ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

«TΡΟΜΟΣ» στο Περιστέρι! ΔΕΙΤΕ τις φωτογραφίες και θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!

Θαυμασμό, περιέργεια αλλά και… φόβο στα μικρά παιδιά προκάλεσε... θαλάσσιο κήτος που ψαρεύτηκε στην Ερέτρια και κατέληξε σε ιχθυοπωλείο στην Αθήνα.

Στο ιχθυοπωλείοστο Περιστέρι Αττικής, κατέληξε ο καρχαρίας «αλεπού», βάρους 200 κιλών και μήκους τεσσάρων μέτρων, που αλίευσαν το περασμένο Σάββατο στην Ερέτρια ο Γιάννης Δαφνής και ο πατέρας του Γιώργος!

Στα μάτια των περαστικών που αντίκρισαν από κοντά το κήτος διακρινόταν το δέος! Παιδιά, μεγαλύτεροι αλλά και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών έκαναν «παρέλαση» από το κατάστημα, βγάζοντας φωτογραφίες και ρωτώντας για το κατόρθωμα των ψαράδων.

Την ίδια ώρα, άρχισαν να φτάνουν και οι πρώτες παραγγελίες από εστιατόρια, ενώ αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που αγόρασαν κάποια ποσότητα για το οικογενειακό τραπέζι προκειμένου να μη χάσουν τη μοναδική και σπάνια γευστική εμπειρία! Φυσικά, όλοι ζητούσαν πληροφορίες για τον τρόπο που μπορεί να μαγειρευτεί ένας καρχαρίας!
Στο τέλος της ημέρας, ο καρχαρίας τεμαχίστηκε και διατέθηκε προς πώληση…

«Το περισσότερο είναι ψαχνό, που μπορεί να μαγειρευτεί με όλους τους τρόπους. Είτε τηγανητό είτε μαριναρισμένο, αλλά και πλακί ή και σουβλάκι. Κάποιοι, φυσικά, επιλέγουν το πτερύγιο, το οποίο γίνεται εξαιρετική σούπα» είπε η ιδιοκτήτρια του ιχθυοπωλείου και δημοσιογράφος της «Espresso» Κατερίνα Σιώμου. Η ίδια και ο σύζυγός της Βασίλης Σταύρακας, που και οι δύο είναι χρόνια δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, αποφάσισαν εν μέσω κρίσης να ανοίξουν ιχθυοπωλείο, ώστε να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες.

Τι δήλωσε ο ψαράς που έπιασε τον καρχαρία
«Αναυδος είδα ότι ήταν ένας λευκός καρχαρίας μήκους τεσσάρων μέτρων, που ζύγιζε πάνω από 200 κιλά και προσπαθούσε απεγνωσμένα να απελευθερωθεί. Φυσικά, ήταν αδύνατο να τον ανεβάσουμε στη βάρκα και τον ρυμουλκήσαμε μέχρι τη στεριά (απόσταση περίπου τριών ναυτικών μιλίων). Χρειάστηκαν άλλοι έξι άντρες για να μας βοηθήσουν να τον βγάλουμε στην ξηρά», τόνισε ο Γιάννης Δαφνής για την απίστευτη ψαριά στην Ερέτρια.

eviazoom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: