ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η Ντνίπρο στον δρόμο του Ολυμπιακού

Η κληρωτίδα "μίλησε" και έφερε την ουκρανική Ντνίπρο στον δρόμο του Ολυμπιακού για την φάση των "32" του Europa League. Πρώτο ματς...
εκτός, η ρεβάνς στο Φάληρο. Δείτε όλα τα ζευγάρια της διοργάνωσης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12) διεξήχθη στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για την φάση των "32" του Europa League, με την Ντνίπρο να είναι η ομάδα που θα κληθεί να αποκλείσει ο Ολυμπιακός αν θέλει να προχωρήσει στους "16" του θεσμού.

Εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων να πραγματοποιηθεί στο "NSK Olimpijs'kyj" του Κιέβου (70050 θέσεων) και όχι στην φυσική έδρα της Ντνίπρο, το "Dnipro Arena" που βρίσκεται στην πόλη Ντνιπροπετρόβσκ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", πλεονέκτημα που κέρδισε ο Ολυμπιακός όντας ο καλύτερος τρίτος των ομίλων του Champions League. Οι αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 19 & 26 Φεβρουαρίου. Κριστιάν Καρεμπέ, Γιάννης Βρέντζος και Κώστας Βερνίκος εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στην κλήρωση.



Απέναντι σε ουκρανικούς συλλόγους, οι Πειραιώτες μετράνε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Τον Φλεβάρη δεν διεξάγεται πρωτάθλημα στην Ουκρανία και η Ντνίπρο θα αντιμετωπίσει τους "ερυθρόλευκους" δίχως να έχει παιχνίδια στα πόδια της.

H κλήρωση του Europa League φέρνει επίσης τη Λίβερπουλ για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης (Ataturk Olympic Stadium) μετά τον θρίαμβο του 2005 κόντρα στη Μίλαν στον τελικό του Champions League. Εκεί θα την περιμένει η Μπεσίκτας, ομάδα που πριν μερικά χρόνια η Λίβερπουλ είχε συντρίψει με 8-0 στο "Άνφιλντ" για τους ομίλους του Champions League (το πιο ευρύ σκορ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης).

To Σέλτικ-Ίντερ (ήταν το τελευταίο ζευγάρι που προέκυψε από την κλήρωση) συνιστά αναβίωση του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1967. Τότε είχαν βγει νικητές οι "καθολικοί" και έγιναν η πρώτη βρετανική ομάδα που κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Τα ζευγάρια στην φάση των 32 του Europa League:
Γιούνγκ Μπόις - Έβερτον
Τορίνο - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Σεβίλλη - Γκλάντμπαχ
Βόλφσμπουργκ - Σπόρτινγκ Λισσαβώνας
Άγιαξ - Λέγκια Βαρσοβίας
Άαλμποργκ - Κλαμπ Μπριζ
Άντερλεχτ - Ντινάμο Μόσχας
Ντνίπρο - Ολυμπιακός
Τράμπζονσπορ - Νάπολι
Γκινγκάμπ - Ντινάμο Κιέβου
Βιγιαρεάλ - Ζάλτσμπουργκ
Ρόμα - Φέγενορντ
Αϊντχόφεν - Ζενίτ
Λίβερπουλ - Μπεσίκτας
Τότεναμ - Φιορεντίνα
Σέλτικ - Ίντερ

* 32 ομάδες διεκδικούν το τρόπαιο του Europa League



* Η φωτογραφία που ανέβασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook, μετά την κλήρωση της Δευτέρας


sport24
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: