ΣΙΝΕ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Η Γυναίκα που Πέρασε Τέσσερα Χρόνια στα Παρασκήνια Ταινιών Πορνό

Satan's Whores. Young Harlots. Anal Debauchery II. Όταν ψάχνεις τους τίτλους των ταινιών πορνό του σκηνοθέτη Gazzman, δεν σου πάει το μυαλό ότι πίσω από τις κάμερες υπάρχει ένα...
cool και φιλικό περιβάλλον. Ωστόσο βλέποντας τη φωτογραφική σειρά It's Just Love της Sophie Ebrard, αυτή η αίσθηση του μένει. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Sophie βρέθηκε στα γυρίσματα μερικών γνωστών ταινιών πορνό, προκειμένου να βρει την αγάπη και την ομορφιά σε μια βιομηχανία με ταμπού και προκαταλήψεις.

Έτσι μιλήσαμε μαζί της για τον έρωτα, τα ερωτικά πάρτι, αλλά και το πως μπορείς να βρεις την αγάπη στα πιο περίεργα μέρη.

Young Harlots, Σκωτία (2012)
The Creators Project: Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις ένα τέτοιο project;
Sophie Ebrard: Πριν από τέσσερα χρόνια πήγα σε ένα πάρτι για swingers, προσπαθώντας να βρω ένα θέμα, για μια σειρά φωτογραφιών όπου θα πρωταγωνιστούσαν γυμνοί άνθρωποι. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε ένα τέτοιο πάρτι, είδα ανθρώπους να κάνουν σεξ μπροστά μου και σκέφτηκα πόσο ωραίοι έμοιαζαν. Τότε αποφάσισα να φωτογραφίσω αυτή την όμορφη στιγμή. Επικοινώνησα με τον Gazzman, σκηνοθέτη πορνό ταινιών στην Αγγλία και εκείνος με προσκάλεσε στα γυρίσματα ενός φιλμ.

Πως ήταν η πρώτη σου φορά στα γυρίσματα μιας τσόντας;

Είμαι τυχερή, γιατί ο Gazzman είναι ένας σκηνοθέτης με αισθητική, όπου στα γυρίσματα κυριαρχεί η ομορφιά και η εντυπωσιακές γυναίκες. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ δεν είχα δει ποτέ στο παρελθόν ταινία πορνό, έτσι δυσκολεύτηκα στην αρχή να συνηθίσω να βλέπω ανθρώπους να κάνουν σεξ μπροστά μου. Όπως έπρεπε να μάθω και τη γλώσσα που χρησιμοποιούν στα γυρίσματα. Θυμάμαι την πρώτη μέρα έρχεται ένας τύπος και μου λέει «είσαι τυχερή γιατί αύριο θα δεις και DP». Φυσικά εγώ σκέφτηκα ότι εννοούσε τον Director of Photography (Διευθυντή Φωτογραφίας) αλλά μάλλον τα πράγματα δεν ήταν τόσο αθώα: ο τύπος εννοούσε double penetration (διπλή διείσδυση).

Το πορνό παραμένει προκλητικό όταν το βλέπεις live;
Ναι, αν το απολαμβάνουν οι ηθοποιοί. Έτυχε να βρεθώ σε σκηνές όπου δεν υπήρχε χημεία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, άρα δεν νιώθεις ούτε εσύ αυτή την έξαψη βλέποντας κάποιους να κάνουν σεξ. Απλά βλέπεις δύο ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους.

Γιατί θέλησες να δείξεις στη δουλειά σου τόσο πολύ την ανθρώπινη πλευρά των πορνοστάρ;
Επειδή μου έκανε εντύπωση πόσο φυσιολογικοί είναι οι ηθοποιοί που παίζουν σε αυτές τις ταινίες. Πολλοί πιστεύουν ότι η βιομηχανία πορνό είναι ένας νέος τρόπος σκλαβιάς, αλλά οι γυναίκες και οι άντρες που συνάντησα είναι επαγγελματίες. Είχα χαρούμενοι που βρίσκονται εκεί. Και ήθελα να δείξω τη ζωή πίσω από τις κάμερες και πως είναι η κατάσταση στα γυρίσματα.
The Cult, Μπαρτσελόνα (2012)

Young Harlots, Σκωτία (2012)

Young Harlots, Σκωτία (2012)

Riding School, Ουαλία (2011)

Pussy Galore, Σκωτία (2012)

Wasted, Λος Άντζελες (2011)

Retribution, Πορτογαλία (2015)

The Cult, Μπαρτσελόνα (2012)
The Cult, Μπαρτσελόνα (2012)

Η Sophie Ebard (Φωτογραφία: Hansel and Gretel)

Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο The Creators Project.

Δεν υπάρχουν σχόλια: