ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Τι σχέση έχει ο Κώστας Σημίτης με το Κάτω Παρτάλι;

Σκιά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη κατά την πρόσφατη κατάθεση που έδωσε στο...
πενταμελές εφετείο κακουργημάτων ήταν ένας νεαρός δικηγόρος με ελαφρύ μουσάκι. Καθόταν διακριτικά κάπου μέσα στην αίθουσα και κρατούσε συνεχώς σημειώσεις απ’όσα έλεγε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ήταν το άτυπο γραφείο Τύπου, καθώς στις σημειώσεις αυτές, που ήταν αναλυτικότατες, βασίστηκαν τα ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας. Έλειπαν βεβαίως από αυτές οι γκριμάτσες αποδοκιμασίας, που έκανε ο Σημίτης όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος χτυπούσε το χέρι του πάνω στο έδρανο από το οποίο του έκανε τις ερωτήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν διαφωτιστικές.

Ο νεαρός αυτός δικηγόρος ονομάζεται Θανάσης Κοντογεώργης. Πρόκειται για τον αδελφό της γνωστής ηθοποιού, Νάντιας Κοντογεώργη, η οποία έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ως «Βίβιαν» στη γνωστή σειρά του Mega «Κάτω Παρτάλι». Ο Θανάσης ανήκει στο fan club της σειράς, ενώ το όνομά της αδελφής του, την οποία υπεραγαπά, βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη σελίδα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso.

Στενός συνεργάτης του Σημίτη, των πρώην πρωθυπουργών, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, των υπουργών Οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη, ο Κοντογεώργης φαίνεται να έχει σχέση με το βαθύ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Με λαμπρές σπουδές στο Κολλέγιο Αθηνών και με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ, θεωρήθηκε τόσο χρήσιμος στη διαπραγμάτευση, ώστε πρόσφατα κλήθηκε εσπευσμένα στις Βρυξέλλες για να δώσει τα φώτα του στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Η απόφαση του τέως υπουργού Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, να τον ορίσει αντιπρόεδρο στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, αντί αμοιβής 6.000 ευρώ, προκάλεσε κάποια συντροφικά μαχαιρώματα στο διαδίκτυο, που εύκολα ξεπεράστηκαν δια της σιωπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: