και σκέφτεται να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για σπουδές, εάν η Facebook του προτείνει μία πιο μόνιμη θέση.

newmoney.gr
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: