ΣΙΝΕ

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Επιστολή στην ΕΠΟ: Τελικός στις 15 Μαΐου, «γιοκ»!

Επιστολή με την οποία θα βάζει «στοπ» στα σχέδια να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 15/5 αναμένεται να στείλει την Δευτέρα στην ΕΠΟ ο...
Στ. Κοντονής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA.

Το SDNA από την πρώτη στιγμή πήρε θέση, εκτίμησε γεγονότα και καταστάσεις και σας ενημέρωσε ότι τελικός Κυπέλλου Ελλάδος την Κυριακή 15 Μαΐου, όπως θέλει η ΕΠΟ, δεν πρόκειται να γίνει!

Οι εξελίξεις –όπως όλα δείχνουν- θα μας επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής αναμένεται να στείλει την Δευτέρα (9/5) επιστολή προς την ΕΠΟ, με την οποία θα τους γνωστοποιεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις σκέψεις να γίνει ο τελικός την ημερομηνία που εκείνοι έχουν αποφασίσει.

Ο υφυπουργός πέρασε όλη του την Κυριακή στην Ολομέλεια της Βουλής, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να μελετήσει τις επόμενές του ενέργειες και να πάρει αποφάσεις για τις κινήσεις που θα κάνει.

Έτσι, λοιπόν, θα ενημερώσει την ΕΠΟ ότι στις 15 Μαΐου δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας, πρώτα απ’ όλα διότι ο ορισμός του από την ομοσπονδία για την συγκεκριμένη ημερομηνία, αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση της Υπουργικής Απόφασης! Θυμίζουμε ότι η απόφαση αναφέρει πως ο τελικός αναβάλλεται «για τουλάχιστον 10 ημέρες». Πράγμα που σημαίνει ότι ημερολογιακά, ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν τις 17 Μαΐου.

Ένα σενάριο που ασφαλώς θα συγκέντρωνε περισσότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί, είναι να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου την Τετάρτη 18 Μαΐου, δηλαδή την ημέρα που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Όμως ακόμα και για τις 18 Μαΐου τα ζητήματα είναι πολλά και γι’ αυτό το SDNA σας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ότι είναι διόλου απίθανο ο τελικός να μην διεξαχθεί ποτέ!

Πρώτα απ’ όλα υπάρχει το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με τη NOVA, η οποία εξέδωσε –ως γνωστόν- ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα των πλέι οφ. Απειλεί, μάλιστα, να ενεργοποιήσει τις σχετικές ρήτρες που προβλέπει η σύμβαση και οι οποίες είναι δυσβάσταχτες για τη Super League.

Το ζήτημα με τη NOVA είναι ασφαλώς πολύ μεγάλο και είναι βέβαιο πως θα επιμείνει. Υπάρχουν άλλωστε και τα αντικρουόμενα συμφέροντα με τον ΟΤΕ TV ο οποίος έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου. Από αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς ότι η NOVA θα επιμείνει…

Στο πλαίσιο αυτό (δηλαδή της διαφοροποίησης του προγράμματος των πλέι οφ), υπάρχουν και οι αντιδράσεις από τις άλλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, που είναι κάθετα αντίθετος με την όποια αλλαγή επιφέρει ο τελικός του Κυπέλλου.

Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα με τους διαιτητές: Η ΕΠΟ έχει ανακοινώσει πως θα διεξάγει τον τελικό «με τους ίδιους όρους», δηλαδή με την διαιτητική «ομάδα» που είχε αρχικώς οριστεί. Γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ούτε από το υφυπουργείο Αθλητισμού με το οποίο ο Γκιρτζίκης είχε συμφωνήσει για άλλους βοηθούς και δεν τήρησε τη συμφωνία, ούτε από την ΑΕΚ που έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αν δεν αλλάξουν οι βοηθοί και ο παρατηρητής, δεν σκοπεύει να κατέβει να αγωνιστεί.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, γίνεται σαφές ότι ο τελικός είναι απίθανο να διεξαχθεί γενικώς!
Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να διεξαχθεί αυτό το παιχνίδι, είναι να προγραμματιστεί για τις 18 Μαΐου, να υποχωρήσει η NOVA, να καμφθούν οι αντιδράσεις ΑΕΚ και Παναθηναϊκού, να υποχωρήσει ο Γκιρτζίκης και η ΕΠΟ αλλάζοντας τους διαιτητές και να μην θέσει η αστυνομία ζήτημα ασφάλειας.

Μπορούν να γίνουν όλα αυτά; Μάλλον απίθανο…
Υπάρχει, τέλος, και κάτι ακόμα που πρέπει να επισημανθεί: Ο ύποπτος ρόλος και η στάση της ΕΠΟ σε όλο αυτό το θέμα! Γιατί όρισε τον τελικό για τις 15 Μαΐου και όχι για τις 18 του μήνα; Ποια είναι η διαφορά; Τι θα άλλαζε; Δεν γνώριζε το δεκαήμερο που προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση;

Τι έχουμε, λοιπόν, εδώ; Ότι η ΕΠΟ όρισε τον τελικό σε ημερομηνία για την οποία γνώριζε ότι θα εισπράξει την άρνηση του Υπουργείου! Το γνώριζε από πριν! Και όμως το έκανε!

Κατά τ’ άλλα, όσοι πιστεύουν ότι η ΕΠΟ σκοπίμως και τεχνηέντως επιζητεί, δημιουργεί και προκαλεί την ένταση με την πολιτεία, είναι κακεντρεχείς…


Δεν υπάρχουν σχόλια: