ΣΙΝΕ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Γονείς, Ανοίξτε τα Μάτια σας! – Μέσα σε Μία Στιγμή, έχασαν το Αγγελούδι τους!

Συνέβη κάτι τρομερό στο γιο της Κάρλα και του Μάικλ, τον μόλις ενός έτους Έμμετ και παρά λίγο να πεθάνει. Ευτυχώς, το παιδί...
ανάρρωσε πλέον, αλλά η αιτία για τη σοβαρή του ασθένεια, ήταν ένα μεγάλο σοκ για τους γονείς του.

Είναι ένας κίνδυνος, που δε λαμβάνουν υπόψιν πολλοί, και υπάρχει σε κάθε σπίτι. Και αυτός είναι ο λόγος που οι γονείς του Έμμετ το έχουν βάλει σκοπό να μοιραστούν την ιστορία τους για να ενημερώσουν και να προειδοποιήσουν και άλλους.

Η μέρα που ξεκίνησε η περιπέτεια του Έμμετ, ήταν μια μέρα χαράς. Ήταν μια μέρα που η οικογένεια φιλοξενούσε ένα πάρτυ γενεθλίων για τους δύο τους γιους – ο Έμμετ γινόταν ενός έτους, και ο Ήθαν γινόταν τριών ετών. Αλλά τα σχέδια άλλαξαν όταν ο Έμμετ ξύπνησε με πυρετό.

Ο μικρός ήταν τόσο άρρωστος, που ο μπαμπάς του τον πήγε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με γρίπη και τον έστειλαν στο σπίτι. Αλλά αντί να γίνει καλύτερα, τα συμπτώματα του Έμμετ συνεχώς χειροτέρευαν τις επόμενες δύο μέρες. Όταν έκανε εμετό αίμα, οι ανήσυχοι γονείς του τον πήγαν στα επείγοντα.

Εκεί, έλαβε φαρμακευτική αγωγή για την αναπνοή και του έκαναν ακτινογραφία θώρακα. Η ακτινογραφία αποκάλυψε ένα αντικείμενο είχε σφηνώσει στον οισοφάγο του.

Αυτό το αντικείμενο ήταν μια μπαταρία κουμπί. Αυτές οι μικρέ, στρογγυλές μπαταρίες βρίσκονται σε δεκάδες καθημερινά αντικείμενα – σε τηλεχειριστήρια, ρολόγια, κομπιουτεράκια, θερμόμετρα, μουσικές κάρτες.

Και είναι κάτι που δε θα σκεφτούν καν, και οι πιο προσεκτικοί γονείς. Ωστόσο, πάνω από 3.500 άτομα όλων των ηλικιών, μόνο στις ΗΠΑ, καταπίνουν τέτοιες μπαταρίες κάθε χρόνο, που είναι εξίσου δηλητηριώδες όσο με το να καταπιούν καθαριστικό σωληνώσεων.

Η ανακάλυψη της μπαταρίας διαπέρασε τους γονείς ένα κύμα συναισθημάτων – σύγχυση, ντροπή, λύπη, νευρικότητα. Δεν τον άκουσαν να πνίγεται, δεν υπήρχαν σημάδια, έτσι ώστε οι γονείς να καταλάβουν ότι ο πυρετός και η ασθένεια του γιου τους ήταν αποτέλεσμα ενός αντικειμένου. Τελικά κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι κατάπιε τη μπαταρία, όταν θα έπεσε από το τηλεχειριστήριο του DVD.

Ο Έμμετ επειγόντως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της μπαταρίας. Οι γονείς του καταρρακωμένοι, στο άκουσμα πόση σοβαρή βλάβη είχε προκαλέσει μια τόσο μικρή μπαταρία, καίγοντας τον οισοφάγο του παιδιού, και έπρεπε να τοποθετηθεί σε μηχάνημα για να αναπνέει.

Υπήρχαν δύο έλκη στον οισοφάγο και στην τραχεία του Έμμετ, και έπρεπε να υποβληθεί σε πολλαπλές σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Για μερικά χρόνια, ο Έμμετ δεν μπορούσε να φάει στερεή τροφή, και αντί έπρεπε να τρέφεται μέσω ενός σωλήνα, όπως και να αναπνέει μέσα από ένα σωληνάκι.

Τα τελευταία χρόνια, ο Έμμετ έχει υποβληθεί σε 65 συνολικά εγχειρήσεις. Έχει βελτιωθεί σημαντικά, αλλά χρειάζεται συχνή ιατρική παρακολούθηση και θεραπείες.

Οι γονείς του ευγνωμονούν το Θεό για την επιβίωση του Έμμετ και τη βελτίωσή του. Μόλις κάποιος καταπιεί μια τέτοια μπαταρία, θα αρχίσει να καίει τους ιστούς μέσα σε διάστημα δύο ωρών. Η βλάβη που προξενούν, συχνά είναι θανατηφόρα, ειδικά επειδή τα αρχικά συμπτώματα είναι παρόμοια με κοινές παιδικές ασθένειες.

Και αυτός είναι ο λόγος που η οικογένεια του Έμμετ ξεκίνησαν μια καμπάνια στο Facebook για να διαδώσουν τους κρυφούς κινδύνους αυτών των μπαταριών. Ενημερώνουν τακτικά για την πορεία του Έμμετ, εκπαιδευτικές πηγές για αυτό το θέμα και καλούν για στήριξη άλλες οικογένειες.

Ενημερώστε όσους γνωρίζετε που έχουν μικρά παιδιά για τους κινδύνους των μικρών μπαταριών από την κατάποση τους. Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί για την περιπέτεια υγείας του μικρού Έμμετ και μοιραστείτε το με τους φίλους σας.
fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: