ΣΙΝΕ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Σοκάρει η αποκάλυψη: Ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις. Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος (ΦΩΤΟ)

Σε δραματικές αποκαλύψεις αναφορικά με την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις με το αεροσκάφος της Germanwings προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εισαγγελέας της...
Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ρομπέν «έδειξε» τον συγκυβερνήτη του Airbus της γερμανικής εταιρείας ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την αεροπορική τραγωδία, υποστηρίζοντας πως εσκεμμένα επέλεξε να καταστρέψει το αεροπλάνο.

Πρόκειται για τον 28χρονο Γερμανό Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος είχε μόλις 630 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του και ο οποίος φέρεται να ήταν μόνος του στο πιλοτήριο την ώρα της συντριβής.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που ο πιλότος του αεροσκάφους αποφάσισε να βγει από το πιλοτήριο και να επισκεφτεί στην τουαλέτα.

«Δεν έχουμε ακούσει κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό. Μιλούσαν ήρεμα και φυσιολογικά», είπε ο κ. Ρόμπεν αναφερόμενος στις συνομιλίες πριν βγει από το πιλοτήριο ο έμπειρος κυβερνήτης και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή ο πιλότος ζήτησε από τον συγκυβερνήτη να πάρει τα ηνία της πτήσης και ταυτόχρονα ακούστηκε ο θόρυβος ενός καθίσματος που πάει προς τα πίσω και η πόρτα να ανοίγει».

Τα ηχητικά ντοκουμέντα έδειξαν πως ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα και ότι ο συγκυβερνήτης παρέμεινε στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, ωστόσο, όταν ο πρώτος επέστρεψε και άρχισε να χτυπά την πόρτα, ζητώντας πρόσβαση στο εσωτερικό του πιλοτηρίου, ωστόσο, δεν υπήρξε κάποια απάντηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το στοιχείο που έδειξε ότι ο συγκυβερνήτης δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του εκείνη την ώρα ήταν πως ακουγόταν να ανασαίνει κανονικά.

«Δεν μιλούσε, αλλά ακουγόταν ο ήχος της αναπνοής του», είπε ο κ. Ρομπέν και πρόσθεσε: «Ο συγκυβερνήτης δεν ξαναμιλάει. Ακούγεται ο ήχος της αναπνοής του».

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας είπε πως ακούστηκε ο πύργος ελέγχου της Μασσαλίας να ζητά επικοινωνία με το πιλοτήριο, τονίζοντας πως δεν υπήρχε καμιά απόκριση,

Τότε, όπως σημείωσε, οι ελεγκτές ζήτησαν να ενεργοποιηθεί η επείγουσα διαδικασία βοήθειας, ώστε το αεροσκάφος να έχει προτεραιότητα σε σχέση με άλλα, ενώ ζήτησαν και τη βοήθεια και άλλων αεροσκαφών, προκειμένου να ανακτηθεί η επικοινωνία με το Airbus320.

«Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε προκειμένου να δείξει στο πλήρωμα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο έδαφος και εκείνη την ώρα ακούμε τα χτυπήματα στην πόρτα να γίνονται πολύ πιο δυνατά», σημείωσε ο εισαγγελέας.

Μάλιστα, ανέφερε πως πριν πριν την οριστική πρόσκρουση του Airbus 320 στο έδαφος ακούστηκε ένας θόρυβος που ήταν «σαν μία πρώτη πρόσκρουση στο έδαφος», πριν τελικά το αεροσκάφος συντριβεί στο βουνό.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν υπήρξε κανένα σήμα κινδύνου που να δόθηκε από το πιλοτήριο και καμία απάντηση στο πλήθος των εκκλήσεων που έγιναν από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας η ερμηνεία των επικεφαλής των ερευνών, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι ότι ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα της καμπίνας και εσκεμμένα ενεργοποίησε το κουμπί που οδηγεί στην απώλεια ύψους και έστειλε το αεροπλάνο στη μοιραία κάθοδό του.

«O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο», είπε και πρόσθεσε πως ο 28χρονος Γερμανός ανέπνεε κανονικά και «δεν είπε ούτε μία λέξη πριν τη συντριβή».

«Τα πάντα εστιάζονται στη συμπεριφορά του συγκυβερνήτη που έμεινε κλειδωμένος στο πιλοτήριο», δήλωσε.

Ωστόσο, ο κ. Ρομπέν διευκρίνισε πως ο συγκυβερνήτης «δεν είχε καταγραφεί ως τρομοκράτης» και ότι τα στοιχεία δείχνουν πως «είχε βούληση να καταστρέψει το αεροπλάνο», προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν λόγοι για να θεωρηθεί η συντριβή τρομοκρατική ενέργεια».


Τέλος, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα, τα θύματα δεν αντελήφθησαν πως το αεροπλάνο πρόκειται να συντριβεί παρά «την εντελώς τελευταία στιγμή».

«Έχασαν ακαριαία τη ζωή τους και ακούστηκαν κραυγές τις εντελώς τελευταίες στιγμές», είπε.


Απίστευτη αποκάλυψη: Είχε κλειδωθεί ο ένας πιλότος έξω από το πιλοτήριο!
Τραγική ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα στην πτώση του αεροπλάνου της Germanwings με τους 150 επιβάτες στις γαλλικές Άλπεις φέρνει η αποκάλυψη των New York Times που επικαλούνται έναν από τους ερευνητές που παίρνουν μέρος στις έρευνες για τη μοιραία πτήση...


Ενας εκ των ερευνητών δήλωσε στους New York Times (ΝΥΤ) πως ένας από τους δυο πιλότους κλειδώθηκε έξω από το πιλοτήριο του μοιραίου αεροπλάνου και προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα.

Αυτό υποστηρίζει ο ερευνητής, όπως ακούει τις συνομιλίες στο μαύρο κουτί του αεροπλάνου. Στην αρχή σημειώνει ακούγεται μια ήρεμη κουβέντα ανάμεσα στους κυβερνήτες, μετά βγαίνει ο ένας έξω από το πιλοτήριο αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

«Ακούς τον τύπο να χτυπάει απ' έξω ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει κάποια απάντηση. Και στη συνέχεια χτυπά πιο δυνατά, χωρίς όμως πάλι να λαμβάνει κάποια απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση... τον ακούς μετά να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», λέει ο ερευνητής στους ΝΥΤ.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τα ντοκουμέντα του μαύρου κουτιού που θα αποκαλύψουν από ό,τι φαίνεται σημαντικά στοιχεία πριν την πτώση του μοιραίου αεροσκάφους της Germanwings που σκόρπισε το θάνατο σε 144 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος.

Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος που έριξε το Airbus στις Άλπεις!'
Germanwings A320 crashes over French Alps
Κόβουν την ανάσα όσα λέει ο εισαγγελέας Μασσαλίας, ο οποίος έχει στα χέρια του τα τελευταία 30 λεπτά των συνομιλιών του πιλότου του μοιραίου Α320 της Germanwings με τον πύργο ελέγχου.

«Ο συγκυβερνήτης ξεκίνησε εσκεμμένα τη διαδικασία καθόδου του αεροσκάφους», δήλωσε πριν από λίγο ο γενικός εισαγγελέας της Μασσαλίας για την αεροπορική τραγωδία με το Airbus της Germanwings.

«Ο συγκυβερνήτης ήταν μέσα στο cockpit του αεροπλάνου και ο πιλότος χτυπούσε επανειλημμένα την πόρτα για να του ανοίξει, όμως εκείνος δεν του άνοιγε», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus

Ο συγκυβερνήτης του Α320,σύμφωνα με το AΠΕ-ΜΠΕ, είχε προσληφθεί το 2013 από την Germanwings και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης. Στο παρελθόν είχε εργαστεί στη σχολή της πολιτικής αεροπορίας της Lufthansa. Ο άντρας καταγόταν από το Montabaur της Ρηνανίας ενώ το όνομά του ήταν Andreas Lupitz.

“Άκουγαν την ανάσα του συγκυβερνήτη”
Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας αποκάλυψε ότι ο πύργος ελέγχου άκουγε τον ήχο της ανάσας του συγκυβερνήτη και στις απανωτές κλήσεις να απαντήσει, δεν μίλησε. “Οι ελεγλτές τον άκουγαν μόνο να αναπνέει και τον ρώτησαν αν είναι καλά, όμως αυτός δεν μίλησε” συμπλήρωσε.

Κατάλαβαν την κάθοδο οι επιβάτες
Όπως αποκάλυψε ο εισαγγελέας, οι επιβάτες κατάλαβαν ότι επίκειται συντριβή, καθώς κατά την πτώση λίγο πριν πέσει στη πλαγιά, ένα από τα φτερά του αεροπλάνου ακούμπησε σε δέντρα.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, επίσης, φωτογραφίες του κόκπιτ του Airbua A320.




ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


ΚΑΝΕ LIKE στη Νέα μας σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/pages/Vatolakkiotis-Grevena
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: