ΣΙΝΕ

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι τρεις γυναίκες που έκοψαν τη διαφήμιση της Άντζελας Δημητρίου

Έκαναν φεμινιστικό ανένδοτο για το “Χτύπα σαν άντρας” και δικαιώθηκαν. Η συγκεκριμένη φράση κόπηκε από τη διαφήμιση των Jumbo με την Άντζελα Δημητρίου και όχι μόνο αυτό αλλά... τελικά πέτυχαν και το κόψιμο ολόκληρης της διαφήμισης. Ποιες είναι όμως οι... τρεις χάριτες που κρύβονται πίσω από το χτύπημα κατά της “Λαίδης” του ελληνικού πενταγράμμου;

Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου

Η μικρότερη βουλευτίνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκλέχθηκε το 2012 κι έμεινε στη Βουλή μέχρι το 2015. Γεννημένη το 1985 στη Θεσσαλονίκη και μεγαλωμένη στο Κιλκίς (όπου κι εκλέχθηκε) ήταν η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του νομού της. Αποφοίτησε από τη Φαρμακευτική Σχολή Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2009, ενώ το 2011 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Πίζας όπου παρακολούθησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε φυτοθεραπευτικά προϊόντα και εναλλακτικές θεραπείες. 

Από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι τις εκλογές του 2012 έμεινε και εργάστηκε στο Κιλκίς, στα συστεγασμένα φαρμακεία Αγαθόπουλου Δημήτρη & Αγαθοπούλου Ειρήνης, μαζί με τον πατέρα της. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στο τμήμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας». 
Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής της δραστηριότητας υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς και της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας. Ταυτόχρονα συμμετείχε στην Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΕΚΕ) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, υπεύθυνη για τον τομέα του φαρμάκου, και στην ΕΕΚΕ Οδικής Ασφάλειας. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ενεργοποιείται στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η δράση της αφορά σε μεγάλο βαθμό εργασιακά ζητήματα. Είναι δραστήρια σε κινήματα πόλης για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.

Αλίκη Κοσυφολόγου

Η Αλίκη Κοσυφολόγου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία, στο ίδιο πανεπιστήμιο. Διδάκτωρ πολιτικής επιστήμης του ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα "Αυγή". Στις τοπικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο νότιο τομέα της Αττικής, με το ψηφοδέλτιο "Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο".

Λουκία Κοτρωνάκη

Η Λουκία Κοτρωνάκη είναι ερευνήτρια και μέλος του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και του ΚΕΘΙ. Έχει δημοσιεύσει πύρινα άρθρα σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ενώ παράλληλα εκπονεί διδακτορική διατριβή με τίτλο “Πέρα από την πολιτική της συναίνεσης: Συγκρουσιακή πολιτική και η δυναμική της διεθνικής συλογικιής δράσης στο κίνημα ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση- η ελληνική περίπτωση 2000-2007”. Είναι εκείνη που είχε ξεκινήσει πόλεμο με όσους κατηγορούσαν την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τις δηλώσεις και την πολιτική της και την υπερασπίστηκε με μεγάλη θέρμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: