ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Α1 Φλώρινας- Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα (ρεπορτάζ-φωτό - VIDEO)

Ο Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα είναι ο πρωταθλητής στην Ε.Π.Σ Φλώρινας και αυτός που θα πάρει μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική.

Σε αναμονή το video από τον φίλο και συνεργάτη Βασίλη Πουλασικίδη  www.youtube.com



Σε ένα παιχνίδι- τελικό μετά τα αποτελέσματα στις προηγούμενες αγωνιστικές των play–offκαι μπροστά σε 2500 και πλέον φιλάθλους και από τις 2 ομάδες η ομάδα της λίμνης απέσπασε ισοπαλία 1-1 και κέρδισε έτσι το πρώτο της πρωτάθλημα στην 90χρονη ιστορία του.


Πιο πολλά μπράβο όμως αξίζουν στον πρόεδρο του Ερμή Παύλο Λαζαρίδη που μετά τη λήξη του αγώνα και παρά τη πίκρα της μη πρωτιάς πήγε στα αποδυτήρια του Αγίου και έδωσε συγχαρητήρια στον Μακεδονικό για το πρωτάθλημα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μπαράζ με την ευχή να ανέβει.

Όπως ήταν φυσικά κέρδισε το χειροκρότημα ένας παράγοντας που κοσμεί τόσο την ομάδα του Αμυνταίου όσο και τα γήπεδα του Νομού Φλώρινας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με βροχή που έκανε βαρύ και γλιστερό τον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια βγήκε ήλιος και τέλειωσε με συννεφιά και ήλιο.

Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν μόνο για τη νίκη είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο β΄ μέρος να χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον Συμεωνίδη να «καθαρίσουν» το παιχνίδι αλλά μετά την ισοφάριση έμεινε από ψυχολογικές δυνάμεις.

Οι άνθρωποι του Ερμή όσο και ο προπονητής του έχουν παράπονα από το διαιτητή για κάποιες κάρτες που δεν έβγαλε σε Αθανασιάδη και Γιορεντσίδη (θα ήταν οι δεύτερες) όπως για το ότι πριν το πέναλτι είχε προηγηθεί φάουλ και ότι το 2ο πέναλτι δεν υπήρχε.

Από την άλλη η ομάδα της λίμνης έπαιζε για 2 αποτελέσματα κοίταξε περισσότερα τα νώτα της και προσπαθούσε να βγει σε αντεπιθέσεις.

Πρέπει να τονίσουμε πως η ομάδα του Μακεδονικού ήταν πρώτη για 27 αγωνιστικές και πως αν έχανε στο ντέρμπι θα έπεφτε για πρώτη φορά από την κορυφή, τη πιο κρίσιμη στιγμή. Κάτι που μάλλον θα ήταν και άδικο.

Μετά το 1-0 βγήκε αναγκαστικά μπροστά και ευτυχώς για αυτήν δεν πλήρωσε την αστοχία στα 2 πέναλτι αφού ο Αθανασιάδης αντέδρασε άμεσα και ισοφάρισε.

Η λήξη βρήκε τους ανθρώπους του Μακεδονικού να γίνονται ένα με τον κόσμο τους, ενώ το ίδιο ακολούθησε και στα αποδυτήρια ενώ πανηγύρι στήθηκε και στο χωριό για την μεγάλη επιτυχία του Μακεδονικού.

Ο κ. Νταμπίζας τόνισε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ομάδας, ότι η χαρά θα κρατήσει λίγο και από εδώ και πέρα θα κοιτάξουν τα μπαράζ όπου θα προσπαθήσουν να τα καταφέρουν και εκεί.

Από την άλλη ο Βασίλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι κάποιοι διαιτητές θα πρέπει να παραδέχονται τα λάθη τους, να μη προσπαθούν να γίνονται πρωταγωνιστές και πως πίστεψε ότι όταν προηγήθηκαν θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη.

Τόνισε ότι το Αμύνταιο έχει δυναμική και κόσμο και ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

Τέλος ο πρόεδρος του Ερμή Παύλος Λαζαρίδης τόνισε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, είπε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο που τον στεναχώρησαν αν και έδωσε βροντερό παρών και τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα μπαράζ στον Μακεδονικό.

Το παιχνίδι διεύθυνε ο κ. Κατής (Θεοδωρόπουλος- Δηημόπουλος) και δεν απέφυγε τα λάθη. Στο πρώτο πέναλτι που έδωσε μάλλον είναι σωστή η απόφαση του ενώ στο 2ο σηκώνει μεγάλη συζήτηση αλλά ήταν ακριβώς δίπλα. (το βίντεο τον δικαιώνει). Είχε κάποια προβλήματα στο πειθαρχικό έλεγχο και για αυτό διαμαρτύρεται ο Ερμής. Κίτρινες είδαν οι Παπαδόπουλος, Ηλιάδης, Μπερμπερίδης, Γιορεντσίδης, Αθανασιάδης.


Φάσεις-γκολ
Σε ένα ματς που κρίνεται ένα πρωτάθλημα λογικό είναι οι φάσεις να είναι λιγοστές. Στο 9ο κόρνερ Συμεωνίδη σουτ του Κοτζαφίλιου από κοντά άουτ και στο 40ο λάθος ο του Αθανασιάδη ο Ζέζος έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπερμπερίδης.

Στο 52ο ο Κωνσταντινίδης μπήκε από αριστερά σέντραρε, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Ανδρεάδη που με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Στο 56ο ο Αθανασιάδης μπήκε από αριστερά αλλά έκανε πολύ κακό γύρισμα και στο 60ο μεγάλη ευκαιρία για τον Ερμή όταν ο Συμεωνίδης βγήκε τετ-α-τετ αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο 63ο ο Κοτζαφίλιος που ήταν ο καλύτερος της ομάδας του πρόλαβε τη τελευταία στιγμή τον Παπανικολάου που ήταν έτοιμος να σουτάρει από κοντά και στο 70ο ο Μαργιορίδης αιφνιδιάστηκε από τη σέντρα σουτ του Συμεωνίδη.

Στο 74ο έγινε η φάση ή μάλλον οι φάσεις που καθόρισαν τελικά το παιχνίδι. Ο Παπαδόπουλος μπήκε από δεξιά στην περιοχή και εκεί ανατράπηκε από τον Ανδρεάδη. Το πέναλτι που υποδείχθηκε ανέλαβε να εκτελέσει ο Μαρκόπουλος αλλά ο Παπαδόπουλος είπε όχι.

Το ριμπάουντ πήρε όμως ο Παπανικολάου ο οποίος ανατράπηκε από τον Παπαδόπουλο. Πέναλτι υπέδειξε ο διαιτητής που ήταν δίπλα για να δεχτεί τις διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Τίποτα δεν άλλαξε ο Παπανικολάου ανέλαβε την εκτέλεση του , ο Παπαδόπουλος απέκρουσε και πάλι αλλά ο παίκτης του Αγίου πήρε το ριμπάουντ και με δυνατό σουτ ισοφάρισε.

Από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν σε αντεπιθέσεις αφού έβρισκαν χώρους και σε μια από αυτές ο Μαρκόπουλος σούταρε αλλά ο Παπαδόπουλος απέκρουσε δύσκολα.

Πρωταθλητής λοιπόν ο Άγιος ο οποίος ξεκινάει τα μπαράζ στις 15 Μαΐου εντός έδρας με τον Βατόλακκο.


Ερμής Αμυνταίου (Β. Παπαδόπουλος): Παπαδόπουλος Ευ., Τσορλίνης Π. Σιδηρόπουλος, Γετίμης, Μαργιορίδης, Ζέζος (84ο Πατίτσης), Ανδρεάδης, Κωνσταντινίδης (61ο Χαϊτίδης), Κοτζαφίλιος, Ηλιάδης (68ο Cela), Συμεωνίδης.


Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα (Σ. Νταμπίζας): Μπερμπερίδης, Γιορετσίδης (91o Χαμαλίδης), Αθανασιάδης Κ., Σεκκουλίδης, Ζυγομάνης, Μπατμάς (59ο Παπανικολάου), Παπαδόπουλος Ν. (96ο Muca), Ντιμόφσκι Αθανασιάδης Σ., Μαρκόπουλος (72΄Παπανικολάου), Ρωμαίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: