ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ακαδημαϊκή πρωτοβουλία για την Ειρήνευση και τη Συνεργασία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 η Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία για την Ειρήνευση και τη Συνεργασία στην Εγγύς και Μέση Ανατολή πραγματοποίησε την...
πρώτη γενέθλια ανοικτή της εκδήλωση στην άιθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκαν οι εισηγήσεις του Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών Serbest Nebi, του εκπροσώπου του Εθνικού Κογκρέσου Κουρδιστάν στις Βρυξέλλες Ismet Akurt, του πολιτικού / συγγραφέα Μιχάλη Χαραλαμπίδη και του στελέχους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Δημοκρατικής Κοινωνίας TVDEM Aldar Halil.

Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση γύρω από ζητήματα που αφορούν στις πολιτικές - πολιτειακές εξελίξεις και προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή.

Σε συνέχεια αυτής της πρώτης εκδήλωσης εκφράζουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται στην Τουρκία και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας σε όσους -ες αγωνίζονται για την ελευθερία της έκφρασης.

Η Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία αφενός αποσκοπεί στη διασύνδεση των μελών των ακαδημαϊκών κοινοτήτων στην Εγγύς και Μέση Ανατολή προς προώθηση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Αφετέρου συμβάλλει στην ολόπλευρη, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας για ζητήματα κεντρικής σημασίας σχετικά με το μέλλον της περιοχής μας.

Θα συνεχίσουμε επεκτείνοντας το δίκτυο των συμμετεχόντων -ουσών στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της περιοχής, διενεργώντας παρεμβάσεις και οργανώνοντας εκδηλώσεις με ουσιαστικό περιεχόμενο και συμβολικό χαρακτήρα, αποσκοπώντας τέλος στην ανάπτυξη μόνιμων δεσμών συνεργασίας και αδελφοσύνης.

Για την Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία,
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, Αν. Καθηγητής, Τμ. Οικονομικών Επιστημών, ΑΠΘ.
Σπύρος Μαρκέτος, Επικ. Καθηγητής, Τμ. Πολιτικών Επιστημών, ΑΠΘ.
Θέμης Τζήμας, Διδάκτωρ, Τμ. Νομικής, ΑΠΘ.
Επικοινωνία: gzarotia@econ.auth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: