ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

ΤΡΟΜΕΡΟ: Τι συμβαίνει στον οργανισμός αν τρώτε 4 βραστά αυγά την εβδομάδα;

Διαβάστε τι λένε οι επιστήμονες…
Κι επειδή είναι πολλές οι πληροφορίες που ακούμε σχετικά με το αν πρέπει να τρώμε ή όχι αυγά, αν επηρεάζουν την χοληστερίνη μας και...

αν μας κάνουν κακό οι ερευνητές έρχονται να δώσουν την δική τους αλήθεια.

Η συστηματική κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει τουλάχιστον κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης τύπου 2 διαβήτη, ο οποίος σχετίζεται κατά κανόνα με την παχυσαρκία.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 2.332 ανδρών ηλικίας 42 έως 60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν επί δύο δεκαετίες.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολούθησης, οι 432 από τους εθελοντές είχαν αναπτύξει τύπου 2 διαβήτη.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όσοι λάτρευαν τα αυγά όχι μόνο είχαν τις λιγότερες πιθανότητες απ’ όλους να αναπτύξουν τη νόσο, αλλά είχαν πιο χαμηλά επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα τους.

Στην πραγματικότητα, όσοι έτρωγαν τέσσερα βραστά αυγά την εβδομάδα είχαν κατά 38% μικρότερο κίνδυνο διαβήτη σε σύγκριση με όσους έτρωγαν μόνο ένα την εβδομάδα. Η συσχέτιση αυτή ήταν ανεξάρτητη από το σωματικό βάρος των εθελοντών, τις λοιπές διατροφικές συνήθειές τους και το αν κάπνιζαν ή γυμνάζονταν ή όχι.

Σύμφωνα με τον δρα Γίρκι Βιρτάνεν, καθηγητή Διατροφικής Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο, μία πιθανή εξήγηση είναι πως τα αυγά περιέχουν ωφέλιμα συστατικά τα οποία ενδέχεται να επηρεάζουν τον μεταβολισμό της γλυκόζης και την χαμηλού βαθμού φλεγμονή, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο διαβήτη.

Ωστόσο, πάνω από 4 αυγά την εβδομάδα, δεν παρέχουν πρόσθετο όφελος, διευκρινίζουν οι ερευνητές.


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: