ΣΙΝΕ

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Kαι περισσότερη τιμή τους πρέπει - Τρία αθλητικά γεγονότα

Προς πείσμα των καιρών και μέσα στο γενικό κλίμα κατάθλιψης για τις δραματικές οικονομικές συνθήκες που δοκιμάζουν την χώρα και τον λαό έχουμε και κάποιες ενθαρρυντικές και αισιόδοξες αναλαμπές που...
δείχνουν πως δεν υποταχθήκαμε αμαχητί στα έντονα πιεστικά γεγονότα αλλά αντιστεκόμαστε προσφέροντας έτσι μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας για όλους μας.
Το πρώτο έχει να κάνει με τον άθλο ενός μικρού χωριού που κατάφερε να ανέβει στην Γ’ Εθνική Κατηγορία του ποδοσφαίρου. Ο Βατόλακκος, οι άνθρωποι και φυσικά οι αθλητές του Συλλόγου απέδειξαν πως το μεράκι, το πάθος και η συντονισμένη δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχή αποτελέσματα χωρίς μεγάλους προϋπολογισμούς και επώνυμους ισχυρούς παράγοντες. Απλοί άνθρωποι, λιτά και ταπεινά με αστείρευτη όρεξη και πρωτοφανές πάθος για διάκριση κατάφεραν ότι δεν μπόρεσαν μεγάλοι σύλλογοι μεγάλων πόλεων με μεγάλη οικονομική ευρωστία. Τα παιδιά από τον Βατόλακκο με την τοπική διοίκηση, τον προπονητή και τους αθλητές έκαναν θυσίες υπεράνω των δυνάμεων τους και πέτυχαν το ακατόρθωτο. Τους αξίζουν τα συγχαρητήρια ολόκληρης της Γρεβενιώτικης κοινωνίας και τους αρμόζει να τους αποδοθεί μεγάλη τιμή.


Το δεύτερο έχει να κάνει με τον άνθρωπο που για πολλά χρόνια τώρα έχει αφοσιωθεί και ασχολείται έντονα με το άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Δεν κουράστηκε, δεν απογοητεύτηκε και δεν παραιτήθηκε όταν έβρισκε κλειστές πόρτες και απροσπέλαστους τοίχους. Επέμενε χρόνια να προωθεί το άθλημα που αγαπούσε και ως Πρόεδρος του ΜΟΓ συμμετείχε σε δεκάδες εκδηλώσεις μέρος των οποίων κατάφερε κατά καιρούς να πραγματοποιηθούν στον Νομό μας. Έφθασε, έτσι, να πετύχει την διεθνή καταξίωση των προσπαθειών του με αποκορύφωση να φέρει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εντούρο στα Γρεβενά πριν από λίγες ημέρες. Ο Γιάννης Σιούλης ο Πρόεδρος του ΜΟΓ, έδωσε αρκετές φορές ζωή στην τοπική μας αγορά με εκατοντάδες επισκέπτες λάτρεις του αθλήματος που ερχόταν για τις διοργανώσεις των Γρεβενών, ενώ αξοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από την έντονη αθλητική δραστηριότητα του Συλλόγου αναδείχθηκε και ο μόνιμος Πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα ο αθλητής μας Βασίλης Σιαφαρίκας. 

Τέλος, το τρίτο γεγονός έχει σχέση με ένα νέο παιδί 18 ετών τον Μιλτιάδη Τεντόγλου που τον γνωρίζω καλά και που στο ξεκίνημά της αλματώδους εξέλιξής του είχα προβλέψει πως τα Γρεβενά σε λίγα χρόνια θα καμαρώσουν τον Χρυσό τους Ολυμπιονίκη. Εύχομαι, η εξέλιξη των επιδόσεων του να επιβεβαιώσει την αισιόδοξη πρόβλεψή μου. Έτσι και αλλιώς σε αυτή την φάση του αξίζουν ήδη τα θερμά μας συγχαρητήρια.



Μετά τιμής 

Κυριάκος Ταταρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: